The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2010, 10:25
Nie przekonuja mnie Hiszpanie. W sumie mogliby odpaść Co to za strata. I tak zanudzają. Zdecydowanie bardziej podoba mi się gra rep Niemiec czy Holandii.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.06.2010, 10:30
arti napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Hiszpania się dziś obroni. Ich odpadnięcie byłoby większą sensacją niż wywrotka żab i włochów.
Co Waszym zdaniem jest powodem, że generalnie cała Europa (poza Holandią) i Afryka grają poniżej swojego poziomu? Klimat - zima - znaczne spadki temperatury wieczorem, trąby (słabe psyche), co innego?
Ale jeśli klimat to dlaczego Ameryka Południowa znosi to bez problemu?
Nie klimat.
NIe zmęczenie gwiazd - przecież niemal cała Ameryka Południowa opiera sie na graczach z Europy, także zmęczonych.

Każdą reprezentację trzeba rozpatrywać osobno.
Francja - za dużo czarnych gwiazdek. Niby Francuzi (bo casus takiego naszego Rogera czy chorwackiego Eduardo to inna bajka), ale jak mam "walczyć za kraj", którego mieszkańcy kilkadziesiąt lat temu okupowali kraj moich przodków i tępili jego mieszkańców? No i kłótnie, zero klimatu. wielkie zaskoczenie, bo indywidualności mają światowego formatu
Dania, Włocy - za starzy, co raz słabsi
Serbia - fenomen - świetny skład, ale bez drużyny (w sumie od lat)
Słowenia - łatwa grupa, kłopoty "mocnych", odpadli przez frajerstwo ze Stanami

Zgadzam się z bridgeburnerem - to raczej nei są sensacje. Taka jest siła tych ekip.
Ostatnio edytowane przez felipe : 25.06.2010 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.06.2010, 11:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie mylisz się - awansowali by i to z pierwszego miejsca

Ogólnie klęska Afryki - gdyby nie totalna słabość Serbii to nikt by nie wyszedł z grupy.
Azja - 2/2 i to bez pomocy sędziów(Korei Pn nie liczę to bo kraj z innej planety)
Ameryka PD - najpewniej 4/4 + Meksyk który na PD nie leży ale bliżej im tam niż do USA - USA też solidnie a jewropa.Odpadli Ci o których przed turniejem mówiło się że mogą odpaść.
jak nie lubię być złośliwy tak teraz nie dam rady. Na podstawie twojego podejścia można udowodnić wszystko, a do tego fakty ci się nie zgadzają
Azja nie 2/2 tylko 2/4, niczyja to nie jest wina, że z Azji weszły Australia i Korea PN.

Ameryka PD- drużyn jest pięć

a oprócz tego ciekaw jestem dzisiejszego meczu Hiszpanii: moim zdaniem awansują, bo Szwajcaria nie da sobie rady z Hondurasem.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.06.2010, 12:02
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
a oprócz tego ciekaw jestem dzisiejszego meczu Hiszpanii: moim zdaniem awansują, bo Szwajcaria nie da sobie rady z Hondurasem.
Ja mysle, ze Hiszpanie zremisuja z Chile a Szwajcaria nie wygra z Hondurasem i w 1/8 bedziemy mieli mały Finał Brazylia - Hiszpania. Hiszpanie za bardzo sa podnieceni swoja moca a mecz z Brazylia wszystko by wyjasnił. Tyle juz niespodzianek bylo, ze nawet odpadniecie Hiszpanii mnie nie zdziwi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.06.2010, 12:03
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Niemcy, Szwajcaria, Słowacja to grają powyżej swojego poziomu wg. mnie
Kraje z Europy, może poza rokiem 1994 jakoś szału nigdy nie robiły na MŚ odbywających sie poza Europą
Francja jest beznadziejna od 3 lat, maja prawdopodobnie najgorszego trenera w historii futbolu
Włosi chcieli straszyć podstarzałymi piłkarzami z 15 w Serie A Udinese
i zblazowaną ekipą z Juve które zagrało jeden z gorszych sezonów od niepamiętnych czasów
Anglicy od 10 lat grają na wielkich imprezach to samo - Lampard przeszkadza sobie z Gerrardem
a teraz dodastkowo placze im sie pod nogami Barry,
plus na szpicy straszy arcyskuteczny Heskey ( 3 gole w poprzednim sezonie!!)
Serbowie jak zwykle przegrali ze swoim rozrośnietym poza granice wszechświata ego
Jedynym zaskoczeniem in minus to są Hiszpanie ale to zobaczymy dzisiaj
Szwajcarię to podsumuję na plus albo neutral jak skończą swój udział. Póki co zwycięstwo nad Hiszpanią na plus, ale co dalej?
Niemcy - mam inne zdanie od Ciebie na ten temat - jeśli dojdą do półfinału to je zmienię.
Słowacja - niech Ci będzie - trafił się hmmm tygrys w agonii (Włochy) i zdołali go dobić. Z drugiej strony manto z Paragwajem i frajerski remis z NZ. Naprawdę dużą sprawą byłoby ogranie Holandii, ale to raczej za wysokie progi.
Sposób w jaki Angole przejechali eliminacje pozwalał oczekiwać czegoś więcej niż dotąd pokazują aczkolwiek wciąż są w grze.
Żaby i Włochy - byli słabsi niż 4 lata to oczywiśte, ale nie spodziewałem się ich odpadnięcia już po 3 meczach w aż tak cienkim stylu.
Ostatnio edytowane przez arti : 25.06.2010 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.06.2010, 12:14
co do dzisiejszego meczu, to szkoda ze być może odpadnie Chile lub Hiszpania grające fajną piłkę, a przejdą dalej anty-futbole ze Szwajcarii

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.06.2010, 12:33
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
co do dzisiejszego meczu, to szkoda ze być może odpadnie Chile lub Hiszpania grające fajną piłkę, a przejdą dalej anty-futbole ze Szwajcarii
no niestety, ale wtedy Chile zapłaci za własną nieskuteczność.
W obydwu wygranych meczach mogli wygrać po 4-0 i spaliby spokojnie
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2010, 13:45
nie skreślajcie Chile.Hiszpania od poczatku zaatakuje,więc chilijczycy będą mieli mnóstwo okazji do szybkich kontr i myśle ze przynajmniej jedną wykorzystają.a co do Szwajcarii... wcale nie jestem pewien ze dzis wygrają,równie dobrze moze byc remis,a nawet zwyciestwo Hondurasu i wtedy Chile z Hiszpanią grają dalej
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2010, 15:47
Jeszcze chwilę a nie będzie miała Portugalia kim grać w kolejnej rundzie tak ich "wyżółcą"
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2010, 17:03
Fatalny, ustawiony mecz przez Portugalię i Brazylię. Szkoda, że w grupie śmierci jakiekolwiek emocje skończyły się w 2.kolejce... Cóż... W zasadzie ta grupa bez historii.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.06.2010, 17:04
ciekawe kto sobie bedzie pluć w brode że nie grał na 100 %, jak trafi na Hiszpanie
Odpowiedz cytując
Paweł_9182
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.06.2010, 17:16
Jeju, ale płaczecie, Mundial zaczyna się od 1/8 zawsze
Portugalia myślę zagrała na 100%, po prostu w takiej są obecnie formie. ( i co z tego że wygrali 7-0)
Brazylia również pokazała 2 oblicza, z Koreą i z WKS. Ale od 1/8 poznamy ich prawdziwą siłę.
A Hiszpania (MŚ 2010) dziś 3-0 z Chile, ale wejdą bo Honduranie pojadą po całości ;] remis co najmniej uciułają ze słabymi Szwajcarami.
TYLKO WISŁA TS
TYLKO BARCA
FC
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.06.2010, 17:17
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
ciekawe kto sobie bedzie pluć w brode że nie grał na 100 %, jak trafi na Hiszpanie
No Brazylia to raczej nie bd sobie pluc w brode bo co za róznica czy by zagrali na 100% czy nie to i tak 1 miejsce w grupie
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.06.2010, 19:42
Po raz pierwszy na MŚ słyszę normalny doping:O Chilijczycy pociągneli piosenki przez chwilę i było fajnie
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.06.2010, 19:54
Ale urwał
To się zrobi mecz.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.06.2010, 19:55
brameczka Villi - miód

edytka : jak Helweci wygrają to przy tym wyniku mogą wykopać Chile co byłoby trochę szkoda.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 25.06.2010 o godz. 19:57.

Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2010, 19:57
Świetnie trafił!

P.S. Widać flagę RP za bramką Chilijską.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.06.2010, 20:06
Torres jest bez formy, to widać. Wolny, nie dokładny, a szkoda :/
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.06.2010, 20:09
Na prawde mu podlozyl noge? po mojemu to byl zwykly przypadek..
.. komentatorzy co logiczne beda za Hiszpanami... musza przejsc zeby bylo ciekawiej, a szkoda bo bylaby to 3 wielka druzyna ktora odpada w tej fazie MS
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.06.2010, 20:12
też uważam, że to był przypadek. Hiszpanie na razie na dużym farcie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Chile w 10-tke i 2-0 dla Hiszpanow. Nie ciekawie sie robi dla tych pierwszych. Teraz wszystko zalezy od Hondurasu i Szwajcarii bo juz raczej Chile nie wyrowna. Tak wiec Hiszpanie jak na razie sie ciesza bo patrzac na to co jest teraz moga sie spotkac z Brazylia dopiero w Finale o ile dojda. Robi sie coraz ciekawiej - raczej sensacje zakonczyły sie wczoraj. Chile ładnie gra ale Hiszpania ładniej.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Sam chłpoie odpadaj z forum...jak chcesz żeby na mundialu grały same cieniasy co murują bramki to powodzenia. Chilie przesadziło z agresywnością i tak to się skończyło...jak nie ma się umjętności to się kosi. Hiszpania się rozkręci i to tylko dobrze dla turnieju
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.06.2010, 20:14
Pewnie ze chce, tak samo jak chce zeby LM zdobyla jakas druzyna z Rumunii... to tylko lepiej dla slabszych krajow, musi sie w koncu skonczyc ciagle te same druzyny w LM, MS itd

Chile cisnelo, Chile gralo, Hiszpanie po bledzie bramkarza na 1-0, potem czerwien i po zawodach.. tv mozna wylaczyc
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.06.2010 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.06.2010, 20:14
Zobaczycie farta Hiszpanow w nastepnej fazie bedzie ostry pojazd.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.06.2010, 20:15
no to w zasadzie po emocjach w tym meczu. Ciekawe tylko jak Szwajcaria zagra.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 25.06.2010, 20:17
A Estrada kosił od początku aż miło i nawet przed tym zdarzeniem z Toresem powinien wylecieć
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 25.06.2010, 20:20
Liczą się bramki...Chile wyszło z ostrym pressingiem...Bielsa przesadził bo sił im starczyło na 30 min a umjętności na 15. Potem zostały tylko faule i kosy...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.06.2010, 20:27
To fakt, Chile siadło. Ale pierwsze pół godzinki w wykonaniu Amerykańców było zacne. Ekipa widać że mocna, świetna umiejętnościami indywidualnymi. Tym bardziej szkoda że ich los zależy już tylko od Szwajcarów którzy z pewnością są drużyną słabszą. jakakolwiek wygrana Helwetów wyrzuca Chile na 3 miejsce w grupie.

Co do wykartkowania Estrady. Też mam wątpliwości czy faul rzeczywiści był...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.06.2010, 20:28
Trzeba miec sily na xxx minut z takim rywalem. Szacunek za walke ale jednak w przekroju calosci to nie ta liga.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.06.2010, 20:31
Jak dla mnie Chile zostało skrzywdzone tą czerwoną kartką. Uważam, ze to naprawde dobra drużyna, nad którą dzisiaj jednal wisi jakieś fatum: najpierw bramka stracona z niczego po okresie przewagi własnej, potem głupia, zbyt pospieszna decyzja sędziego.
W powtórkach było widac, że Estrada nawet nie patrzył na Toresa a Tores o niego zawadził i sie przewrócił. Żadnego celowego ruchu w stronę Hiszpana, zwykłe zderzenie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów