|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oni w większości (albo już wszyscy) mają kontrakty motywacyjne. Działacze decydując się na takie umowy mieli nadzieję, że wprowadzą tym samym większą rywalizację w drużynie. Tyle, że ci podstawowi zawodnicy nie mają tak naprawdę z kim rywalizować i dostają max. pensję. Teraz mają naprawdę fajnie, więc z ich punktu widzenia - po co to zmieniać? Kasa jest najważniejsza. Przypadek Legii w końcówce sezonu, kiedy zawodnikom nie opłacało się starać dla przyszłości klubu jest dobitny. Skoro i tak wiadomo, że ktoś ich niedługo zastąpi to na cholere im walczyć i przygotować grunt (awans do pucharów) swoim następcom. Ale lepiej takich myśli nie dopuszczać. Zawsze mogli najzwyczajniej okazać się słabsi w sportowej walce od Levadii, Arki, Korony, Cracovii, Bełchatowa. Tyle tylko, że nawet walki w kilku spotkaniach nie było widać ![]() ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No to ja wam zrobie zestawienie zawodniokow ktorzy rzekomo byli juz dogadani z Wisla wedlug roznych medii : Rok 2003 : Bartosz Karwan Rok 2004 : Sebastian Mila, Łukasz Madej i Michał Goliński Rok 2005 : Irek Jeleń, Łukasz Sosin Rok 2006 : Przemek Kaźmierczak i Rafał Grzelak oraz Emanuel Olisadebe Rok 2007: Kuba Wawrzyniak , Ardian Sikora , Radosław Majewski , Maciej Iwański , Jacek Krzynówek 2008 : Ebi Smolarek, Tomek Jodłowiec, Arek Malarz, Diego Tristan , Daniel Ljuboja, Victor Agali , Patrick Klivert , 2009 : Arek Radomski, Dawid Janczyk , Nwankwo Kanu 2010 : Michał Pazdan, Marcello Moretto, Adis Nurković, Dawid Nowak, Michał Żewłakow , Marcin Żewłakow. To by bylo na tyle
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
||
|
arti napisał(a):
![]() Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego. Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego.
to byłaby odpowiedź na zagadkę logiczną pod tytułem "jak mając trzech bramkarzy tak naprawdę nie mieć ani jednego"
- to się skupią na bramkarzu napastniku ewentualnie pomocnikach - więc tu żadnej kurtuazji nie ma tylko praktyczne oszacowanie swoich szans w zespole
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2010 o godz. 18:41.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proponuje zamrozić wątek .Przecież w klubie nie ma działaczy , jest wielka wyrwa personalna .Dla mnie jest to SKANDAL , że klub który dominował przez ostatnią dekadę w polskiej lidze nie potrafił wypracować pionu organizacyjnego który pozwoliłby zachować ciągłość w zarządzaniu itp. Po każdej zmianie trenerskiej są kolejne zawirowania , nie ma prezesa, dyrektora sportowego , szefa marketingu itp . AMATORSZCZYZNA !
Panowie zamiast wysyłać na warsztaty trenera do Beniteza może by tak wysłać naszych działaczy do Poznania ? |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A'propos, a jak wygląda sytuacja z kontraktem Ba? On chyba miał półroczny? Coś wiadomo na temat przedłużenia czy coś? Umknęło mi to uwadze najwyraźniej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Już przynajmniej trzy kluby w Polsce mają większą determinację w pozyskiwaniu graczy z Polski,którzy coś tam umieją.Po prostu magia Wisły już dawno nie działa.Nasza Wisełka dryfuje,jak dziurawa łajba po bezkresnym oceanie(tfu tfu,chciałem napisać po polskim ligowym bajorze).Temat tu obowiązujący to transfery,ale wobec marazmu w klubie,równie dobrze można go zastąpić tematem pt.Przemieszczanie ludności z powodu erozji gleby w wiekach średnich.Amen.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rozumiem, że do negocjowania transferu darmowego Onyszki nie ma osób decyzyjnych w klubie, ale do sprzedaży Marcelo za 2,5 mln € już są?
Sprzedaż Marcelo za tą kwotę to nie jest zły pomysł, pod warunkiem że całość kwoty z tego transferu zostanie powtórnie zainwestowana w nowych graczy, a częściowo w pion sportowo-marketingowy. Ale oczywiście skończy się jak zwykle. Tylko ja się pytam: jak długo jeszcze? Kogo z obecnej kadry da się sprzedać, pieniądze przejeść i sprowadzić w to miejsce darmowych grajków? Z perspektywicznych zawodników jest jeszcze Małecki i Kirm (jak odzyska formę na mundial). No, może jeszcze Diaz. Za nich przy dobrych wiatrach można dostać więcej niż 1 mln €. Nie mamy w kadrze żadnych młodych talentów, którzy zapewniają solidny poziom na przyszłość. Kadra Wisły starzeje się w zastraszającym tempie. Trzon drużyny to nadal Głowacki, Sobolewski, Brożek - sprowadzeni w czasach prosperity tele-fonikowej. Ja jeszcze przypomnę, że bez dobrych transferów nie będzie dobrej, grającej ładny futbol drużyny. A bez takiej drużyny nie zapełni się 30-tysięcznego stadionu i skyboksów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja dodam od siebie tylko tyle, zeby nie napalac sie na informacje typu: PS, onet, wp, interia i wszelakie gazety, bo jak dobrze wiemy (?) to tylko artykuły najczesciej majace na celu zapchac puste pola w gazetach, portalach. Owszem zdażaja sie trafione "typy" ale to loteria. O czyms musza pisac, wiec pisza. Wiec radze, takie informacje traktowac jako ciekawostke i jedynie mozliwy scenariusz, a nie bardzo prawdopobodny transfer. Jedynie pewne info to oficjalna strona klubu. Bo jak wiadomo klub zawsze stara sie zawodnika po cichu zalatwic, aby nikt nie dolaczyl sie do wyscigu po niego. No jeszcze jakis pan sie wykazał sprytem i talentem, co widzial bodajze Giorgiego z Rafałem Janasem na lotnisku, takie info tez jest wiarygodne, ale nic poza tym i oficjalna...
Druga sprawa to lezaca w kazdej plaszczyznie polityka naszego klubu...to juz inna bajka, ale nie bede na ten temat pisał, bo po co sie denerwowac. Ktos, tam pisał, ze rywale sie wzmacniaja...kto ? Legia? amika? sie oslabia, Ruch, tez straci kilku ze swoich piłkarzy. A polonia to nie ten poziom, bramkarz, dobre skrzydło i Ivanovski w formie (nawet) to za malo, zeby dolaczyc do wielkiej (hehe) trojki. Pozdrawiam i jeszcze raz apeluje, traktujcie takie doniesiania tranferowe po macoszemu, to nie bedzie rozczarowan, ani lamentowania. Inna sprawa |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie chcąc byś złośliwy
działacze, transfery itd. - jedno wielkie s-f! Pozostaje nam tylko czekać na lepsze jutro. Wierność na 1.miejscu! Tylko TS WISŁA! Zrozumiałem, że nie ma co lamentować - jutro może być gorzej |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a ja tam się cieszę, że nie sciągają Kosowskiego. Mam nadzieję, że Żurawskiego także. Ludzie z nimi nie przedłużono kontraktu w lidze CYPRYJSKIEJ, czy wy to rozumiecie C Y P R Y J S K I E J !. Więc jaki oni mogą reprezentować poziom sportowy (pomijam mentalny) obcenie? Piasta Gliwice?
Czytając niektóre wypowiedzi, to powoli śmiem twierdzić, że niektórzy to woleliby żeby w Wiśle grali Żuraw, Kosa, Paulista, Kulawik, Pater, Bogdan Zając, albo Artur Sarnat, nawet jeżeli miało być to kosztem utrzymania w ekstraklasie. Czasami warto pomyśleć, to nie boli... |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tylko liga Cypryjska jest mocniejsza od naszej buraczanej......niestety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
nie wiem czy zauwazyles ale ta liga C Y P R Y J S K A bije na glowe nasza gowniana ekstraklase...
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie ma się co oszukiwać. Daremne wasze żale i zachcianki. Bez informacji o zatrudnieniu menagera z zachodu,który już w tej bajce siedział,i który wie jak to działa,żadnych transferów ani poprawy w dzalnosci klubu nie będzie. ZApamiętajcie to raz na zawsze. Bez sprawne jkadry zarządzającej na dłuższą mete wszytko runie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Temat Cupiał a Wisła został przeniesiony do Nibylandia czyli polityka .....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Półroczny, nie wiadomo nic, standard. Dowiemy sie jka juz bedzie w innym klubie.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W klubie jednak nie ma pieniedzy, wiec trzeba utrzymac obecna kadre, bo bez 20 pilkarzy bedzie trudno powalczyc o to MP. Odpuszczamy Onyszke, Kosowskiego, to sa jasne sygnaly...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Z oficjalnej: "Issa Ba podpisał kontrakt z Wisłą Kraków. Umowa z senegalskim pomocnikiem obowiązywać będzie do 31 maja 2010 roku z opcją przedłużenia o kolejne dwa lata." Więc już nie wiem jak to jest? Czy Wisła mu musi składać ofertę, czy wystarczy, że powiedzą, że kontrakt przedłużają? Pamiętając jak to było z Dolhą, to już niczego nie można być pewnym przy tych opcjach przedłużenia.
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.05.2010 o godz. 12:53.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Co do Onyszki to wg mnie szkoda, bo facet umie bronić, a poza tym ma jaja, czego wielu grajkom z naszego klubu brakuje... ale może znajdzie się ktoś lepszy, bardziej pokorny...
![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Fakt, Onyszki szkoda, ale ja bym go tam nie gloryfikował.
Nie wiem czemu, ale uważam, że w meczu z nami wcale nie bronił pewnie, przynajmniej dwie takie akcje były, gdzie ani nie przecinał dośrodkowania po ziemi (które było na 5-8 metrze, wzdłuż bramki), ani też nie ustawiał się do obrony strzału po nim, tylko przewracał się w miejscu czekając na to, żeby któryś Wiślak wpakował mu piłkę do pustej bramki. Wiele razy widziałem jak Pawełek w takich sytuacjach zachowywał się o wiele lepiej (chociażby sławetny już 'wiatrak', jak przed Kriwcem w meczu z Lechem, a przede wszystkim on po prostu próbował interweniować - często skutecznie). Wiem, że po 1 meczu nie powinno się nikogo osądzać, ale myślę, że akurat nie wzięcie Onyszki może nam wyjść na dobre. Tylko mnie martwi kontuzja Pawełka, bo jakby nie było tą rundę miał bardzo solidną. Bo Juchu to nie ten poziom jednak. Np, widziałem skrót meczu z Pejsami i co mi się rzuciło w oczy, to pokazano 3-4 dośrodkowania, które Juszczyk nieporadnie wybijał lub wypuszczał z rąk (oglądając cały mecz jakoś nie tego nie zauważyłem aż tak wyraźnie, dopiero po skrótach mi się rzuciło w oczy jak niewiele za każdym razem brakowało). Ciekaw jestem jak tak naprawdę wygląda nasza aktywność na rynku transferowym. Jeżeli jest to czekanie na to co zrobi Pan Cupiał to wiadomo, że możemy przespać moment i przegrać rywalizacje o tych piłkarzy na których nam podobno najbardziej zależy. Ja żywię cichą (być może złudną) nadzieję, że jednak w klubie się coś pozytywnego dzieje i że to okienko może wiele zmienić. Na plus oczywiście. A tym co jadą po Panu Cupiale radzę - puknijcie się w głowy, bo on z zrobił z nas, drużyny, która nawet spadała do drugiej ligi i drużyny ogona ekstraklasy potentata ligowego, który co roku (poza 1) jest w ścisłej czołówce ekstraklasy.Zrobił to za własne pieniążki i chociaż nie wiem jakbyście zaklinali rzeczywistość to nie byłoby dzisiejszej Wisły bez naszego numeru jeden. I jakoś nie wyobrażam sobie Wisły bez Pana Bogusława za sterami. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.05.2010 o godz. 13:39.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dzięki za informację. Warto by było w obecnej sytuacji przedłużyć z Nim kontrakt. Ma chłop pojęcie o grze w piłkę i jak na warunki Wisły i Ekstraklasy jest solidnym środkowym pomocnikiem. Szkoda byłoby go się pozbywać po pół roku.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdyby jeszcze Issa Ba miał zdrowie a nie łapał co kilka dni kolejny uraz to byłoby super
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co do Onyszki. Szkoda,że nie przebiliśmy oferty Wojciechowksiego,a jest to raptem 12 tysięcy euro miesięcznie. Co to w futbolu zawodowym są za pieniądze?Moglismy mieć spokój z bramkarzem na dwa lata. A tak,nie można wykluczyć,że podobne pieniądze wydamy na testowanie jakiś kolejnych wynalazków. A to ubezpieczenie,przelot,wyżywienie,prowizja dla menago,i suma się zbiera. Wygląda to komicznie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nad rezygnacja z któregokolwiek zawodnika należy sie teraz powaznie zastanowić
Mam tu na myśli nawet takie tuzy jak Łobo, Jirsak czy Jop Nie dosyć, że nie ma kasy na transfery to nawet gdyby była to nie ma jej kto rozsądnie wydać Póki co kadra gwarantuje walkę do końca o mistrzostwo i raczej pewną kwalifikacje do pucharów Cieszmy sie z tego co jest, bo lepiej już było |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dajcie juz spokój z piłakarzami typu Kosowski,Żurawski ,tymi po prawie 35lat.Kosowski by sie przydał zima ,pewnie teraz martwilibysmy sie o mecz z Norwegami.Ci zawodnicy sa dobrzy na lige polską ,która juz siega dana ,a jak Wy w nich upatrujecie zbawienie to tylko to potwiedza.Na dzien dzisejszy powinni wyrypac wiekszosc jak Pawełek,Juszczyk,Łobodzinski,Kirm,Jirsak,Christov, jak maja isc to niech ida Brozek i Alwarez ,zostawic Boguskiego,Małeckiego,byc moze Sobola,Głowackiego(ze wzgledu na przyklad charyzmy),Marcelo,Ba,dac szanse Gargule i pozyskiwac zawodników do 25lat,albo takie młode talenty jak Marcelo,albo zawodników,którzy w naszej lidze moga sie pokazac,"odrodzic" jaki Kriviec ,Stilic.Z Polakami dac sobie spokój ,bo rzadko trafi sie na takiego jak Peszko,a często na takego jak Iwański...
Zasada w szatni- równaj do małego(czyli poziomu klubu).To takie nasze.... To moje zdanie ,nikt nie musi sie z tym zgadzac. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|