The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2010, 07:17
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Bezsensem było także info od działaczy, że po przejściu Levadii i chyba ogórków z następnej rundy Wisła kupi kilku dobrych graczy za grubą gotówkę. I teraz odzew naszych: Pawełek sobie pewnie pomyślał:" na chój mi konkurencja w bramce? Za każdy mecz mam premie a tak mówią, że kupią bramkarza, więc pewnie będę tylko rezerwowym..czy mi się to kalkuluje? Nie? Co zrobić? Trzeba przegrać.." co się stało - wiadomo. Podobnie rzecz ma się z Legią. Geniusze zakomunikowały na całą Polskę, że nie przedłużą kontraktów z 9 piłkarzami i myśleli, że ci będą dla nich w ostatnich meczach gryźć trawę
To w takim razie po **** pilkarze nasi by otwarcie mowili, ze w druzynie jest potrzebna konkurencja? Kurtuazja?
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2010, 07:50. kolejny sezon bez bramkarza
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
"Józef Wojciechowski to konkretny człowiek. Zadzwonił do mnie we środę. Dogadaliśmy się w kilka godzin. Z Wisłą negocjowałem przez kilka tygodni, ale zawsze czegoś brakowało, by podpisać umowę.- Arkadiusz Onyszko o swoich rozmowach z Wisłą po przejściu do Polonii Warszawa"

i wszystko jasne...
"Będzie miał 50 tys. zł pensji - ujawnia Wojciechowski" jeśli to prawda, znaczy że Onyszko dostanie ok. 150 tys euro na rok. I jeszcze jeden cytat "Byłem praktycznie dogadany z krakowianami, ale Polonia w ostatniej chwili przebiła tę ofertę" a to z kolei oznacza, że Wisła dawała mu pewnie około 100 tys euro. Reasumując, szukamy dalej dobrego bramkarza za 100 euro rocznie..................może kiedyś znajdziemy.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2010, 08:13
arti napisał(a):Wyświetl post
Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego.
Nawet nie podsuwaj takich rozwiązań na forum. Co prawda na razie teoretycznie nie ma nawet kto zająć się takim wątkiem ze strony Wisły SSA, ale po co los kusić
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 21.05.2010, 08:32
koyoot napisał(a):Wyświetl post
To w takim razie po **** pilkarze nasi by otwarcie mowili, ze w druzynie jest potrzebna konkurencja? Kurtuazja?
Zapowiedzi wzmocnień, które są uzależnione od dobrej gry obecnej drużyny to duże ryzyko. Wszystko zależy od piłkarzy, a oni potrafią liczyć.

Oni w większości (albo już wszyscy) mają kontrakty motywacyjne.
Działacze decydując się na takie umowy mieli nadzieję, że wprowadzą tym samym większą rywalizację w drużynie.
Tyle, że ci podstawowi zawodnicy nie mają tak naprawdę z kim rywalizować i dostają max. pensję. Teraz mają naprawdę fajnie, więc z ich punktu widzenia - po co to zmieniać?
Kasa jest najważniejsza.

Przypadek Legii w końcówce sezonu, kiedy zawodnikom nie opłacało się starać dla przyszłości klubu jest dobitny.
Skoro i tak wiadomo, że ktoś ich niedługo zastąpi to na cholere im walczyć i przygotować grunt (awans do pucharów) swoim następcom.

Ale lepiej takich myśli nie dopuszczać. Zawsze mogli najzwyczajniej okazać się słabsi w sportowej walce od Levadii, Arki, Korony, Cracovii, Bełchatowa.
Tyle tylko, że nawet walki w kilku spotkaniach nie było widać
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.05.2010, 08:37
arti napisał(a):Wyświetl post
Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego.
Myślę ze WSPANIALE by się komponował z Pawełkiem i Juszczykiem;p To by był dopiero bramkarski dream team Fenomen na skale światową;p
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.05.2010, 08:52
No to ja wam zrobie zestawienie zawodniokow ktorzy rzekomo byli juz dogadani z Wisla wedlug roznych medii : Rok 2003 : Bartosz Karwan Rok 2004 : Sebastian Mila, Łukasz Madej i Michał Goliński Rok 2005 : Irek Jeleń, Łukasz Sosin Rok 2006 : Przemek Kaźmierczak i Rafał Grzelak oraz Emanuel Olisadebe Rok 2007: Kuba Wawrzyniak , Ardian Sikora , Radosław Majewski , Maciej Iwański , Jacek Krzynówek 2008 : Ebi Smolarek, Tomek Jodłowiec, Arek Malarz, Diego Tristan , Daniel Ljuboja, Victor Agali , Patrick Klivert , 2009 : Arek Radomski, Dawid Janczyk , Nwankwo Kanu 2010 : Michał Pazdan, Marcello Moretto, Adis Nurković, Dawid Nowak, Michał Żewłakow , Marcin Żewłakow. To by bylo na tyle
Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2010, 08:58
arti napisał(a):
Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego. Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego.

madziar napisał(a):Wyświetl post
Myślę ze WSPANIALE by się komponował z Pawełkiem i Juszczykiem;p To by był dopiero bramkarski dream team Fenomen na skale światową;p

to byłaby odpowiedź na zagadkę logiczną pod tytułem "jak mając trzech bramkarzy tak naprawdę nie mieć ani jednego"

koyoot napisał(a):Wyświetl post
mówią Ci, którzy swojej pozycji mogą być pewni, na przykład Głowacki - przecież wie - że jak będą wzmocnienia (hehe - to się skupią na bramkarzu napastniku ewentualnie pomocnikach - więc tu żadnej kurtuazji nie ma tylko praktyczne oszacowanie swoich szans w zespole
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2010 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 21.05.2010, 09:09
Proponuje zamrozić wątek .Przecież w klubie nie ma działaczy , jest wielka wyrwa personalna .Dla mnie jest to SKANDAL , że klub który dominował przez ostatnią dekadę w polskiej lidze nie potrafił wypracować pionu organizacyjnego który pozwoliłby zachować ciągłość w zarządzaniu itp. Po każdej zmianie trenerskiej są kolejne zawirowania , nie ma prezesa, dyrektora sportowego , szefa marketingu itp . AMATORSZCZYZNA !
Panowie zamiast wysyłać na warsztaty trenera do Beniteza może by tak wysłać naszych działaczy do Poznania ?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.05.2010, 09:22
A'propos, a jak wygląda sytuacja z kontraktem Ba? On chyba miał półroczny? Coś wiadomo na temat przedłużenia czy coś? Umknęło mi to uwadze najwyraźniej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2010, 09:40
Już przynajmniej trzy kluby w Polsce mają większą determinację w pozyskiwaniu graczy z Polski,którzy coś tam umieją.Po prostu magia Wisły już dawno nie działa.Nasza Wisełka dryfuje,jak dziurawa łajba po bezkresnym oceanie(tfu tfu,chciałem napisać po polskim ligowym bajorze).Temat tu obowiązujący to transfery,ale wobec marazmu w klubie,równie dobrze można go zastąpić tematem pt.Przemieszczanie ludności z powodu erozji gleby w wiekach średnich.Amen.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2010, 09:41
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje zamrozić wątek .Przecież w klubie nie ma działaczy , jest wielka wyrwa personalna .Dla mnie jest to SKANDAL , że klub który dominował przez ostatnią dekadę w polskiej lidze nie potrafił wypracować pionu organizacyjnego który pozwoliłby zachować ciągłość w zarządzaniu itp. Po każdej zmianie trenerskiej są kolejne zawirowania , nie ma prezesa, dyrektora sportowego , szefa marketingu itp . AMATORSZCZYZNA !
Panowie zamiast wysyłać na warsztaty trenera do Beniteza może by tak wysłać naszych działaczy do Poznania ?
zgadzam sie z Tobą w 100 %,niestety od kilku dobrych lat nic sie nie zmieniło w tej kwesti,organizacyjnie jestesmy juz na dnie i to głębokim dnie,tu potrzebna jest rewolucja nie tylko wsród naszych grajków ale przede wszystkim na górze,od kilku lat P.Cupiał stracił kontrole nad tym klubem,non stop w kółko te same nazwiska...wracaja ..odchodzą ...ilez moznaa najbardziej cierpimy na tym MY WIERNI KIBICE...moze w końcu nadeszła ta chwila zeby w sposób zdecydowany pokazac swoje niezadowolenie...sam niewiem..... ale upadamy organizacyjnie,sportowo....
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.05.2010, 09:58
Rozumiem, że do negocjowania transferu darmowego Onyszki nie ma osób decyzyjnych w klubie, ale do sprzedaży Marcelo za 2,5 mln € już są?

Sprzedaż Marcelo za tą kwotę to nie jest zły pomysł, pod warunkiem że całość kwoty z tego transferu zostanie powtórnie zainwestowana w nowych graczy, a częściowo w pion sportowo-marketingowy.

Ale oczywiście skończy się jak zwykle.

Tylko ja się pytam: jak długo jeszcze? Kogo z obecnej kadry da się sprzedać, pieniądze przejeść i sprowadzić w to miejsce darmowych grajków? Z perspektywicznych zawodników jest jeszcze Małecki i Kirm (jak odzyska formę na mundial). No, może jeszcze Diaz. Za nich przy dobrych wiatrach można dostać więcej niż 1 mln €.

Nie mamy w kadrze żadnych młodych talentów, którzy zapewniają solidny poziom na przyszłość. Kadra Wisły starzeje się w zastraszającym tempie. Trzon drużyny to nadal Głowacki, Sobolewski, Brożek - sprowadzeni w czasach prosperity tele-fonikowej.

Ja jeszcze przypomnę, że bez dobrych transferów nie będzie dobrej, grającej ładny futbol drużyny. A bez takiej drużyny nie zapełni się 30-tysięcznego stadionu i skyboksów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Stary 21.05.2010, 10:18
Ja dodam od siebie tylko tyle, zeby nie napalac sie na informacje typu: PS, onet, wp, interia i wszelakie gazety, bo jak dobrze wiemy (?) to tylko artykuły najczesciej majace na celu zapchac puste pola w gazetach, portalach. Owszem zdażaja sie trafione "typy" ale to loteria. O czyms musza pisac, wiec pisza. Wiec radze, takie informacje traktowac jako ciekawostke i jedynie mozliwy scenariusz, a nie bardzo prawdopobodny transfer. Jedynie pewne info to oficjalna strona klubu. Bo jak wiadomo klub zawsze stara sie zawodnika po cichu zalatwic, aby nikt nie dolaczyl sie do wyscigu po niego. No jeszcze jakis pan sie wykazał sprytem i talentem, co widzial bodajze Giorgiego z Rafałem Janasem na lotnisku, takie info tez jest wiarygodne, ale nic poza tym i oficjalna...
Druga sprawa to lezaca w kazdej plaszczyznie polityka naszego klubu...to juz inna bajka, ale nie bede na ten temat pisał, bo po co sie denerwowac.
Ktos, tam pisał, ze rywale sie wzmacniaja...kto ? Legia? amika? sie oslabia, Ruch, tez straci kilku ze swoich piłkarzy. A polonia to nie ten poziom, bramkarz, dobre skrzydło i Ivanovski w formie (nawet) to za malo, zeby dolaczyc do wielkiej (hehe) trojki.
Pozdrawiam i jeszcze raz apeluje, traktujcie takie doniesiania tranferowe po macoszemu, to nie bedzie rozczarowan, ani lamentowania.
Inna sprawa
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 21.05.2010, 10:29
Nie chcąc byś złośliwy ale wszystko o czym piszecie nadaje się do "gdybym był bogaty, czyli s-f"
działacze, transfery itd. - jedno wielkie s-f! Pozostaje nam tylko czekać na lepsze jutro. Wierność na 1.miejscu! Tylko TS WISŁA! Zrozumiałem, że nie ma co lamentować - jutro może być gorzej
Odpowiedz cytując
MlodyS
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 21.05.2010, 10:52
a ja tam się cieszę, że nie sciągają Kosowskiego. Mam nadzieję, że Żurawskiego także. Ludzie z nimi nie przedłużono kontraktu w lidze CYPRYJSKIEJ, czy wy to rozumiecie C Y P R Y J S K I E J !. Więc jaki oni mogą reprezentować poziom sportowy (pomijam mentalny) obcenie? Piasta Gliwice?

Czytając niektóre wypowiedzi, to powoli śmiem twierdzić, że niektórzy to woleliby żeby w Wiśle grali Żuraw, Kosa, Paulista, Kulawik, Pater, Bogdan Zając, albo Artur Sarnat, nawet jeżeli miało być to kosztem utrzymania w ekstraklasie.

Czasami warto pomyśleć, to nie boli...
Odpowiedz cytując
Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Stary 21.05.2010, 10:58
Tylko liga Cypryjska jest mocniejsza od naszej buraczanej......niestety
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2010, 11:01
nie wiem czy zauwazyles ale ta liga C Y P R Y J S K A bije na glowe nasza gowniana ekstraklase...
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.05.2010, 11:07
Nie ma się co oszukiwać. Daremne wasze żale i zachcianki. Bez informacji o zatrudnieniu menagera z zachodu,który już w tej bajce siedział,i który wie jak to działa,żadnych transferów ani poprawy w dzalnosci klubu nie będzie. ZApamiętajcie to raz na zawsze. Bez sprawne jkadry zarządzającej na dłuższą mete wszytko runie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.05.2010, 11:16
Temat Cupiał a Wisła został przeniesiony do Nibylandia czyli polityka .....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.05.2010, 11:29
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
A'propos, a jak wygląda sytuacja z kontraktem Ba? On chyba miał półroczny? Coś wiadomo na temat przedłużenia czy coś? Umknęło mi to uwadze najwyraźniej.
Półroczny, nie wiadomo nic, standard. Dowiemy sie jka juz bedzie w innym klubie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.05.2010, 12:06
W klubie jednak nie ma pieniedzy, wiec trzeba utrzymac obecna kadre, bo bez 20 pilkarzy bedzie trudno powalczyc o to MP. Odpuszczamy Onyszke, Kosowskiego, to sa jasne sygnaly...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.05.2010, 12:49
Dziś w DP jest z nim wywiad. Czeka na ofertę Wisły, bo chciałby zostać. Mówi, że ma oferty z Niemiec i Grecji. Czyli wygląda na to, że obecnie jest wolnym graczem. Jeszcze powiedział, że całe życie grał za napastnikiem jako ofensywny pomocnik ("jako klasyczny rozgrywający"), a w Wiśle ustawiany jest jako defensywny i dlatego uważa, że grał słabiej niż go na to stać.

Z oficjalnej: "Issa Ba podpisał kontrakt z Wisłą Kraków. Umowa z senegalskim pomocnikiem obowiązywać będzie do 31 maja 2010 roku z opcją przedłużenia o kolejne dwa lata."
Więc już nie wiem jak to jest? Czy Wisła mu musi składać ofertę, czy wystarczy, że powiedzą, że kontrakt przedłużają? Pamiętając jak to było z Dolhą, to już niczego nie można być pewnym przy tych opcjach przedłużenia.
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.05.2010 o godz. 12:53.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
1Marek1
Member

Od: 06.2004

Stary 21.05.2010, 12:56
Awe napisał(a):Wyświetl post
Z oficjalnej: "Issa Ba podpisał kontrakt z Wisłą Kraków. Umowa z senegalskim pomocnikiem obowiązywać będzie do 31 maja 2010 roku z opcją przedłużenia o kolejne dwa lata."
Więc już nie wiem jak to jest? Czy Wisła mu musi składać ofertę, czy wystarczy, że powiedzą, że kontrakt przedłużają? Pamiętając jak to było z Dolhą, to już niczego nie można być pewnym przy tych opcjach przedłużenia.
Wg mnie musi być podpisany aneks do umowy w sprawie termiinu obowiązywania kontraktu. Róznica w porównaniu ze zwykła umowa jest taka że nie negocjuje sie już np wysokości wynagrodzenia.
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 21.05.2010, 13:14
Co do Onyszki to wg mnie szkoda, bo facet umie bronić, a poza tym ma jaja, czego wielu grajkom z naszego klubu brakuje... ale może znajdzie się ktoś lepszy, bardziej pokorny...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.05.2010, 13:26
Fakt, Onyszki szkoda, ale ja bym go tam nie gloryfikował.

Nie wiem czemu, ale uważam, że w meczu z nami wcale nie bronił pewnie, przynajmniej dwie takie akcje były, gdzie ani nie przecinał dośrodkowania po ziemi (które było na 5-8 metrze, wzdłuż bramki), ani też nie ustawiał się do obrony strzału po nim, tylko przewracał się w miejscu czekając na to, żeby któryś Wiślak wpakował mu piłkę do pustej bramki. Wiele razy widziałem jak Pawełek w takich sytuacjach zachowywał się o wiele lepiej (chociażby sławetny już 'wiatrak', jak przed Kriwcem w meczu z Lechem, a przede wszystkim on po prostu próbował interweniować - często skutecznie).

Wiem, że po 1 meczu nie powinno się nikogo osądzać, ale myślę, że akurat nie wzięcie Onyszki może nam wyjść na dobre. Tylko mnie martwi kontuzja Pawełka, bo jakby nie było tą rundę miał bardzo solidną. Bo Juchu to nie ten poziom jednak. Np, widziałem skrót meczu z Pejsami i co mi się rzuciło w oczy, to pokazano 3-4 dośrodkowania, które Juszczyk nieporadnie wybijał lub wypuszczał z rąk (oglądając cały mecz jakoś nie tego nie zauważyłem aż tak wyraźnie, dopiero po skrótach mi się rzuciło w oczy jak niewiele za każdym razem brakowało).

Ciekaw jestem jak tak naprawdę wygląda nasza aktywność na rynku transferowym. Jeżeli jest to czekanie na to co zrobi Pan Cupiał to wiadomo, że możemy przespać moment i przegrać rywalizacje o tych piłkarzy na których nam podobno najbardziej zależy. Ja żywię cichą (być może złudną) nadzieję, że jednak w klubie się coś pozytywnego dzieje i że to okienko może wiele zmienić. Na plus oczywiście.

A tym co jadą po Panu Cupiale radzę - puknijcie się w głowy, bo on z zrobił z nas, drużyny, która nawet spadała do drugiej ligi i drużyny ogona ekstraklasy potentata ligowego, który co roku (poza 1) jest w ścisłej czołówce ekstraklasy.Zrobił to za własne pieniążki i chociaż nie wiem jakbyście zaklinali rzeczywistość to nie byłoby dzisiejszej Wisły bez naszego numeru jeden. I jakoś nie wyobrażam sobie Wisły bez Pana Bogusława za sterami.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.05.2010 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.05.2010, 13:36
Awe napisał(a):Wyświetl post
...
Dzięki za informację. Warto by było w obecnej sytuacji przedłużyć z Nim kontrakt. Ma chłop pojęcie o grze w piłkę i jak na warunki Wisły i Ekstraklasy jest solidnym środkowym pomocnikiem. Szkoda byłoby go się pozbywać po pół roku.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.05.2010, 13:58
Dzięki za informację. Warto by było w obecnej sytuacji przedłużyć z Nim kontrakt. Ma chłop pojęcie o grze w piłkę i jak na warunki Wisły i Ekstraklasy jest solidnym środkowym pomocnikiem. Szkoda byłoby go się pozbywać po pół roku.
gdyby jeszcze Issa Ba miał zdrowie a nie łapał co kilka dni kolejny uraz to byłoby super
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.05.2010, 13:59
1Marek1 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie musi być podpisany aneks do umowy w sprawie termiinu obowiązywania kontraktu. Róznica w porównaniu ze zwykła umowa jest taka że nie negocjuje sie już np wysokości wynagrodzenia.
To czy ma oferty czy też nie,ciężko wykluczyć,ale jeśli to pewnie z żadnych tam tuzów. Niemniej facet pokazał,że w połkę grać umie,a o to mu glównie chodziło podpisując umowę z Wisłą. Żebyśmy się nie zdziwili jak gość podpisze za kilka dni umowę z kimś innym.

Co do Onyszki. Szkoda,że nie przebiliśmy oferty Wojciechowksiego,a jest to raptem 12 tysięcy euro miesięcznie. Co to w futbolu zawodowym są za pieniądze?Moglismy mieć spokój z bramkarzem na dwa lata. A tak,nie można wykluczyć,że podobne pieniądze wydamy na testowanie jakiś kolejnych wynalazków. A to ubezpieczenie,przelot,wyżywienie,prowizja dla menago,i suma się zbiera. Wygląda to komicznie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2010, 14:01
Nad rezygnacja z któregokolwiek zawodnika należy sie teraz powaznie zastanowić
Mam tu na myśli nawet takie tuzy jak Łobo, Jirsak czy Jop
Nie dosyć, że nie ma kasy na transfery to nawet gdyby była to nie ma jej kto rozsądnie wydać
Póki co kadra gwarantuje walkę do końca o mistrzostwo i raczej pewną kwalifikacje do pucharów
Cieszmy sie z tego co jest, bo lepiej już było
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.05.2010, 15:09
dajcie juz spokój z piłakarzami typu Kosowski,Żurawski ,tymi po prawie 35lat.Kosowski by sie przydał zima ,pewnie teraz martwilibysmy sie o mecz z Norwegami.Ci zawodnicy sa dobrzy na lige polską ,która juz siega dana ,a jak Wy w nich upatrujecie zbawienie to tylko to potwiedza.Na dzien dzisejszy powinni wyrypac wiekszosc jak Pawełek,Juszczyk,Łobodzinski,Kirm,Jirsak,Christov, jak maja isc to niech ida Brozek i Alwarez ,zostawic Boguskiego,Małeckiego,byc moze Sobola,Głowackiego(ze wzgledu na przyklad charyzmy),Marcelo,Ba,dac szanse Gargule i pozyskiwac zawodników do 25lat,albo takie młode talenty jak Marcelo,albo zawodników,którzy w naszej lidze moga sie pokazac,"odrodzic" jaki Kriviec ,Stilic.Z Polakami dac sobie spokój ,bo rzadko trafi sie na takiego jak Peszko,a często na takego jak Iwański...
Zasada w szatni- równaj do małego(czyli poziomu klubu).To takie nasze....
To moje zdanie ,nikt nie musi sie z tym zgadzac.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów