The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 18:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Od dołu puka tylko San marino i Luksemburg.Jak oni ich nie przejdą to będzie koniec świata
Puka? Naszych młodzieżowców pokonali, przyszłość nie rysuje się zbyt ciekawie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.06.2010, 18:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Puka? Naszych młodzieżowców pokonali, przyszłość nie rysuje się zbyt ciekawie...
A z najlepszymi na świecie w szkoleniu piłkarskim Holendrami przegraliśmy niedawno na wyjeździe pechowo 2:3 i co w związku z tym? Nasze szkolenie dogania holenderskie?
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.06.2010, 20:57
rw88 napisał(a):Wyświetl post
A z najlepszymi na świecie w szkoleniu piłkarskim Holendrami przegraliśmy niedawno na wyjeździe pechowo 2:3 i co w związku z tym? Nasze szkolenie dogania holenderskie?
Nie ma żadnej różnicy, przegrywamy i z tymi i z tymi. Trzeba się przyzwyczaić.
Trzeba realnie stwierdzić, że szanse na awans są 50:50. Doszło do tego, że trzeba czuć
respekt przed takimi "potęgami" jak ... Szawle.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.06.2010, 21:06
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Co za gość...PRZEGRALIŚMY!! Rozumeisz co to znaczy
Nie załapałeś ironii. Ok, przegraliśmy, czyli rozumiem że różnica w poziomie szkolenia w Polsce w porównaniu do Holendrów to jest właśnie to 2:3 Czyli prawie równo, równe boje? Moim zdaniem gdybyśmy na podstawie różnic w poziomie szkolenia w obu tych krajach mieli się zabawić w ustalanie przed meczem wyniku, powinno być przynajmniej 4:0 dla Holandii. Dlatego też nie uważam, że tamten mecz świadczył o tym, że jesteśmy w tym względzie bliżej niż to 4:0. Może się teraz jaśniej wyraziłem.

rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś w tej części mentalej Polaków co Jerzy Engel i inni "żaden argument do mnei nie przemawia bo jest zajebiście" Polaków. Niech no zgadne po walce Kliczki z Sosnowskim powiedziałeś, "ale 10 rund wytrzymał, szacun"...
Bynajmniej. Jestem z grona tych co obawiają się, że Ruch Chorzów nie poradzi sobie z trzecią kazachską drużyną, a Lech będzie miał spory problem z Azerami. Ale też nic mnie tak nie wkurza jak brak rozsądku w krytyce - u nas jest tak, że jak jest średno czy nawet słabo, to od razu jest to równoznaczne z dnem, mułem, syfem, kiłą, mogiłą, zerem itd. I pomimo, że taka młodzieżówka nie przegrała z podobnym rywalem w ostatnich dziesięciu latach, jeden mecz, który zagraliśmy chłopakami z ME czy II, III ligi (wedle nowej numeracji lig) ma świadczyć o tym, że zniżyliśmy się w poziomie szkolenia do Luksemburga - cała Polska właśnie. Ty też jesteś dobrym przykładem - sprzeciwiam się w jakiś sposób bezpodstawnej krytyce podpartej wnioskiem jednego, niewiele znaczącego meczu, to od razu dno, syf, kiła, musze należeć do grona Engela, Piechniczka itd. A jak coś na E2012 daj Boże osiągniemy, cały kraj będzie się zachwycał, że dogoniliśmy najlepszych - i co? I dwa lata zimnego prysznicu, okaże się że przykładowo wyszedł nam ten jeden turniej, to będziemy go wspominać następne 26 lat...Taka nasza mentalność, nie potrafimy realnie, obiektywnie myśleć, to i trudno wymagać że ktoś kiedyś dojdzie do REALNYCH wniosków jak tą naszą piłkę uzdrowić - do tego potrzeba REALNEJ oceny miejsca, w którym jesteśmy. A na pewno nie jesteśmy jeszcze w miejscu Litwy, Łotwy czy Luksemburga.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 21.06.2010 o godz. 21:14.
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.06.2010, 21:33
Nie załapałeś ironii. Ok, przegraliśmy, czyli rozumiem że różnica w poziomie szkolenia w Polsce w porównaniu do Holendrów to jest właśnie to 2:3 Czyli prawie równo, równe boje? Moim zdaniem gdybyśmy na podstawie różnic w poziomie szkolenia w obu tych krajach mieli się zabawić w ustalanie przed meczem wyniku, powinno być przynajmniej 4:0 dla Holandii. Dlatego też nie uważam, że tamten mecz świadczył o tym, że jesteśmy w tym względzie bliżej niż to 4:0. Może się teraz jaśniej wyraziłem.

Bynajmniej. Jestem z grona tych co obawiają się, że Ruch Chorzów nie poradzi sobie z trzecią kazachską drużyną, a Lech będzie miał spory problem z Azerami. Ale też nic mnie tak nie wkurza jak brak rozsądku w krytyce - u nas jest tak, że jak jest średno czy nawet słabo, to od razu jest to równoznaczne z dnem, mułem, syfem, kiłą, mogiłą, zerem itd. I pomimo, że taka młodzieżówka nie przegrała z podobnym rywalem w ostatnich dziesięciu latach, jeden mecz, który zagraliśmy chłopakami z ME czy II, III ligi (wedle nowej numeracji lig) ma świadczyć o tym, że zniżyliśmy się w poziomie szkolenia do Luksemburga - cała Polska właśnie. Ty też jesteś dobrym przykładem - sprzeciwiam się w jakiś sposób bezpodstawnej krytyce podpartej wnioskiem jednego, niewiele znaczącego meczu, to od razu dno, syf, kiła, musze należeć do grona Engela, Piechniczka itd. A jak coś na E2012 daj Boże osiągniemy, cały kraj będzie się zachwycał, że dogoniliśmy najlepszych - i co? I dwa lata zimnego prysznicu, okaże się że przykładowo wyszedł nam ten jeden turniej, to będziemy go wspominać następne 26 lat...Taka nasza mentalność, nie potrafimy realnie, obiektywnie myśleć, to i trudno wymagać że ktoś kiedyś dojdzie do REALNYCH wniosków jak tą naszą piłkę uzdrowić - do tego potrzeba REALNEJ oceny miejsca, w którym jesteśmy. A na pewno nie jesteśmy jeszcze w miejscu Litwy, Łotwy czy Luksemburga.
Myślę, że pewnych ludzi nie przekonasz chocbyśmy nie wiem jakie mecze grali i z kim, zawsze będzie źle, fatalnie itp. Taka mentalnośc niektórych ludzi zwłaszcza w necie poraża. Tak już osiągneliśmy poziom Luksemburga i Wysp Owczych.

A tak dla przypomnienia paru "znawcom"
10.09.2008 Szwajcaria przegrała z Luksemburgiem u siebie 1:2 w eMŚ. I

Gdyby Polska przegrała jeszcze w 2012 by taką porażkę wypominano
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.06.2010, 09:58
Jestem z grona tych co obawiają się, że Ruch Chorzów nie poradzi sobie z trzecią kazachską drużyną, a Lech będzie miał spory problem z Azerami. Ale też nic mnie tak nie wkurza jak brak rozsądku w krytyce - u nas jest tak, że jak jest średno czy nawet słabo, to od razu jest to równoznaczne z dnem, mułem, syfem, kiłą, mogiłą, zerem itd. I pomimo, że taka młodzieżówka nie przegrała z podobnym rywalem w ostatnich dziesięciu latach, jeden mecz, który zagraliśmy chłopakami z ME czy II, III ligi (wedle nowej numeracji lig) ma świadczyć o tym, że zniżyliśmy się w poziomie szkolenia do Luksemburga - cała Polska właśnie. Ty też jesteś dobrym przykładem - sprzeciwiam się w jakiś sposób bezpodstawnej krytyce podpartej wnioskiem jednego, niewiele znaczącego meczu, to od razu dno, syf, kiła, musze należeć do grona Engela, Piechniczka itd. A jak coś na E2012 daj Boże osiągniemy, cały kraj będzie się zachwycał, że dogoniliśmy najlepszych - i co? I dwa lata zimnego prysznicu, okaże się że przykładowo wyszedł nam ten jeden turniej, to będziemy go wspominać następne 26 lat...Taka nasza mentalność, nie potrafimy realnie, obiektywnie myśleć, to i trudno wymagać że ktoś kiedyś dojdzie do REALNYCH wniosków jak tą naszą piłkę uzdrowić - do tego potrzeba REALNEJ oceny miejsca, w którym jesteśmy. A na pewno nie jesteśmy jeszcze w miejscu Litwy, Łotwy czy Luksemburga.

I to jest właśnie to o czym mówię, to jest Twoje rozumowanie ala Engel, nie przegrali od 10 lat...Człowieku zacznij mysleć i mówić o zwycięstwach. Jak się przestawisz na takie myślenie wtedy dopiero zrozumiesz gdzie jest polska piłka. Ty patrzysz na to tak, przegraliśmy 1:0 z LUksemburgiem ale wczesniej wygraliśmy np 2:1 z Czechami (strzelam bo nie pamiętam dobrego wyniku młodzieżówki) i będziesz dawał ten mecz dla przykładu, że nie jest tak źle. I tu jest choroba polskiej mentalności i piłki...Spójrz na to jako na całość. Co prezentuje sobą polska piłka Powiesz mi wygraliśmy z Portugalia 2:1 a ja nie pytam sie o jeden mecz tylko o całość. Liga polska jest na dnie, tak na dnie bo ilość klubów z polskiej ligi grająca w Europie w rozgrywkach grupowych równa się od paru lat lidze macedońskiej, estońskiej czy litweskiej. I na tej podstawie śmiem twierdzic że pokonanie FK Szaweł czy jak im tam jest w zasięgu Wisły ale odbędzie się po takich samych męczarniach jak Wisła ogrywa 6 zespół polskiej ligi (czyli Koronę).

Piszesz, że nie jest tak źle jak widzą to media i cała prasa. Jakby prasa zaczęła się na poważnie tym interesowac to dopiero zobaczyłbyś dramat polskiej piłki. A tak od lat pierdzi w TV Engel że nie jest tak źle. Tobie wystarczy jedna wygrana polskiego klubu z kimś mocniejszym i już nie jest tak źle. W ostanią sobotę na Polsacie, chyba koło 10:00 leciał mecz Polska-RFN z 1974 roku...To jest własnie orbaz polskiej piłki. I żeby nie było, że schodzę całkiem z temu i tylko narzekam. Jest wyjście z tej sytuacji. Ja je widzę. Po Euro 2012 zawieszenie władz PZPN i wycofanie klubów z rozgrywek europejskich na jakieś 3 lata. Stworzenie od podstaw silnej i konkurencyjnej ligi. Potem możemy iść do Europy.

Ja pragnę gry Wisły w Europie, ale pragę emocjonowac się przed losowaniem gup LM czy LE, czy trafimy na Inter, czy Liverpool a nie czy zagramy z FK Szaweł czy Levadią. Obecnie tylko tym się możemy emocjonować. Kiedys trafialiśmy na mistrza Cypru, wszyscy na luzie, będą baty. Dziś trafiamy na środek tabeli Litwy i mamy uzasadnione obawy...Pod pojęciem silna polska liga ja widze chyba coś zupełnie innego.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 22.06.2010 o godz. 10:02.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów