The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2010, 09:04
Dawid to dobry piłkarz jeśli tylko będzie zdrowy.
W tej rundzie trochę pograł. Ostanie 5 meczów zagrał od 1-90 minuty. Uczciwie widziałbym przy Reymonta Sobiecha jednak ostatnimi czasy odpuszczamy Lechowi wszystkich wartościowych zawodników.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.05.2010 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.05.2010, 09:06
Krzyma napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem jak najbardziej na tak, to "szkło" jak go nazywasz strzela w średnim bełchatowie 9/10 bramek na sezon (wykorzystuje sytuacje, rzadko je marnując). Myślę że można go spróbować postawić obok Brożka a Boguskiego dać na ławkę. Tym bardziej, że on nie bedzie kosztował wiele tym bardziej że kontrakt kończy mu się w grudniu.
nie napisałem ze jest słaby tylko obawiam sie ze bedzie to samo co z dawidowskim i golosiem
po za tym jeszcze nic nie jest pewne
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 17.05.2010 o godz. 09:09.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.05.2010, 09:14
Głowacki: "Potrzebujemy wzmocnień"

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...rzebujemy.html
Odpowiedz cytując
krakfilm
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.05.2010, 09:35
Nowak byłbym dobrym posunięciem Wisły. Dla mnie to taka dużo lepsza wersja Boguskiego - wprawdzie też nie jest mocarzem siłowym, ale technika, szybkość i skuteczność zdecydowanie lepsza. Myślę, że mógłby z powodzeniem grać w ataku przy Pawłu Brożku, który z kolei jest wolniejszy, ale silniejszy fizycznie i umiejętnie blokowałby i rozpychał obrońców.

Generalnie kadra na następny sezon wygląda bardzo obiecująco. Zakładając, że obecny sztab szkoleniowy nie popełni błędów poprzedników, zarówno pod względem przygotowania fizycznego jak i taktycznego, to Wiśle nie potrzeba wiele.

Myślę, iż sprawa Onyszki jest już raczej klepnięta. Juszczyk w ostatnich meczach pokazał, że stać go na dobrą grę.

Obrona nie wymaga na bieżącą chwilę wzmocnień, nawet w kotekście odejścia Jopa i Marcelo. Głowacki z powodzeniem zagra przez kolejny rok z Cleberem. Wrócił do zdrowia Singlar, są Alvarez, Burliga, na lewej stronie Diaz albo Piotr Brożek.

W pomocy - wraca Garguła, jest Sobolewski, Jirsak, Ba (nie wiem na ile zostaje), Łobodziński, Małecki, Kirm, Mączyński. Raczej nikogo bym się z nich nie pozbywał, ewentualnie Jirsaka. Skrzydła zaczęły bowiem funkcjonować coraz lepiej, Małecki jest bardzo dynamiczny, ciągnie grę całego zespołu - trzeba go tylko utemperować. Łobodziński radzi sobie całkiem dobrze. Dałbym szansę Kirmowi, aby przepracował z Kasperczakiem pełny okres przygotowawczy, bo drzemie w nim głęboko schowany potencjał. Jirsaka sprawdzano już długo, więc powinniśmy się pożegnać; jest jeszcze Konrad Gołoś, którego stan jest niewiadomy. Ewentualnie warto rozważyć ponowne ściągnięcie Kamila Kosowskiego, jeżeli z Kirma nic nie będzie.

W ataku - jak pisałem, Paweł Brożek, którego chyba nikt nie kupi, i prawdopodobnie Dawid Nowak. Boguski na ławkę albo na sprzedaż. Sprawdzić Christowa i jeśli jest do niczego to się pożegnać. Bardzo, bardzo przydatny byłby Maciek Żurawski, na sezon-dwa, który byłby znacznie lepszy od obecnie naszych napastników.

Podsumowując, pozyskanie Nowaka i Onyszki będzie sukcesem na rynku transferowym, patrząc na ostatnie posunięcia. Powrót do zdrowia reszty piłkarzy, ewentualna sprzedaż 2-3 z nich i możliwe pozyskanie Kosowskiego i Żurawskiego. Więcej teraz nie potrzeba.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.05.2010, 09:39
Krzyma napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem jak najbardziej na tak, to "szkło" jak go nazywasz strzela w średnim bełchatowie 9/10 bramek na sezon (wykorzystuje sytuacje, rzadko je marnując). Myślę że można go spróbować postawić obok Brożka a .
Kolejny fizycznie słaby kopacz ze skłonnością do kontuzji. Ale w obecnej sytuacji kiedy nie mamy w ogole napastnika gość wydaje się rozsądną opcją. Może Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji i pierwszy raz od wielu lat będziemy grać z rozgrywającym! Choć bardzo byłbym zadowolony gdyby przyszedł ktoś mocny fizycznie,bo niedługo trzeba będzie uważac aby nie wiało w czasie meczu,bo nam ziwje pół składu,takie to chuchra. Fajnie by było jakby poza Marcelo ktoś mógł powalczyć o piłkę w powietrzu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.05.2010 o godz. 09:46.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.05.2010, 09:41
Ogólnie wkur***a mnie ten brak kasy!! Ja pier*** nie wiem o ch** chodzi ? Niby z pustego salomon nie naleje ale Wisła ma najwięcej kibiców w Polsce i jakby przynajmniej ktoś wiedział jak dać kase, żeby szła prosto i tylko na transfery to pewnie by się zebrało! Chociażby akcja po sezonie sprzedaż koszulek z podpisami wszystkich piłkarzy, tylko kibice muszą wiedzieć, że kasa pójdzie na dobre cele (transfery) a nie połowę zabierze umbro, albo klub dostanie tylko 15% xD!
To nasza sytuacja jest tak jakbyśmy nie potrafili wykopać studni a woda nam potrzebna od zaraz, tylko my nie mamy narzędzi do tego ;/ Cupiał weź się w garść bo wszystko od ciebie zależy ! I nie chodzi mi tylko o kase ale o wizerunek klubu, który po prostu się stacza, bo rozumiem, że można przegrywać ale przegrywać z honorem i nie robić głupich ruchów jak się ma gorącą głowe, Cupiał ma to do siebie, że myśli głównie sercem a nie rozumem. Potrzeba odczekać chwilę, Basałajowi dać kilkuletni plan rozwoju klubu a nie, że jak przegrywamy to Cupiał zwalnia struktury zarządzania klubem, bo za to nie są winni zarządzający wszyscy tylko konkretne osoby, które odpowiadają za np. za transfery dyrektor sportowy albo za złe zarządzanie, marketing inne osoby. Ogólnie nie chcę mówić takich prostych rzeczy, bo to jest wiadome dla nich tylko dlaczego oni tego nie realizują (chodzi mi głownie o Cupiała) to nie wiem ... przecież są w tym biznesie już ok. 10 lat, po wyższych studiach, więc wszyscy są profesjonalistami ale działają jak dzieci, które nie dostały zabawki, płacz i rozpierd***l wszystkiego ...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.05.2010, 09:42
Czy Nowak to wzmocnienie na miarę europejskich pucharów, gry na 30-tysięcznym stadionie, niech każdy odpowie sobie samemu na to pytanie. Bilans Nowaka w słabiutkiej lidze polskiej też nie napawa optymizmem. Widzę, że wszystko pozostaje po staremu nie liczy się klasa zawodnika, aktualna dyspozycja a cena. Ja powiedziałem sobie po tym słabym sezonie w naszym wykonaniu, że jeżeli nic nie ma się zmienić w klubie pod każdym względem nie ma sensu nabijać kabzy Panu Cupiałowi swoją obecnością na stadionie. Niestety jest to człowiek nieinteligentny, nie potrafiący trzeźwo myśleć, wyciągać odpowiednich wniosków..
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.05.2010, 10:13
Lepiej zaoszczędzić pieniądze niż wydawać na Nowaka, który ma notoryczne kłopoty z kontuzjami. Nie lepiej kupić Micanskiego, który gwarantuje zdobycie większej ilości goli?
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.05.2010, 10:20
Onyszko w tym tygodniu mysle bedzie nasz i Kosa tez juz jest ponoc blizej powrotu niz dalej a wracajac do Nowaka to mysle ze mozna go wyciagnac za niska sumke albowiem on juz za niedlugo bedzie wolnym zawodnikiem a przezywajacy klopoty finansowe Pge Belchatow chce cos na nim zarobic a jesli Chodzi o Kielba to dzis jest juz na Badaniach medycznych w poznaniu takze on nie dla nas , moze to i lepiej ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.05.2010, 10:38
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Czy Nowak to wzmocnienie na miarę europejskich pucharów, gry na 30-tysięcznym stadionie, niech każdy odpowie sobie samemu na to pytanie..
A który z obecnych kopaczy to gwarantuje,pisze o tych co już są u nas? Marcelo,Głowacki,Sobolewski i......?
Dajcież spokój z tymi pucharami. Polskie zespoły są na nie za słabe. Zbudujmy najpierw mentalnie mocny zespół,zgrajmy go,poszukajmy młodych,i wtedy będzie dobrze. Nie ma sensu się napinać finansowo tylko dlatego,że inni kogoś tam kupują. Z tego co czytam i slyszę to nic innego jak szrot lub polsi kopacz chłamowaty jest obiegu. Nie ma o co kruszyć kopi.

A w czym my mamamy się ścigać z Amiką?ludzie ochłońcie,mało to było podobnych efemeryd?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.05.2010 o godz. 10:47.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2010, 10:42
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kolejny fizycznie słaby kopacz ze skłonnością do kontuzji. Ale w obecnej sytuacji kiedy nie mamy w ogole napastnika gość wydaje się rozsądną opcją. Może Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji i pierwszy raz od wielu lat będziemy grać z rozgrywającym! Choć bardzo byłbym zadowolony gdyby przyszedł ktoś mocny fizycznie,bo niedługo trzeba będzie uważac aby nie wiało w czasie meczu,bo nam ziwje pół składu,takie to chuchra. Fajnie by było jakby poza Marcelo ktoś mógł powalczyć o piłkę w powietrzu.
No dokładnie
Jak sobie pomyśle, że moglibyśmy na jakis ważny mecz wyjśc
z czwórka twardzieli w ofensywie tj: Kirm, Łobo, Nowak i Boguski...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.05.2010, 11:06
Onyszko na dniach ma podpisac kontrakt.

a co do Dawida Nowaka. Ja sie ciesze.
Fajnie miec w klubie wiecej niż 1 napastnika...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.05.2010, 11:33
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Według nie potwierdzonych informacji Arkadiusz Onyszko ustalił już warunki dwuletniego kontraktu z Wisłą. A Zdzisiek Kapka uruchomił swoje kontakty w Polsce, na Bałkanach, Czechach i Słowacji czego efektem mają być nowi piłkarze.
To Zdzisiu ma jakieś "swoje kontakty"?

Jeśli już, zapewne zawierają się w dwóch słowach: Avancesport i Madziara.

Aż strach się bać. Szykuje się nam piękna "reforma".
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.05.2010, 11:42
Wprawdzie ogłoszenie tej nominacji nastąpi najwcześniej 1 czerwca, ale Basałaj w sobotę po meczu z Odrą długo rozmawiał z Bogusławem Cupiałem. Oczkiem w głowie nowego prezesa ma być marketing Wisły, który wegetował prawie przez rok.

Pierwszą zdobyczą Wisły będzie Arkadiusz Onyszko. Bramkarz Odry ustalił już warunki dwuletniej umowy, choć po sobotnim meczu nie wiedział, co może powiedzieć.

Równie bliski finalizacji jest transfer Dawida Nowaka. Snajpera z Bełchatowa swego czasu chciał na Reymonta ściągnąć Maciej Skorża, jednak cena, jaką żądali działacze PGE GKS, była dla Białej Gwiazdy nie do przyjęcia. Nowakowi za pół roku kończy się kontrakt więc już może rozmawiać o zmianie klubu.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...232,1,727.html
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.05.2010, 11:42
Według nie potwierdzonych informacji Arkadiusz Onyszko ustalił już warunki dwuletniego kontraktu z Wisłą. A Zdzisiek Kapka uruchomił swoje kontakty w Polsce, na Bałkanach, Czechach i Słowacji czego efektem mają być nowi piłkarze.
Znowu zakupy pokroju "Mula' Jirsaka? Ja podziekuje
Odpowiedz cytując
Bnn
Member

Od: 03.2003

Stary 17.05.2010, 11:49
chodzi o te kontakty które miał za czasów bycia TW? kraje z dawnego bloku jakby się zgadzają

wróciliśmy do czasów z przed 6 lat, Basałaj "nawet nie wiedziałem, że moje nazwisko się tak fajnie rymuje" oraz Kapka. Minęło 6 lat a my jesteśmy 2 kroki za tą Wisłą z 2003-2004, bo wtedy był Franek, Szymek, Kosa, Żuraw...

ale nic to, dobrze będzie! Dobry bramkarz to spokojni obrońcy, pewna obrona to ataki bez "dzidy". Do boju Onyszko!
There is only one Dennis Bergkamp
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.05.2010, 11:53
jakich piłkarzy mieliśmy dzięki Kapce?
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 17.05.2010 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2010, 12:05
Kłos, Majdan, Kukiełka
To nie on ich ściągał?
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 17.05.2010, 12:13
A ja odnoszę wrażenie, że połowa nawet nie wie o czym pieprzy.
Bogdan Basałaj NIE RÓWNA SIĘ Januszowi...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 17.05.2010, 12:16
Baala napisał(a):Wyświetl post
Kłos, Majdan, Kukiełka
To nie on ich ściągał?
Kalu Uche
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 17.05.2010, 12:25
Maćko napisał(a):Wyświetl post
mozesz rozwinąć ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.05.2010, 12:29
Ja coś czuję że tak jak w poprzednim oknie transferowym nie przyjdzie nikt o kim konkretniej spekulowano

Jak dla mnie Onyszko, Nowak za Marcelo pewnie niestety.

Do ataku przydał by się ktoś o mentalności Sobolewskiego
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.05.2010, 12:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie - to tylko wymiot jakiegoś sfrustrowanego nieudacznika, nazywający "frajerami dziesięciolecia" klub, który w rzeczywistości jest najlepszym klubem dekady.
Niezupełnie. Biorąc pod uwagę aspiracje pucharowe ta dekada jest stracona. Poza meczami z Parmą i Schalke to nic w Europie nie zwojowaliśmy.
Z pompowania balonu i buty na początku dekady, której teraz nawet Lechoamika nie przebija, wyszły klubowi ...dwa dwumecze. Tytuł tego artykułu jest okrutny ale nie można powiedzieć, żeby był oderwany od rzeczywistości.
Większość kluczowych spotkań dla historii Wisły zostało przez klub lub piłkarzy przegranych, nie tyle sportowo co właśnie frajersko. Tak było z rewanżowym meczem z Lazio, gdzie nasze oszczędności pozwoliły Włochom na przełożenie meczu, a murawę i tak trzeba było za chwilę zrobić podgrzewaną. Frajersko przegrany mecz w Atenach przez piłkarzy i trenera Jerzego "Piramida" Engela. Samobóje w meczach kolejno z Lazio w Rzymie a także Tbilisi i Tottenhamem. Mecze z Vaalerengą i Levadią dopełniają obraz niemocy i pogłębiającej się apatii z sezonu na sezon. Boli to, że te wszytkie mecze były do wygrania na wyciągnięcie ręki. Podobnie jak ostatnie frajersko zremisowane derby... Niestety, sukcesy i dominacja na arenie krajowej ma się nijak do poziomu europejskiego. Co więcej, nie ma nadziei na przyszłość, że będzie lepiej bo ktokolwiek zagra kilka niezłych meczy to wyjeżdża. Tak było u nas z Błaszczykowskim a teraz tak jest z Lewandowskim. Mistrzostwo Polski to żaden wyznacznik o sile na arenie międzynarodowej o czym nieraz się przekonaliśmy a teraz zapewne przekona się również Lech.
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.05.2010 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2010, 12:35
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam cię bardzo ale co to za rożnica
B.Basałaj już działał w Wiśle kilka lat na ważnych stanowiskach( prezes, viceprezes itd)
CZy doczekaliśmy sie wtedy chociaż prób rozwiązania problemów:
- akademii piłkarskiej ?
- bazy treningowej ?
- budowy profesjonalnego skautingu ?
- struktury /hierarchi sponsorskiej z prawdziwe zdarzenia ?
- jakis zakrojonych na szeroką skalę działan marketingowych ?

B. Basałaj jest dyrektorem zarządzającym spółki Ekstraklasa
która to nie może od 2 lat znaleźć sponsora dla ligi
a jedyne co jej wychodzi to wlepianie kar klubom za jakieś piramidalne bzdury

To jest wciaż stara gwardia działaczy a nie Menedżer z prawdziwego zdarzenia,
figurant Cupiała a nie człowiek , który będzie potrafił w miarę samodzielnie zarządzać Wisłą
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 17.05.2010, 12:35
medyk napisał(a):Wyświetl post
mozesz rozwinąć ?
Rozwijając dosyć pobieżnie napiszę tyle, że to Januszowi było śpiewane "Basałaj spierdalaj", a nie - jak niektórzy mylnie twierdzą - Bogdanowi. Zaczyna się najeżdżanie, że "znowu ten oszołom", podczas gdy połowa myli go z braciszkiem.

@bridgeburner: Mówię o różnicy w człowieku, a nie różnicy w poziomie zarządzania.
Ostatnio edytowane przez Maćko : 17.05.2010 o godz. 12:38.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.05.2010, 13:05
Markus napisał(a):Wyświetl post
To Zdzisiu ma jakieś "swoje kontakty"?

Jeśli już, zapewne zawierają się w dwóch słowach: Avancesport i Madziara.

Aż strach się bać. Szykuje się nam piękna "reforma".
Kapka ruszył kontakty z we wszystkich dawnych służbach specjalnych byłego bloku wschodniego
Podobno zawodników szukają nam koledzy Kapki z KGB, Stasi, Securitate, AVH, StB...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.05.2010, 13:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Onyszko na dniach ma podpisac kontrakt.

a co do Dawida Nowaka. Ja sie ciesze.
Fajnie miec w klubie wiecej niż 1 napastnika...
Szkoda tylko, że szklane i kruche nogi nie są w stanie ewoluować w żelbetowe filary tego Dawida.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.05.2010, 13:12
Mogliście odpisać jakie konkretne zarzuty macie do Bogdana Basałaja?

i to ten zarzut? jasniej piszcie. złych piłkarzy sprowadził, obraził kogoś?
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 17.05.2010 o godz. 13:24.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.05.2010, 13:18
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Mogliście odpisać jakie konkretne zarzuty macie do Bogdana Basałaja?
Bogdan był prezesem Wisły prawie 4 lata, a Janusz zaledwie 8 miesięcy...
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.05.2010, 13:51
Ja w tym temacie chciałbym prosić o pewnego rodzaju wrzucenie na luz, bo liga skończyła się w sobotę a tutaj jak widzę już poruszenie jakby był koniec okresu transferowego. Jeżeli transfery będą i to w miarę szybko to będę się bardzo cieszył, ale póki co nie ma się gorączkować, że Legia czy Lech mają już praktycznie takiego czy takiego zawodnika. Takiego typu wypowiedzi są w mojej ocenie trochę dziecinne, wiem jest żal po nie zdobyciu mistrzostwa, żal że klub nie rozwija się w sposób w jaki powinien się rozwijać profesjonalny klub piłkarski. Nasz klub ciągle zatacza koła co mu się uda wybić choć trochę ponad ligową przeciętność pozbywa się wartościowych zawodników czy po prostu nie inwestuje w bazę nie dając tym samym podnoszenia wielkości tegoż klubu i jego możliwości tak sportowych jak i finansowych. Wisła jako cały czas, mimo kilku kryzysów powinna spokojnie określić swoją politykę działania czy szukamy młodych i dajemy im szanse w 11 na rozwój(do tego potrzeba sieci sqoutingu) czy inwestujemy w stare gwiazdki z zachodu(potrzebna kasa na sprawdzoną markę). Obie te drogi nie są jakoś nie osiągalne tylko trzeba się na coś zdecydować a nie co okienko organizować łapanki tak się nie da.
Moja propozycja dla władz klubu jest taka, by na razie sporwadzać graczy bardziej doświadczonych i równolegle budować bazę szkoleniową gdzie, systematycznie będą sprawdzanie młodzi zawodnicy( mam nadzieje że głównie z Polski).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów