|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
SKWK organizuje akcję pomocy dla powodzian.
W związku z coraz bardziej pogarszającą się sytuacją powodziową Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków organizuje zbiórkę pieniędzy i odzieży na rzecz poszkodowanych. Akcja zbierania datków oraz ubrań odbędzie się w najbliższą sobotę, tj. 22 maja, w godzinach od 11 do 16 w restauracji „U Wiślaków”. Jako kibice nie raz i nie dwa pokazywaliśmy, iż krzywda ludzka nie jest nam obojętna. Udowodnijmy po raz kolejny, że potrafimy pomóc i być solidarni z tymi, dla których żywioł nie okazał się być łaskawy. Sobota, 22 maja, od 11 do 16. Wszyscy „U Wiślaków”! Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jechałem dziś koło forum, woda zalała cały dolny parking. Jak dla mnie ktoś powinien beknąć za to wszystko,bo prawda jest taka,że Kraków w ogóle nie był i nie jest na takie zdarzenie przygotowany.
Nie znam się na tym ale budowa zbiorników podobnych jak ten w Dobczycach chyba powinien być koniecznością już n lat temu. W sumie kilka dni mocnego deszczu i miasto stoi na krawędzi zalania. Paranoja.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.05.2010 o godz. 15:51.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Byłem o 17 na Przewozie (Bugaj). Woda opada, jest różnica trochę mniej niż metra w odniesieniu do wczoraj. Mieszkańcy jednak obawiają się, że dotrze do nich woda z przerwanego wału na Zakolu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
ewakuja ludzi w klokoczynie i rusocicach, jest tam w ****u policji i wojskowi bo wal niewytrzymuje
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Orientuje sie ktoś jak sytuacja wygląda w Lanckoronie i Brodach?
![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dysponuje ktoś zdjęciami spod klasztoru w Tyńcu?
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś jak jest z dojazdem do ul. Koszykarskiej? Da się tam jakoś dostać lub dojechać?
![]()
...Tylko Wisełka Tylko Krakowska Nasza Drużyna Zawsze Mistrzowska...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koszykarska jest nie przejezdna jak i Nowohucka od skrzyżowania z ulicą Saską do skrzyżowania przy Selgrosie... dopiero jutro powinna być przejezdna gdy odpompują wodę bo już załatali wał przy Nowohuckiej. Jeśli Ci chodzi np. o MORD to jest zamknięty do odwołania..
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Może przeczytała .....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A co z samochodami z MORDu? Czy samochody zostały podtopione?
Jeśli tak, to na czym ewentualnie bedziemy zdawac na prawko? ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Heh..chyba nie sądzisz ze ktoś Ci teraz odpowie na drugą część pytania? Przecież jeśli zalało im samochody to pewnie nawet sami nie wiedzą co będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko, czyli rozumiem ze osoby uczace sie na Yariskach nie moga miec teraz 100% pewności, ze nie beda zdawac na pozyczonych np. z innego miasta Fiatach Punto albo Corsie? Akurat mnie ten temat dotyczy wiec pytam
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nigdy mnie nie dotkneła żadna powodź, oby wam sie nic nie stało.
Ale nie rozumiem jak taka rzeka może sprawiać że ludzie z 1 piętra muszą sie ewakuować. Czy to aż tak niszczy? Miejmy nadzieje że to koniec deszczy. Trzymajcie się.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 19.05.2010 o godz. 20:28.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
K... ludzie tracą dobytek całego życia ,nieraz całe domy im niszczy a tu pytania czy będzie egzamin na Yarisie czy Corsie ....Jak masz egzamin w najbliższym czasie to na amfibii będziesz zdawał.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zastanówcie sie co ludzie przeżywają, a nie samochodami z mordoru sie przejmujecie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wiem ze powodz i w ogole, smutna sprawa. U mnie tez podlalo troche pod blok...
Ale pytam z ciekawości o te auta, bo to mnie akurat zainteresowało, bo za niedlugo zdaje ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zdjęcie MORD'u... jeśli masz egzamin w najbliższym czasie to napewno przesuną.. bo zanim tam posprzątają to trochę minie.. chyba, że na Balickiej tam skończyli ten drugi oddział.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jest ktoś z okolic Jeziorzan ? Jak wygląda sytuacja?
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
uratowali, widziałem zdj mordu i koszykarskiej, tyczki wystają spod wody, samochodów brak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na Lipskiej woda wlewała się na drogę osiedlową, żadne służby nie kwapiły się do pomocy i sami mieszkańcy osiedla "ogarnęli" zbliżającą się wodę kierując ją na działki. Koło godziny 18 przyjechali panowie policjanci i stwierdzili, że trzeba zburzyć "mury" zbudowane z worków, co spowodawało by zalanie osiedla
Na szczęście spotkali się z dość mocnym odzewem i odpuścili. Wisła opadła o jakieś 0,5-1m, również woda na osiedlu i okolicach przestała przybierać i troche opadła. uff, wreszcie prąd wrócił.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 19.05.2010 o godz. 21:27.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wiadomo może jak ma się sytuacja na wale przy ul. Wioślarskiej?
Czy to, że w Kłokoczynie pękł wał to również potwierdzona wiadomość? ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.czernichow.pl/str/
tutaj macie inforamcje dotyczace Kłokoczyna, Rusocic. Jak narazie wał nie został przewany a ciegłe zostaje zmacniany. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zastanówcie się zanim naciśniecie "wyślij". Ludzie dobytek życia tracą, inny walczą od 3 dni bez snu z żywiołem a szefu się obudził co z jego egzaminem na prawko.
Sprawdź w słowniku słowo EMPATIA W niektórych wiadomościach podają, że deszcz tylko na chwilę się oddalił i w najbliższych dniach (pt-ndz) ma znowu nadejść. Na szczęście z tego co mówią to mają to być burze więc nie ulewy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Wydaje mi się, że jest to temat, w którym każdy może spytać o coś związane z powodzią. a To że dla kogoś ważne jest czy będzie zdawał na prawo jazdy jutro czy może nie, to jego sprawa. |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się że nie jest na miejscu to pytanie w kontekście osoby która siedzi na wyższej kondygnacji i przed domem ma 2metry wody i jest ciekawy czy przypłynie straż i da chleb bądź wodę, a srać i lać za przeproszeniem musi do wiaderka bo kanalizacja wychodzi z powrotem.
Do wczoraj temat bardzo fajnie informował co gdzie zalane jakie ulice nie przejezdne bądź gdzie najgorsza sytuacja, i nikt nie rozwodził się na tematy nawet nie drugorzędne tylko piątorzędne czy będzie zdawał egzamin na prawo jazdy. Trochę wyczucia. ![]()
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Patrząc na to wszystko co dzieje sie w rejonie stopnia na Dąbiu i okolic Płaszowa Lipska , Myśliwska to całe łatanie wyrwy w tych okolicach to porażająca skandaliczna nieudolność osób kierujących tymi działaniami że już nie wspomnę o politycznych jazdach Majchrowskiego z Kracikiem .
Całe szczęscie że te przestarzale i nasiakniete waly jeszcze wytrzymują napór wody . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Sytuacja w części Jeziorzan
http://picasaweb.google.pl/114972983...?authkey=Gv1sR |
|
|