|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
Nazwiska narazie nie powalaja na kolanach. Zobaczymy, co soba repezentuja , bo to jest kompletna niewiadoma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bardzo madra polityka. W sumie w tym okienku przewinelo sie 3 pilkarzy ktorzy sa mlodzi i wydaje sie bardzo zdolni (co do umiejetnosci i talentu jednego nie ma nawet dyskusji): Milinkovic, Czikosz, Bunoza. Kto dalej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Brawo Brawo Brawo!!! W tym okienku transferowym działamy w myśl zasady że drużynę buduję się od tyłu. Bramkarz, dwóch młodych obrońców. Mam wrażenie ze te dwa ostatnie transfery wypalą i będziemy mieli z tych młodych chłopaków pocieche. Czy tylko ja mam wrażenie że obaj będą gryźli trawę żeby się nas pokazać? Mam nadzieje ze to jest nowa jakość w polityce transferowej.
Czy ten młody Chorwat przychodzi na wypożyczenie czy od razu będzie kupiony? |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Podoba mi się kierunek w jakim podążono, tj. szukanie perspektywicznych piłkarzy po reprezentacjach młodzieżowych. Wcale nie musi to oznaczać, że Cikos i Bunoza zbawią defensywę Wisły ale jest wielkie prawdopodobieństwo, że będą chcieli grać jak najambitniej i najlepiej by sprzedać się do lepszych klubów
w Europie Zachodniej. Duży plus za te transfery! ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kolejny dzień i kolejny transfer,oczywiście znowu facet o którym sie wcześniej nikt nie wspominał!!!teraz jeszcze przydałyby sie wzmocnienia ofensywne i będę zadowolony. Choć tak na prawde przydatność sprowadzanych zawodników zweryfikuje sezon. Oby to nie był koniec wzmocnien
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Grajek z CV Bunozy przydałby się na środek obrony, ale jako pierwszy zmiennik, a nie zawodnik, który ma od razu wskoczyć do podstawowego składu. Czyżby w klubie sądzono, że Cleber wytrzyma kolejny sezon gry na wysokim poziomie?
Liczyłem na jakiegoś 24-27 latka, który miałby już trochę doświadczenia i grałby na niezłym poziomie w jakiejś przyzwoitej lidze. Takiego środkowego Alvareza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=d61WryCPVoY
jego bramka (od 3:23 min) ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To jest Bośniak, który grał w Chorwacji. To tak dla porządku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zapytałem się znajomych Bośniaków, czy coś o nim wiedzą i jak go ewentualnie oceniają. Za jakiś czas dojdą do mnie informacje zwrotne.
![]()
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
2 ostatnie transfery to byli gracze od jakiegoś czasu obserwowani, a testowani to podrzutki menadżerów które mogą się spodobać lub ludzie z youtube ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Będzie płacz na forum niedługo jeśli nie będzie Milinkovicia. Niektorzy to już pewni są że on będzie u nas na bank, wrzućcie na luz. Co do Bunozy, to myślę że całkiem nieźle radzi sobie nasz klub, ta polityka może przynieść niezłe skutki. Nie widzieliśmy go w akcji więc nie narzekajmy. Kiedyś narzekaliśmy że nie ma gotówki na transfery i ściągamy ludzi z kartą w ręku, tera płacimy za zawodników i też źle. Normalnym jest że nie ściągniemy mega gwiazd, to właśnie ci młodzi chłopcy mogą się takimi stać u nas
Są anonimowi ale coś sobą muszą reprezentować skoro przychodzą bez testów.Tak czy siak, coś się zaczęło u nas dziać w temacie transferów. Te działania są przemyślane, a ostatnio fundowany nam był chaos i ogórki. Duży plus dla naszych działaczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Brawo dla Pana Basałaja
kolejny transfer zrobiony w tajemnicy, czyżby naprawde sie cos ruszyło?!jest tak - to tylko nalezy pogratulowac, jednakże nie mozna popaść w samozachwyt, bo wtedy zle sie to moze skonczyc a tego nikt by nie chcial. Zgadzam sie z przed mówcą ze teraz czekamy na napastnika i pomocników(lewy oraz środkowy).Mam jednak nadzieje ze to juz bedą zawodnicy choc troszke starsi, którzy bedą bardziej doswiadczeni i którzy beda potrafili pomóc tym mlodszym obiecujacych zawodnikom. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje, że będą to dokładnie tacy sami zawodnicy jak Ci dwaj już sprowadzeniu: Młodzi, grający w swoich młodzieżówkach. Od doświadczenia to już mamy - Żurawia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ma nadzieję, że chłopak jest zwrotny. Skoro jego drużyna straciła najmniej bramek w lidze, to musi być niezły. Oby tylko nie był trochę drewniany, bo Polczak i Wasiluk w takim przypadku będą mieli pod drugiej stronie Błoń kolegę o podobnych predyspozycjach. W każdym bądź razie stoper w typie Stefana Majewskiego. A tak poważnie, to tak jak już pisałem - dobrze, że do obrony sprowadzono młodych, zdolnych, a do ataku i na skrzydło mają przyjść zawodnicy bardziej renomowani.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 02.07.2010 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wchodzę na główną i info o jakimś piłkarzu, patrze na zdjęcie a tu koleś o kulach
![]() A tak na poważnie to jak dla mnie koleś ok. O takie coś mi chodzi. Młody, reprezentant kraju, miejmy nadzieję ambitny. Ale na papierze to można oceniać. Niech pogra i zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ściągamy środkowego, młodego obrońce z Bałkanów.Jak wygląda sprawa z Marcelo? Na ten moment będziemy mieć Clebera, Marcelo ( jakby nie było) i tego młodzika. Czy nie jest to alternatywa na odejście Marcelo, czy Brazylijczyk jednak zostaje?
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeszcze zapomniałes o Kowalskim...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kiedyś Baszczu z Głową przychodzili w podobnym wieku i wiemy ile radości nam dali później. Mam nadzieje, że podobnie będzie z nowymi obrońcami. Do tego mamy nowego bramkarza, jak również doświadczonego Żurawia.
Jak na drugi dzień okienka transferowego to całkiem nieźle. ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Tak to Chorwaci raczej by nas przewyższali w rankingu dosyć zdecydowanie. Transfer bardzo dobrze się zapowiada, kolejny młody, bardzo utalentowany zawodnik, dla którego gra w Wiśle jest wielką szansą na rozwój i zrobienie sobie nazwiska - tak trzymać panowie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Nie tak dawno Blackburn Rovers bylo zainteresowane Gordanem..
http://hercegovina.info/vijesti/sport/nogomet/ljub%20usak-gordan-bunoza-u-blackburnu Zeby to tylko nie oznaczalo odejscie Marcelo ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Znalazłem w internecie trochę wypowiedzi na temat Bunozy. Jeden z bośniackich fanów pisze tak:
Gordan Bunoza has to be the most underrated player in Bosnian football. Susic can look at players like Bogicevic or Mujdza all he wants ... but I believe Bunoza is better than either of these two. He plays as left back... 1.95 meters tall, fast, powerful... very good technique. Has done in HNL this season more than Boris Pandza has ever did in his career. All this guy needs is a decent chance for NT, get sold to the Bundesliga or something (hell even Rangers), and let him do his thing. It's a fresh of breath air that such a good leftback came at the right time. Czyli nazywa go najbardziej niedocenianym graczem w bośniackiej piłce. Co ciekawe, z treści wynika, że Bunoza jest lewym obrońcą. Poza tym jest szybki, silny i posiada dobrą technikę. Bunoza był łączony z Basel, ale szwajcarski klub chciał go tylko wypożyczyć, a Karlovac interesował jedynie transfer definitywny. Chorwatem interesowało się także Dinamo Zagrzeb i Hoffenheim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Powiem tak. Nie chce oceniac tych chlopakow pod tym wzgledem czy beda wzmocnieniem czy nie. Bo tego nikt nie wie dopki nie sprawdzi sie tego w praktyce. Przyszedl do nas Kirm, reprezentant Slowenii, przyszedl Jirsak i sie nie sprawdzili. Przyszedl Marcelo, za darmo i sie sprawdzil. To jest taki kod zero jedynkowy. Nie ma reguly ze dany pilkarz napewno bedzie wzmocnieniem czy tez nie (no chyba ze np przychodzi taki Kosa ktory juz u nas gral, gral w tej lidze, wie co i jak i od zaraz moze wkomponowac sie w druzyne)
Ale podoba mi sie to ze sciagamy mlodych chlopakow. 22 letnich ktorzy jeszcze napewno moga sie troche podszkolic. Wiadomo zaden Terry czy Ferdinand z nich nie wyrosnie ale jesli pojda w dobrym kierunku, troche sie jeszcze rozwina i nabiora doswiadczenia to mysle ze jak najbardziej moga to byc tacy Baszczu i Glowa. Fajnie ze ten srodkowy obronca jest taki wysoki. Juz widze jego i Marcelo jak czyszcza wszystko co sie da, a 95% napastnikow w polskiej lidze nie ma z nimi szans w powietrznych pojedynkach. No a dalej zobaczymy jak bedzie. Oby byli ambitni i zdeterminowani bo tak naprawde na te lige to tyle potrzeba. Gdyby obaj wkomponowali sie do 1 zespolu to zauwazcie jaka mamy linie defensywna mloda. Brozek/Diaz stare konie 27 l, Marcelo 23l, Slowak i Bosniak po 22 l Fajnie gdyby CI pilkarze pograli u nas dluzszy czas i sie sprawdzili. Wtedy mamy obrone zalatwiona na kilka lat a jeszcze niedawno mielismy co by nie mowic staruszkow Clebera, Glowe i Baszcza ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Stąd te wszystkie narzekania, że znowu jakiś no-name. Tym razem, Wisła ściąga no-name'ów, którzy wyrobili sobie markę na własnym podwórku. Skończyła się era kalek, dziadków dogrywających do emerytury i innych zawodników. Basałaj pozamiatał wszystkie nieudolności Skorży, pora na budowę nowej Wisły. ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Być może oznacza to że mamy nowego stopera, który wchodzi do pierwszego składu i tworzy parę środkowych obrońców z Marcelo, a Cleber jest jako żelazny rezerwowy na czarną godzinę Zobaczymy ale nie wiem czy strata dwóch podstawowych stoperów w jednym okienku to dobry pomysł. Myślę, że jeżeli Marcelo odejdzie to w zimie. Przekonamy jak to będzie. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|