|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czyli w ostatniej kolejce tej grupy Meksyk-Urugwaj szykuje się remis
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie, wszyscy na żabojadów kupony puścili :(
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na szczęście nie wszyscy. Żabojady grają piach już od dłuższego czasu, nie powinno ich być wręcz na tym mundialu.
Ja na mundialu kibicuje Meksykowi, Portugalii, WKS, Chile i Nigerii.. niestety ta ostatnia drużyna już odpadła. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy Meksyk na to pójdzie
No chyba, że strzelą jeszcze jedną Jeszcze nie odpadła, pisaliśmy o tym wcześniej. Wbrew pozorom ich szanse są ciągle znaczne.
Ostatnio edytowane przez RoS : 17.06.2010 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
można powiedziec że Francuzi są regularni w swojej nieregularności
98' - MŚ 02' - 3 mecze bez gola i koniec 06' - vice MŚ 10' - 2 mecze bez gola i... no wlasnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Niezły Meksyk
![]() Super ,że żabojady jadą do domu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Francja do domu dziękuje!!! grają piach i to totalny to jest kara za rękę Henry 'ego
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Niby mogą grać na remis ale kto by chciał grać z Argentyną? Meksyk pewnie zaatakuje
Ostatnio edytowane przez Awe : 17.06.2010 o godz. 21:23.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tylko ilu żabojadów w tej reprezentacji gra...
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Meksyk zasłużył, Francja już raczej na pewno jedzie do domu. Oliwa sprawiedliwa.
Widok wielkiej gwiazdy siedzącej, skulonej na ławce Henry bezcenny, niczym ten playboy z goala ![]() Pytanie, czemu niektórzy piłkarze Francji mają takie dziwne paski na koszulkach? |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Żartując oczywiście. Meksyk dziś zasłużył na 3 punkty ciekawy mecz się szykuje z Urugwajem, kto przegra trafia na Argentynę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Pełno gwiazd, drużyny brak, tyle o Francji.
Wygląda na to, że Meksyk i Urugwaj z grupy A wyjdą. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Teraz Meksyk 0:0 Urugwaj i dwie afrykańskie drużyny żegnają się z MŚ.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tak jak ktoś napisał, nikt nie chce trafić na Argentyne więc róznie może być..
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Francja bezpłciowa tak jak ich cipowaty trener. Dostają w dupsko a kogucik opiera się o box i duma z ironicznym uśmiechem.
Mam nadzieję w ostatnim meczu Amerykańce zagrają na remis i Francuzi odpadną z WC. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ogólnie super mecz Meksyku i zasłużone zwycięstwo Francji.
Zaczyna mnie martwic poziom europejskich drużyn. Na razie Ci wielcy poza Holandia i Niemcami nic nie pokazują. Porażka Hiszpanii Danii, remis Portugalii, Anglii, zwycięstwa Słowenii, Szwajcarii które w końcu się zamęczą-to wszystko troche martwi zwłaszcza, że najlepsze ligi są jednak w Europie. Pięknie grają drużyny z Ameryki Południowej, widac tą finezję każdej z ekip. Jesli chodzi o drużyny Azjatyckie idzie w kratkę choc pokazują walecznośc, natomiast są 3 drużyny z Afryki- Ghana WKS, oraz Nigeria które mogą coś w tym turnieju jeszcze pokazac. Mimo iż dopiero się zaczynają drugie mecze w grupach trzeba przyznac że Europa wypada cienko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Co do samego Mundialu, to osobiście jestem zaskoczony coraz lepszą grą zespołów. Wcześniej przy niektórych meczach chciało się spać, teraz jest gra bardziej otwarta i ofensywna. Francja może się już pakować. Koncepcja Jowisza znajdującego się w cieniu Saturna upadła z wielkim hukiem. Co nie zmienia faktu, że francuskie gwiazdki były cieniami samych siebie z piłki klubowej. Anelka bez snajperskiego zmysłu, pomoc bez pomysłu (szczególnie zawiódł mnie Gourcuff). Ribery od afery z panną Dehar gra beznadziejnie i teraz chyba nie wytrzymał presji liderowania drużyną. Ale nigdy żabojadom nie kibicowałem, więc w sumie cieszę się ze zwycięstwa Meksyku. Bardzo podobała mi się gra Hernadeza, który swój 40-minutowy występ okrasił piękną bramką (ucieczka ze spalonego - bajka). Jutro świetny mecz Serbia - Niemcy, Kirm zagra przeciwko USA, a Anglia gra z Algierią. Będzie ciekawie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To jest faktycznie ciekawe bo spokojnie oba teamy mogą się dogadać, ale Meksyk tu ma niezły dylemat.
W bahu już jest 1.6 na remis , ja nie jestem przekonany czy Meksyk czasami nie zagra o pełną pulę.ps Ribery może faktycznie powinien się zająć tylko małolatami bo z piłką to mu idzie coraz gorzej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Meksyk Meksykiem - moim zdaniem bardzo daleko moze dojsc reprezentacja Chile. Maja swietny skład, nie gorszy od Hiszpanow i spokojnie moga pokonac kazdego kto stanie im na drodze. Pokazali w eliminacjach jak silna sa druzyna wygrywajac m.in z Brazylijczykami, zajeli lepsze miejsce od Argentyny. Przed MS stawiałem, ze czarnym koniem bedzie Meksyk i USA ale lepsze wrazenie odniosłem po grze Chilijczykow. Z Fernandezem, Umberto Suazo i reszta zawodnikow moga na tych mistrzostwach odegrac bardzo wazna role.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja mam tylko nadzieje ze Mistrzem swiata zostanie ktoras z tych druzyn na ktore malo kto stawia, lub Argentyna.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak chcieli dyletanta trenerskiego, który nie bierze na mundial Benzemy, a na ławie trzyma Cisse i Henry'ego, wpuszczając Gignaca (całe 6 goli w Ligue 1 w zeszłym sezonie!) - to trzeba było zatrudnić Libora Palę albo Wernera Liczkę. Albo obu w tandemie. Byłoby z pewnością taniej, a przy tym o wiele śmieszniej.
To absolutny dramat, jak grają Trójkolorowi. Z takimi zawodnikami grać taki piach. Nie ma w ogóle drużyny. Szanse Francji są w zasadzie znikome: muszą wygrać z RPA min. 3-0, a najlepiej 4-0 i więcej. Chyba, że w meczu latynoskim jedna ze stron ostro postrzela. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wreszcie jakies mecze, ktore sie dalo ogladac, a zwyciestow Meksyku to juz w ogole wisienka na torcie
mozna powiedziec, ze mistrzostwa zaczely sie od 2 kolejki 1 kolejka - srednia bramek na mecz: 1,69 2 kolejka, dotychczas: 3,25 i oby tak zostalo i od razu wuwuzele jakby mniej przeszkadzają ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Francja może się śmiało pakować. Meksykowi i Urugwajowi wystarczy 1 pkt. i zapewne będą chcieli wyruchać nic nie grających trójkolorowych. Tam drużyny nie ma już od jakiegoś czasu, a mundial tylko to potwierdza.
Ciekawe co pokażą Niemcy z Serbią, bo jeśli to samo co z kangurami to nie zdziwie się jeśli zobaczymy ich w finale. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dokladnie Mistrzostwa dopiero sie rozkrecaja i smiem twierdzic ze naprawde dobre widowiska dopiero przed nami
![]() Francuzi maskakrycznie słabi,co za druzyna ciot i panienek,grali ale jekby im sie nie chcialo ,musi przyjsc Blount i to dopiero poukladac i dac im nowa wiare,bo teraz to niech szybko odpadna i montuja zespol na miare Francji 98 bo dzis to cien tamtego zespolu. No i namieszali tez Grecy ,jak ich nie lubie to dzis szczescie im sprzyjało ale ze swoja gra to oni i tak daleko nie zajadą. Argentynczycy i Meksykanczycy wreszcie cos dopingowali i przebili sie przez ryk tych trabek(swoja droga jakby ich mniej bylo )![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
drużyny dobrze się prezentują taktycznie, do tego grupy są bardzo wyrównane i zwyciężyła gra na remis. w 2 rundzie okazało sie że nawet Grecja mzoę grac do przodu jak ma jednego wiecej ![]() głupia zasada FIFY że o awansie decyduje różnica bramek stawia Francję w dobrej sytuacji. Jak się zepną to i 5-0 wygrają. Gra Meksyku na remis może im nie wyjść na dobre ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
- nie leży to w ich naturze; - nic im remis nie daje, bo oznacza 2 miejsce i grę z Argentyną. Urugwaj z Meksykiem zagrają o pełną pulę i tu jest nadzieja dla Francuzów. Natomiast inna sprawa, czy Trójkolorowi "się zepną". Niby RPA to słaby team, ale grają przed własną publicznością o honor. Do tego są wybiegani i nieźli taktycznie. Francuzi pewnie z nimi wygrają, ale wątpię by był to wysoki wynik. W najlepszym wypadku dwubramkowe zwycięstwo, a to może być za mało. Z dzisiejszych meczy najbardziej interesuje mnie forma Niemców. Kreuje się ich na głównego faworyta mundialu, moim zdaniem na wyrost bo poprzedni przeciwnik był jednak dość słaby, a mecz ustawiła szybko strzelona bramka. Niemcy najsilniejszego przeciwnika - Ghanę - mają na koniec, gdy powinno być pozamiatane. Ale Serbia jest dość solidna, więc zobaczymy czy pójdzie im równie łatwo, jak z Australią. Raz rozpędzona, germańska maszyna może być jak czołg w tym turnieju. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A ja myślę, że nadrzędnym będzie zostawienie w grupie Francuzów i południowcy zagrają na remis.
![]() ![]() |
|
|
|
PSIA KREW
Od: 12.2003
Offline |
|
Tylko teraz zamiast gości z charyzmą pokroju Deschampsa, Blanca (plus geniusz Zidana) jest zbiorowisko wyprutych z radkości kopania piłki robotów pokroju Anelki. I nie przesadzalbym jakich to piłkarzy maja Tricolores - bo jak tu porównać osobowość/osiągnięcia/umiejętności np. duetu Desailly-Thuram do Diaby-Sagna? I jeszcze ta totalna afrykanizacja, syndrom leniwego murzyna w cieniu przed chałupą. Cztery lata temu stara gwardia przynajmniej odchodziła z klasą. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|