|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Weź się już człowieku odczep od Jopa. To samo możesz powiedzieć o Głowackim proszę bardzo jego samobójcza bramka z Totenhamem pozbawiła nas szans na awans do grupy. Jego samobójcza bramka i czerwona kartka nie pozwoliła wygrać Polsce z Finlandią. Samobójcza bramka Głowackiego odebrała nam zwycięstwo/ remis z Anglią. Takie rzeczy się dzieją i nie ma tu znaczenia czy ktoś jak uważasz ma kanciasty łeb, krzywą nogę itp, to jest pech, nieszczęście i tyle w temacie. To był pech czasu nie cofniesz ani o sekundę, więc zejdź już z Jopa bo i tak to nic nie zmieni. Nie wdzięczna rola obrońcy sprawia, że i czasami pakuje piłkę do własnej bramki. Jakby tam stał Pawełek to by było, że Pawełek nie sięgnął piłki, gdzie on stał i w ogóle dlaczego bronił on a nie inny. Stało się i już. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Może i nie powinniśmy robić z Jopa kozła ofiarnego ale na pewno przedłużenie z nim kontraktu będzie ogromnym błędem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Niektórzy są jak konie, klapki na oczach i nic co na wprost nie jest nie widza
Ich zdaniem wystarczy tylko zwolnic Jopa i będzie po staremu, Mistrz za Mistrzem w końcu to wina tego cholernego Jopa, że zespół gra taką padake, gdyby nie on Ba trafiłby do bramki, Boguski by się nauczył przyjmować itd. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tak sobie czytam to forum z lekkim uśmiechem politowania.
Nie chcę tu już mówić o historii i meczach wypatrzonych na waszą korzyść i nie mam tu na myśli tylko Piasta i kończącego się sezonu. Taka jest piłka i trzeba umieć podnieść głowę i iść dalej. Jak widzę nie wszyscy potrafią. Mistrzostwa nie przegraliście przez sędziego i 29 kolejkę a tak jak my rok temu słabymi występami z przeciętnymi zespołami!! W naturze natomiast nic nie ginie i wszystko wychodzi na ZERO! Poza głupimi bramkami samobójczymi bo 2:1 na waszą korzyść w tym sezonie (Jopa naprawdę stadiony świata).
Podkreślam na wstępie, że mówię w swoim imieniu. W dzisiejszych czasach piłka to czysty biznes. Kluby jak by nie patrzeć są sprzedawane i zmieniają właścicieli. Jak pan Cupiał kupował (jak ktoś woli - wchodził) w Wisłę i rozpoczynały się wasze dobre czasy ktokolwiek mówił na was Telefonika Kraków Czy po zakupie Legii przez ITI i buńczucznych śpiewkach o budowaniu polskiej potęgi ktoś nazywał Ich ITI Warszawa W naszym przypadku jest tylko jedna różnica. Nowy właściciel posiadał wcześniej inny klub piłkarski. Jako właściciel nowego zabrał ze Sobą swoje zabawki (Kikuty, Pitre, Dembińskie i inne Wojtkowiaki) i przyjechał do Poznania. Licencja Lecha była zagrożona. Fakt! Ale kto w tych czasach nie miał nic za uszami (Błagam tylko mnie nie rozśmieszajcie, że Wy i Legia Tak więc posiadając 2 licencje wybrał opcję bezpieczniejszą. @ - morgenes. ja również mogę Cię poprosić byś udowodnił mi, że Lech któremu kibicuję od 15 lat nie jest moim Lechem! A jak by to nie wystarczyło powiem tylko jedno. LECH JEST TAM GDZIE JEGO WIARA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Cytat:
Ciężko opisywać końcówkę meczu, patrze na powtórki tego samobója to poprostu niemoge, jak on to zrobił... Wisła zalicza za dużo wtop, potrzebne są zmiany. ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jop robi bledy w kazdym spotkaniu. Ani dobrze nie broni, ani nie grał ofensywnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() A różnic między nami jest bardzo dużo. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy zmianą właściciela (przyjściem sponsora), a przeniesieniem klubu do innego miasta i zmianą mu nazwy to rzeczywiście to są identyczne przypadki. Tu nie ma nic do udowadniania. Skoro sam przyznajesz, że wybrał "bezpieczniejszą" licencję to jesteście Amicą Wronki, która zmieniła nazwę na Lech i przeniosła się do Poznania. Wam to nie przeszkadza i tyle. Gratuluję paru PP i pierwszego MP, który prawdopodobnie zdobędziecie w sobotę. Tylko po co zakłamywać rzeczywistość, drodzy kibice Amiki? A jak jednak się upieracie, naginając fakty, na Lecha to pospłacać długi i odpowiedzieć za korupcję.
Ostatnio edytowane przez Awe : 13.05.2010 o godz. 14:05.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Zostawcie Jopa w świętym spokoju! Zawalił i tyle... ale to nie do końca jego wina. To, że ma problemy z motywacją (inaczej tego nie potrafię wyjaśnić) to nie znaczy, że jest zły. W meczu z Lechem na prawdę zagrał dobre zawody! I nikt mi nie wmówi, że tak nie było!
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rz_i_Jop_.html Cytat:
Gdyby to Głowack/Marceloi strzelił do własnej bramki na pewno nie było by takiej nagonki na niego! Czemu? No czemu? Jeśli to Arek/Marcelo by skierował piłkę do własnej bramki to wtedy on na 90% odebrał by nam Mistrza Polski. Jednakże nie jestem jakimś fanem Jopa i jego obecność w pierwszej 11-stce mnie trochę zdziwiła. W meczu z Piastem bodajże Burliga zagrał na lewej obronie, co więcej zagrał na wysokim poziomie - ja bym postawił na niego w tym meczu. Ale koniec tego! Lech wygrał, My przegraliśmy! Teraz trzeba zabrać dupę w troki i z całego serducha dopingować naszą drużynę! Ja osobiście liczę na to, że Zagłębie zdoła wygrać! I nadal wierzę w obronienie Mistrza Polski! AVE WISŁA!
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 13.05.2010 o godz. 14:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Po przejęciu przez nowego sponsora - przez rok w niższych klasach rozgrywkowych grał klub Amica Wronki. A czy na waszych przyjaciół z Gdańska mówi się Olimpia Zapomniałem, że jesteście tak zadufani w Sobie, że nie na wszystko patrzycie racjonalnie. Podobnie jak ze spiskiem całej polski przeciwko Wiśle. Człowieku, klub to nie świstek papierku z licencją na jakiej gra. Właściciel się zmienił i skorzystał z okazji! Bardzo się to wam nie podoba ponieważ nieodwracalnie kończy się dominacja Wisły w Polsce.
Ostatnio edytowane przez onn : 13.05.2010 o godz. 14:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Co Ty prorok jakiś? Skąd możesz wiedzieć co będzie za rok? Teraz robicie wielką wyprzedaż - Lewy, Peszko, Arboleda pewnie wyjadą z Poznania robić karierę gdzie indziej. Kim będziecie grać? Kikutem? ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jop z Cracovią rozegrał całkiem niezłe spotkanie i walnął babola pod koniec tak już jest w piłce.
Natomiast ja zwróciłem uwage że mocno biegał i pracował na boisku. @onn Ja akurat mieszkam w Poznaniu. I wymiotować mi się chce jak wszyscy się szczycą zwyciestwem w ten sposób, Kwestia czy Lech jest czy nie jest Amicą jest wałkowana do upadłego coś czuje że jakby w Wiśle tak zrobiono nazwyalibyście nas hutnikiem czy tam innym klubem... Prawda jest taka że Lech gra na licencji Amicy i po drodze rozwalił ten klub w drzazgi. Moje odczucia są takie że kiedy Wisła zdobywała mistrza to zdobywała go dla siebie, a mistrz Lecha jest ewidentnie anty Wisła co dla mnie osobiście jest poniżej krytyki, od dobrych kilku dni otrzymuje nieciekawe komentarze, może w zeszłym roku trzeba było słać je do Was, trzeba umieć i wygrywać i przegrywać Spisku nie ma sędziowie z dupy mega pech, czasem ma się farta czasem pecha. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
też postanowilem cos tu dopisac jesli chodzi o temat "amici"
Według mnie nazywanie teraz Lecha Amicą jest poprosu wyrazem braku szacunku do tego klubu. I cala ta dyskusja czy Lech jest Amica czy nie swiadczy tylko o marnym poziomie. Nie mam tez nadzieji ze nagle wszyscy przestana tak pisac, bo to tak jakbym wymagal aby inni nie wolali na Wisle klub milicyjny czy ze Legia tirówka, ale to jest ten sam poziom wg mnie ![]() a co do tej kolejki, to nie wiem dlaczego uwazacie za pewnik ,ze gdyby gol glowackiego zostal uznany to wynik by byl 2:1, przeciez wislacy mogliby grac na utrzymanie tego 1:0 caly czas, a wynik 1:0 wlasnie zaprzepasciliscie w koncowce. Nikt nie wie jakby bylo, czy 1:0 czy 2:1 czy 2:2 czy 3:0 i takie same gdybanie to ta cala "fachowa" analiza weszlo. Sam moge taką zaraz napisąc w ktory wyjdzie ze Legia zdobywa mistrzostwo , w drugiej mistrzostwo moze zdobyc ruch, a na deser analiza w ktorej mistrzostwo zdobedzie odra. PISANIE NAZW KLUBÓW Z MAŁEJ LITERY TO TEŻ WYRAZ BRAKU SZACUNKU, KOLEGO.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2010 o godz. 15:02.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Cytat:
Kto Ci naopowiadał bzdur o kończącej się dominacji Wisły, nikt nie wiem jaki będzie przyszły sezon kto zdobędzie mistrza nawet nie wiem kto zostanie nim teraz a ty tu takie farmazony wypisujesz. Odejdź na swoje forum cieszy się z czegoś czego jeszcze nie widzieliście na oczy, jak bardzo bym chciał abyście się obeszli takim smakiem i jeszcze gorzko zapłakali nazywając się JUŻ na wyrost Mistrzem Polski. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kolega onn dostał czas na przemyślenie kilku spraw. Nie mam zamiaru tolerować jakichś szczeniackich wybuchów tylko dlatego, że się przykra prawda o własnym klubie nie podoba.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Taaa jakoś przez ostatnie kilka lat nikt z Lecha się tu nie logował i nagle cwane istoty
![]() Hegemonia Wisły to była za Heryka K., wtedy Wisła zdobywała mistrza na 748 kolejek przed końcem a Lech nie ma się co oszukiwać dzięki sedziemu odbira mistrza w ostatniej kolejce. Wygłodniały Lech odebrał tytuł MP słabej w tym sezonie Wiśle (jak na nasze standardy) i nage się masa niebieskich ekspertów zrobiła. Przegrywać terz trzeba umieć mamy LE przed sobą wracamy do domu na R22 drzeć papę i walczyć w przyszłym sezonie o puchary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Fakt jest taki, że WSZĘDZIE w prasie jest nagonka na Wisłę, jaka to ona nie słaba, jak się znów skompromituje w Europie jak wygra mistrzostwo, jaki to Lech nie wspaniały, jak ładnie gra. Jest moda na Lecha, a Wisła jako mistrz już się opatrzyła, znudziła. Niestety, jak widać, ma to przełożenie na postawę sędziów. Nie twierdzę, że był tu jakiś wał - szczerze w takie coś wątpię. Uważam jednak, że sympatia większości Polaków leży teraz po stronie Lecha, sędziów też - w imię starej niepisanej zasady - bij mistrza! I jak była sytuacja, w której sędzia nie był do końca pewny jak się zachować to odruchowo, niejako podświadomie gwizdał pod Lecha i przeciwko Wśle. Wyliczenia portalu weszło w jakimś stopniu to potwierdzają. Szanowni kibice Lecha. Cieszcie się z mistrzostwa. Może przez najbliższą dekadę nie będziecie mieć ku temu okazji, a każdy kibic chce żeby jego klub odnosił sukcesy, także w tym sezonie daliśmy wam trochę radości za pośrednictwem Mariuszka. Z resztą, jak dla mnie, nawet jakby Wisła zdobyła tego mistrza to bym się aż tak nie cieszył, bo co to za mistrz, wywalczony w bólu. MISTRZ to jest zespół co roznosi ligę i robi 10 punktów przewagi minimum i nadal trzymam właśnie te sezony w pamięci jako występy mistrzowskiej Wisły (ostatni sezon 2 lata temu za Skorży i wcześniej dużo więcej innych). I mam PEWNOŚĆ, że w niedługim czasie Wisła wróci na należne jej miejsce - na tron KRÓLOWEJ POLSKI. A Lech? A Zagłębie? A Polonia W.? A a a a No właśnie, gdzie oni teraz są ja pytam? Jednorazowi mistrzowie... Zobaczymy w następnym sezonie jak nie będziemy grali wszystkich meczy na wyjeździe. Ja obstawiam Wisła +10 pkt, a jeszcze został Lechowi mecz do wygrania w sobotę. Pozdrawiam serdecznie wszystkich prawdziwych kibiców ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.05.2010 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Taka prawda. Aczkolwiek, kibice tej druzyny z logiem St.Oliver, raczej nie moga pamietac czasów hegemonii Wisły Kraków, gdyż Oni wtedy kibicowali drużynie której nie ma, wiec że tak powiem, nagle u nich powstała czarna dziura. napewno nie pamietaja takiego meczu, w ktorym bramke dla nich strzelił Gajtkowski, po czym usłyszał od 12tys. ludzi jak ma na imie To był Lech. Teraz jest Amica Wronki. ale po derbach..dupa dalej boli;/ ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pretensje zglos do panow: Rutkowskiego, Masioty i Okonskiego. Oni tez wg tej definicji nie szanuja swojego klubu i sa na marnym poziomie.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trzeba jednak oddać sprawiedliwość, że kibice Amici nie zmienili się przez lata. Tylko jakby trochę ich przybyło, mimo że już nie grają u siebie, we Wronkach.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Skoro waszym najlepszym strzelcem w historii waszych europejskich pucharów jest Grzegorz Król.. Skoro najwyższą porażkę ponieśliście z Glasgow Rangers w 2004 roku.. Odpowiedz sobie kim naprawdę jesteście i za kogo was cała piłkarska Europa bierze .I przypomnij sobie jaki mieliście herb na stornie uefa.com gdy 2 lata temu podbijaliście Europę . Przynajmniej podczas spotkań z tymi azerami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Amika chce zamydlić wszystkim oczy. Nasi szanowni goście od parunastu postów wypisują różne ciekawostki, które nie mają pokrycia w rzeczywistości, ale unikają jak ognia odpowiedzi na prosta pytania, od których zaczęła się dyskusja:
Cytat:
A porównania do Lechii, która zaczęła odbudowywać klub z samego dna są bardzo niesmaczne. I trzeba cały czas mówić prawdę o Amice, żeby nikt przypadkiem nie zapomniał, żeby prawda o "najlepszych kibicach w Polsce" nie przepadła, że tak górnolotnie powiem. A może się tak stać, bo co jak co, ale zakłamywania historii to mają się od kogo uczyć ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W związku z tym, ze po raz enty pojawia się wątek Amicolecha pozwolę sobie podlinkować 2 posty autorstwa PvD na temat tego całego tworu, możliwe, że nie każdy czytał:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3102 http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3793 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na profesjonalizm składają się standardy i warunki, które trzeba spełnić w każdym elemencie egzystencji klubu - od zawodników i ich prowadzenia się, aż po takie struktury jak marketing i szeroko rozumiane kreowanie polityki klubu. Nie ma profesjonalnego, stabilnego i mającego dobre wyniki sportowe i finansowe klubu bez fachowców, prezesa, bazy, marketingu, trenerów itd. itp., z ciągłą prowizorką, krrótkowzrocznością, cięciami i bładzeniem po omacku. A stawianie za wzór klubu, który nie zainwestował ok 80 mln zł w nic trwałego i nie stworzył żadnych profesjonalnych struktur (bo nie mamy i nigdy nie mieliśmy nic - ani marketingu, ani cudownej drużyny, ani fachowego prezesa, ani scoutingu, ani szkolenia, ani bazy, jedynie zmanierowaną grupkę coraz słabiej wybijających się ponad ligową przeciętność kopaczy), było zwykłym błędem. Trzeba było go poprawiać już dawno, zamiast zadowalać się mistrzostwami Polski, które zaciemniały obraz zarządzania klubem. .
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.05.2010 o godz. 16:31.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
A czy to Jopa wina, że nie stać nas na lepszego obrońcę i go zatrudniamy?
Chyba nie, więc grają tacy na jakich się ma kasę. A poza tym, powinni strzelić wcześniej drugiego gola i byłoby pozamiatane a tak to teraz draka jest. Cały zespół sam sobie winny jest. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wystarczy popatrzeć co jest napisane na stronie 90minut.pl pod tabelą za sezon 2005/2006
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki." Ale wy dalej zaklinajcie rzeczywistość |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3793 http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3102 Kolejna sprawa to, to że nic jeszcze nie zdobyliście, bez względu na to, jak się nazywacie. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|