|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs
Czy tylko mi ten chłopak przypomina Żurawskiego z wersji z Lecha? To nie jest typowy skrzydłowy. Klasyczna 10 jak w morde strzelił. Jak by go się udało pozyskac to chyba sie napije ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
sry moj blad!!! dzieki TSW06!!
wracajac do Milinkovica to po tych filmikach widac ze ma duzy potencjal w odbiorze pilki jak i takze w jej dokladnym podawaniu!! Szybki dobry technicznie zawodnik az dziw bierze ze moze zostanie Wislakiem ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
generalnie bardzo się zdziwiłem że Milinković jest nazywany w tsw.com.pl lewym obrońcą. jak dla mnie jest to typ zawodnika ofensywnego, kreującego grę z genialną techniką. Taki Stilić z pierwszego sezonu w amikach.
priorytet jak dla mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Milinkovic na tych filmikach wyglada ok, z tym ze podobny można by zmontować o każdym - Filip Burkhart w ostatnich meczach Ary mial kilka takich dryblingow ze messi sie może uczyć
Żeby ocenić czyjes umiejętności trzeba po prostu zobaczyć co najmniej 2-3 CAŁE mecze danego zawodnika, najlepiej w momencie kiedy mówi sie o nim że jest w gazie. Na tych filmikach widać przedewszystkim ze : a) Liga Serbska to dno - graja tam wielkie talenty, ale 0 organizacji gry w obronie kopanka jak w 3 lidze, obrońcy kryja jak na starych filmach z jat 90 i co i rusz są sytuacje sam na sam. b) Liga słowacka - lepiej z dyscyplina taktyczna słabiej z umiejetnosciami pilkarzy. Nauczmy sie doceniac naszą ligową kopankę. A tak wogóle to nie neguję że jest to ciekawy zawodnik, z tym ze wogóle nei widze u niego takiej agresji w grze która u bocznego pomocnika jest bardzo pożądana. Chłopakowi bliżej do Stilicia - opanowany nienaganny technicznie ale i "miękki". Nam potrzeba skrzydłowego z "depnięciem". Takiego jak Kosa czy Peszko - grajacego chaotycznie, szarpiacego - takiego który potrafi nieobliczalnym rajdem zrobić coś z niczego, poderwać zespół do walki kiedy reszta drużyny gra zbyt statycznie. Mamy już w kadrze jedengo bardzo dobrego bocznego pomocnika, o dobrej wrzutce, dryblingu i technice (serio tak uważam ) na imeię mu Wojtek. Niestety Wojtek to też typ technika purytysty unikającego kontaktu fizycznego, i moło dynamicznego, z tąd nigdy nie bedzie on spełniał takiej roli jak Błaszczu czy Kosa kiedyś.Milinkowić IMHO to kolejny Stilić - dobry na środek jako defensywny rozgrywający - z tego co widać na filmikach - To nie jest typowy Boczny Pomocnik. Peszki z niego nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2010 o godz. 22:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przejrzałem profile Oremusa i Strinicia i jeśli mieliby podpisać kontrakt z Wisłą to ja jestem całkowicie ZA
http://transfermarkt.de/de/ivan-stri...ler_39799.html Strinić ma 23 lata grał regularnie w lidze chorwackiej i strzelił 4 bramki, natomiast Oremus http://transfermarkt.de/de/mirko-ore...ler_46424.html Oremus rozegrał 26 spotkań strzelił 1 bramkę i zaliczyl 2 asysty co do Braza - byłoby dobrze go pozyskać, ale już bez wypożyczeń itp ale na stałe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi
. Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest jakaś konferencja zaplanowana na dzisiaj?
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie sądzę , w końcu klub nie poda informacji o konferencji "za pięć 12".
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A wczoraj było oficjalne info Klubu o konferencji?
Bo na oficjalnej nie widziałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A wczoraj to co niby było ? Oficjalna informacja o Żurawskim na oficjalnej pojawiła się o 13.12, była też podana godzina 14.30, jako godzina rozpoczęcia konferencji. Więc chyba nie w tym rzecz.
Swoją drogą ten Milinković z twarzy jest bardzo podobny do Sobiecha ![]() Powód: bardzo lluźna dygresja
Ostatnio edytowane przez fialo : 29.06.2010 o godz. 07:58.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Oczywiście ze poda... Wczoraj do redakcji zostały rozesłane meile po 12
Jest już wtorek to mogę trochę uchylić rąbka tajemnicy... Jeśli wczoraj wieczorem i dziś z rana wszystko poszło ok ( nie mam info) to faktycznie do klubu dołączy Marko Milinkovic. Co do źródeł tych stron to wiem, że np wislasoccer.com dostała info o tym i później sprawdzała to na słowackich portalach i tak powstał artykuł... Kończąc napisze też że nazwiska wyżej podane... "są prawdopodobne" ![]()
Ostatnio edytowane przez maci0s : 29.06.2010 o godz. 07:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
) to mi się wydaje, że polska liga takiego piłkarza nie widziała... u nas pewnie będzie wolnym elektronem nie przystosowanym do jakiejś konkretnej pozycji na boisku... on jest niesamowicie ofensywny.. trzeba będzie to dobrze wykorzystać super! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Narazie wykorzystywać to możecie swoje kobiety i chusteczki higieniczne. Nie napalajcie się tak, póki co mogło coś nie pójść wczoraj wieczorem albo dzisiaj z rana i później znowu będzie płacz
Wam coś powiedzieć to odrazu traktujecie piłkarza jakby conajmniej założył już trykot Wisły na plecy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Łobo też zgarnia kokosy, a każdy widzi jak się prezentuje. Na razie wszystkie spekulacje dotyczą graczy ofensywnych, mam nadzieję, że ktoś w tym klubie myśli o defensywie bo tam mamy największe braki.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zbymak albo maci0s wiadomo coś na temat konferencji o której będzie bo wszyscy czekamy.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie podważajmy umiejętności Milinkovicia bo patrząc tylko na sposób poruszania można śmiało stwierdzić że takiego piłkarza u nas dawno nie było. Zobaczcie jak biega Kirm, Łobodzinski... zero dynamiki, zero przyśpieszenia wszystko w jednostajnym tempie. A Marko jak przyspieszy to zawodnicy oglądają jego plecy. Nie wspomnę już o takich aspektach jak panowanie nad piłką czy nawet agresja bo Kirm to odsuwa nogi a Łobodziński jest za wolny aby odebrać piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tak w sumie zastanawiam sie jak bedzie wygladac nasza jedenastka jesli wypala transfery...
Jovanic - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Makinwa, Garguła, Sobolewski, Milinkowic - Brożek, Żurawski.... oj się pozmieniało |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A do tego druga jedenastka:
Pawełek, Burliga, Kowalski, Diaz Kirm, Mączyński, Jirsak, Łobodziński Boguski, Małecki (jak widać brakuje jednego obrońcy) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jovanic/Pawełek - Szok, dawno nie mięliśmy tylu piłkarzy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież jest Czekaj <lol2>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli już tacy dokładni jesteście to nie zapominajcie o Djurovxkim =]
Jovanić/Kurto - ?/Singlar, ?/Kowalski, Marcelo/Cleber, Brożek/Diaz - Kirm/Łobodziński, Djurovski/Garguła, Sobolewski/Maczyński, Milinković/Małecki - Brożek/Makinwa, Żurawski/Boguski |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
coć mi się wydaje ze tymi dwoma tajemniczymi zawodnikami którzy maja załatać dziurę po Alvarezie i Głowie będą Marcin Kowalczyk z Dynama Moskwy i David Braz z Panathinaikosu poczekamy zobaczymy może klub szykuje niespodziankę i siegnie po jeszcze lepszych grajków...
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
oj będą jaja jak nie przyjdzie ten Serb wszyscy się na palili ja tez
ale jak nie wypali to miazga będzie... trochę nie chce mi się wieżyc ze przyjdzie do pl. jak naprawdę jest taki dobry to Niemcy by już go dawno wyczaili;> i tego się boje |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|