|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak z Navasem nie wypali to już wyobrażam sobie te nagłówki w prasie....aj wstyd będzie. Pozostaje nam czekać na jutro, bo podobno jutro konferencja. Może wyjaśni się choć trochę ogólna sytuacja w klubie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ludzie pojawaiaja sie Tu informacje z drugiej reki, gdzies ktos cos uslyszal i robicie wielkie halo z jakiejs nie potwierdzonej sesacji. A w szczegolnosci smiesza mnie informacje o szczegolach w negocjacjach . Juz widze jak osoba odpowiedzialna za negocjacje co 20 min wychodzi do wszystkich w klubie poczawszy od sprzataczki konczac na bileterkach zdraca postepy o negocjacjach, zeby te mogly poleciec i sie pochwalic.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 06.06.2010 o godz. 21:05.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jesli nie wypali z Navasem, to mamy jasny i wyrazny sygnal(kolejny po klapie z Onyszko), ze w klubie nie ma pieniazkow...nie tyle na transfer, co na pensje dla bramkarza(na odpowiednim poziomie). Ale mam nadzieje, ze to czarnowidztwo sie nie sprawdzi
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/byl...wiadomosc.html Jak nie Bałkany to Austria hehhehehe
Lata bidy z nędzą przed nami :/ ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wg. DP żadnych negocjacjiw Bratysławie z Navasem nie było.
Jeden z działaczy Wisły kontaktował się ze mną jedynie telefonicznie tako rzecze pan menago. Jeden z działaczy... no to strzelam. Jedyny który umie po angielsku/hiszpańsku to Jarosz będzie śmiesznie. OJ będzie ![]() ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystko zależy więc od tego czy Navas został Wiśle przedstawiony przez jakiegoś menadżera (obstawiam, że tak) czy też jakimś cudem wyszperany przez osoby, które w naszym klubie są odpowiedzialne za transfery. Natomiast nie jest tak, że menadżerom płaci się zawsze, niezależnie od tego jak przebiega transfer. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Real odpalił mangerowi Ronaldo
bodajże 6 mln E za transfer z Manchesteru Nie powiesz mi, że go dla nich wyszukał, nawiazał kontakt albo wzbudził zainteresowanie Też jestem zdania , że to kretynizm bo to w końcu manager piłkarza jest więc niech on mu płaci ale taka jest sytuacja na rynku i albo to zaakceptujemy albo pozotanie walka z wiatrakami |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kapka podobno rozmawia z Djurovskim... ciekawe co to za wynalazek...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
tomasz_19: młody, reprezentant kraju...przyda się...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pilkarz ma po to managera żeby ten prowadził jego sprawy. Podstawe wynagrodzenia stanowią tzw.procenty od transferu piłkarza i od jego kontraktu(PROWIZJA).A w miedzy czasie pilkarze nie placa managerom, a korzystają z ich usług na każdym kroku. Zatem do czego zmierzam.Albo podczas transferu manager dostaje pieniądze bezpośrednio od klubu kupującego, albo piłkarz bierze pieniądze za podpis kontraktu i przekazuje managerowi. Dlatego żadne tłumaczenie w stylu: on przedstawiał lub nie-nie mają znaczenia.Skoro wakacje i można pobajdurzyć kogo kupimy to następny gwiazdor przymierzany do Wisły: Mario Djurdjevski.I wszytsko byloby fajnie, ale koles ma ważny kontrakt i wyceniają go na 1.2 euro.Zatem jak zwykle skończy sie na strzepieniu języka i usłyszymy, że zawodnik miał za duże wymagania albo manager zły. Jesteśmy nygusami finansowymi na dzięń dzisiejszy i zastanawiam się, który to pracownik klubu puszcza takie farmazony na temat transferów. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
maci0s albo zbymak ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Smieszne to bedzie gdy w tym tygodniu kogos zaprezentuja jako transfer do klubu, a tutaj zacznie sie radosny kwik, tych samych ludzi ktorzy dzien wczesniej uparcie zaklinali rzeczywistosc mowiac, ze nic z tego nie bedzie
.Zeby nie bylo OT. Djurowvski? Ja jestem bardzo za. Pilkarz o charakterystyce podobnej do Stilicia. Wynalazek... matko boska, czego wy oczekujecie, hipertransferow z Robinho na czele? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozumiem, ze na koniec tygodnia wrocisz tutaj do tematu i powiesz, ze ci glupio, bo ZAKLINACZE RZECZYWISTOSCI mieli racje? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie nie przeprosze, ze jest mi glupio bo uwazam ze to Maci0s ze Zbymakiem beda mieli racje.
EOT. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i jak ładnie wolne bije ten Djurovski, fajnie jakby udało sie go zakontraktowac ale pewnie z 800 tyś € jak nie lepiej będzie trzeba za niego wykartkowac.
http://www.youtube.com/watch?v=dRa8_0Xa4DY i po akcji potrafi strzelic http://www.youtube.com/watch?v=KYWGA...eature=related
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.06.2010 o godz. 10:00.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
brac go panowie brac go!! w kilku meczach i bylby wzmocnieniem przed pucharami nie mówiac o ekstraklasie!!
![]()
MISIEK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Djurovski, solidny grajek, widziałem go kilka razy i wyróżniał się w swojej drużynie. Zaczął ostatnio grać w reprezentacji strzelił niedwno gola w meczu z Azerbejdzanem. Lewonożny dość mocny strzał. Jedyne co może trochę zastanawiać że dość często zmieniany jest w swoim klubie w okolicach 70 minuty, czyli z kondycja może być różnie, ale jest w miare jeszcxze młody 24 lata i może sie wyrobić. U nas powinien być pierwszy skład. Zobaczymy jak się sprawa potoczy.
Z innej beczki to sprzedarz Głowackiego, jest dla mnie bez sensu bo nawet jak przyjdzie Sadlok (którego cenie), to co to za wzmocnienia? Jeden odchodzi drugi przychodzi i dalej jest na zero, a my potrzebujemy zawodników do każdej formacji. Wymiana pokoleń, ok moge zrozumieć, ale nie w przypadku, gdy nasza kadra liczy 12 piłkarzy !!! Z Navasem też ciekawie, płacenie managerom to normalna rzecz, to pewnie on polecił Navasa dla Wisły, a nie Wisła go sama wypatrzyła. Ten manager nie jest u nas na etacie także uważam ,że jeśli to on pokazał dla Wisły swego podopiecznego to powinien za to jednak coś dostać.Bo gdyby tego nie zrobił, to Wisła by o istnieniu Navasa pewnie nie wiedziała, a w to że ktoś od nas wypatrzył go to zwyczajnie nie wierze. To normalna praktyka w świecie piłkarskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nawet gdybyśmy my wypatrzyli tego Navasa, to managerowi należą się pieniądze.
Manager jest swoistym przedstawicielem handlowym piłkarza, którego reprezentuje i tak jak w handlu tak i tutaj od dokonanej transakcji należy mu się procent. Nie rozumiem tego całego zamieszania wokół managerów. Praca jak każda inna. |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
I tu też: http://www.mondo.rs/s171997/Fudbal/V..._za_Mrdju.html Czytałem na forum Vojvodiny opinie, wynika z tego, że niezły grajek. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Też słyszałem pochlebne opinie na jego temat. Gościu z którym rozmawiałem powiedział mi że Vojevodina dostała za niego oferte 1,3 mln euro z Niemiec i nie zaakceptowała. Jeśli to prawda to chyba odpadamy z wyścigu o niego.
Chciałbym aby zakontraktowali takiego zawodnika ale wydaję się to trudne do zrealizowania. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Myślę, że w chwili obecnej maksymalna kwota jaką klub może wydać na transfer gotówkowy, to nie więcej niż 1 mln euro pod warunkiem pozyskania na prawdę dobrego, sprawdzonego gracza. Dlatego z tym Serbem nie wiązałbym większych nadziei.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Czyżby ewentualny transfer Macedończyka oznaczał definitywne przekreślenie Tomka Jirsaka ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moze oznaczac rowniez odejscie Sobolewskiego lub zmiane stylu gry na 4-3-3 lub 4-5-1, nikt nie wie co to oznacza, pewnie nawet sam Kasperczak nie bedzie na poczatku wiedzial, jesli podpisza z nim kontrakt...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hristova chce Polonia Warszawa
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1726,ti...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Opcja minimum na teraz jeśli chodzi o transfery to bramkarz (x2), prawy obrońca, napastnik - w przypadku prawdopodobnego odejścia Głowackiego środkowy obrońca (x2), przydałby się skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia i ofensywny pomocnik (bramkostrzelny).....
Znaki zapytania u nas w kadrze to Jirsak, Łobodziński, Singlar (przeciągające się urazy), Kowalski etc....
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 07.06.2010 o godz. 10:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Myślę że Wisła z Kasperczakiem nie zmieni ustawienia i dalej będzie 4-4-2 , Sobola raczej ten Macedończyk nie zastąpi bo to kompletnie inny typ piłkarza, jeśli przyjdzie to pewnie Wisła pożegna się z Jirsakiem i może z Mączyńskim ( jeśli przyszedłby również defensywny pomocnik a jeśli nie to Kasper będzie pewnie chciał przerobić jednego z nich na właśnie defensywnego).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|