The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2010, 15:49
Murray napisał(a):Wyświetl post
Właśnie 5% z tych 1,8 mln euro to 360 tys. zł. .
Wrona napisał(a):Wyświetl post
90 000 złotych.
Z dedykacją dla wszystkich, którzy nie chcą matmy na maturze

A w temacie transferów to też wydaje mi się, że jeśli Ruch sprzeda Sobiecha za więcej niż 1 mln euro to będzie dla nich cud. Osobiście uważam, że jeśli my go nie kupimy to lepiej dla nas, żeby wyjechał. Po co wzmacniać Amicę

Pozytywne są natomiast informacje, że Wisła przebiła jakąś ofertę. Nie wiem czy to prawda, ale jeśli jest coś na rzeczy to fajnie, że w końcu wykonamy transferu gotówkowego.

Widzę, że niektórzy bardzo liczą na Clebera. Na razie jest cały czas zawodnikiem więc pewnie nie będzie sobie takimi sprawami głowy zawracał. Kontakty i chęć szukania mam nadzieję, że ma. Ale nie oszukujmy się i nie pompujmy balonika, że Cleber poleci do kraju kawy i przywiezie "trzech Marcelów" i "dwa małe Clebery", a wszystko za przysłowiowy uścisk dłoni prezesa
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.05.2010, 16:21
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Wątpię, żeby Wisła wydała 800 tys euro na piłkarza i to jeszcze z polskiej ligi, to jest zabieg czysto podbijający cenę za Sobiecha aby wydusić z zagranicznych klubów jeszcze więcej kasy.

Być może interesujemy się tym piłkarzem ale kwoty zbliżone do 1 mln euro w polskiej lidze są grubo przesadzone, zresztą nie wiadomo jakby się ten gość tu przyjął, być może to drugi Ćwielong( zawodnik jednego klubu i co wtedy) już raz za szybko wydaliśmy pieniądze ( 700 tys euro) chłopak zagrał 1 sezon bardzo ładnie strzelił parę bramek ale to nie oznacza że od razu jest gwiazdą.
A nikt z was madre glowy nie pomyslal ze moze byc dokladnie na odwrot? Ze to wlasnie Panathinaikos i jego hipotetyczna oferta ma byc tym klubem ktory podbije cene za Sobiecha?

800 tysiecy za Sobiecha brac z pocalowaniem reki bo to wrecz promocja. Ten chlopak pojdzie na zachod za o wiele wieksza kase niz Lewandowski.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.05.2010, 16:39
Cleber jest tym zawodnikiem na którym chyba żaden z nas się nigdy nie zawiódł zawsze pokazywał swój profesjonalizm w podejściu do zawodu. Głośno mówił o tym co niektórzy grajkowie sobie robili po meczach z takim TT kiedy to któryś chlał sobie piwko na schodach klubowych. Więc trudno się dziwić że wszyscy w niego wierzymy i liczymy na niego. Uważam że w perspektywie czasu może on się okazać najlepszym transferem jakiego dokonaliśmy pod warunkiem że ktoś będzie chciał podjąć z nim współprace szerszą. Owszem teraz jest naszym piłkarzem ale sam mówił o tym że chce przyszłość wiązać z Wisłą. Ja nie liczę na na setki piłkarzy od niego ale żeby nam znalazł 3 zawodników każdego na inna pozycję i to już będzie wielki sukces. Myślę że jeśli o niego chodzi to wszyscy byśmy chcieli żeby każdy nasz zawodnik miał jego podejście do tego co robi a ja bardzo bym chciał żeby w przyszłości był Cleber był filarem w strukturach tego klubu.

Zwłaszcza że się może okazać że dwa małe Clebiątka same się wychowają na bardzo dobrych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.05.2010, 16:42
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Dziwią mnie plany zostawienia Ba w Wiśle.To najwolniejszy piłkarz w lidze.Rozumiem,że był fizycznie zaniedbany i przez to miał siły na pół meczu,ale szybkość nie ma nic do tego.Co mu z wyszkolenia technicznego,skoro każde złe"sklejenie"piłki kończy się stratą,a potem dramatycznym wślizgiem by ratować sytuację,bo inaczej nie jest w stanie nadążyć za rywalem.
Rzeczywiście strasznie dziwna jest chęć zatrzymania w drużynie zawodnika który wywalczył sobie miejsce w 11,pokazał że dużo potrafi, wypracował parę bramek a w dodatku już nic za niego nie trzeba płacić tylko pensję . Duża część kibiców nosiła go na rękach po kilku pierwszych meczach w tej rundzie a wystarczyły dwa nieco słabsze mecze by spora część kibiców chciała go wykopać i jeszcze mówią że woleliby Mączyńskiego albo że mają Jirsaka. Dajcie spokój, trener o tym zdecyduje a Issa jest mimo tego że wolny to zdecydowanie lepszy od Mąki i Jirsaka. Cantoro też nie był najszybszy ale jakoś sobie radził w Wiśle przez ładnych parę lat. Mączyński jest za słaby na razie na Wisłę , niech idzie na wypożyczenie do jakiegoś klubu z Ekstraklasy , niech pogra tam rok , nabierze doświadczenia, pewności siebie, podniesie swoje umiejętności i udowodni że miejsce w drużynie Wisły mu się należy a wtedy drzwi będą stały przed nim otworem a teraz w Wiśle trener nawet podczas gdy Ba i Jirsak nie mogą zagrać woli przesunąć Diaza z lewej obrony niż wystawić Mączyńskiego. Dajcie już spokój temu , trener i zarząd zdecydują czy chcą Ba w zespole , kto jak kto ale oni najlepiej wiedzą czy dany piłkarz jest wystarczająco dobry do ich drużyny. Jedno jest pewne Issa ma duże umiejętności , podpisywaliśmy z nim kontrakt z opcją przedłużenia jeśli się sprawdzi i na pewno nie zawiódł!!! Czego Wy się spodziewaliście po zawodniku który nic nie kosztuje ? Że będzie grał jak Iniesta ? To że nie jest za szybki to minus ale gdyby to decydowało to najlepszym piłkarzem był Bolt a tak wcale nie jest. Issa ma też sporo plusów , pokazuje się do gry w przeciwieństwie do kolegów z ofensywy, nie boi się brać ciężaru gry na siebie, gra z pierwszej piłki i gra dokładnie przez co nasze akcje nabierają jakości, potrafi ładnie rozciągnąć grę i zagrać świetną piłkę np. ta do Singlara w meczu z Odrą). To że jakiemuś komentatorowi nie podoba się jak gra Issa to nie ważne , Ba ma grać jak mu trener każe a nie jak jakiś komentator chce. W meczu z Odrą BA wymieniał się pozycjami z Sobolem i ich współpraca wyglądała nieźle. Wielcy znawcy na forum już oczywiście skreślili Senegalczyka i wolą Mączyńskiego - najlepiej postawmy na Mąkę , Burligę, Czekaja, Chrapka itp i zobaczymy jak nasza gra będzie wyglądać.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.05.2010, 17:00
Wiesz fanfan, żeby jeszcze faktycznie Mączyński grał padakę, to bym Cię zrozumiał. Ale za każdym razem gdy grał to wnosił coś świeżego do gry i widać, że się chłopak starał i co najważniejsze wychodziło mu to! Fakt, że teraz przy powracającym Gargojlo nie będzie miał na pewno miejsca rzeczywiście skłania do wypożyczenia.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.05.2010, 17:30
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Wiesz fanfan, żeby jeszcze faktycznie Mączyński grał padakę, to bym Cię zrozumiał. Ale za każdym razem gdy grał to wnosił coś świeżego do gry i widać, że się chłopak starał i co najważniejsze wychodziło mu to! Fakt, że teraz przy powracającym Gargojlo nie będzie miał na pewno miejsca rzeczywiście skłania do wypożyczenia.
To chyba oglądaliśmy inne mecze bo mnie tak Mączyński nie powalił nigdy na kolana jak Ciebie. Jestem za zatrzymaniem w klubie Issa Ba, ale zrezygnowaniem z Alvareza, nie pasuje moim zdaniem do koncepcji Wisły. Singlar raz zagrał i pokazał, że radzi sobie o wiele lepiej.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.05.2010, 17:52
nie przestajecie mnie zaskakiwać Issa Ba to świetny grajek jak na naszą ligę. Owszem, spie**ił kilka piłek, nie trafił z 4 metrów w derbach, ale miał kilka świetnych podań. On nie jest szybki ale gra mądrze. Myśli na boisku - podobnie jak Cleber. On też nie był szybki ale świetnie się ustawiał dlatego tak ciężko było go przejść. Naprawdę jeśli nie trzeba za niego płacić to głupotą byłoby się go pozbywać. Nie mamy lepszego ofensywnego pomocnika... może nim będzie Garguła, ale ten moment liderem jest Issa...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 19.05.2010, 17:57
ja bym mączyńskiego wypożyczył gdzieś na cały rok bez opcji ściągania żeby pokazał na co go stać dobrze by było gdzieś do ekstraklasy, głupio zrobiliśmy że go ściągnęliśmy z tego ŁKSu ale co zrobić. Chłopak jest młody i jeszcze się może dużo nauczyć patrząc na to co mówi się o Ruchu to raczej w LE skończy się zabawa na pierwszym rywalu, a szkoda.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 19.05.2010, 18:04
ja jestem wielkim zwolennikiem talentu Mąki. Gdyby dać mu szansę rozegrania się to myślę, że już sezon, a nawet dwa sezony temu byłby zawodnikiem pierwszego składu. W obecnej sytuacji, kiedy jest Issa i Guła to trudno mu będzie powalczyć z tymi zawodnikami i w mojej opinii czeka go kolejne wypożyczenie i tułaczka...
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.05.2010, 19:07
Podpisuję się! Wstawić Mączyńskiego do składu i niech gra bo nie oszukujmy się, ale: Sobol jest coraz słabszy, nie ma siły harować na 100% cały mecz, Jirsak do podstawowego składu nie nadaję się co udowodnił w rundzie jesiennej, Ba być może odejdzie, zostaje Garguła, z którym nic nie wiadomo. Wstawić go do składu i niech gra.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.05.2010, 20:36
Ależ wysyp małolatów - czyżby rozpoczęły się już wakacje...

Wracając do meritum Wisłe nalezy przebudować w oparciu o zawodników głodnych sukcesu a nie zgrane karty - z dużym prawdopodobieństwem dziś można stwierdzić, że jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest pozbycie się większości zawodników obecnego składu, coś na wzór tego co zrobił Cupiał przejmując Wisłę w 1997 - innej drogi ja na dzień dzisiejszy nie widzę, przerabialiśmy już praktycznie wszystko...
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 19.05.2010, 20:40
Isa powinien zostać! Czemu się na nim uwzięliście? Gościu ma technikę, podania, myśli na boisku, potrafi rozciągnąć grę. Na pewno dogada się z Henrym.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.05.2010, 21:15
Jest oficjalne potwierdzenie, że Kosowski będzie wolnym zawodnikiem, a więc mimo swojego wieku powinien być jednym z priorytetów Wisły na najbliższe okienko. On zawsze odmieniał wolicjonalnie cały zespól, który zyskałby charyzmatycznego przywódcę, co jest w naszych warunkach bezcenną wartością. Kosowski bez problemów mógłby zdyscyplinować na boisku każdego lenia, na czele z Brożkiem. Przy nim zespół zawsze niesamowicie zyskiwał na pazerności i pewności siebie, zawodnicy dawali z siebie więcej, a to ogromnie przekładało się na grę i wyniki.

W dalszej kolejności do priorytetów nadal należy minimum 1 napastnik (przy założeniu, że nie skreślamy Hristowa, jeśli tak, to 2 napastników)i bramkarz, oraz boczny obrońca i jeszcze jeden kreatywny pomocnik. Jeśli ktoś latem odejdzie, lista się automatycznie wydłuży. Ale czy Bogusław Cupiał jest gotów wyłożyć na to pieniądze?

Nie wierzę artykułowi z weszło, ewidentnie nakierowanemu na podbijanie ceny (i prowizji) za Sobiecha.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.05.2010, 21:32
thechris napisał(a):Wyświetl post
nie przestajecie mnie zaskakiwać Issa Ba to świetny grajek jak na naszą ligę. Owszem, spie**ił kilka piłek, nie trafił z 4 metrów w derbach, ale miał kilka świetnych podań. On nie jest szybki ale gra mądrze. Myśli na boisku - podobnie jak Cleber. On też nie był szybki ale świetnie się ustawiał dlatego tak ciężko było go przejść. Naprawdę jeśli nie trzeba za niego płacić to głupotą byłoby się go pozbywać. Nie mamy lepszego ofensywnego pomocnika... może nim będzie Garguła, ale ten moment liderem jest Issa...
Issa jak się solidnie przygotuje do sezonu, przybierze trochę na masie i zbuduje kondycję - to może być naszym najlepszym pomocnikiem. Na Gargułę nie liczę bo to człowiek ze szkła jak Dawidowski i Gołoś
Obym się co do "Guły "mylił.

BTW. Nie widzę sensu trzymania w klubie Juszczyka z Pawełkiem, jeśli prawdziwe okażą się doniesienia na temat zakontraktowania Onyszki. Tamtych nieudaczników pożegnać, włączyć do kadry Filipa Kurto i ściągnąć jeszcze innego młodego bramkarza, nie skażonego dziwnymi zagraniami i nie obrażającego kibiców. Młodzi przy Onyszce sporo by się nauczyli, Ci dwaj - nie.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.05.2010, 21:38
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post

Na Gargułę nie liczę bo to człowiek ze szkła jak Dawidowski i Gołoś
Obym się co do "Guły "mylił.
Jak by ci więzadła pozrywali a potem źle zoperowali to inaczej byś piszczał, a samemu łatwo oceniać!!!! Ciesz się ze Garguła w ogóle chciał grać w Wiśle. Mógł jak reszta pójść do średniaka ligi rosyjskiej lub niemieckiej i zbijać kokosy. Odkąd pamiętam on chciał do Wisły. Jeszcze będzie z niego pożytek, zobaczysz!!! JJJGB!!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.05.2010, 21:46
Kosowoski nie powinien byc jednym z priorytetów
Jutro z rana Kapka z Kasperczakiem powinni lecieć z gotowym kontraktem na Cypr
i nie wracać bez jego podpisu na nim
Wszystko co złe w grze Wisły ostatnimi czasy zaczynało się dwukrotnie z odejściem Kosowskiego
popełnić po raz trzeci taki błąd to jest frajerstwo w najczystszej postaci
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 19.05.2010 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2010, 21:48
Trzeba też dodać, że z marketingowego punktu widzenia byłby to znakomity ruch.
Kosa przyciągnąłby na stadion tych kilku kibiców więcej.

Jeżeli jest szansa - trzeba z niej skorzystać.
W dodatku jego przyszły kontrakt będzie już jego ostatnim, więc trzeba się spieszyć, bo na brak ofert Kosa raczej nie będzie narzekał. A jak działacze się zdrzemną, możemy już nigdy nie zobaczyć go w barwach Wisły.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 19.05.2010, 22:05
Jak nie złożymy racjonalnej propozycji Kosowskiemu to będzie już wielkie frajerstwo. Szukamy zawodników za darmo, a tutaj taka perełka się trafia. Aż strach nie skorzystać. Osobiście Jaśka bym też zakontraktował. Co prawda są to już wiekowi zawodnicy, ale jestem pewien że wnieśliby do naszej gry baaardzo dużo.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.05.2010, 22:38
Znając życie to podbierze nam go Lech albo Legia i będzie dupa.
Ale coś czuję, ze Kosa po raz kolejny do nas zawita.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.05.2010, 22:52
skeba napisał(a):Wyświetl post
Znając życie to podbierze nam go Lech albo Legia i będzie dupa.
Ale coś czuję, ze Kosa po raz kolejny do nas zawita.

jesli Kosa dotrzymuje slowa to nie pojdzie ani do Amiki ani do Legii chocby mu dawali x3 wiecej niz my.

Ja mysle ze skoro z niego zrezygnowano ,to to jest dla nas zielone swiatlo bo on teraz sam bedzie musial sie rozgladac za nowym klubem.A ze w szatni i na boisku to lider ,a my kogos takiego jak powietrza potrzebujemy,

Ja jakos nie moge przekonac sie do Ba.Niby mysli na boisku itd ale przy kazdym jego podaniu mam wrazenie ze ktos araz wlozy tam noge i to przetnie ,bo jego ruchy sa kompletnie ociezale.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 19.05.2010, 22:56
Ja liczę na Clebiego i chociaż jednego zapowiadanego zawodnika przez niego. Co jak co, ale jemu jakoś ufam i jeżeli mówi, że znalazł grajków do Wisły pokroju Marcelo to raczej tak jest
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.05.2010, 23:15
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja liczę na Clebiego i chociaż jednego zapowiadanego zawodnika przez niego. Co jak co, ale jemu jakoś ufam i jeżeli mówi, że znalazł grajków do Wisły pokroju Marcelo to raczej tak jest
Kiedy tak powiedzial?
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 19.05.2010, 23:29
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Kiedy tak powiedzial?
Jakiś czas temu w wywiadzie na nsport. Ale czy polecił ich klubowi i czy ktoś wogóle brałby takie kandydatury na poważnie, tego nie wie nikt.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja jakos nie moge przekonac sie do Ba.Niby mysli na boisku itd ale przy kazdym jego podaniu mam wrazenie ze ktos araz wlozy tam noge i to przetnie ,bo jego ruchy sa kompletnie ociezale.
Valeron albo Riquelme. To dopiero były żółwie

Porównanie oczywiście z zachowaniem proporcji, ale chodzi o to, że rozgrywający nie musi być dynamiczny jak skrzydłowy, czy napastnik.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.05.2010, 23:41
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie że znalaZŁ, tylko że jest w stanie znaleźć.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 19.05.2010, 23:54
Może rzeczywiście poniosła fantazja i pragnienia, acz jestem przekonany, że jeden z takich graczy na pewno byłby wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.05.2010, 00:29
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
Isa powinien zostać!.
Ależ oczywiście że powinien zostać.Przewraca się, ma straty....ok - ale jak grał Szymek, który jest uważany za najlepszego środkowego jaki grał w Wiśle.
Ba gra mnóstwo świetnych piłek - gdyby reszta jego partnerów myślała choćby w połowie tak jak on, to gość maiłby pewnie kilka goli i 2 razy więcej asyst.
A że traci...musi grac trochę bardziej z przodu i mieć w asekuracji Sobola
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2010, 00:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ależ oczywiście że powinien zostać.Przewraca się, ma straty....ok - ale jak grał Szymek, który jest uważany za najlepszego środkowego jaki grał w Wiśle.
Ba gra mnóstwo świetnych piłek - gdyby reszta jego partnerów myślała choćby w połowie tak jak on, to gość maiłby pewnie kilka goli i 2 razy więcej asyst.
A że traci...musi grac trochę bardziej z przodu i mieć w asekuracji Sobola
Ponieważ nie mamy de facto lewego skrzydłowego (bo Kirm to pomyłka) i pewnie trzeba tam będzie posadzić Gargułę (o ile będzie się jeszcze do czegokolwiek nadawał), więc ja nie wiem czy my mamy jakikolwiek wybór w kwestii Baa. Nie przedłużymy z nim, to trzeba będzie szukać następcy - tylko kto miałby to zrobić? I skąd na to pieniądze? Pomijam już fakt, że możemy skończyć z kolejnym Jirsakiem.

Trzeba sobie otwarcie powiedzieć - mamy o wiele gorszych graczy w składzie, których należy się pozbyć przed Baa: Łobodziński, Hristov, wspomniani już Kirm czy Jirsak. Jeżeli jakimś cudem udałoby nam się ich sensownie zastąpić, to moglibyśmy się nad Baa zastanawiać, ale na to nie ma żadnych szans.

Podobnie nie rozumiem głosów w stylu: "będzie Onyszko, wywalić Pawełka". Co za głupota - niczego niektórych nie nauczyła wtopa z Juszczykiem. Musi być konkurencja w składzie! A umówmy się - Kurto i Jarosiński to mogą sobie rywalizować, ale z Juszczykiem, a to chyba nie ten poziom. W meczu z Amiką Pawełek musiał grać z oklejonym taśmą kolanem, bo kto normalny wpuściłby w takiej sytuacji Juszczyka? Ale jak widać nie przemówiło niektórym do wyobraźni tamto wydarzenie.

I już szczyt szczytów - gadanie o wywaleniu Boguskiego, Głowackiego, Małeckiego czy któregoś z Brożków. Ja już widzę oczami wyobraźni, jak na miejsce któregokolwiek z nich sprowadzamy DWÓCH choćby porównywalnych zawodników. Jeżeli jakimś cudem uda się sprowadzić jednego, to niech walczą o miejsce w składzie. Nam potrzeba niekopiących się w czoło piłkarzy na ławkę, żeby nie było tak, że naszą grę mają odmieniać wchodząc na zmianę Łobodziński, Kirm albo Jirsak.

I umówmy się - nie ma żadnych szans na załatanie wszystkich dziur w składzie w ciągu jednego okienka - zwyczajnie ich za dużo, a my nie mamy kadr które mogłyby się tym zająć. Dlatego nie ma co marzyć o wymienianiu czegokolwiek z tego, co jako tako działa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 02:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.05.2010, 01:50
wolfy masz całkowita racje dokładnie tak samo mysle!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 20.05.2010, 03:25
A mnie martwi to, że tacy zawodnicy jak Kirm, Łobodziński czy Jirsak nie potrafią w Wisle pokazać swoich możliwości. Jakoś Łobo w kadrze za czasów Leo potrafił grać dobre mecze, to samo w Zagłębiu gdzie grał dużo lepiej niż w Wiśle. Kirm w swojej lidze potrafił zaliczyć 17 asyst w sezonie, grał w meczu Słowenia - Polska naprawdę świetnie, a teraz nie prezentuje nic. Jirsak był podstawowym zawodnikiem reprezentacji młodzieżowej Czech i Teplic.

Nie mówiąc już o Christowie który był nawet królem strzelców ligi bułgarskiej i długo podstawowym zawodnikiem Lewskiego Sofia. Kupujemy zawodników którzy wydaje się że mają potencjał a tu kicha. W ostatnim czasie sprowadzaliśmy wydawałoby się naprawdę ciekawych zawodników a tu nic. Ciekawe czemu tak się dzieje ?
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.05.2010, 06:56
Widzę, że atmosfera w tym dziale się podkręca z każdym news'em o jakimś piłkarzu... trochę jednak ochłońmy!
(1) Pierw niech przedstawią nam sztab i trenera na przyszły sezon
(2) Potem bawmy się w ustalanie składu...

Nie wiem, czy jest źle - bo z klubu może odejść za darmo prawie 11 piłkarzy, czy dlatego, że według niektórych z nich nikt z nimi jeszcze nie rozmawiał o nowych kontraktach?

Zgadzam się z powyższymi rozmówcami, że braki kadrowe są chyba za duże - i kto wie czy nie czeka nas rewolucja - ale z drugiej strony nie popadajmy w wodzisławizm... ja rozumiem, że nieraz darmowy gracz to dobry gracz - ale nie przymierzajcie każdego darmowego do Wisły!

Co do dyskusji na temat Issy to czy spełnił on swoje zadanie? Odpowiedź jest prosta - nie spełnił! Nie pomógł zdobyć mistrzostwa, można nawet rzec baaa nie pomógł zdobyć vicemistrzostwa - co z tego, że jak tu jego zwolennicy piszą ma "technikę" jak nie przekłada się ona na asysty i bramki? Nie mówiąc o tym że nadal wierzycie (niektórzy) na jego powrót do formy, a odmowacie owego Gargule - który co jak co ale miał na razie krótszą rozłąkę z piłką niż Ba...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów