|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pracodawcę można szanować. Nie zmienia to faktu, że z umów (szczególnie tych pisemnych) BEZWARUNKOWO (sprawdź w słowniku co to znaczy) trzeba się wywiązywać. Koniec, kropka. Argumentu o kieszonkowym nawet nie komentuję. Może jak wkroczysz w wiek, w którym sam będziesz na siebie zarabiał wrócimy do tematu. Sam wtedy przyznasz, że tym argumentem strzeliłeś jak łysy grzywą o kant kuli Jeszcze raz apeluję (i myślę że nie jestem odosobniony) o wspólną walkę o dobre imię Wisły Kraków. Klubu, który każdy z nas kocha i jest dla niego wiele zrobić. Poświęcić sporo czasu, pieniędzy i wyrzeczeń. Kibice Amici zostali obsmarowani przez GW. Wszystkie środowiska (klub, stowarzyszenie) wspólnie odpowiedziały w tym samym tonie i wspólnie walczą o dobre imię Amico-Lecha. Słowo klucz - WSPÓLNIE. Jesteśmy kibicami Wisły. Grajmy (gramy?) do jednej bramki! Jeśli nie, sami się wyniszczymy i skłócimy. Czy o takiej Wiśle marzy SKWK? Na pewno nie. Czapka Wam z głów nie spadnie, a o ile mocniejsi będziemy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie mówił, że Wisły nie lubi, ale wyobraź sobie, że był jeden piłkarz, notabene jeden z najlepszych w ostatnich latach, który przyznał się kibicom, co go do naszej Wisły przyciągnęło... Kontrowersji przy jego odejściu nie było zatem takich, jak przy tych, którzy deklarowali miłość po grób, a potem uciekali jak szczury z tonącego okrętu.
![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
||
Cytat:
Musze Cię rozczarować, ale zarabiam na siebie już trochę czasu... Nie trzeba być 'podmiotem' metafory, żeby jej użyć. Cytat:
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||
|
Z całym szacunkiem, ale to że TY wolisz, niewiele tutaj zmienia
Też wolałbym, żeby w zespole grali Wiślacy z krwi i kości, których słowo derby spinałoby tak, że tydzień po meczu trawę z zębów by jeszcze wyciągali. Niestety dopóki nie powstanie szkółka piłkarska w klubie, nie mamy szans na taki luksus. Poza tym nie jesteśmy dziećmi trzynastoletnimi. Wiemy, że tutaj o siano chodzi. I to na prawdę niezłe siano.Piłka nożna to biznes. Wiem o tym ja, wiesz o tym Ty. Nawet najwięksi ze swoich super szkółek mają max kilku zawodników w pierwszym zespole. Reszta to najemnicy. Choć oczywiście najemnik najemnikowi nie równy. Też wolę postępowanie wspomnianego Majdana, który ma dziarę Pogoni i wprost mówi że to jest jego klub, a Wisłę szanuje. Nie odwala szopki o wielkiej szalonej miłości do Wisły. Ale co z tego, że ja tak wolę...
Nie zmienia to faktu, że wg mnie testami takimi jaki ukazał się ostatnio na Waszym portalu dotyczącym Kasperczaka strzelacie sobie, klubowi i wszystkim kibicom Wisły w stopę. Kasper mówił co mówił, jeśli ktoś wierzył w jego "miłość do Wisły" to jego sprawa. Ja kilka lat już na tym świecie żyję i takie teksty mnie nie ruszają. Wystarczy mi, jeśli piłkarz na boisku pokazuje, że szanuje nasze barwy. A jaki plakat ma nad łóżkiem to jego prywatna sprawa. Cupiał (którego szanuję i jestem mu wdzięczny za ostatnie lata, choć dostrzegam jego sporo niedociągnięć i niekonsekwencji) i Kasperczak podpisali umowę. Są dorosłymi poważnymi ludźmi. Myśli, że jeśli sytuacja byłaby odwrotna, Cupiał zrezygnował z tego co mu umowa gwarantowała? Moim zdaniem nie. I w moim odczuciu nie jest to niczym nagannym. Umowa to umowa. Może jeśli Cupiał rozstałby się z Kasprem w innej atmosferze, zaprosił go do siebie, twarzą w twarz porozmawiał (innymi słowy wyciągnął rękę do genetelmeńskiego rozstania), Kasper mógł mieć argument do zejścia ze zobowiązań względem niego. Jako, że nasz właściciel do ugodowych nie należy (co wiem z gazet, gdyż prezesa nie znam osobiście) to takie zgrzyty mu się zdarzają. Nie tylko w klubie, którego jest właścicielem...
Tak, jestem kibicem sukcesu. Wyzbyłem się wszelkich wartości. Tylko Ty dj ibutti jesteś w porządku. Tylko Ty masz rację. Tylko Ty robisz dobrze dla Wisły. A wszyscy, którzy się z Tobą nie zgadzają - won! Daj spokój. Mniej jadu. Więcej porozumienia. Świat nie jest czarno-biały. Poważnie ![]() A teraz Celtics-Magic :]
Ostatnio edytowane przez QBAS : 29.05.2010 o godz. 01:32.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Przecież to jakaś plota jest wymyślona przez media, Tak samo jak Petrescu pomagał kiedyś trenerowi Blackburn... on sam trąbił dokoła o tym a jak przyszło co do czego Petrescu skwitował to jednym słowem: brednia.
Tak samo jak ktoś kiedyś w SKWK ubzdurał sobie że Frankowski szantażował właściciela klubu. To śmieszne że niektórzy kibice ślepo wierzą w to co wypisuje ta strona.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.05.2010 o godz. 07:54.
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Lepszy byłby Zdenek Zeman albo Walter Zenga. Chociaż Scala pewnie też rządziłby twardą ręką.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|