|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
pierwszy lepszy- Szczepan. sam słyszałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Stanę w obronie Kościoła. Nie widzę większego problemu w tym, że z ust niektórych kapłanów padają słowa przychylne któremuś z kandydatów. Przecież oczywistym jest, że znaczna część czynnych katolików chodzących do kościoła ma poglądy zbliżone do tego co głoszą kapłani z ambon i nie przeszkadza im taka pseudo agitacja. Poza tym nie słyszy się żadnych narzekań ze strony osób chodzących do kościoła, a popierających Komorowskiego, Napieralskiego, czy JKM, a wyłącznie ze strony lewicowych pisemek lub dziennikarzy którzy mają niewiele wspólnego z jakąkolwiek wiarą. Od zawsze byłem bardzo krytyczny wobec zasad panujących, bądź ich braku w establishmencie Kościoła w Polsce, umywaniu rąk ws. lustracji księży, braku reakcji w sytuacjach tj. oskarżenia abp Paetza i przymykaniu oczu na działalność gospodarczo-sekciarską Rydzyka, ale w przypadku tych oskarżeń jestem po stronie Kościoła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Złamali ciszę wyborczą?
Pamiętasz może, co powiedzieli? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pewnie, żeby głosować na uczciwych. No to przecież wiadomo, że nie na PO - przynajmniej z tego powodu grzała się wyborcza na Michalika
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2010 o godz. 16:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To co dla owieczek z tego kościoła jest najważniejsze (średnia wieku ludzi uczęszczających to tego kościoła jest bardzo wysoka,ponoć jedna z najwyższych w Krakowie)."Komorowski jak wygra obniży emerytury ( :/ ), sprywatyzuje szpitale,a to dla owieczek będzie równoznaczne z wyrokiem śmierci". (cytat: "starsi ludzie będą umierać w domach, nikt Wam nie pomoże"). Ja generalnie kładę na to lagę, bo ten kościół zawsze udzielał się w "politycznie". Nie zapomnę co działo się w wyborach w których wygrało SLD
Powód: wyborach... wyborach o.o
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 24.06.2010 o godz. 16:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
A smolicie. Popieprzeńcy są po obu stronach, istnieją ludzie którzy za wąsatego Bronka daliby się pokroić, tak samo jak istnieje kolumna skrajnych fanbojów Jarosława Aleksandra Kaczyńskiego. "Pech" chce, że ideologia tego drugiego pokrywa się z poglądami Kościoła katolickiego w naszym kraju. Wpadki w stylu kampanii z ambon, plakatów w parafialnych gablotach to nic nowego i nie ma co toczyć piany. Ja osobiście podchodzę do tego z dystansem i rozpatruję to w kategorii sporego rozpasania kleru, a jeśli chodzi o korelację z wynikiem wyborów to wychodzę z założenia, że każdy i tak zagłosuje na swojego faworyta. Fakt, że mamy XXI wiek i takie sytuacje jak powyżej nadal się zdarzają tylko świadczy o naszym narodzie. Co oczywiście nie oznacza, że gloryfikuję wyimaginowaną grupę "wykształciuchów".
Aha. I nie wierzę w apokaliptyczne wizje upadku Polski zarówno "pod berłem" Komora jak i Jarosława. Wierzyłbym w bliską apokalipsę pod rządami pewnego faworyta internetowej młodzieży, ale to już może nie będę dolewać oliwy do ognia ; - ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html Szykuje się całkiem niezły spot dla Komorowskiego na koszt Kaczyńskiego ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 24.06.2010 o godz. 17:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zatwardziały katolik zrobi to co w "domu bożym" jest głoszone owieczkom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
A jak inaczej nazwać osobę która będąc żołnierzem LWP współpracuje z obcym wywiadem przekazując informacje narażające na niebezpieczeństwo cały kraj a już na pewno polską Armię której przypomnę że był pułkownikiem? ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To trzeba ustalić co jest obcym wywiadem. Wywiad amerykański czy szefostwo armii zamontowane przez kraj, który nas najpierw najechał, potem wystrzelał większość oficerów, a na końcu dał w mordę i zakończył nasza suwerenność.
Ale jedzmy dalej: jakie informacje, jakie niebezpieczeństwo Oczekuję konkretów, z którymi chętnie będę polemizował. P.S. Pytanie pomocnicze (poniżej pasa): czy Jan Paweł II działający ramie w ramię z obozem 'obcego wywiadu" (Reagan) przeciwko obozowi, w którym była 'nasza' armia, również jest zdrajcą? Przyjmowanie pieniędzy od CIA przez polskich opozycjonistów do walki z 'polskim' rządem również było zdradą? ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Nie manipuluje i nie kłamię widziałem słyszałem. I powiem więcej nawet niech robią co chcą bo rozumny człowiek ma wolną wolę i sam decyduje co i jak ma robić jeśli jest inaczej to niestety ma problem z samym sobą. a i jeszcze jedno nie miałem i nie mam zamiaru wszczynać debat dotyczących Kościoła niestety coraz częściej Kościół mieszając się za bardzo w rzeczy w które nie powinien powoduje że niestety coraz więcej ludzi na te tematy zaczyna dyskutować. Nie mam zamiaru nic próbować (co to jakaś groźba A co do dziadka z Wermachtu ... lepiej nie komentować. Hmm i jeszcze jedno w inteligentnej rozmowie można powstrzymać się chyba od słów głupek, urojenia itd, czerwony kolor nicku chyba do czegoś zobowiązuje
Ostatnio edytowane przez robin hood : 24.06.2010 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Kościół nigdy nie mówił na kogo głosować. I to jest fakt nie podważenia !. Ale tutaj to trzeba jeszcze znać struktury kościelne ale nie wymagam od nikogo tego. Dzięki Kościołowi w Polsce w dużej mierze możemy zawdzięczać upadek komunizmu oraz dawanie nadziei w czasach gdy umarła. To właśnie tacy ludzie jak Popiełuszko,Wyszyński,JP2 porywali za sobą miliony w tak trudnych czasach. Dlatego proszę o szacunek dla Kościoła chodź by ze względu na te autorytety i wybitne postacie wyżej wymienione.
A teraz pobawimy się w Pogromcę Mitów : 1. Na Kaczyńskiego głosują głównie starsi ludzie. FAŁSZ wg. TNS\OBOP i GFK Polonia w grupie wyborców 60+ poparcie dla Bronka to 41,6 a dla Jarka 43,5 Wg. sondażu Homo Homini i tego dla TVN Komorowski wygrywa we wszystkich grupach wiekowych. 2.Na Komorowskiego głosują ludzie młodzi. FAŁSZ W 1 turze wśród wyborców poniżej 22 roku życia Kaczyński miał o zaledwie 4 pkt % mniej niż Komorowski 3.Na Komorowskiego głosują chętniej kryminaliści . PRAWDA W zakładach karnych Bronek zgarnął ponad 80% głosów Kaczyński był na 3 miejscu. ,,Naklejanie ogłoszeń na samochody przy mszach, rozdawanie ulotek w obrębie kościołów po wyjściu z mszy, mówienie na kogo i przeciwko komu głosować to wszystko rzeczy których doświadczyłem (o ile dobrze pamiętam) w Nowym Targu, Nowym Sączu Sanoku, Lublinie i w jeszcze kilku innych miejscach.,, Przecież tego to nawet skomentować się nie da Poczytaj kolego trochę czym jest instytucja jaką jest kościół. Bo ośmieszasz się publicznie swoim brakiem wiedzy. Mi też dali na auto ulotkę Napieralskiego pod marketem i kto jest temu winny ? Minister Infrastruktury,prezydent czy premier a może kto inny ? Żaden kapłan nie zezwoli na agitację wyborczą w kościele ale po za nim możesz nawet rozdawać Wyborczą tym co wychodzą. Żaden kapłan nigdy nie powie z imienia czy nazwy partii na kogo głosować chodź trzeba przyznać, że łatwo się domyśleć jaka partia reprezentuje najbliższe wartości wyznawane przez katolików i pożądane przez Kościół.
Ostatnio edytowane przez harimata : 24.06.2010 o godz. 18:58.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ mówi na kogo głosować. I bardzo dobrze robi
Obowiązek misyjny! ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
To że Jarek ma 43,5 wśród 60+ nie oznacza, że to nie jest duży udział w jego głosach... Należy zbadać strukture jego głosów, a nie porównać dwie przytoczone wartości. Nie wątpie, że wyjdzie to samo, ale nie powinieneś tak upraszczać. Podobnie z ludźmi młodymi. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo że te teksty o łamaniu ciszy wyborczej to urojenia to akurat nie mam wątpliwości. Szczególnie tekst "GW" o abp Michaliku był paradny. Więc jak to w końcu jest z Niemcami - skandal czy przyjacielskie napomnienie? ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=7qbKC...F4&feature=sub
"Wesoły Bronek" http://www.rdc.pl/index.php?/pol/art...aworzadnosc__1 Wywiad w jednej ze stacji radiowych z JKM, kandydata na prezydenta RP, który zajął czwarte miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kukliński przekazał kilkadziesiąt tysięcy stron dokumentów.Naturalnie nie były to informacje dotyczące całości wojsk układu warszawskiego bo chyba nikt nie myśli że miałby do nich dostęp.Były to informacje o LWP zapewne ich planach operacyjnych itd.Gdyby doszło do konfliktu zbrojnego to właśnie Kukliński w pierwszym szeregu przyczyniłby się do klęski polskiej armii. Nie dostrzegam w sprawie Kuklińskiego żadnej analogii do działalności Jana Pawła II. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro słuchasz to podaj konkrety z imienia i nazwiska zacytowane wypowiedzi. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale nie zapominajmy że oprócz tego polskiego rządu w tym kraju mieszkało ponad 30 milionów Polaków.Poza tym współpracował z wywiadem kraju który na 50 lat zapewnił nam opiekę "Wielkiego Brata"
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kukliński to taki Zacharski tylko działający w drugą stronę
![]() Nie widzę różnicy między agentami, co prawda większość się oburzy że jeden szpiegował dla imperium zła czyli Związku Radzieckiego, a drugi dla jedynego słusznego mocarstwa czyli USA dla którego Polska powinna być 51 stanem, ale to już nie moja broszka. O widzę że nie jestem sam w ślepej "miłości" do jedynego słusznego. Ludzie mają krótką pamięć i zapominają ile razy ten partnerski kraj wpakował nas w wielkie g.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.06.2010 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
masz takie dwa pierwsze z brzegu przykłady:
1. Ojcowie z Radia Maryja tak podgrzali wyborczą atmosferę, że słuchaczom puszczają nerwy. Trudno się temu dziwić, skoro rozgłośnia systematycznie wtłacza w umysły moherowych beretów, że wygrana Bronisława Komorowskiego oznacza koniec suwerenności Polski. Pani Maria z Białegostoku, załamana zwycięstwem znienawidzonego kandydata w pierwszej turze, nie wytrzymała. Prowadzący audycję ojciec Dariusz Drążek pozwolił jej porównać Komorowskiego do Bieruta, nazwać go sługą Rosji i Niemiec, zignorował stwierdzenie, że marszałek Sejmu Polskę ma za nic i nienawidzi naszego kraju. Interweniował dopiero wówczas, gdy rozsierdzona niewiasta nazwała Komorowskiego potomkiem Hitlera. Posłuchajcie jak wygląda koniec wojny polsko-polskiej w radiomaryjnym wydaniu: - To co się dzieje, to mnie przeraża! Nie wiem, co się dzieje z ludźmi, z Polakami! – krzyczała na antenie stacji. - I ta rzekoma katastrofa ich nie nauczyła rozumu, i ta powódź nie nauczyła, nic ich nie nauczyło! Głosują na Komorowskiego! Na kogo tu głosować!? Przecież to jest, powiedziałabym, delikatnie mówiąc człowiek typu Bieruta, który Rosji będzie służył wiernie, oprócz tego Niemcom służy bardzo wiernie, ale Polskę to ma ... za nic! Zresztą tak jak Tusk. Przecież w jednej partii, w jednej opcji są razem postawieni i jeden nienawidzi Polski ... Ten wróg niemiecki! Ten no niczym potomek Hitlera! - Maria z Białegostoku. (RM, poniedziałek 21.06.10, godz. 23.17) 2. Jarosław Kaczyński może grać gołębia, czarną robotę: oskarżanie najgroźniejszego rywala i obrzucanie błotem robi za niego Radio Maryja. Bronisław Komorowski jako spadkobierca Komunistycznej Partii Polski, obrońca sowieckiej agentury, wasal Putina i handlarz bronią – tak kandydata Platformy na prezydenta przedstawiła w Radiu Maryja „pani redaktor Julia Jaskólska”. Słuchacze nie dowiedzieli się, co redaguje „pani redaktor”, bowiem prowadzący audycję redemptorysta nie był łaskaw ich o tym poinformować. To jednak nieważne, znacznie ważniejsze było przesłanie, jakie odczytała z kartki dobrze poinformowana niewiasta. A to co mówiła, mogło zbić z nóg każdego patriotę, który miał przed oczami Komorowskiego miażdżącego na sowieckim czołgu polskie domy i zabierający nasze dzieci w jasyr. Wystarczyło włączyć w piątek 21 maja Radia Maryja, by posłuchać magazynu "Aktualości dnia" i powtórki dla Polonusów zza oceanu 22 maja po godz. 4 nad ranem (czasu polskiego). Ale do rzeczy. Pani redaktor rozpoczęła od tego, czym są najbliższe wybory prezydenckie: - Wbrew pozorom nie jest to wybór personalny między Jarosławem Kaczyńskim i Bronisławem Komorowskim, ale waga tych wyborów jest o wiele większa. jest to kolejna odsłona bitwy o Polskę, w której wybierzemy pomiędzy Polską aferalną, z silnymi nieformalnymi wpływami służb o rodowodzie komunistycznym i Polską Kaczyńskiego, w której budowany jest zdrowy kapitalizm, w której nie będzie miała miejsca wyprzedaż majątku narodowego i afery takie jak chociażby stoczniowa czy hazardowa, jak również będzie realizowana suwerenna polityka zagraniczna. Polska aferalna i Polska służb to Polska Bronisława Komorowskiego, który jako jedyny pośród posłów Platformy Obywatelskiej głosował przeciwko rozwiązaniu WSI, służb, jak wiadomo, podporządkowanych operacyjnie i personalnie sowieckiemu GRU. Komorowski, co znamienne, gdy zaczynał sprawowanie funkcji marszałka Sejmu miał powiedzieć: „Muszę zobaczyć aneks do raportu”. Nic dziwnego, że poznanie aneksu do raportu z likwidacji WSI było tak ważne, skoro według niektórych informacji faworyt Platformy w wyborach prezydenckich jest jednym z jego bohaterów. (RM, piątek 21.05.10, godz. 04.54) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale momencik,momencik Zacharski szpiegował dla PRL a nie dla ZSRR.To jest znaczna różnica!
Co do ślepej miłości historia wielokrotnie nas uczyła że nie możemy jej mieć w stosunku do żadnego kraju. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozmyłeś wątek. Te osoby, które to mówiły na antenie to zwykli ludzie. Ja prosiłem abyś podał cytaty osób duchownych bo o Kościele rozmawiamy a ty bawisz się w Gazetę. Jak byś nie zrozumiał to podam przykład może bardziej bliższy Tobie : Szkło kontaktowe w TVN tam też dzwonią ludzie i gadają co chcą a redaktor jest neutralny. ![]() Kod:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co kiedyś czytałem i słyszałem na ten temat to materiały trafiały bezpośrednio do ZSRR przez wojskowych PRL. Dobrze wiedział, że dzięki jego działalności sprzedaje się za pieniądze dokumenty i mikrofilmy dzięki którym ZSRR nie odstawało technologicznie od USA. Niby generałowie twierdzą że wszystkie dokumenty były na użytek krajowy, ale podobno nowe konstrukcje radzieckie bazowały w tamtym czasie na tym co wykradł Zacharski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dublecik.
Jaja jak berety. Kolejny cud Donka? Rozmnożenie kart do głosowania ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...losowania.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.06.2010 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie dogadamy się. Za bardzo chce mi się rzygać na samą myśl o 'mniejsze zło', 'jaka by nie była to w końcu nasza' etc.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() wybacz ale nie mam siły na tego typu polemike"ze to powiedziala redaktorka a nie ksiadz (ktory tylko przytakiwał) i udawadnianie ze białe jest białe ,a czarne jest czarne |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|