The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 17:12
Cytat:
,,Poziomu prezentowanego przez PO...
Taki dziadek z wehrmachtu , to też było dzieło PO
Wyzywanie ludzi od Zomowców , to też był dyskurs prezentowany przez PO itd. itp.
Normalnie baranki , polityczni pacyfiści z PiSu demolowane przez tą zbrodniczą hołotę z Platformy.
Pisałeś coś o przyzwoitości na początku swojego posta?''
Gdzie tu jest napisane , że tego typu działania USPRAWIEDLIWIAJĄ wczorajsze wydarzenia i wszystkie przyszłe hece PO , a nawet idąc Ci na rękę , obniżanie poziomu debaty publicznej przez takich osobników jak Palikot ?

Cytat:
Mareq
a zaleznosci o ktorej porze dnia czy roku robisz, w zalznosci od tego z ktorej strony osoba na zdjeciu moze wyjsc inaczej zupelnie nie podobnie do siebie, to nie jest tak ze na kazdym zdjeciu wychodzimy identycznie
Dlatego w przypadku iż raczej nie możemy być pewni tego , że rzucający i ten koleś z PO to jedna i ta sama osoba , póki co wprowadzam domniemanie , że skierowanie do takiej ,,roboty'' osoby rozpoznawalnej publicznie , było by idiotycznym samobójem , osoby wymyślającej (kretyńską zresztą) prowokację.
Może Palikot jest błaznem , ale raczej nie jest głupcem a już na pewno nie ma głupców jako doradców.
Dlatego jeżeli nie będzie jakichś bardziej przekonujących dowodów , to ja jestem sceptycznie nastawiony odnośnie łączenia ,,rzucającego kamieniami'' z tym politykiem PO.

Cytat:
Plus masa innych postów, w których na wszelkie faule PO odpowiadasz ZOMO i Wermahtem, wygodnie ignorując czas dzielący powyższe wydarzenia. Na ostatnich kilku stronach sporo by się ich znalazło, mam wklejać wszystkie?
Wystarczy , ze wkleisz jeden w którym napisałem iż te działania PiSu USPRAWIEDLIWIAJA wczorajsze wydarzenia i wszystkie przyszłe hece PO.

Cytat:
bo tylko człowiek ślepo kochający Twoją partię , uwierzy
Dobra , ni ma chuja . Ja w tym momencie kończę z Tobą wszelakie dyskusje , bo powtarzać 100 razy nie będę.
Ignor.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.06.2010 o godz. 17:15.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.06.2010, 17:17
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Gdzie tu jest napisane , że tego typu działania USPRAWIEDLIWIAJĄ wczorajsze wydarzenia i wszystkie przyszłe hece PO , a nawet idąc Ci na rękę , obniżanie poziomu debaty publicznej przez takich osobników jak Palikot ?
Uprawiasz demagogię próbując udowodnić, że ataki PO są równoważne atakom PiS (przy okazji ignorując kilka lat je dzielących). Jeżeli to nie jest próba usprawiedliwiania takich działań...

Ja przytaczam wczorajsze ekscesy Palikota, ty wracasz do ZOMO, Wermachtu - whatever. Próbujesz stworzyć wrażenie, że PO jest tylko jednym z graczy stosujących nieczyste zagrywki, podczas gdy w rzeczywistości ono tę scenę zmonopolizowało. Żadna inna partia nie ma już harcowników - poza PO. SLD zesłało Senyszyn, PiS usunął Kurskiego, PSL akurat nikogo takiego nie miało. Wszystko to na długo przed wyborami.

W tym czasie PO wzmocniło "Niesioła" (wicemarszałek, k... mać), dorzuciło Bartoszewskiego i wykreowało Palikota.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.06.2010 o godz. 17:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.06.2010, 17:52
Nie no, dla mnie to nadal ten sam gość od Palikota...
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

0 22
Senior Member

Stary 10.06.2010, 18:19
Dokładnie, ciężko sobie wyobrazic, żeby to był aż taki zbieg okoliczności. Jeszcze na wiecu na wszelki wypadek założył okularki...
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2010, 18:22
Poziomu prezentowanego przez PO...
Taki dziadek z wehrmachtu , to też było dzieło PO
Wyzywanie ludzi od Zomowców , to też był dyskurs prezentowany przez PO itd. itp.
Normalnie baranki , polityczni pacyfiści z PiSu demolowane przez tą zbrodniczą hołotę z Platformy.
Pisałeś coś o przyzwoitości na początku swojego posta?
a moze cos z obecnej kampanii a nie archaizmy? Pewnie o tym zomo bede slyszal jeszcze i za 30 lat...
Wczoraj Niesiolowski dal niezly popis. Odsiewajac wszystkie te zarzuty o "obrzydliwy styl" itp to wlasciwie nic nie powiedzial. Poza ciekawa filozofia. Palikot robiacy swoj wiec robi go prywatnie i PO nie ma z tym nic wspolnego, ani Tusk ani Komorowski ani nikt inny nie ma na to wplywu i nic z tym nie zrobi. Artykul w gazecie Polskiej lub Maciererewicz mowiacy cos (oczywiscie potwornosci, podlosci i okropienstwa) to z kolei sprawa Kaczynskiego ktory "ma sie tym zajac i ich uciszyc bo mowia straszne rzeczy". Zelazna konsekwencja! Aha, jeszcze zagadka czy Olejnik zapytala go o ta sprzecznosc, ktora musiala zauwazyc :]
WISŁA PANY !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 10.06.2010, 18:29
Łątka, nie Łątka... może ma brata bliźniaka, tudzież jakiegoś krewnego cholernie podobnego. Ciężko uwierzyć, że ktoś mógłby być do tego stopnia idiotą, żeby samemu się tak wystawić, kiedy jest jednocześnie jednym z najbliższych współpracowników Palikota.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.06.2010, 18:41

Wystarczy , ze wkleisz jeden w którym napisałem iż te działania PiSu USPRAWIEDLIWIAJA wczorajsze wydarzenia i wszystkie przyszłe hece PO.
Nie mniej licytujesz kto ma więcej tego typu występów na sumieniu i przypominasz nieczyste zagrania PiS-u więc nie dziw sie, że jest to odbierane w ten sposob, że póbujesz usprawiedliwić dzialania Palikota ( i PO ) na zasadzie " jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie"

Tylko, że osobiście nie przypominam sobie ( może mam złą pamięć ) takich PiS-owskich zagrywek jak zakłócanie wiecu wyborczego, połączone z agresją i obelgami oraz słów sugerujących, że kandydat na prezydenta reprezentujący przeciwne ugrupowanie uprawia nekrofilię i pedofilię.

Wg mnie jest to dyskwalifikujące.
I świadczy o tym, że ktoś sie kogos bardzo obawia.
wolfy
Senior Member

Stary 10.06.2010, 19:19
Ela napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie jest to dyskwalifikujące.
No jest, jest. I ma to odbicie w sondażach zamawianych przez partie.

Pytanie - dlaczego w to brną, skoro nawet przychylne im media nie zostawiają na nich suchej nitki? Czy PO jest naprawdę niezdolne do jakiegokolwiek przekazu nieopierającego się na konfrontacji, wspólnym wrogu?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.06.2010, 19:34
Sąd Okręgowy w Łodzi podtrzymał wyrok sądu pierwszej instancji nakazujący Warszawskiej Prowincji Redemptorystów - wydawcy Radia Maryja - zapłacenie 10 tys. zł zadośćuczynienia wicemarszałkowi Sejmu Stefanowi Niesiołowskiemu.
Redemptoryści mają też pokryć koszty procesu. Wyrok jest prawomocny.

Sprawa miała związek z zarzutem wobec Niesiołowskiego sformułowanym przez jednego z prowadzących program w Radiu Maryja. Powiedział on, że Niesiołowski po aresztowaniu w 1970 r. "zaczął sprzedawać kolegów" z organizacji Ruch i "w nagrodę za taką postawę" dostał mały wyrok. Słowa zakonnika Niesiołowski uznał za "rażące naruszenie jego czci i zbiór kłamstw o wyjątkowo zniesławiającym charakterze".

Bodaj Gwiaździsty sie mnie kiedys pytał czemu sie brzydze Rydzyka , miedzy innymi dlatego.
JEDREK76
konserwa

Stary 10.06.2010, 19:57
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
a pamiętasz ten cytat z Einsteina ?

fakt mógłbyć to też brat lub ktoś z rodziny, jednak ciężko mi uwierzyć po takim podobieństwie że to choćby nie osoba związana z panem Łatką
poza tym nawet GW sugerowała( i to dziennikarz tej gazety zrobił zdjęcie) że to ktoś z otoczenia Palikota

mógł być to też nieplanowany "spontan"(apmiętaj że cała akcja byłą organizowana na ostanią chwilę), a wtedy nie trudno o mało rozsądną decyzję
Daj spokój Szczebrzeszcz jeszcze tego brakowało żebym się o Palikota i jego totumfackich spierał. Ze strony tego typa pewnym nie można być niczego. Rzeczywiście ostatnio jest do tego stopnia pewny siebie, że posuwa się coraz dalej, aczkolwiek mówię po prostu to co widzę po porównaniu zdjęć ze strony tego gościa (z datą bodajże z kwietnia 2010). Wygląda na trochę młodszego od tego fakującego, ale naprawdę podobieństwo jest uderzające, więc najbardziej prawdopodobne dla mnie jest, że to jakiś krewniak.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 11.06.2010 o godz. 00:06.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.06.2010, 20:06
Historia prezydentów Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej nie jest może długa ale warto wspomnieć prezydenta J.F Kennedyego. Jedyny katolicki prezydent w historii USA. Zapisał się na łamach historii jako prawicowy polityk i patriota.Chciał walczyć z układem i rozkuć kajdany zniewolenia. Wszyscy wiemy jak skończył. Dlaczego to piszę ? Polska też miała jednego takiego prezydenta. Patriota,katolik, prawy człowiek.
Chciał silnej i wolnej Polski tak jak ten w USA chciał wolności i sprzeciwiał się masonerii.

Obaj mieli wady ale łączyła ich miłość do ojczyzny i wiara, że kiedyś się uda.
Kennedy nie doczekał się swojego następcy. W Polsce ten czas właśnie nadszedł. Na naszych oczach tworzy się historia. Nie pozwólmy zmarnować szansy dziejowej i dokończmy to o czym wszyscy marzymy. Dokończmy to co zostało już zaczęte !

Tak mnie coś naszło to napisałem co myślałem.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 10.06.2010, 21:14
harimata

fajnie byłoby gdyby LK zginął w takiej estymie jak Kennedy i z takim statusem narodowym, najgorsze jest jednak to, że tak nie było. Naszło Cię bo Cię naszło - ale w Polsce to my o takim micie jak Kennedy możemy tylko pomarzyć.

Bądźmy szczerzy - LK to był również mój prezydent - ale tylko dlatego, że cała reszta hołoty nie nadaje się nawet na to aby być sprzątaczkami w instytucjach państwowych - natomiast LK nawet nie sięgał piętom mitu Kennediego.

Z prostego powodu - w Polsce nie ma elity przez duże E w sensie mężów stanu - Kaczyński do takiej nie należał ponieważ wybijał sie ledwie ponad swój polityczny stołek.

Także bardzo fałszywe są Twoje marzenia moim zdaniem
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2010, 22:41
porównujecie Lecha Kaczyńskiego do Kennedyego To równie dobrze można przyrównac Leppera do Mandeli.Obaj siedzieli w pudle.Andrju bronił rolników a Nelson Ciemnoskórych i natym podobieństwa sie kończą
0 22
Senior Member

Stary 10.06.2010, 22:53
Przecież Kennedy był beznadziejnym prezydentem. Za co się nie wział to spieprzył. I jeszcze 'prawicowy' - demokrata, znienawidzony w Teksasie, do tego miał powiazania ze swiatem mafii. Dajcie spokój

AS82 napisał(a):
Sąd Okręgowy w Łodzi podtrzymał wyrok sądu pierwszej instancji nakazujący Warszawskiej Prowincji Redemptorystów - wydawcy Radia Maryja - zapłacenie 10 tys. zł zadośćuczynienia wicemarszałkowi Sejmu Stefanowi Niesiołowskiemu.
Redemptoryści mają też pokryć koszty procesu. Wyrok jest prawomocny.

Sprawa miała związek z zarzutem wobec Niesiołowskiego sformułowanym przez jednego z prowadzących program w Radiu Maryja. Powiedział on, że Niesiołowski po aresztowaniu w 1970 r. "zaczął sprzedawać kolegów" z organizacji Ruch i "w nagrodę za taką postawę" dostał mały wyrok. Słowa zakonnika Niesiołowski uznał za "rażące naruszenie jego czci i zbiór kłamstw o wyjątkowo zniesławiającym charakterze".

Bodaj Gwiaździsty sie mnie kiedys pytał czemu sie brzydze Rydzyka , miedzy innymi dlatego.
Zdajesz sobie sprawe, ze Niesiołowski musiał za podobny zarzut przeprosić swoja kolezanke z opozycji? Bo stwierdził, że to ona donosiła i przez to siedział...
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.06.2010, 22:54
harimata napisał(a):Wyświetl post
Historia prezydentów Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej nie jest może długa ale warto wspomnieć prezydenta J.F Kennedyego. Jedyny katolicki prezydent w historii USA. Zapisał się na łamach historii jako prawicowy polityk i patriota.Chciał walczyć z układem i rozkuć kajdany zniewolenia. Wszyscy wiemy jak skończył. Dlaczego to piszę ? Polska też miała jednego takiego prezydenta. Patriota,katolik, prawy człowiek.
Chciał silnej i wolnej Polski tak jak ten w USA chciał wolności i sprzeciwiał się masonerii.
Krótka lista, licząca z JFK bagatela 44 pozycji (gdzie JFK był numerem 35).
Porządny katolik, zdradzający żonę na lewo i prawo (wspólna kochanka z gangsterem to wszakże normalność wśród polityków), delikatnie odpowiedzialny m.in. za bajzel zwany Zatoką Świń. Ogólnie swój chłop.

Nie przesadzajmy w gloryfikowaniem człowieka - był niezłym prezydentem, ale jego mit i "wielkość" opierają się głównie na wspaniałym wizerunku medialnym (pierwsza debata telewizyjna i pokonanie Nixona) oraz na szybkiej i tragicznej śmierci.

Mareq
Senior Member

Stary 10.06.2010, 23:25
Cytat:
argument o tym ze Palikot podstwailby kogoś innego nie jest argumentem
to był raz że na szybko, kto by przypuszczał ze akurat dziennikarz zrobi mu zdjęcie, poza tym osoba spoza kręgu mogłaby ich wydać
Argument jak każdy inny
Raz , że jeżeli ustawiłby takie kamieniowanie , to nie dla własnej satysfakcji tylko dlatego żeby mieć ładny obrazek właśnie do mediów/opinii publicznej.
Co do osoby spoza kręgu , to albo mógł by to być jakiś dziad z dziupli pod Lublinem do którego nikt by i tak nie dotarł , albo jakiś młodziak z ekipy jego politycznych wolontariuszy (chyba takowych posiadał we wszelakich prowadzonych kampaniach) . Wystawianie rozpoznawalnego(przynajmniej regionalnie) polityka do takie akcji , to według mnie debilizm
Oczywiście nie wykluczam możliwości debilizmu , ale raczej jest do dla mnie na obecną chwilę mało wiarygodne.
Czy jakieś inne media poza blogerami podjęły już ten temat ?

Cytat:
Nie mniej licytujesz kto ma więcej tego typu występów na sumieniu i przypominasz nieczyste zagrania PiS-u więc nie dziw sie, że jest to odbierane w ten sposob, że póbujesz usprawiedliwić dzialania Palikota ( i PO ) na zasadzie " jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie"
Nie , nie licytowałem niczego.
Zasugerowałem tylko wolfyemu , że prezentuje jednostronny ogląd sytuacji.
Podając przykłady nie pisałem czy jest ich mniej , więcej , czy może po równo ze strony tego czy innego ugrupowania.
Będę się dziwił za każdym razem , jeżeli będzie mi przypisywane coś czego nie napisałem.
Odbiór jest kwestią subiektywną , a jeżeli ktoś mi przypisuje słowa , których nie napisałem i działania , których nie dokonałem , to dziwić się i protestować będę.

Cytat:
a moze cos z obecnej kampanii a nie archaizmy?
Przecież obecna kampania jest kampanią miłości i pokoju ze strony przemienionego Jarosława Kaczyńskiego.
Ciężko w tym przypadku znaleźć tego typu elementy , skoro główne działa zostały schowani , a bulterierzy dostali przykaz siedzenia cicho. Zobaczymy co będzie po kampanii , szczególnie jeżeli będzie przegrana.
Przypominam sobie , że po ostatnich wyborach już w dniu rozstrzygnięć prezes wytoczył język pokoju i miłości mówiąc o tym jak to pokonał go potężny front który zaczynał się od zabójców księdza Popiełuszki , a kończył na PO. Oczywiście wszelkie analogie między PO a tymi wrednymi SBekami należy wykluczyć , nie o to mu chodziło.

Cytat:
Kennedy nie doczekał się swojego następcy. W Polsce ten czas właśnie nadszedł. Na naszych oczach tworzy się historia. Nie pozwólmy zmarnować szansy dziejowej i dokończmy to o czym wszyscy marzymy. Dokończmy to co zostało już zaczęte !
Pompatyczność.

http://goscniedzielny.wiara.pl/index...eru=1276080356

Dosyć obszerny kwestionariusz dotyczący poglądów kandydatów na urząd Prezydenta.
Co prawda tylko 6 kandydatów , ale dużo lepiej merytorycznie wykonane niż ten teścik tefałenu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.06.2010 o godz. 23:53.
JEDREK76
konserwa

Stary 11.06.2010, 00:06
[...]Przypominam sobie , że po ostatnich wyborach już w dniu rozstrzygnięć Prezes wytoczył język pokoju i miłości mówiąc o tym jak to pokonał go potężny front który zaczynał się od zabójców księdza Popiełuszki , a kończył na PO. Oczywiście wszelkie analogie między PO a tymi wrednymi SBekami należy wykluczyć , nie o to mu chodziło.
Mareq, a mógłbyś jakiś link do tej wypowiedzi Kaczyńskiego wrzucić
Bo z tego co pamiętam to chodziło o brukowy tygodnik "Fakty i Mity", w którym pojawiały się pod adresem Kaczyńskich i PiSu obraźliwe teksty, a w którym rzeczywiście pisał pod pseudonimem Sławomir Janisz, morderca ks. Jerzego Popiełuszki, eSBek Grzegorz Piotrowski.

http://web.archive.org/web/200510250...article_id=332
http://archiwum.polityka.pl/art/fakt...ty,358296.html

Cóż Kaczyńscy budzili i budzą wciąż wielkie emocje, jak widać po wczorajszym nagraniu z Lublina "kobiety z pałą" wręcz chorobliwe czasami.
http://www.youtube.com/watch?v=cIHrg...layer_embedded
Mareq
Senior Member

Stary 11.06.2010, 00:13
Cytat:
Mareq, a mógłbyś jakiś link do tej wypowiedzi Kaczyńskiego wrzucić
Bo z tego co pamiętam to chodziło o brukowy tygodnik "Fakty i Mity", w którym pojawiały się pod adresem Kaczyńskich i PiSu obraźliwe teksty, a w którym rzeczywiście pisał pod pseudonimem Sławomir Janisz, morderca ks. Jerzego Popiełuszki, eSBek Grzegorz Piotrowski.
Chodziło mi o nieprzypadkowe zestawienie.
,,Zabójcy Popiełuszki razem z PO przeciwko nam''

Tu jest ten tekst

http://www.youtube.com/watch?v=FsGbwIEOVEM

Cytat:
Cóż Kaczyńscy budzili i budzą wciąż wielkie emocje, jak widać po wczorajszym nagraniu z Lublina "kobiety z pałą" wręcz chorobliwe czasami.
http://www.youtube.com/watch?v=cIHrg...layer_embedded
Dobrze napisane , że chorobliwe.
Ta kobieta się przecież(na pierwszy rzut oka) do Kobierzyna nadaje.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.06.2010 o godz. 00:15.
wolfy
Senior Member

Stary 11.06.2010, 00:21
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy w gloryfikowaniem człowieka - był niezłym prezydentem, ale jego mit i "wielkość" opierają się głównie na wspaniałym wizerunku medialnym (pierwsza debata telewizyjna i pokonanie Nixona) oraz na szybkiej i tragicznej śmierci.
A czy to przypadkiem JFK nie był autorem doktryny obustronnego wyniszczenia?

Mnie osobiście akurat cieszy, że fakt jego katolicyzmu nie jest zbyt często przypominany.

Chodziło mi o nieprzypadkowe zestawienie.
,,Zabójcy Popiełuszki razem z PO przeciwko nam''

Tu jest ten tekst

http://www.youtube.com/watch?v=FsGbwIEOVEM
Nie no Mareq, świeżynka! 2007 rok !!

Masz coś JESZCZE świeższego?
Dajmy na to - sprzed dwóch lat

Teraz to Ziobrę mają przeprosić
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2010 o godz. 00:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.06.2010, 00:30
To was bloger wkręcił.
Cytat:
UWAGA (2010-06-10 20:10)

Niektórzy wzięli tę notkę na poważnie. Wyjaśnienie - to jest żart oparty na podobieństwie dwóch osób. Skoro człowiek ze świńskim ryjem i gumowym penisem może pytać się o różne rzeczy, to mogę i ja się zapytać, czy to ta sama osoba.
Mareq
Senior Member

Stary 11.06.2010, 01:10
Cytat:
To was bloger wkręcił.
Cytat:
UWAGA (2010-06-10 20:10)

Niektórzy wzięli tę notkę na poważnie. Wyjaśnienie - to jest żart oparty na podobieństwie dwóch osób. Skoro człowiek ze świńskim ryjem i gumowym penisem może pytać się o różne rzeczy, to mogę i ja się zapytać, czy to ta sama osoba.

Specyficzne poczucie humoru.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2010, 10:04
Jarek dogania Bronka.Widac przemiana duchowa szefa PiSu pomogła, jak sie nie da Kaczyński sprowokowac Palikotowi to myśle że wygra bo ludzie nie lubią chamstwa w polityce.W tym tkwił też sukces Kwaśniewskiego pamiętam co starał sie łagodzic spory, różnice czy konflikty.
http://www.tvn24.pl/-1,1660219,0,1,p...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.06.2010 o godz. 10:14.
Sędzia
Senior Member

Stary 11.06.2010, 10:22
Wklejam, bo ciekawe (dotarłem za frondą). Nie wiem czy prawdziwe (bo niby skąd mam wiedzieć).

Cytat:
Jak donoszą moi znajomi z Sandomierza, kilka dni temu miało tam miejsce wydarzenie, o którym milczą wszystkie media. Zastanawialiście się może, co się premieru Tusku stało w ust korale? Zaciął się przy goleniu? Zagryzł wargę mocując się z powodzią i mu tak zostało? Dostał od żony?

Nie, moi państwo. Otóż pan premier ze swoją świtą postanowił się polansować na terenach powodziowych i pofotografować, żeby ładnie wypaść w gazetach. Nie prxewidział jednego - że wytrzymałość nerwowa powodzian ma swoje granice. Na widok pozowania do sesji fotograficznej ludzie rzucili się na ochroniarzy i zaczęli ich po prostu lać. Jeden facet przedarł się do samego Tuska go trzasnął w zęby. O dziwo, ochrona nie strzelała ani nic, a i Tusk dyskretnie milczy o takim casus pascudeus. Wraz ze świtą zmykał chyłkiem, ścigany gniewnymi okrzykami ludzi, których powódź doprowadziła do rozpaczy, a arogancja władz - do wściekłości. "Już my was wybierzemy!", "My wam damy wybory!"
http://nazimno.salon24.pl/192688,pre...-klamie-wladza

a tu zdjęcie (za pardon.pl):

http://www.pardon.pl/artykul/11737/n..._w_zeby_ze_jak

i ktoś na frondzie wkleił zdjęcia:

Fakt faktem, że od tej wizyty Tusku i Komorowski przestali wojażować po zalanych terenach, może coś jest na rzeczy

-------------

a tu kolejne wpadka Komorowskiego, z tych uwidaczniających walory intelektualne kandydata.

http://kataryna.salon24.pl/192824,ko...-komorowskiego

Cytat:
Bronisław Komorowski: Polska bardzo zyskała na wejściu do niej - jesteśmy płatnikiem netto, czyli więcej pieniędzy otrzymujemy niż wpłacamy do budżetu Unii.

Przyszły prezydent znowu pomylił pojęcia. Kraj, który więcej otrzymuje niż wpłaca to beneficjent netto. Płatnik netto, to taki, który wręcz przeciwnie.

Trzeba marszałka dopytać, z którą częścią swojej krótkiej acz wewnętrznie sprzecznej wypowiedzi się zgadza. A na przyszłość staranniej weryfikować teksty, które mu piszą sztabowcy.
http://www.emetro.pl/emetro/1,85651,...ture.html?as=3
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 11.06.2010 o godz. 10:41.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
wolfy
Senior Member

Stary 11.06.2010, 20:25
Wygląda na to, że PO w geście rozpaczy szykuje jakąś większą burdę.

Podobno Kutz znowu dał do pieca u Rymanowskiego. Ma ktoś link?

Niektórym politykom PO odbija już z tego stresu i upału.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2010 o godz. 20:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.06.2010, 20:54
SMG/KRC przeprowadził sondaż metodą telefoniczną 11 czerwca na ogólnopolskiej reprezentatywnej próbie 1001 dorosłych osób. Na pytanie o wskazanie kandydata w I turze odpowiedziało 918 osób, odpowiedzi na pytanie o głosowanie w II turze udzieliło także 918 osób.TNS OBOP: Komorowski - 38 proc., Kaczyński - 36 proc.

PO w kryzysie a kiedy oni w tym kryzysie nie byli

A tutaj ciekawa debata Wałęsy w Chicago z 1996r. Jest to tylko potwierdzenie prostactwa i głupoty Lecha Wałęsy, co układał się z komunistami. I taki człowiek popiera Platformę Obywatelską. To nie jest wstyd dla Polski to jest wstyd dla prawdziwych Polaków, którym leży na sercu dobro Polski i poczuwają się do bycia Polakiem. Czyny Panowie są ważne nie słowa. Wyspowiadać się ładnie przed wyborami, postanowić mocne postanowienie poprawy i zagłosować w wyborach na prawicowego kandydata Jarosława Kaczyńskiego.
Cz.1
http://www.youtube.com/watch?v=5v-hs...layer_embedded
cz.2
http://www.youtube.com/watch?v=OZEvA...layer_embedded

PS. Macie może jakieś dowody na to rzekome pobicie Tuska w Sandomierzu ? Świadkowie,zdjęcia, filmy ?
Ostatnio edytowane przez harimata : 11.06.2010 o godz. 21:24.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
orzeu
Senior Member

Stary 11.06.2010, 21:44
Mareq napisał(a):
Przecież obecna kampania jest kampanią miłości i pokoju ze strony przemienionego Jarosława Kaczyńskiego.
Ciężko w tym przypadku znaleźć tego typu elementy , skoro główne działa zostały schowani , a bulterierzy dostali przykaz siedzenia cicho. Zobaczymy co będzie po kampanii , szczególnie jeżeli będzie przegrana.
Przypominam sobie , że po ostatnich wyborach już w dniu rozstrzygnięć prezes wytoczył język pokoju i miłości mówiąc o tym jak to pokonał go potężny front który zaczynał się od zabójców księdza Popiełuszki , a kończył na PO. Oczywiście wszelkie analogie między PO a tymi wrednymi SBekami należy wykluczyć , nie o to mu chodziło.
czy mi sie wydaje czy ty ubolewasz nad tym ze prozno szukac w obecnej kampanii chamstwa ze strony Kaczynskiego. Albo pasuje ci taki styl agresji bo tak widzisz polityke i w innej sie nie odnajdujesz albo glupiejesz gdy tracisz koronny "argument" pt 'bo oni sa tacy wstretni'.
Reszty z roboeniem argumentu z gdybania co bedzie a w szczegolnosci tego o rzekomej przemowie nie skomentuje bo nie ma czego.
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 11.06.2010, 21:44
Cytat:
PO w kryzysie a kiedy oni w tym kryzysie nie byli
Zapewne wtedy kiedy mieli dwukrotną przewagę w sondażach.
Przynajmniej przyjmując ,,warsztat'' , którym się posłużyłeś , aby dojść do takiego wniosku

Cytat:
PS. Macie może jakieś dowody na to rzekome pobicie Tuska w Sandomierzu ? Świadkowie,zdjęcia, filmy ?
Tak , są zdjęcia i filmy , ale nie dotarły do nich żadne media.
W końcu co to za wydarzenie , kiedy premier kraju dostaje po mordzie ? Normalka

Cytat:
czy mi sie wydaje czy ty ubolewasz nad tym ze prozno szukac w obecnej kampanii chamstwa ze strony Kaczynskiego.
wydaje ci się .

Cytat:
Albo pasuje ci taki styl agresji bo tak widzisz polityke i w innej sie nie odnajdujesz albo glupiejesz gdy tracisz koronny "argument" pt 'bo oni sa tacy wstretni'.
Od mniej więcej dwóch- trzech stron krytykuje ten sposób uprawiania polityki , ale taa pasuje mi ten styl...

Cytat:
o rzekomej przemowie
Rzekomej , to znaczy , że jej nie było ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.06.2010 o godz. 21:52.
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.06.2010, 22:05
Co do artykułu z pobiciem Tuska przez powodzian:
http://wwwybory.pl/?p=640
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.06.2010, 22:10
Panowie, czasami czytajac posty w tym temacie lapie sie za brzuch ze smiechu i sie zastanawiam jak mozna byc az takim idiota i nie rozumiec podstawowych rzeczy.

Pobicie premiera w jakim kraju przechodzi bez echa medialnego? W Polsce gdy media same proewadza kampanie wyborcza i lasuja mozgi ludziom ktorzy ich sluchaja. W Polsce, gdy oczywista przyczyna tego pobicia jest sam premier Tusk ze swoim kandydatyem na prezydenta. W Polsce, bo tylko tutaj nie naglasnia sie takich rzeczy by z oczywistych wzgledow nie stracic poparcia niedlugo przed wyborami. I wreszcie w Polsce dostaje sie po ryju za to ze probuje sie wygrac wybory kosztem dramatu ludzi ktorym powodz zabrala dobytek zycia a niekiedy tez i najblizszych.

Edit: Jakos nie chce mi sie wierzyc ze to tylko plotka.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 11.06.2010 o godz. 22:14.
Mareq
Senior Member

Stary 11.06.2010, 22:29
Cytat:
? W Polsce gdy media same proewadza kampanie wyborcza i lasuja mozgi ludziom ktorzy ich sluchaja. W Polsce, gdy oczywista przyczyna tego pobicia jest sam premier Tusk ze swoim kandydatyem na prezydenta. W Polsce, bo tylko tutaj nie naglasnia sie takich rzeczy by z oczywistych wzgledow nie stracic poparcia niedlugo przed wyborami
Publiczna też gra na kampanie Tuska ?

Cytat:
Panowie, czasami czytajac posty w tym temacie lapie sie za brzuch ze smiechu i sie zastanawiam jak mozna byc az takim idiota i nie rozumiec podstawowych rzeczy.
Jezeli juz jedziesz ad personam , to konkretnie , a nie abstrakcyjnie.
Nie badz tchorzem.

Tusk dostał w******* na wałach , w Palikota rzuca kamieniami były sekretarz miasta na dodatek z PO . Kampania nabiera rozpędu
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.06.2010 o godz. 22:34.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów