|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Może Palikot jest błaznem , ale raczej nie jest głupcem a już na pewno nie ma głupców jako doradców. Dlatego jeżeli nie będzie jakichś bardziej przekonujących dowodów , to ja jestem sceptycznie nastawiony odnośnie łączenia ,,rzucającego kamieniami'' z tym politykiem PO. Cytat:
Cytat:
Ignor.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.06.2010 o godz. 17:15.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja przytaczam wczorajsze ekscesy Palikota, ty wracasz do ZOMO, Wermachtu - whatever. Próbujesz stworzyć wrażenie, że PO jest tylko jednym z graczy stosujących nieczyste zagrywki, podczas gdy w rzeczywistości ono tę scenę zmonopolizowało. Żadna inna partia nie ma już harcowników - poza PO. SLD zesłało Senyszyn, PiS usunął Kurskiego, PSL akurat nikogo takiego nie miało. Wszystko to na długo przed wyborami. W tym czasie PO wzmocniło "Niesioła" (wicemarszałek, k... mać), dorzuciło Bartoszewskiego i wykreowało Palikota.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.06.2010 o godz. 17:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie no, dla mnie to nadal ten sam gość od Palikota...
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, ciężko sobie wyobrazic, żeby to był aż taki zbieg okoliczności. Jeszcze na wiecu na wszelki wypadek założył okularki...
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wczoraj Niesiolowski dal niezly popis. Odsiewajac wszystkie te zarzuty o "obrzydliwy styl" itp to wlasciwie nic nie powiedzial. Poza ciekawa filozofia. Palikot robiacy swoj wiec robi go prywatnie i PO nie ma z tym nic wspolnego, ani Tusk ani Komorowski ani nikt inny nie ma na to wplywu i nic z tym nie zrobi. Artykul w gazecie Polskiej lub Maciererewicz mowiacy cos (oczywiscie potwornosci, podlosci i okropienstwa) to z kolei sprawa Kaczynskiego ktory "ma sie tym zajac i ich uciszyc bo mowia straszne rzeczy". Zelazna konsekwencja! Aha, jeszcze zagadka czy Olejnik zapytala go o ta sprzecznosc, ktora musiala zauwazyc :] ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Łątka, nie Łątka...
może ma brata bliźniaka, tudzież jakiegoś krewnego cholernie podobnego. Ciężko uwierzyć, że ktoś mógłby być do tego stopnia idiotą, żeby samemu się tak wystawić, kiedy jest jednocześnie jednym z najbliższych współpracowników Palikota. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Tylko, że osobiście nie przypominam sobie ( może mam złą pamięć ) takich PiS-owskich zagrywek jak zakłócanie wiecu wyborczego, połączone z agresją i obelgami oraz słów sugerujących, że kandydat na prezydenta reprezentujący przeciwne ugrupowanie uprawia nekrofilię i pedofilię. Wg mnie jest to dyskwalifikujące. I świadczy o tym, że ktoś sie kogos bardzo obawia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jest, jest. I ma to odbicie w sondażach zamawianych przez partie.
Pytanie - dlaczego w to brną, skoro nawet przychylne im media nie zostawiają na nich suchej nitki? Czy PO jest naprawdę niezdolne do jakiegokolwiek przekazu nieopierającego się na konfrontacji, wspólnym wrogu? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Sąd Okręgowy w Łodzi podtrzymał wyrok sądu pierwszej instancji nakazujący Warszawskiej Prowincji Redemptorystów - wydawcy Radia Maryja - zapłacenie 10 tys. zł zadośćuczynienia wicemarszałkowi Sejmu Stefanowi Niesiołowskiemu.
Redemptoryści mają też pokryć koszty procesu. Wyrok jest prawomocny. Sprawa miała związek z zarzutem wobec Niesiołowskiego sformułowanym przez jednego z prowadzących program w Radiu Maryja. Powiedział on, że Niesiołowski po aresztowaniu w 1970 r. "zaczął sprzedawać kolegów" z organizacji Ruch i "w nagrodę za taką postawę" dostał mały wyrok. Słowa zakonnika Niesiołowski uznał za "rażące naruszenie jego czci i zbiór kłamstw o wyjątkowo zniesławiającym charakterze". Bodaj Gwiaździsty sie mnie kiedys pytał czemu sie brzydze Rydzyka , miedzy innymi dlatego. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
. Ze strony tego typa pewnym nie można być niczego . Rzeczywiście ostatnio jest do tego stopnia pewny siebie, że posuwa się coraz dalej, aczkolwiek mówię po prostu to co widzę po porównaniu zdjęć ze strony tego gościa (z datą bodajże z kwietnia 2010). Wygląda na trochę młodszego od tego fakującego, ale naprawdę podobieństwo jest uderzające, więc najbardziej prawdopodobne dla mnie jest, że to jakiś krewniak.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 11.06.2010 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Historia prezydentów Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej nie jest może długa ale warto wspomnieć prezydenta J.F Kennedyego. Jedyny katolicki prezydent w historii USA. Zapisał się na łamach historii jako prawicowy polityk i patriota.Chciał walczyć z układem i rozkuć kajdany zniewolenia. Wszyscy wiemy jak skończył. Dlaczego to piszę ? Polska też miała jednego takiego prezydenta. Patriota,katolik, prawy człowiek.
Chciał silnej i wolnej Polski tak jak ten w USA chciał wolności i sprzeciwiał się masonerii. Obaj mieli wady ale łączyła ich miłość do ojczyzny i wiara, że kiedyś się uda. Kennedy nie doczekał się swojego następcy. W Polsce ten czas właśnie nadszedł. Na naszych oczach tworzy się historia. Nie pozwólmy zmarnować szansy dziejowej i dokończmy to o czym wszyscy marzymy. Dokończmy to co zostało już zaczęte ! Tak mnie coś naszło to napisałem co myślałem. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
harimata
fajnie byłoby gdyby LK zginął w takiej estymie jak Kennedy i z takim statusem narodowym, najgorsze jest jednak to, że tak nie było. Naszło Cię bo Cię naszło - ale w Polsce to my o takim micie jak Kennedy możemy tylko pomarzyć. Bądźmy szczerzy - LK to był również mój prezydent - ale tylko dlatego, że cała reszta hołoty nie nadaje się nawet na to aby być sprzątaczkami w instytucjach państwowych - natomiast LK nawet nie sięgał piętom mitu Kennediego. Z prostego powodu - w Polsce nie ma elity przez duże E w sensie mężów stanu - Kaczyński do takiej nie należał ponieważ wybijał sie ledwie ponad swój polityczny stołek. Także bardzo fałszywe są Twoje marzenia moim zdaniem ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
porównujecie Lecha Kaczyńskiego do Kennedyego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież Kennedy był beznadziejnym prezydentem. Za co się nie wział to spieprzył. I jeszcze 'prawicowy' - demokrata, znienawidzony w Teksasie, do tego miał powiazania ze swiatem mafii. Dajcie spokój
![]() AS82 napisał(a):
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Porządny katolik, zdradzający żonę na lewo i prawo (wspólna kochanka z gangsterem to wszakże normalność wśród polityków), delikatnie odpowiedzialny m.in. za bajzel zwany Zatoką Świń. Ogólnie swój chłop. Nie przesadzajmy w gloryfikowaniem człowieka - był niezłym prezydentem, ale jego mit i "wielkość" opierają się głównie na wspaniałym wizerunku medialnym (pierwsza debata telewizyjna i pokonanie Nixona) oraz na szybkiej i tragicznej śmierci. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Cytat:
![]() Raz , że jeżeli ustawiłby takie kamieniowanie , to nie dla własnej satysfakcji tylko dlatego żeby mieć ładny obrazek właśnie do mediów/opinii publicznej. Co do osoby spoza kręgu , to albo mógł by to być jakiś dziad z dziupli pod Lublinem do którego nikt by i tak nie dotarł , albo jakiś młodziak z ekipy jego politycznych wolontariuszy (chyba takowych posiadał we wszelakich prowadzonych kampaniach) . Wystawianie rozpoznawalnego(przynajmniej regionalnie) polityka do takie akcji , to według mnie debilizm Oczywiście nie wykluczam możliwości debilizmu , ale raczej jest do dla mnie na obecną chwilę mało wiarygodne. Czy jakieś inne media poza blogerami podjęły już ten temat ? Cytat:
Zasugerowałem tylko wolfyemu , że prezentuje jednostronny ogląd sytuacji. Podając przykłady nie pisałem czy jest ich mniej , więcej , czy może po równo ze strony tego czy innego ugrupowania. Będę się dziwił za każdym razem , jeżeli będzie mi przypisywane coś czego nie napisałem. Odbiór jest kwestią subiektywną , a jeżeli ktoś mi przypisuje słowa , których nie napisałem i działania , których nie dokonałem , to dziwić się i protestować będę. Cytat:
Ciężko w tym przypadku znaleźć tego typu elementy , skoro główne działa zostały schowani , a bulterierzy dostali przykaz siedzenia cicho. Zobaczymy co będzie po kampanii , szczególnie jeżeli będzie przegrana. Przypominam sobie , że po ostatnich wyborach już w dniu rozstrzygnięć prezes wytoczył język pokoju i miłości mówiąc o tym jak to pokonał go potężny front który zaczynał się od zabójców księdza Popiełuszki , a kończył na PO. Oczywiście wszelkie analogie między PO a tymi wrednymi SBekami należy wykluczyć , nie o to mu chodziło. Cytat:
http://goscniedzielny.wiara.pl/index...eru=1276080356 Dosyć obszerny kwestionariusz dotyczący poglądów kandydatów na urząd Prezydenta. Co prawda tylko 6 kandydatów , ale dużo lepiej merytorycznie wykonane niż ten teścik tefałenu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.06.2010 o godz. 23:53.
|
||||
|
|
konserwa
Offline |
|
Bo z tego co pamiętam to chodziło o brukowy tygodnik "Fakty i Mity", w którym pojawiały się pod adresem Kaczyńskich i PiSu obraźliwe teksty, a w którym rzeczywiście pisał pod pseudonimem Sławomir Janisz, morderca ks. Jerzego Popiełuszki, eSBek Grzegorz Piotrowski. http://web.archive.org/web/200510250...article_id=332 http://archiwum.polityka.pl/art/fakt...ty,358296.html Cóż Kaczyńscy budzili i budzą wciąż wielkie emocje, jak widać po wczorajszym nagraniu z Lublina "kobiety z pałą" wręcz chorobliwe czasami.http://www.youtube.com/watch?v=cIHrg...layer_embedded |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
,,Zabójcy Popiełuszki razem z PO przeciwko nam'' Tu jest ten tekst http://www.youtube.com/watch?v=FsGbwIEOVEM Cytat:
Ta kobieta się przecież(na pierwszy rzut oka) do Kobierzyna nadaje.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.06.2010 o godz. 00:15.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie osobiście akurat cieszy, że fakt jego katolicyzmu nie jest zbyt często przypominany.
![]() ![]() Masz coś JESZCZE świeższego? Dajmy na to - sprzed dwóch lat ![]() Teraz to Ziobrę mają przeprosić
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2010 o godz. 00:32.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To was bloger wkręcił.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Specyficzne poczucie humoru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jarek dogania Bronka.Widac przemiana duchowa szefa PiSu pomogła, jak sie nie da Kaczyński sprowokowac Palikotowi to myśle że wygra bo ludzie nie lubią chamstwa w polityce.W tym tkwił też sukces Kwaśniewskiego pamiętam co starał sie łagodzic spory, różnice czy konflikty.
http://www.tvn24.pl/-1,1660219,0,1,p...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.06.2010 o godz. 10:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Wklejam, bo ciekawe (dotarłem za frondą). Nie wiem czy prawdziwe (bo niby skąd mam wiedzieć).
Cytat:
a tu zdjęcie (za pardon.pl): http://www.pardon.pl/artykul/11737/n..._w_zeby_ze_jak i ktoś na frondzie wkleił zdjęcia: ![]() Fakt faktem, że od tej wizyty Tusku i Komorowski przestali wojażować po zalanych terenach, może coś jest na rzeczy ![]() ------------- a tu kolejne wpadka Komorowskiego, z tych uwidaczniających walory intelektualne kandydata. http://kataryna.salon24.pl/192824,ko...-komorowskiego Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 11.06.2010 o godz. 10:41.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to, że PO w geście rozpaczy szykuje jakąś większą burdę.
Podobno Kutz znowu dał do pieca u Rymanowskiego. Ma ktoś link? Niektórym politykom PO odbija już z tego stresu i upału.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2010 o godz. 20:35.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
SMG/KRC przeprowadził sondaż metodą telefoniczną 11 czerwca na ogólnopolskiej reprezentatywnej próbie 1001 dorosłych osób. Na pytanie o wskazanie kandydata w I turze odpowiedziało 918 osób, odpowiedzi na pytanie o głosowanie w II turze udzieliło także 918 osób.TNS OBOP: Komorowski - 38 proc., Kaczyński - 36 proc.
PO w kryzysie a kiedy oni w tym kryzysie nie byli ![]() A tutaj ciekawa debata Wałęsy w Chicago z 1996r. Jest to tylko potwierdzenie prostactwa i głupoty Lecha Wałęsy, co układał się z komunistami. I taki człowiek popiera Platformę Obywatelską. To nie jest wstyd dla Polski to jest wstyd dla prawdziwych Polaków, którym leży na sercu dobro Polski i poczuwają się do bycia Polakiem. Czyny Panowie są ważne nie słowa. Wyspowiadać się ładnie przed wyborami, postanowić mocne postanowienie poprawy i zagłosować w wyborach na prawicowego kandydata Jarosława Kaczyńskiego. Cz.1 http://www.youtube.com/watch?v=5v-hs...layer_embedded cz.2 http://www.youtube.com/watch?v=OZEvA...layer_embedded PS. Macie może jakieś dowody na to rzekome pobicie Tuska w Sandomierzu ? Świadkowie,zdjęcia, filmy ?
Ostatnio edytowane przez harimata : 11.06.2010 o godz. 21:24.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq napisał(a):
Reszty z roboeniem argumentu z gdybania co bedzie a w szczegolnosci tego o rzekomej przemowie nie skomentuje bo nie ma czego. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
Cytat:
Przynajmniej przyjmując ,,warsztat'' , którym się posłużyłeś , aby dojść do takiego wniosku Cytat:
W końcu co to za wydarzenie , kiedy premier kraju dostaje po mordzie ? Normalka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.06.2010 o godz. 21:52.
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co do artykułu z pobiciem Tuska przez powodzian:
http://wwwybory.pl/?p=640 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panowie, czasami czytajac posty w tym temacie lapie sie za brzuch ze smiechu i sie zastanawiam jak mozna byc az takim idiota i nie rozumiec podstawowych rzeczy.
Pobicie premiera w jakim kraju przechodzi bez echa medialnego? W Polsce gdy media same proewadza kampanie wyborcza i lasuja mozgi ludziom ktorzy ich sluchaja. W Polsce, gdy oczywista przyczyna tego pobicia jest sam premier Tusk ze swoim kandydatyem na prezydenta. W Polsce, bo tylko tutaj nie naglasnia sie takich rzeczy by z oczywistych wzgledow nie stracic poparcia niedlugo przed wyborami. I wreszcie w Polsce dostaje sie po ryju za to ze probuje sie wygrac wybory kosztem dramatu ludzi ktorym powodz zabrala dobytek zycia a niekiedy tez i najblizszych. Edit: Jakos nie chce mi sie wierzyc ze to tylko plotka.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 11.06.2010 o godz. 22:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Nie badz tchorzem. Tusk dostał w******* na wałach , w Palikota rzuca kamieniami były sekretarz miasta na dodatek z PO . Kampania nabiera rozpędu ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.06.2010 o godz. 22:34.
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|