The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 22:53
Druzyna z Europy nigdy nie zdobyla tytulu poza Europą wiec historia jasno wskazuje, ze mistrzem bedzie Urugwaj
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2010, 23:00
Jot napisał(a):Wyświetl post
Przyjmij to do wiadomości - Hiszpania nie pokona Niemców grając jak Niemcy, bo z taką grą to mogą sobie co najwyżej rywali grupowych ograć.
Wybitnie mi nie po myśli, że Niemcy grają taką piłkę jaką grają, ale na dzień dzisiejszy przejadą się po reszcie zespołów pozostałych w turnieju. Chciałbym się mylić i żeby mistrzostwo przypadło Holandii. Hiszpania z taką grą odpada, Holandia również (może mnie w końcu zaskoczą), Urugwaju nie komentuję.
Na dzień dzisiejszy nasi zachodni sąsiedzi z taką grą są bezkonkurencyjni.
Ochłoń - to jest turniej. A turniej (pewnie wiesz) rządzi się "swoimi" turniejowymi prawami.
Ja obstawiałem dużo wcześniej że MŚ zostanie ktoś z 4 Argentyna, Brazylia, Niemcy lub Hiszpania. (Miło zaskoczyła Holandia)

Do meritum
Niemcy wygrywają bo są lepsi, ale lepsi zawsze nie będą. Przytrafi im się słabszy mecz (Serbia). Sztuką jest wygrywać grając słabo. Czy sądzisz że 2 następne mecze Niemcy zagrają jak z Anglią i Argentyną? Ja w to nie wierzę.
Hiszpania dla odmiany męczy strasznie i do tego nie zagrała żadnego meczu dobrego mimo to awansowała. Prawdopodobieństwo podpowiada mi że teraz zagrają dobry mecz. (Dla odmiany)

Oczywiście wynik jest sprawą otwartą, ale wg mnie mecz będzie bliższy meczowi Niemcy - Ghana (Serbia) niż Niemcy Australia. Ja obstawiam Hiszpanię. A że to jest sport to wiadomo może być różnie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2010 o godz. 23:02.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 03.07.2010, 23:05
murray napisał(a):Wyświetl post
Po prostu podkreśliłem ironię sytuacji, gdyby Hiszpania wygrała 1:0 po słabym meczu, bo taka gra przez długie lata była domeną Niemców.
Niemcy grają diablo skutecznie, wykorzystując każdą nadarzającą się okazję
. Niemniej jednak w tych pogromach wybitnie pomogli im obrońcy rywali. Najpierw zdezorganizowani Anglicy, potem chaotyczna Argentyna. Teraz grają z obroną Ramos, Puyol, Pique, Capdevilla, która jest dobrze poukładana i Niemcom nie będzie tak łatwo.
I tu się z tobą całkowicie zgadzam, a jeszcze parę stron wcześniej inni forumowicze próbowali wmówić mi co innego. Niemniej cenię sobie rzetelność w ocenianiu sytuacji.
Mam jedno zastrzeżenie, twierdzę, że ci obrońcy, których wymieniłeś nie poradzą sobie z napadem niemieckim, nie ma chuja. Oczywiście, jak wspomniałem wcześniej - chciałbym się mylić.
Pozdrawiam

EDIT: Ogryzek, wierzysz w to co piszesz ? Z czego mam ochłonąć, z tego, że Hiszpania jest słaba ? Gdyby była tak dobra to by się nie męczyła z "jakimś tam" Paragwajem.
Obstawiaj dalej skoro Brazylia, Argentyna i Hiszpania to na turnieju przereklamowane zespoły.
Ostatnio edytowane przez Jot : 03.07.2010 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.07.2010, 23:11
Mam jedno zastrzeżenie, twierdzę, że ci obrońcy, których wymieniłeś nie poradzą sobie z napadem niemieckim, nie ma chuja. Oczywiście, jak wspomniałem wcześniej - chciałbym się mylić.
Pozdrawiam
Wg mnie mogą sobie poradzić, o ile zachowają koncentrację przez pełne 90 (a może więcej) minut. Niemcy atakują od samego początku, próbują narzucić swoje tempo, swój styl. W ostatnich dwóch meczach przyniosło im to gola. Gdy kontrolowali spotkanie, próbowali powiększyć przewagę (jak z Anglią) lub groźnie kontrować (jak z Argentyną). Również pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2010, 23:17
I tu się z tobą całkowicie zgadzam, a jeszcze parę stron wcześniej inni forumowicze próbowali wmówić mi co innego. Niemniej cenię sobie rzetelność w ocenianiu sytuacji.
Pozdrawiam

EDIT: Ogryzek, wierzysz w to co piszesz ? Z czego mam ochłonąć, z tego, że Hiszpania jest słaba ? Gdyby była tak dobra to by się nie męczyła z "jakimś tam" Paragwajem.
Obstawiaj dalej skoro Brazylia, Argentyna i Hiszpania to na turnieju przereklamowane zespoły.
Pominąłeś Niemcy w moich typach do zdobycia MŚ!

Ochłoń - bo jak czytam twoje posty to "widzę wielki strach" żeby Niemcy nie zdobyli MŚ
Dlatego napisałem posta żeby Cie "pocieszyć". Niemcy jeszcze mistrzem nie są. Muszą wygrać albo 2 lub tylko 2 mecze, jak kto woli.

A jeśli Niemcy jednak MŚ zdobędą to widocznie na nie zasłużyli. To sport a nie polityka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.07.2010, 23:21
O Boze wypełnia sie moj bardziej czarny niz murzyn na ulicy po zmroku plan ,gdzie Niemcy z meczu na mecz graja coraz lepiej......
TO jest taka druzyna ,wszyscy graja a tym zawsze forma przyjdzie i szczescie dopisze kiedy trzeba....niech to szlag.

teraz trzymam wszytsko co mam za Hiszpanow ,oni musza w koncu złapac swoj rytm ,bo jak nie to nawet niechce myslec kto moze zostac Mistrzem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 03.07.2010, 23:30
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Pominąłeś Niemcy w moich typach do zdobycia MŚ!

Ochłoń - bo jak czytam twoje posty to "widzę wielki strach" żeby Niemcy nie zdobyli MŚ
Dlatego napisałem posta żeby Cie "pocieszyć". Niemcy jeszcze mistrzem nie są. Muszą wygrać albo 2 lub tylko 2 mecze, jak kto woli.

A jeśli Niemcy jednak MŚ zdobędą to widocznie na nie zasłużyli. To sport a nie polityka.
Nie zrozumiałeś mnie chyba. Używasz ostatnio bardzo popularnego słowa na forum (przyp.for. OCHŁOŃ), a to nie pasuje do sytuacji, bo ja nie mam z czego ochłonąć. To w pewnych fragmentach Twojego postu można się doszukać strachu przed zdobyciem Pucharu Świata przez Niemców.
Nie widzę strachu przed tym, że nasi zachodni sąsiedzi zdobędą mistrzostwo. Oceniam sytuację rzetelnie na tą chwilę, zespół niemiecki w tym momencie prezentuje grę na najwyższym poziomie.
Nie musisz mnie pocieszać, wystarczy, że piwo żłopię
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.07.2010, 23:35
Nie zrozumiałeś mnie chyba. Używasz ostatnio bardzo popularnego słowa na forum (przyp.for. OCHŁOŃ), a to nie pasuje do sytuacji, bo ja nie mam z czego ochłonąć. To w pewnych fragmentach Twojego postu można się doszukać strachu przed zdobyciem Pucharu Świata przez Niemców.
Nie widzę strachu przed tym, że nasi zachodni sąsiedzi zdobędą mistrzostwo. Oceniam sytuację rzetelnie na tą chwilę, zespół niemiecki w tym momencie prezentuje grę na najwyższym poziomie.
Nie musisz mnie pocieszać, wystarczy, że piwo żłopię
Ja też nie widzę strachu. To jest sport, a Niemcy grają dobrze.

Przyjmij to do wiadomości - Hiszpania nie pokona Niemców grając jak Niemcy, bo z taką grą to mogą sobie co najwyżej rywali grupowych ograć.
Wybitnie mi nie po myśli, że Niemcy grają taką piłkę jaką grają, ale na dzień dzisiejszy przejadą się po reszcie zespołów pozostałych w turnieju. Chciałbym się mylić i żeby mistrzostwo przypadło Holandii. Hiszpania z taką grą odpada, Holandia również (może mnie w końcu zaskoczą), Urugwaju nie komentuję.
Na dzień dzisiejszy nasi zachodni sąsiedzi z taką grą są bezkonkurencyjni.
Piłem do tego Twojego posta o którym już zapomniałeś. A ochłoń nie miało być obraźliwe czy szydercze. Nie ma co się "ciąć" półfinał Niemcy - Hiszpania już nie długo i sprawa się wyjaśni
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2010 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 03.07.2010, 23:55
Nie zapomniałem
Nadal twierdzę tak, jak napisałem. Moja niechęć do zespołu niemieckiego jest duża, co z tego skoro piłkarsko miażdżą resztę zespołów. Pożyjemy, zobaczymy...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.07.2010, 00:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A znasz przepisy?, czy po prostu jesteś pewien bo tak.?
No wlasnie zna,w przeciwienstwie do niektorych kibicow,czy np. bardzo poczytnego poratlu weszlo.com
Bo spalony juz od kilku lat gwizdze sie w mysl zasady "patrz i czekaj",przy ktorej stosuje sie podstawowe kryterium "pilkarz dotyka pilki - jest spalony,nie gramy,nie dotyka puszczamy (chyba jest tylko jeden wyjatek - kiedy uniemozliwia bramkarzowi interwencje). Tak przepisy interpretuje caly Swiat - a bramek tak strzelonych mozemy sie nawet naogladac i u nas. Przykladow moge wyszukac dziesiatki.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.07.2010, 01:11
wyar napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie zna,w przeciwienstwie do niektorych kibicow,czy np. bardzo poczytnego poratlu weszlo.com
Bo spalony juz od kilku lat gwizdze sie w mysl zasady "patrz i czekaj",przy ktorej stosuje sie podstawowe kryterium "pilkarz dotyka pilki - jest spalony,nie gramy,nie dotyka puszczamy (chyba jest tylko jeden wyjatek - kiedy uniemozliwia bramkarzowi interwencje). Tak przepisy interpretuje caly Swiat - a bramek tak strzelonych mozemy sie nawet naogladac i u nas. Przykladow moge wyszukac dziesiatki.
To nie jest tak drogi kolego.Patrz i czekaj jest stosowane w innych sytuacjach, czyli gość jest na spalonym ale jak nie dobiegnie to się nie gwiżdże bo po co.
Gdybyś zresztą przeczytał co pisałem chwilę wcześniej, to ja wcale nie jestem zdania że w tym wypadku spalony był na 100% a tylko uważam że sytuacja jest kontrowersyjna.
I akurat weszło cytując przepisy a nie jakieś niepisane kryteria, wcale nie robi wiochy.
Gdyby kolega do którego się odniosłem znał te przepisy to powinien mieć wątpliwości.Bo jak dobrze wiesz drogi wyarze - nie jest konieczne dotknięcie piłki przez zawodnika który jest na spalonym, by go odgwizdać.
Nie ma też jednoznacznej opinii że to 'przeszkadzanie' odnosi się tylko do bramkarza.To już tylko Twoja interpretacja.
Reasumując - idąc z duchem gry, gol powinien zostać uznany, natomiast zagłębiając się w przepisy, to już nie jest takie oczywiste.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.07.2010, 07:34
To nie jest tak drogi kolego.Patrz i czekaj jest stosowane w innych sytuacjach, czyli gość jest na spalonym ale jak nie dobiegnie to się nie gwiżdże bo po co.
Gdybyś zresztą przeczytał co pisałem chwilę wcześniej, to ja wcale nie jestem zdania że w tym wypadku spalony był na 100% a tylko uważam że sytuacja jest kontrowersyjna.
I akurat weszło cytując przepisy a nie jakieś niepisane kryteria, wcale nie robi wiochy.
Gdyby kolega do którego się odniosłem znał te przepisy to powinien mieć wątpliwości.Bo jak dobrze wiesz drogi wyarze - nie jest konieczne dotknięcie piłki przez zawodnika który jest na spalonym, by go odgwizdać.
Nie ma też jednoznacznej opinii że to 'przeszkadzanie' odnosi się tylko do bramkarza.To już tylko Twoja interpretacja.
Reasumując - idąc z duchem gry, gol powinien zostać uznany, natomiast zagłębiając się w przepisy, to już nie jest takie oczywiste.
Znam zasady doskonale ale jezeli juz gramy z duchem gry sedzia powinien bramke uznac. Sam piszesz, ze miałes watpliwosci czy na prawde był spalony. Pilkarz, ktory skoczył do pilki nie dotknał jej wiec nie uczesniczył w akcji i bramka powinna byc uznana. Ja mam inna watpliwosc - czy sedzia boczny czasami nie machnał choragiewka ale dlatego ze zauwazył zagranie reka Valdeza, ktorego oczywiscie nie było. Tutaj mam watpliwosc bo na pierwszy rzut oka tak to bylo widac a dopiero potem w powtorce zobaczylismy, ze jednak odbiła sie od jego uda. No nic, sedzia w niektorych sytuacjach jakos dziwnie sie zachowywał. Chodzi mi tutaj o powtorke karnego dla Hiszpanii a nie powtorzył karnego dla Paragwaju. Jestem ciekaw ktory sedzia poprowadzi Finał. Jak dla mnie najlepszy byłby ten Japonczyk. Na tym turnieju chyba tylko 2-3 razy popelnił bład. Musza tylko boczni, ktorzy z nim wspolpracuja szybko reagowac, gdy np sa spalone.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.07.2010 o godz. 07:47.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.07.2010, 08:53
Niemcy wezmą rewanż na Hiszpanach za finał EURO 2008. Przynajmniej są duże szanse na to.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 04.07.2010, 09:08
Trudniejszej drogi do MŚ Niemcy nie mogli sobie wybrać. Jeśli jednak zwyciężą, już nikt im nic nie będzie wstanie zarzucić.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2010, 09:18
Ale o czym tu jest dyskusja, przecież spalony ewidentny. Skoro Cardozo "nie brał udziału w akcji" to powinien stanąć na 16 metrze i czekać na rozwój sytuacji a nie walczyć o piłkę. Jak piłkarz stoi na linii strzału i zasłania bramkarzowi piłkę to są gwiazdane spalone więc teraz powinien być tym bardziej.
Nienawiść niektórych do Niemców jest wręcz przerażająca
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.07.2010, 09:40
Nie odnosilem tego postu bezposrednio do Ciebie, a do "niektorych kibicow" - nieslusznie wiec czujesz sie urazony.
Nie mówimy o mojej interpretacji - a o tym,jak interpretuja to sedziowie zgodnie z nakazami FIFA.
Spojrz zreszta tutaj http://www.youtube.com/watch?v=0RVKI...eature=related i powiedz - gol prawidowy,czy sedzia nie mial racji ?
Chodzi oczywiscie o druga bramke dla Niemiec
You'll never know...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.07.2010, 10:00
http://www.youtube.com/watch?v=LUKyvn-Y0Ds

A czy tu nie powinien być spalony ? W momencie podania Iniesty, Villa był na spalonym i teoretycznie nie powinien uczestniczyć już w akcji.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2010, 10:18
Panowie, nie ma czegos takiego jak "puszczanie spalonych z duchem gry" ! Zakodujcie sobie.
Wszelkie bramki po spalonych 10 cm to mimo wszystko błąd sędziego liniowego i koniec tematu.

Pojęcie "duch gry" to takie słodkie pierdzenie, ostatnio modne, w sumie nie wiem czemu.
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.07.2010, 10:27
wyar napisał(a):Wyświetl post
Spojrz zreszta tutaj http://www.youtube.com/watch?v=0RVKI...eature=related i powiedz - gol prawidowy,czy sedzia nie mial racji ?
Chodzi oczywiscie o druga bramke dla Niemiec
Jak dla mnie gol prawidłowy bo gość na spalonym stał i się nie ruszał, podbiegł tylko do piłki gdy ta już była praktycznie w bramce. Ale faktycznie sytuacja o wiele trudniejsza do interpretacji i nie wiem do konca czy mam racje. Co do sytuacji z meczu Paragwaj - Hiszpania to nie wiem o czym wy tu dalej dyskutujecie bo sprawa jest bardzo prosta. Jeśli zawodnik stojący na spalonym chce żeby nie było to odgwizdane to powinien stać bez najmniejszego ruchu (w przepisach jest nawet ze nie powinien sie odzywać), zupełnie jakby nie było go na boisku, Paragwajczyk stojący na spalonym wyskoczył do główki i w ten sposób przeszkodził w interwencji obrońcy. Jestem pewnien że gdyby Paragwajczyka nie było na boisku albo gdyby zachowywał się tak jak powinien zawodnik ze spalonego czyli bez ruchu to obrońca bez problemu by to wybił. Nie do końca rozumiem o jakim duchu gry wy mówicie. Że niby sędzia powinien przymykać oko na niektóre przepisy żeby padało więcej bramek?

-Goral- napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=LUKyvn-Y0Ds

A czy tu nie powinien być spalony ? W momencie podania Iniesty, Villa był na spalonym i teoretycznie nie powinien uczestniczyć już w akcji.
Tu też ciężka sytuacja do interpretacji ale zwróćcie uwagę że gdy Villa widzi że podanie poszło w drugą stronę a on był na spalonym to zatrzymuję się i przestaję brać udział w akcji (nawet obrońcy od niego odbiegają) i kontynuuje grę dopiero gdy piłka po zagraniu kiedy nie był juz na spalonym spada mu pod nogi. Zawodnik nie absorbował uwagi obrońców po podaniu kiedy był na spalonym i to ratuje sędziego. A gdyby biegł dalej i np. blokował obrońcy dojście do zawodnika z piłka albo w ogóle miał jakiś kontakt fizyczny z obrońcą to byłby spalony. Jak widać u piłkarzy nie liczy się tylko technika piłkarska ale również inteligencja, znajomość przepisów i szybkie podejmowanie decyzji.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.07.2010, 16:17
Co do spalonego w meczu Paragwaj-Hiszpania. Czy nie prosciej zagladnac w przepisy i sprawdzic jak jest niz sie klocic czy dotknal czy nie i czy musi?
W przepisach FIFA
http://www.fifa.com/mm/document/affe...0%5f11%5fe.pdf
jest napisane

A player in an offside position is only penalised if, at the moment the ball
touches or is played by one of his team, he is, in the opinion of the referee,
involved in active play by:
• interfering with play or
• interfering with an opponent or
• gaining an advantage by being in that position

Co chyba zamyka dyskusje o spalonym w tym meczu
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 05.07.2010, 21:21
stawiam na Urugwaj, a król strzelców - Diego Forlán
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 06.07.2010, 09:47
Łyk historii mundialowej:

http://s24.pl/jak_kempes_bronil_prze...ic-s76122.html

"Fajna, naprawdę fajna ta parada Kempesa" ;-)
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 06.07.2010, 16:13
murray napisał(a):Wyświetl post
Ja nie napisałem, że tak będzie. Po prostu podkreśliłem ironię sytuacji, gdyby Hiszpania wygrała 1:0 po słabym meczu, bo taka gra przez długie lata była domeną Niemców.
Sugerujesz, że trzykrotni mistrzowie Świata i trzykrotni mistrzowie Europy wygrywali te tytuły po słabych meczach po 1:0? To ja już nie mam żadnych pytań... (przy okazji - właśnie zdeprecjonowałeś grę i legendę "Orłów" Górskiego w '74)

Cytat:
Niemcy grają diablo skutecznie, wykorzystując każdą nadarzającą się okazję. Niemniej jednak w tych pogromach wybitnie pomogli im obrońcy rywali. Najpierw zdezorganizowani Anglicy, potem chaotyczna Argentyna. Teraz grają z obroną Ramos, Puyol, Pique, Capdevilla, która jest dobrze poukładana i Niemcom nie będzie tak łatwo.
No pewnie. Najpierw przed meczami z Anglią było 90% opinii o rychłym pogromie i wyeliminowaniu Niemiec. Na nieszczęście sędzia popełnił błąd (który większego wpływu na losy meczu nie miał) i zaczęły się lamenty, że Niemcy słabe a pomogli im sędziowie. Na szczęście miejsce w szeregu miała im pokazać Argentyna. Wychwalana i faworyzowana przez wszystkich dostała lanie 4:0. W większych rozmiarach przegrała tylko Korea Pn. No to teraz zaczyna się, że wygrali bo mieli przeciwko sobie słabe obrony. To ja się pytam: Kogo oni mieli wyeliminować żeby wreszcie kilku ekspertów nie szukało dziury w całym? Reprezentację kosmitów?

PS. Żeby sobie tak dołączyć do licytacji kto jest największym ekspertem od mundialu w RPA napiszę - ja mówiłem, że wygrają Niemcy już od ich 1. meczu. A jeszcze lepszy żart jest taki, że przed meczem Argentyna - Niemcy mówiłem, że wygrają 3-4 bramkami. A wszyscy jeszcze się poważnie zdziwią jeśli do finału awansuje Urugwaj.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2010, 16:16
MCDave napisał(a):Wyświetl post

PS. Żeby sobie tak dołączyć do licytacji kto jest największym ekspertem od mundialu w RPA napiszę - ja mówiłem, że wygrają Niemcy już od ich 1. meczu. A jeszcze lepszy żart jest taki, że przed meczem Argentyna - Niemcy mówiłem, że wygrają 3-4 bramkami. A wszyscy jeszcze się poważnie zdziwią jeśli do finału awansuje Urugwaj.
Gratuluje.

Ale co biedny Urugwaj nawet jak awansuje zdziała w finale z Holandią?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2010, 16:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Gratuluje.

Ale co biedny Urugwaj nawet jak awansuje zdziała w finale z Holandią?
? W finale będą Niemcy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2010, 16:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
? W finale będą Niemcy.
Racja Niemcy. Sorry za pomyłkę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.07.2010, 16:28
Swoją drogą to ciekawe - kolejny najazd Burów do Afryki. To musi być przykre dla Afrykańskiego Kongresu Narodowego itd a miłe dla białej mniejszości w RPA (holenderskiego pochodzenia) czyli Burów. Tak więc Holendrzy jazda do finału
(przykre kiedy wszystkie afrykańskie zespołu już odpadły)

Tak wiem że w reprezentacji gra kilku czarnoskórych piłkarzy, ale są w mniejszości. I być może to (wiem że to niepoprawne politycznie) jest przyczyną sukcesu Pomarańczowych. Pewnie wszyscy pamiętają jakie kłótnie były w kadrze za czasów Davidsa, Kluiverta, Seedorfa itd. Wręcz oskarżali ówczesnego trenera o rasizm i inne farmazony

Teraz udało się uniknąć złej atmosfery w zespole, nie ma podziałów a do tego Holendrzy grają mądrze, tak jak Niemcy z wcześniejszych mundiali. Wygrać ale nie przemęczać się. Ciekawe czy dziś też im się uda i awansują do finału MŚ?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.07.2010, 17:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Teraz udało się uniknąć złej atmosfery w zespole, nie ma podziałów a do tego Holendrzy grają mądrze, tak jak Niemcy z wcześniejszych mundiali. Wygrać ale nie przemęczać się. Ciekawe czy dziś też im się uda i awansują do finału MŚ?
Jezeli Urugwaj pokona dzisiaj Holandie to bedzie to dla mnie bardzo duze zaskoczenie. W meczach w 1/8 i 1/4 mieli wiele szczescia i wiele nerwow stracili. Holandia awans do 1/4 miała spokojny, tylko w pierwszej polowie z Brazylia najadli sie strachu. Juz sie nie moge doczekac tego meczu. Oranje w koncu maja ekipe, ktora moze zostac Mistrzem Swiata i ja w ten sukces wierze.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.07.2010, 19:54
ale van Bronckhorst zasadził. Jak na razie, gol turnieju według mnie.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 06.07.2010, 20:20
Holandia słabo.

Urugwaj rozkręcał się długo, ale sprawia lepsze wrażenie. Mam nadzieję, że jeszcze coś strzelą i zagrają w finale.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów