|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Druzyna z Europy nigdy nie zdobyla tytulu poza Europą wiec historia jasno wskazuje, ze mistrzem bedzie Urugwaj
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ja obstawiałem dużo wcześniej że MŚ zostanie ktoś z 4 Argentyna, Brazylia, Niemcy lub Hiszpania. (Miło zaskoczyła Holandia) Do meritum Niemcy wygrywają bo są lepsi, ale lepsi zawsze nie będą. Przytrafi im się słabszy mecz (Serbia). Sztuką jest wygrywać grając słabo. Czy sądzisz że 2 następne mecze Niemcy zagrają jak z Anglią i Argentyną? Ja w to nie wierzę. Hiszpania dla odmiany męczy strasznie i do tego nie zagrała żadnego meczu dobrego mimo to awansowała. Prawdopodobieństwo podpowiada mi że teraz zagrają dobry mecz. (Dla odmiany) Oczywiście wynik jest sprawą otwartą, ale wg mnie mecz będzie bliższy meczowi Niemcy - Ghana (Serbia) niż Niemcy Australia. Ja obstawiam Hiszpanię. A że to jest sport to wiadomo może być różnie ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2010 o godz. 23:02.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
Mam jedno zastrzeżenie, twierdzę, że ci obrońcy, których wymieniłeś nie poradzą sobie z napadem niemieckim, nie ma chuja. Oczywiście, jak wspomniałem wcześniej - chciałbym się mylić. Pozdrawiam ![]() EDIT: Ogryzek, wierzysz w to co piszesz ? Z czego mam ochłonąć, z tego, że Hiszpania jest słaba ? Gdyby była tak dobra to by się nie męczyła z "jakimś tam" Paragwajem.Obstawiaj dalej skoro Brazylia, Argentyna i Hiszpania to na turnieju przereklamowane zespoły.
Ostatnio edytowane przez Jot : 03.07.2010 o godz. 23:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ochłoń - bo jak czytam twoje posty to "widzę wielki strach" żeby Niemcy nie zdobyli MŚ ![]() Dlatego napisałem posta żeby Cie "pocieszyć". Niemcy jeszcze mistrzem nie są. Muszą wygrać albo 2 lub tylko 2 mecze, jak kto woli. A jeśli Niemcy jednak MŚ zdobędą to widocznie na nie zasłużyli. To sport a nie polityka. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
O Boze wypełnia sie moj bardziej czarny niz murzyn na ulicy po zmroku plan ,gdzie Niemcy z meczu na mecz graja coraz lepiej......
TO jest taka druzyna ,wszyscy graja a tym zawsze forma przyjdzie i szczescie dopisze kiedy trzeba....niech to szlag. teraz trzymam wszytsko co mam za Hiszpanow ,oni musza w koncu złapac swoj rytm ,bo jak nie to nawet niechce myslec kto moze zostac Mistrzem. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie widzę strachu przed tym, że nasi zachodni sąsiedzi zdobędą mistrzostwo. Oceniam sytuację rzetelnie na tą chwilę, zespół niemiecki w tym momencie prezentuje grę na najwyższym poziomie. Nie musisz mnie pocieszać, wystarczy, że piwo żłopię ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2010 o godz. 23:37.
![]()
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie zapomniałem
![]() Nadal twierdzę tak, jak napisałem. Moja niechęć do zespołu niemieckiego jest duża, co z tego skoro piłkarsko miażdżą resztę zespołów. Pożyjemy, zobaczymy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No wlasnie zna,w przeciwienstwie do niektorych kibicow,czy np. bardzo poczytnego poratlu weszlo.com
Bo spalony juz od kilku lat gwizdze sie w mysl zasady "patrz i czekaj",przy ktorej stosuje sie podstawowe kryterium "pilkarz dotyka pilki - jest spalony,nie gramy,nie dotyka puszczamy (chyba jest tylko jeden wyjatek - kiedy uniemozliwia bramkarzowi interwencje). Tak przepisy interpretuje caly Swiat - a bramek tak strzelonych mozemy sie nawet naogladac i u nas. Przykladow moge wyszukac dziesiatki. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Gdybyś zresztą przeczytał co pisałem chwilę wcześniej, to ja wcale nie jestem zdania że w tym wypadku spalony był na 100% a tylko uważam że sytuacja jest kontrowersyjna. I akurat weszło cytując przepisy a nie jakieś niepisane kryteria, wcale nie robi wiochy. Gdyby kolega do którego się odniosłem znał te przepisy to powinien mieć wątpliwości.Bo jak dobrze wiesz drogi wyarze - nie jest konieczne dotknięcie piłki przez zawodnika który jest na spalonym, by go odgwizdać. Nie ma też jednoznacznej opinii że to 'przeszkadzanie' odnosi się tylko do bramkarza.To już tylko Twoja interpretacja. Reasumując - idąc z duchem gry, gol powinien zostać uznany, natomiast zagłębiając się w przepisy, to już nie jest takie oczywiste. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.07.2010 o godz. 07:47.
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niemcy wezmą rewanż na Hiszpanach za finał EURO 2008. Przynajmniej są duże szanse na to.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trudniejszej drogi do MŚ Niemcy nie mogli sobie wybrać. Jeśli jednak zwyciężą, już nikt im nic nie będzie wstanie zarzucić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale o czym tu jest dyskusja, przecież spalony ewidentny. Skoro Cardozo "nie brał udziału w akcji" to powinien stanąć na 16 metrze i czekać na rozwój sytuacji a nie walczyć o piłkę. Jak piłkarz stoi na linii strzału i zasłania bramkarzowi piłkę to są gwiazdane spalone więc teraz powinien być tym bardziej.
Nienawiść niektórych do Niemców jest wręcz przerażająca ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie mówimy o mojej interpretacji - a o tym,jak interpretuja to sedziowie zgodnie z nakazami FIFA. Spojrz zreszta tutaj http://www.youtube.com/watch?v=0RVKI...eature=related i powiedz - gol prawidowy,czy sedzia nie mial racji ? Chodzi oczywiscie o druga bramke dla Niemiec ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=LUKyvn-Y0Ds
A czy tu nie powinien być spalony ? W momencie podania Iniesty, Villa był na spalonym i teoretycznie nie powinien uczestniczyć już w akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Panowie, nie ma czegos takiego jak "puszczanie spalonych z duchem gry" ! Zakodujcie sobie.
Wszelkie bramki po spalonych 10 cm to mimo wszystko błąd sędziego liniowego i koniec tematu. Pojęcie "duch gry" to takie słodkie pierdzenie, ostatnio modne, w sumie nie wiem czemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co do spalonego w meczu Paragwaj-Hiszpania. Czy nie prosciej zagladnac w przepisy i sprawdzic jak jest niz sie klocic czy dotknal czy nie i czy musi?
W przepisach FIFA http://www.fifa.com/mm/document/affe...0%5f11%5fe.pdf jest napisane A player in an offside position is only penalised if, at the moment the ball touches or is played by one of his team, he is, in the opinion of the referee, involved in active play by: • interfering with play or • interfering with an opponent or • gaining an advantage by being in that position Co chyba zamyka dyskusje o spalonym w tym meczu |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
stawiam na Urugwaj, a król strzelców - Diego Forlán
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łyk historii mundialowej:
http://s24.pl/jak_kempes_bronil_prze...ic-s76122.html "Fajna, naprawdę fajna ta parada Kempesa" ;-) ![]()
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
PS. Żeby sobie tak dołączyć do licytacji kto jest największym ekspertem od mundialu w RPA napiszę - ja mówiłem, że wygrają Niemcy już od ich 1. meczu. A jeszcze lepszy żart jest taki, że przed meczem Argentyna - Niemcy mówiłem, że wygrają 3-4 bramkami. A wszyscy jeszcze się poważnie zdziwią jeśli do finału awansuje Urugwaj. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ale co biedny Urugwaj nawet jak awansuje zdziała w finale z Holandią? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą to ciekawe - kolejny najazd Burów do Afryki. To musi być przykre dla Afrykańskiego Kongresu Narodowego itd a miłe dla białej mniejszości w RPA (holenderskiego pochodzenia) czyli Burów. Tak więc Holendrzy jazda do finału
![]() (przykre kiedy wszystkie afrykańskie zespołu już odpadły) Tak wiem że w reprezentacji gra kilku czarnoskórych piłkarzy, ale są w mniejszości. I być może to (wiem że to niepoprawne politycznie) jest przyczyną sukcesu Pomarańczowych. Pewnie wszyscy pamiętają jakie kłótnie były w kadrze za czasów Davidsa, Kluiverta, Seedorfa itd. Wręcz oskarżali ówczesnego trenera o rasizm i inne farmazony ![]() Teraz udało się uniknąć złej atmosfery w zespole, nie ma podziałów a do tego Holendrzy grają mądrze, tak jak Niemcy z wcześniejszych mundiali. Wygrać ale nie przemęczać się. Ciekawe czy dziś też im się uda i awansują do finału MŚ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jezeli Urugwaj pokona dzisiaj Holandie to bedzie to dla mnie bardzo duze zaskoczenie. W meczach w 1/8 i 1/4 mieli wiele szczescia i wiele nerwow stracili. Holandia awans do 1/4 miała spokojny, tylko w pierwszej polowie z Brazylia najadli sie strachu. Juz sie nie moge doczekac tego meczu. Oranje w koncu maja ekipe, ktora moze zostac Mistrzem Swiata i ja w ten sukces wierze.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ale van Bronckhorst zasadził. Jak na razie, gol turnieju według mnie.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Holandia słabo.
Urugwaj rozkręcał się długo, ale sprawia lepsze wrażenie. Mam nadzieję, że jeszcze coś strzelą i zagrają w finale. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|