|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No wiec ja tez ogladalem od 40 minuty.. za duzo nie mial do wybronienia, choc kilka strzalow latnie wybronil, ladna interwencja pod koniec meczu, kiedy poszla bomba z ok 15 metrow.. ogolem bez zarzutow..
no i .. niestety obraz mi przycial w tym momencie ale mialem glos.. i komentator cos mowil "Wisla Krakau..... cos tam cos tam" .. po sekundzie juz sie obraz pojawil i bylo to wypowiedziane pod bramka Navasa jak mial pilke w rekach.. moglo tez chodzic o Diaza.. obraz mogl troszke przemyluc i przyspieszyc.. wiec nic pewnego ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi Ci o tą gdzie przepuścił piłkę i obrońca wybił to to miał do powiedzenia bo piłka odbiła się wcześniej od jednego z zawodników zmieniając swój lot. Według mnie ważne jest żeby bramkarz zachowywał koncentrację do końca no i wybronił mocny strzał z zaskoczenia nie w niego, a obok niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...niem,id,t.html
Jak tak dalej będziemy traktowani, zarządzani przez naszego właściciela i jego doradców spod ciemnej gwiazdy to ani nowego prezesa tym bardziej wzmocnień nie zobaczymy szybko.... Zespół za dwa tygodnie rozpoczyna okres przygotowawczy - 15 lipca ma zagrać pierwszy mecz w ramach ligi europejskiej a my jesteśmy nadal w tym samym miejscu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wbrew niedawnym doniesieniom Wisła nie prowadzi rozmów kontraktowych z Mariuszem Pawełkiem. Bramkarzowi kontrakt kończy się w grudniu, więc jeśli chciałby, może już w lipcu podpisać umowę z dowolnym klubem. Pawełek raczej poczeka jednak na ruch Wisły, albowiem od jej działaczy usłyszał, że na temat ewentualnej nowej umowy klub będzie z nim rozmawiał, gdy piłkarz w pełni wyleczy się po przebytej operacji kolana. A to powinno nastąpić już za kilka tygodni.
To pozytywna wiadomość, @SpoXsteR Jak zagrał Junior |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Diaz bez zarzutow.. wiem ze na poczatku mial szanse na gola...
ja osobiscie ogladalem gdzie obok wyniku i licznika bylo العربيّة السّعوديّbyc moze jakas Arabska Tv ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
hehe, ale na jednym z portali w komentarzach tez ktos napisal ze mówili o Navasie i Wisle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Super, że nie prowadzą rozmów z Pawełkiem. Jest nadzieja, że podobnie jak Janasa jr. i tego Włocha również Mariusza weźmie Maciek pod swoje skrzydła
![]() @Wojtas Jak my chcemy walczyć o grupę LM? A może wcale nie chcemy? Tzn. kibice chcą, ale w klubie nie ma nawet kogoś kto by nam przekazał informację, że np. nie będziemy walczyć o grupę LE. Nie ma nikogo kto by uczciwie powiedział, że nie będzie transferów. Jak dla mnie prezesem mógłby zostać Kononowicz. Powiedziałby, że nie będzie niczego i można by wreszcie zamknąć ten temat w piz*u.
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.06.2010 o godz. 00:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cytat z Krakowskiej
Cytat:
jesli my spekulacje transferowe zaczynamy od kolejnego zawodnika ktory jak nikt sie nie znajdzie to iu nas zostanie, a w dodatku jest to zawodnik ważny ,to ja niewiem do czego to wszytsko zmierza i w ktorą strone płynie Wisła. Niedlugo pierwsze zgrupowanie ,a tu ni ma prezesa,ni ma nikogo.Jak my chcemy walczyc o grupe LE? Potrzeba bramakrza,pomocnika,napastnika ,i profesjonalny sztab od marketingu po lekarzy.Basalaj zalatwi to w 2-3 tyodnie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Był taki facet na K..... ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Żal patrzeć na to wszystko co się obecnie dzieje w naszym klubie.
Inni się zbroją,a u nas nie dzieje się NIC... Napisałbym więcej bo jestem tu świeżakiem,ale myślę że tak jak w większości z Was ...krew się gotuje ze złości. Dokąd zmierzasz Wisło? Po równi pochyłej,do dołu ...niestety!Panie Bogusławie,jeżeli ma Pan dość,niech Pan da już spokój! Mamy naprawdę dośc upokorzeń i szopek w naszym ukochanym klubie!Jak powiedział znany celebryta..."prawdziwego mężczyznę ,poznaje się nie po tym jak zaczyna,ale jak kończy". Pan zaczął z wysokiego C,za te wszystkie lata bardzo dziękujemy...ale to co jest teraz,to jest dno! Pora zakończyć tę farsę Panie Bogusławie.Skoro nic Pan już Wiśle dac nie zamierza,to przynajmniej niech Pan nic nie zabiera. Wiem że utrata MP była bolesna dla Nas wszystkich,ale przecież "piłkarze" zrobili wszystko by tego MP nie obronić.Słaby Pawełek,"kapitalna" bramka Jopa,niewypał Hristov(?),przegrane z takimi tuzami jak Arka,Korona,Cracovia...,brak sztabu menedżerskiego,brak kogokolwiek decyzyjnego. Czy to wszystko dla Pana mało,by *******nąć ręką w stół i zacząć wszystko od nowa? Czy to normalne by w takiej marce jak Wisła ,nie było Zarządu z prawdziwego zdarzenia?Zarządu kompetentnego,a nie obsadzonego figurantami którzy znają się na "ciągnięciu druta" w TF? Panie Nadprezesie,najwyższy czas otworzyć oczy,byśmy jutro nie obudzili się z ręką w nocniku. Grając w lidze i w LE kadrą 13 zawodników nie ugramy NIC! My kibice Wisły prosimy Pana o zakończenie tej farsy,której mamy już naprawdę serdecznie dość! Szopka z obsadą bramki trwa niczym "Klan" w TVP.Szopka z obsadą funkcji Prezesa podobnie. Patrząc na poczynania innych drużyn,których plecy będziemy oglądać już w przyszłym sezonie(niestety),serce mi się kraja. Takie są realia,że mamy otwarte okienko transferowe od 2 dni.Nie gająca w pucharach Legia,kupiła 3 świetnych piłkarzy,a to jeszcze nie koniec.Wojciechowski szaleje(ten akurat kupuje ligowy szrot i szasta przy tym niczym Abramowicz-sukcesu nie wróże),Lech już ma Kiełba,jak sprzeda Lewego-zapewne kupi Sobiecha i Sadloka,o których rzekomo bijemy się i my. Tylko pytam.Kto?Nie wierzę w ani jedno słowo o transferach w naszym klubie, bo po prostu nie ma kto takich rozmów prowadzić! Ostatnio wyciekła do Internetu rzekoma lista potencjalnych piłkarzy,utworzona przez TW Zdzicha.Pomijam fakt że to fake,ale nawet jeśli by tak było to lista z nóg nie zwala,wręcz przeciwnie.Szrot.Może z wyjatkiem jednego nazwiska. Przede wszystkim zaś,prosimy Pana, o w końcu zatrudnienie kompetentnych ludzi którzy bedą odpowiedzialni za tak poważne rzeczy jak polityka transferowa.Niech to bedą fachowcy a nie laikat tak jak do tej pory. Wtedy przynajmniej,w przypadku niepowodzeń,będzie wiadomo kogo kopnąć w dupę. Bo w tej chwili,fizycznie w klubie nie ma nikogo takiego.No może z wyjątkiem A.Ochalika i p.Jadzi z bufetu...Tylko za co ich kopać Pozdrawiam serdecznie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co o nim myślicie, ja bym go brał w ciemno... A co do przedłużenia kontraktu z Pawełkiem jestem na Nie!! Dlaczego nie daje się szans młodym np Kurto, Jarosiński
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Żeby to jeszcze było takie oczywiste, że w ogóle Basałaj będzie coś dla Wisły załatwiał... :/ Najlepsze jest zachowanie Cupiała w tej chwili. Partaczy wszystko, co przez te kilkanaście lat zbudował. Cała reputacja Wisły, jako solidnego klubu legła w gruzach. Kiedyś piłkarze zabijali się o miejsce u nas, bo rzekomo wszystko miało ręce i nogi. Teraz, kiedy nie jesteśmy jedynym klubem, w którym płacą na czas (chociaż pojawiają się głosy, że jesteśmy jednym z niewielu, w którym nie płacą na czas), nikt do Wisły nie chcę iść, bo tu jest przecież Sajgon, a nie zorganizowany klub. Szkoda zdrowia, żeby na to wszystko patrzeć. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
.....coś za dobrze na tym filmiku ten Navas wygląda. Za dobrze jak dla nas- niestety.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie oglądałem całego meczu, widziałem tylko kilko minut ale Navas oprócz efektownych parad gra też dobrze nogami i naprawdę ma daleki wyrzut. Za połowę spokojnie potrafi rzucić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tzn ,moze nie jest tak do konca ze nikt do nas isc nie chce,ale kiedys wiekszosc kiedy Wisla ich chciala pozyskac nawet sie nie zastanawiala... dzis juz jest dla takic pilkarzy jakas alternatywa w postaci napomowanego balona z Poznana albo Legii ktora powstaje z "gruzów".,nawet Wojciechowski jest w stanie nas przebic kasą,bo do prestizu mu jeszcze daleko. Wisla nie jest dzis El-Dorado jak to bylo 5 lat temu.Ale solidnie sobie na taki stan zapracowała.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
coś chyba w tym okienku wielkich wzmocnien nie będzie.Jeśli maja byc transfery last miniute jak w zimie ( rekonwalescenta Ba i nienadającego sie do niczego Hristova) to już lepiej niech Heniu wprowadzi 2-3 chłopaków z ME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
bo ja mam wątpliwość że jest tam ktokolwiek kto nadawałby się na ławę... A tak swoją drogą to okienko jeszcze zamknięte... ps. zamiast szukać złomu na świecie trzeba było zerknąć do I ligi: Mierzejewski, Peszko.... teraz nie wiem kto tam się wyróżniał bo nie widziałem żadnego meczu. ale jakiś czas temu ci dwaj się wyróżniali...
Ostatnio edytowane przez emjot : 03.06.2010 o godz. 00:08.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ehh... naprawdę masakra. Nic się nie dzieje. Praktycznie żadnych słuchów na temat nowych zawodników tylko coraz to nowsze wieści o odejściach. Coraz bardziej na oczach zaczyna mi się malować sezon w, którym byliśmy na ósmym miejscu. Nie zdziwię się jak w poniedziałek dowiemy się, nowego prezesa nie będzie więc na transfery znowu będziemy mieli poczekać... Nic pozostaje Football Manager czy też Fifa Manager i tam budowanie swojej wymarzonej drużyny. Bo tutaj to prędzej się doczekamy kolejnych porażek w derbach, i ''heroicznej'' walki o mistrza z wynikami 1-4 0-0 0-1 na naszą niekorzyść.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No właściwie to masz rację ale jest taki bałagan w klubie, że jestem maksymalnie sceptyczny. Ale zaskoczcie mnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie wiem po co cała ta panika.Basałaj jest prezesem i juz działa a jesli chodzi wam o podpisanie papierka i prezentacje na konferencji to poczekajcie jeszcze trochę.Najpózniej w srode a na 99% zostanie on zaprezentowany w poniedziałek .Basałaj cały czas załatwia sprawy klubowe organizuje caly sztab ludzi ktorzy maja z nim wspołpracować Kapka jeżdzi i przeprowadza rozmowy z menadzerami kandydatów do grania w Wisle i wszystko zmierza w dobrym kierunku.Jesli myslicie ze Basałaj jet potrzebny do transferow to sie mylicie bo tak ostateczną decyzje podejmuje RN i Cupiał wiec nie panikujcie i poczekajcie jeszcze cierpliwie pare dni.Nie wykluczona jest w przyszłym tygodniu niespodzianka transferowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mysle ze nie ma zabardzo podstaw zeby mu to zarzucac bo wlasnie w Lechu to ja odnosilem wrazenie ze on go nie specjalnie lubi. Moze poprostu gral bo po Jeleniu jest w tej chwili naszym najlepszym napastnikiem a moze Smuda chial mu pomoc w transferze i dawal szanse do pokazania sie. Nie wydaje mi sie zeby Lewandowski przez najblizsze 2 lata byl wstawiany na sile jesli bedzie bez formy.
A zeby nie odbiegac calkiem od tematu to pytanie odnosnie Navasa, ktos wiarygodny to potwierdzil ze z nim rozmawiamy czy t tylko taka plotka medialna, ktora teraz zyje forum? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ale z czym emjot żartuje
Tylko w ciągu 2 lat z pierwszej ligi do Ekstraklasy trafili Peszko, Lewandowski, Mierzejewski i Micanski 3 pierwszych miałoby pewny pierwszy skład u nas wszyscy oni graja w kadrze a z naszych tylko Mały tam jest i to na ławce |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@fanTS1906
Najbardziej wiarygodnym źródłem była Gazeta Krakowska, ale za tym że coś jest na rzeczy przemawia fakt że różne źródła napisały o tym mniej wiecej w tym samym czasie wiec jakby to byla calkiem plotka to chyba 3 redakcje nie wpadly by na to samo w tym samym czasie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak sie uda wyrwać z pakietu Sadloka to bedzie to jedyny Polak ktorego kupimy w tym okienku transferowym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No to pytanie nie jest raczej do nas. Takie pytania do działaczy... których w Wiśle teoretycznie NIE MA.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|