The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 22:11
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs

Czy tylko mi ten chłopak przypomina Żurawskiego z wersji z Lecha?
To nie jest typowy skrzydłowy. Klasyczna 10 jak w morde strzelił.
Jak by go się udało pozyskac to chyba sie napije
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.06.2010, 22:14
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs

Czy tylko mi ten chłopak przypomina Żurawskiego z wersji z Lecha?
To nie jest typowy skrzydłowy. Klasyczna 10 jak w morde strzelił.
Jak by go się udało pozyskac to chyba sie napije
ja bede pil tydzien....
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.06.2010, 22:24
sry moj blad!!! dzieki TSW06!!

wracajac do Milinkovica to po tych filmikach widac ze ma duzy potencjal w odbiorze pilki jak i takze w jej dokladnym podawaniu!! Szybki dobry technicznie zawodnik az dziw bierze ze moze zostanie Wislakiem
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.06.2010, 22:28
generalnie bardzo się zdziwiłem że Milinković jest nazywany w tsw.com.pl lewym obrońcą. jak dla mnie jest to typ zawodnika ofensywnego, kreującego grę z genialną techniką. Taki Stilić z pierwszego sezonu w amikach.
priorytet jak dla mnie
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2010, 22:30
Milinkovic na tych filmikach wyglada ok, z tym ze podobny można by zmontować o każdym - Filip Burkhart w ostatnich meczach Ary mial kilka takich dryblingow ze messi sie może uczyć Żeby ocenić czyjes umiejętności trzeba po prostu zobaczyć co najmniej 2-3 CAŁE mecze danego zawodnika, najlepiej w momencie kiedy mówi sie o nim że jest w gazie.

Na tych filmikach widać przedewszystkim ze :
a) Liga Serbska to dno - graja tam wielkie talenty, ale 0 organizacji gry w obronie kopanka jak w 3 lidze, obrońcy kryja jak na starych filmach z jat 90 i co i rusz są sytuacje sam na sam.
b) Liga słowacka - lepiej z dyscyplina taktyczna słabiej z umiejetnosciami pilkarzy.

Nauczmy sie doceniac naszą ligową kopankę.

A tak wogóle to nie neguję że jest to ciekawy zawodnik, z tym ze wogóle nei widze u niego takiej agresji w grze która u bocznego pomocnika jest bardzo pożądana. Chłopakowi bliżej do Stilicia - opanowany nienaganny technicznie ale i "miękki". Nam potrzeba skrzydłowego z "depnięciem". Takiego jak Kosa czy Peszko - grajacego chaotycznie, szarpiacego - takiego który potrafi nieobliczalnym rajdem zrobić coś z niczego, poderwać zespół do walki kiedy reszta drużyny gra zbyt statycznie. Mamy już w kadrze jedengo bardzo dobrego bocznego pomocnika, o dobrej wrzutce, dryblingu i technice (serio tak uważam ) na imeię mu Wojtek. Niestety Wojtek to też typ technika purytysty unikającego kontaktu fizycznego, i moło dynamicznego, z tąd nigdy nie bedzie on spełniał takiej roli jak Błaszczu czy Kosa kiedyś.

Milinkowić IMHO to kolejny Stilić - dobry na środek jako defensywny rozgrywający - z tego co widać na filmikach - To nie jest typowy Boczny Pomocnik. Peszki z niego nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Stary 28.06.2010, 23:39
przejrzałem profile Oremusa i Strinicia i jeśli mieliby podpisać kontrakt z Wisłą to ja jestem całkowicie ZA
http://transfermarkt.de/de/ivan-stri...ler_39799.html
Strinić ma 23 lata grał regularnie w lidze chorwackiej i strzelił 4 bramki, natomiast Oremus
http://transfermarkt.de/de/mirko-ore...ler_46424.html
Oremus rozegrał 26 spotkań strzelił 1 bramkę i zaliczyl 2 asysty
co do Braza - byłoby dobrze go pozyskać, ale już bez wypożyczeń itp ale na stałe.
."
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.06.2010, 00:02
Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi. Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.06.2010, 00:05
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi. Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac.
Tylko odpady chcą sciągać do klubu?
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.06.2010, 07:37
Jest jakaś konferencja zaplanowana na dzisiaj?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.06.2010, 07:41
Nie sądzę , w końcu klub nie poda informacji o konferencji "za pięć 12".

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2010, 07:43
A wczoraj było oficjalne info Klubu o konferencji?
Bo na oficjalnej nie widziałem.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.06.2010, 07:45
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A wczoraj to co niby było ? Oficjalna informacja o Żurawskim na oficjalnej pojawiła się o 13.12, była też podana godzina 14.30, jako godzina rozpoczęcia konferencji. Więc chyba nie w tym rzecz.

Swoją drogą ten Milinković z twarzy jest bardzo podobny do Sobiecha
Powód: bardzo lluźna dygresja
Ostatnio edytowane przez fialo : 29.06.2010 o godz. 07:58.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 29.06.2010, 07:49
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście ze poda... Wczoraj do redakcji zostały rozesłane meile po 12

kondzio500 napisał(a):Wyświetl post
przeczytałem to na jednym z portali wiślackich i nie wiem czy to prawda, czy ktos sie nabija z innych (powtarzam to nie moje rewelacje):

Milinkovic jutro Wiślakiem

Jutro zawodnikiem Wisły zostanie Marko Milinkovic.Prowadzone są również rozmowy z trzema obrońcami(Ivan Strinic z Hajduka Split,David Braz z Panathinaikosu Ateny oraz jeszcze jeden obrońca z Bałkanów,którego personaliów nie mogę ujawnić,bo transfer ten jest najbardziej prawdopodobny).Ponadto Wisła negocjuje również z Mario Djurovskim,Mirko Oremusem oraz Stephenem Makinwą(do walki o Nigeryjczyka włączyła się Larissa).Bądźcie cierpliwi,bo w przeciągu maksymalnie dwóch tygodni poznacie nazwiska nowych piłkarzy.

Jest już wtorek to mogę trochę uchylić rąbka tajemnicy...
Jeśli wczoraj wieczorem i dziś z rana wszystko poszło ok ( nie mam info) to faktycznie do klubu dołączy Marko Milinkovic.
Co do źródeł tych stron to wiem, że np wislasoccer.com dostała info o tym i później sprawdzała to na słowackich portalach i tak powstał artykuł...
Kończąc napisze też że nazwiska wyżej podane... "są prawdopodobne"
Ostatnio edytowane przez maci0s : 29.06.2010 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.06.2010, 07:54
A gdzie go widziałeś?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2010, 08:33
dokładnie mam nadzieję, że u nas pokaże pełnię swoich możliwości, jeżeli nie zeżre go trema (bo nigdy wcześniej nie grał przy takich trybunach ) to mi się wydaje, że polska liga takiego piłkarza nie widziała... u nas pewnie będzie wolnym elektronem nie przystosowanym do jakiejś konkretnej pozycji na boisku... on jest niesamowicie ofensywny.. trzeba będzie to dobrze wykorzystać super!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.06.2010, 08:34
Robię porządki w tym temacie i zapraszam tu
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.06.2010, 08:36
Narazie wykorzystywać to możecie swoje kobiety i chusteczki higieniczne. Nie napalajcie się tak, póki co mogło coś nie pójść wczoraj wieczorem albo dzisiaj z rana i później znowu będzie płacz Wam coś powiedzieć to odrazu traktujecie piłkarza jakby conajmniej założył już trykot Wisły na plecy.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.06.2010, 08:38
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie mam nadzieję, że u nas pokaże pełnię swoich możliwości, jeżeli nie zeżre go trema (bo nigdy wcześniej nie grał przy takich trybunach ) to mi się wydaje, że polska liga takiego piłkarza nie widziała... u nas pewnie będzie wolnym elektronem nie przystosowanym do jakiejś konkretnej pozycji na boisku... on jest niesamowicie ofensywny.. trzeba będzie to dobrze wykorzystać super!
Mysle ,że bedzie to dobre wzmocnienie i widać jak bardzo Wisle zalezało na tym graczu.Jesli bedzie mial jeden z najwyzszych kontraktów w zespole to chyba jest dobry?No chyba ,że Makinwa go przebije z zarobkami
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 29.06.2010, 08:55
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Mysle ,że bedzie to dobre wzmocnienie i widać jak bardzo Wisle zalezało na tym graczu.Jesli bedzie mial jeden z najwyzszych kontraktów w zespole to chyba jest dobry?No chyba ,że Makinwa go przebije z zarobkami
no słuchaj to, że dostanie wysoki kontrakt to mnie akurat nie dziwi, mówi się o 250 tys za sezon. Akurat odeszło tylko zawodników z wysokimi kontraktami, że Wisłę teraz stać na to, żeby dobrze zapłacić dwóm czy nawet trzem zawodnikom
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.06.2010, 08:59
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Łobo też zgarnia kokosy, a każdy widzi jak się prezentuje. Na razie wszystkie spekulacje dotyczą graczy ofensywnych, mam nadzieję, że ktoś w tym klubie myśli o defensywie bo tam mamy największe braki.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.06.2010, 08:59
Zbymak albo maci0s wiadomo coś na temat konferencji o której będzie bo wszyscy czekamy.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 29.06.2010, 09:44
fialo napisał(a):Wyświetl post

Swoją drogą ten Milinković z twarzy jest bardzo podobny do Sobiecha
a ja bym chciał że Milinkovic grał chociaż w połowie jak Kosa albo Zieniu a nie jak Kirm czy Jirsak
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.06.2010, 10:00
Nie podważajmy umiejętności Milinkovicia bo patrząc tylko na sposób poruszania można śmiało stwierdzić że takiego piłkarza u nas dawno nie było. Zobaczcie jak biega Kirm, Łobodzinski... zero dynamiki, zero przyśpieszenia wszystko w jednostajnym tempie. A Marko jak przyspieszy to zawodnicy oglądają jego plecy. Nie wspomnę już o takich aspektach jak panowanie nad piłką czy nawet agresja bo Kirm to odsuwa nogi a Łobodziński jest za wolny aby odebrać piłkę.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 29.06.2010, 10:20
Ale tak w sumie zastanawiam sie jak bedzie wygladac nasza jedenastka jesli wypala transfery...
Jovanic - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Makinwa, Garguła, Sobolewski, Milinkowic - Brożek, Żurawski....
oj się pozmieniało
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 29.06.2010, 10:33
A do tego druga jedenastka:
Pawełek,
Burliga, Kowalski, Diaz
Kirm, Mączyński, Jirsak, Łobodziński
Boguski, Małecki
(jak widać brakuje jednego obrońcy)
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 29.06.2010, 10:34
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Ale tak w sumie zastanawiam sie jak bedzie wygladac nasza jedenastka jesli wypala transfery...
Jovanic - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Makinwa, Garguła, Sobolewski, Milinkowic - Brożek, Żurawski....
oj się pozmieniało
nie zapominaj o dwóch tajemniczych obrońcach

Jovanic/Pawełek - ?/Singlar, ?/Kowalski, Marcelo/Cleber, Brożek/Diaz - Makinwa/Łobodziński, Garguła/Jirsak, Sobolewski/Mączyński, Milinkowic/Kirm - Brożek/Małecki, Żurawski/Boguski

Szok, dawno nie mięliśmy tylu piłkarzy
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 29.06.2010, 10:35
Przecież jest Czekaj <lol2>
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Stary 29.06.2010, 10:48
jeśli już tacy dokładni jesteście to nie zapominajcie o Djurovxkim =]
Jovanić/Kurto - ?/Singlar, ?/Kowalski, Marcelo/Cleber, Brożek/Diaz - Kirm/Łobodziński, Djurovski/Garguła, Sobolewski/Maczyński, Milinković/Małecki - Brożek/Makinwa, Żurawski/Boguski
."
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Stary 29.06.2010, 10:53
coć mi się wydaje ze tymi dwoma tajemniczymi zawodnikami którzy maja załatać dziurę po Alvarezie i Głowie będą Marcin Kowalczyk z Dynama Moskwy i David Braz z Panathinaikosu poczekamy zobaczymy może klub szykuje niespodziankę i siegnie po jeszcze lepszych grajków...
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 29.06.2010, 10:58
oj będą jaja jak nie przyjdzie ten Serb wszyscy się na palili ja tez ale jak nie wypali to miazga będzie... trochę nie chce mi się wieżyc ze przyjdzie do pl. jak naprawdę jest taki dobry to Niemcy by już go dawno wyczaili;> i tego się boje
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów