The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2010, 12:50
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Biedny Mariusz Jop - biedaczysko amator za drobne grający - "jedyne" 20 tysiączków dziubnie pod koniec miesiąca - a że to jego noga dała 2-1 dla Lazio, że jego kanciasty łeb - dał mistrza Lechowi mistrza, to nic wkońcu też przegralismy z Arka i Korona a tam nie zawali - (bo nie grał) .Apeluje nie wyżywajmy się na Mariuszku - bo mu się jeszcze będą rece trząsły jak bedzie tą kase wydawał na nowy garnitur za 5 klocków

Weź się już człowieku odczep od Jopa.

To samo możesz powiedzieć o Głowackim proszę bardzo jego samobójcza bramka z Totenhamem pozbawiła nas szans na awans do grupy.
Jego samobójcza bramka i czerwona kartka nie pozwoliła wygrać Polsce z Finlandią.
Samobójcza bramka Głowackiego odebrała nam zwycięstwo/ remis z Anglią.

Takie rzeczy się dzieją i nie ma tu znaczenia czy ktoś jak uważasz ma kanciasty łeb, krzywą nogę itp, to jest pech, nieszczęście i tyle w temacie.

To był pech czasu nie cofniesz ani o sekundę, więc zejdź już z Jopa bo i tak to nic nie zmieni.
Nie wdzięczna rola obrońcy sprawia, że i czasami pakuje piłkę do własnej bramki.

Jakby tam stał Pawełek to by było, że Pawełek nie sięgnął piłki, gdzie on stał i w ogóle dlaczego bronił on a nie inny. Stało się i już.
Odpowiedz cytując
TomaS
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 13.05.2010, 13:01
Może i nie powinniśmy robić z Jopa kozła ofiarnego ale na pewno przedłużenie z nim kontraktu będzie ogromnym błędem
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 13.05.2010, 13:05
http://rafalstec.blox.pl/2010/05/Maksimum-Jopa.html
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.05.2010, 13:29
Niektórzy są jak konie, klapki na oczach i nic co na wprost nie jest nie widza Ich zdaniem wystarczy tylko zwolnic Jopa i będzie po staremu, Mistrz za Mistrzem w końcu to wina tego cholernego Jopa, że zespół gra taką padake, gdyby nie on Ba trafiłby do bramki, Boguski by się nauczył przyjmować itd.

Odpowiedz cytując
onn
Junior Member

Stary 13.05.2010, 13:43
Tak sobie czytam to forum z lekkim uśmiechem politowania.
Nie chcę tu już mówić o historii i meczach wypatrzonych na waszą korzyść i nie mam tu na myśli tylko Piasta i kończącego się sezonu.
Taka jest piłka i trzeba umieć podnieść głowę i iść dalej. Jak widzę nie wszyscy potrafią.
Mistrzostwa nie przegraliście przez sędziego i 29 kolejkę a tak jak my rok temu słabymi występami z przeciętnymi zespołami!! W naturze natomiast nic nie ginie i wszystko wychodzi na ZERO!
Poza głupimi bramkami samobójczymi bo 2:1 na waszą korzyść w tym sezonie (Jopa naprawdę stadiony świata).

morgenes napisał(a):Wyświetl post

A teraz pytanie do odwiedzających nas kibiców Lecha:

Panowie, wytłumaczcie mi proszę, jak to na prawdę jest: Jak się Wam zarzuca, że obecny Lech to tak na prawdę Amica, a nie stary dobry Lech, to się burzycie, że to bzdura, że ciągłość klubu jest zachowana itp itd.

Natomiast jak się Wam mówi, żebyście oddali pieniądze wierzycielom, to twierdzicie, że nowy Lech nie odpowiada za grzechy starego, bo to nie ten sam klub itp itd....

Weźcie się w końcu określcie, bo na prawdę przykro słuchać i czytać, jak się zwijacie w swoich tłumaczeniach niczym piskorz... Jak jesteście starym Lechem, to ponieście konsekwencję swojej polityki finansowej, łącznie z korupcyjnymi zarzutami. A jak nie jesteście Lechem, to o co się wściekacie, jak się na Was mówi Amica?
A tu poczułem się trochę wezwany do tablicy i tylko dla tego zdecydowałem się odezwać.
Podkreślam na wstępie, że mówię w swoim imieniu.
W dzisiejszych czasach piłka to czysty biznes. Kluby jak by nie patrzeć są sprzedawane i zmieniają właścicieli.
Jak pan Cupiał kupował (jak ktoś woli - wchodził) w Wisłę i rozpoczynały się wasze dobre czasy ktokolwiek mówił na was Telefonika Kraków
Czy po zakupie Legii przez ITI i buńczucznych śpiewkach o budowaniu polskiej potęgi ktoś nazywał Ich ITI Warszawa

W naszym przypadku jest tylko jedna różnica. Nowy właściciel posiadał wcześniej inny klub piłkarski.
Jako właściciel nowego zabrał ze Sobą swoje zabawki (Kikuty, Pitre, Dembińskie i inne Wojtkowiaki) i przyjechał do Poznania.
Licencja Lecha była zagrożona. Fakt! Ale kto w tych czasach nie miał nic za uszami
(Błagam tylko mnie nie rozśmieszajcie, że Wy i Legia )
Tak więc posiadając 2 licencje wybrał opcję bezpieczniejszą.

@ - morgenes. ja również mogę Cię poprosić byś udowodnił mi, że Lech któremu kibicuję od 15 lat nie jest moim Lechem! A jak by to nie wystarczyło powiem tylko jedno. LECH JEST TAM GDZIE JEGO WIARA!
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.05.2010, 13:49
Cytat:
To bardzo dobre określenie. Odnosi się do tych, których bardziej od klubu interesują jakieś inne rzeczy z nim związane. By nie sięgać daleko pamięcią: kibole Zagłębia pobili prezesa Śląska; kibole Śląska przeszli przez Lubin jak bydło, że niby to była jakaś forma kibicowania.
Zagłębie Lubin to bardzo dobrze prowadzony klub, obecnie z najwyższą frekwencją. Sam prezes po incydencie powiedział, że woli mieć po 8000 kibiców i doping niż 1000 pikników. Takich ludzi potrzeba piłce. Gdyby ludzi na świecie interesował tylko poziom lig, to by piłka była jak pozostałe dyscypliny, kończyła się na paru ligach, a nie byłoby kibiców w niemal każdym kraju świata.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
a ja mysle ze to sie nazywa kibicowanie sukcesom. Lech nie ma mistrzostwa mało kto kibicuje Lechowi. Lech obejmuje lidera i nagle wszyscy krzycza "Kolejorz", nagle wszyscy kibicuja zespolowi ktory cos osiagnał. Mysle ze to taka cecha Polakow ze sami nie potrafiac czegos osiagnac w zyciu dowartosciowuja sie klubem, czyms co nie jest od nich zalezne wiec jak ten klub przegra za rok czy stoczy sie na dno to juz nie beda krzyczec "kolejorz" tylko wyzywac pilkarzy od ciot.
Polska cecha? To Barcelonie nie kibicuje pół świata bo wszystko wygrywali? A drugie pół fetowało, że wreszcie odpadli (w tym ja ). Społeczne sympatie do klubów to nie kibicowanie, kibicują ci w Poznaniu i w wielkopolsce, którzy chodzą na mecze. Przecież w Pozaniu zawsze wszyscy byli za Lechem, bo za kim innym? Niedawno Wiśle podobno kibicowało 37% Polaków i była 16 najpopularniejszym klubem w Europie! Tylko co takie sondaże mają do kibicowania? To, że się ludzie jarają Lechem to nie znaczy, że zaraz wszyscy są kibicami. Lechomania się dopiero zacznie jak wejdą do LM. Kiedyś był wielki podział na Widzew i Legie, normalna kolej rzeczy. Marketing mają bardzo dobry, są przeciwnym biegunem Legii Warszawa, dlatego sympatia dla klubu prokibicowskiego, który broni kibiców i to zrywając z pewnymi mediami współprace, który będzie miał największy stadion, frekwencję - będzie rosła. Życzę wszystkim klubom w Polsce takiej polityki zarządu. Na drugiej osi będzie ITI Warszawa, symbol komuny i okupacji.

Ciężko opisywać końcówkę meczu, patrze na powtórki tego samobója to poprostu niemoge, jak on to zrobił... Wisła zalicza za dużo wtop, potrzebne są zmiany.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.05.2010, 13:58
Cytat:
Weź się już człowieku odczep od Jopa.

To samo możesz powiedzieć o Głowackim proszę bardzo jego samobójcza bramka z Totenhamem pozbawiła nas szans na awans do grupy.
Jego samobójcza bramka i czerwona kartka nie pozwoliła wygrać Polsce z Finlandią.
Samobójcza bramka Głowackiego odebrała nam zwycięstwo/ remis z Anglią.
Tylko Jop nigdy nie grał dobrze, a Głowacki chociaż w lidze jest stoperem nie do przejscia.
Jop robi bledy w kazdym spotkaniu. Ani dobrze nie broni, ani nie grał ofensywnie.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.05.2010, 14:03
onn napisał(a):Wyświetl post
A tu poczułem się trochę wezwany do tablicy i tylko dla tego zdecydowałem się odezwać.
Podkreślam na wstępie, że mówię w swoim imieniu.
W dzisiejszych czasach piłka to czysty biznes. Kluby jak by nie patrzeć są sprzedawane i zmieniają właścicieli.
Jak pan Cupiał kupował (jak ktoś woli - wchodził) w Wisłę i rozpoczynały się wasze dobre czasy ktokolwiek mówił na was Telefonika Kraków
Czy po zakupie Legii przez ITI i buńczucznych śpiewkach o budowaniu polskiej potęgi ktoś nazywał Ich ITI Warszawa

W naszym przypadku jest tylko jedna różnica. Nowy właściciel posiadał wcześniej inny klub piłkarski.
Jako właściciel nowego zabrał ze Sobą swoje zabawki (Kikuty, Pitre, Dembińskie i inne Wojtkowiaki) i przyjechał do Poznania.
Licencja Lecha była zagrożona. Fakt! Ale kto w tych czasach nie miał nic za uszami
(Błagam tylko mnie nie rozśmieszajcie, że Wy i Legia )
Tak więc posiadając 2 licencje wybrał opcję bezpieczniejszą.

@ - morgenes. ja również mogę Cię poprosić byś udowodnił mi, że Lech któremu kibicuję od 15 lat nie jest moim Lechem! A jak by to nie wystarczyło powiem tylko jedno. LECH JEST TAM GDZIE JEGO WIARA!
Albo robisz z siebie głupka albo na prawdę nie rozumiesz, że nie krzyczymy na was Amica w sensie nazwa sponsora ale Amica w sensie nazwa klubu. Jak zatem ma się do tego nazywanie Wisły Telefonicą albo Legii ITI?
A różnic między nami jest bardzo dużo. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy zmianą właściciela (przyjściem sponsora), a przeniesieniem klubu do innego miasta i zmianą mu nazwy to rzeczywiście to są identyczne przypadki.
Tu nie ma nic do udowadniania. Skoro sam przyznajesz, że wybrał "bezpieczniejszą" licencję to jesteście Amicą Wronki, która zmieniła nazwę na Lech i przeniosła się do Poznania. Wam to nie przeszkadza i tyle. Gratuluję paru PP i pierwszego MP, który prawdopodobnie zdobędziecie w sobotę. Tylko po co zakłamywać rzeczywistość, drodzy kibice Amiki? A jak jednak się upieracie, naginając fakty, na Lecha to pospłacać długi i odpowiedzieć za korupcję.
Ostatnio edytowane przez Awe : 13.05.2010 o godz. 14:05.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.05.2010, 14:09
Zostawcie Jopa w świętym spokoju! Zawalił i tyle... ale to nie do końca jego wina. To, że ma problemy z motywacją (inaczej tego nie potrafię wyjaśnić) to nie znaczy, że jest zły. W meczu z Lechem na prawdę zagrał dobre zawody! I nikt mi nie wmówi, że tak nie było!

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rz_i_Jop_.html

Cytat:
Lewandowski jest szybszy od Jopa, ale Jop robił wszystko żeby Robert nie mógł się rozpędzić.
Efektem czego był jeden oddany strzał, w dodatku nie celny.
Teraz trochę pogdybam:

Gdyby to Głowack/Marceloi strzelił do własnej bramki na pewno nie było by takiej nagonki na niego! Czemu? No czemu? Jeśli to Arek/Marcelo by skierował piłkę do własnej bramki to wtedy on na 90% odebrał by nam Mistrza Polski.

Jednakże nie jestem jakimś fanem Jopa i jego obecność w pierwszej 11-stce mnie trochę zdziwiła. W meczu z Piastem bodajże Burliga zagrał na lewej obronie, co więcej zagrał na wysokim poziomie - ja bym postawił na niego w tym meczu.

Ale koniec tego! Lech wygrał, My przegraliśmy! Teraz trzeba zabrać dupę w troki i z całego serducha dopingować naszą drużynę! Ja osobiście liczę na to, że Zagłębie zdoła wygrać! I nadal wierzę w obronienie Mistrza Polski!

AVE WISŁA!
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 13.05.2010 o godz. 14:13.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.05.2010, 14:09
tofik napisał(a):Wyświetl post
Masz rację. Zapomniałeś jeszcze o Levadii gdzie dał się wkręcić jak ogórek.
Zapomnieliście jeszcze o pierwszej bramce z Ekwadorem. Jego zasługą było też konkretne przetestowanie umiejętności Boruca w meczu z Austrią.
Odpowiedz cytując
onn
Junior Member

Stary 13.05.2010, 14:20
Awe napisał(a):Wyświetl post
Albo robisz z siebie głupka albo na prawdę nie rozumiesz, że nie krzyczymy na was Amica w sensie nazwa sponsora ale Amica w sensie nazwa klubu. Jak zatem ma się do tego nazywanie Wisły Telefonicą albo Legii ITI?
A różnic między nami jest bardzo dużo. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy zmianą właściciela (przyjściem sponsora), a przeniesieniem klubu do innego miasta i zmianą mu nazwy to rzeczywiście to są identyczne przypadki.
Tu nie ma nic do udowadniania. Skoro sam przyznajesz, że wybrał "bezpieczniejszą" licencję to jesteście Amicą Wronki, która zmieniła nazwę na Lech i przeniosła się do Poznania. Wam to nie przeszkadza i tyle. Gratuluję paru PP i pierwszego MP, który prawdopodobnie zdobędziecie w sobotę. Tylko po co zakłamywać rzeczywistość, drodzy kibice Amiki? A jak jednak się upieracie, naginając fakty, na Lecha to pospłacać długi i odpowiedzieć za korupcję.
Przeniesieniem klubu do innego miasta
Po przejęciu przez nowego sponsora - przez rok w niższych klasach rozgrywkowych grał klub Amica Wronki.

A czy na waszych przyjaciół z Gdańska mówi się Olimpia
Zapomniałem, że jesteście tak zadufani w Sobie, że nie na wszystko patrzycie racjonalnie.
Podobnie jak ze spiskiem całej polski przeciwko Wiśle.

Człowieku, klub to nie świstek papierku z licencją na jakiej gra.
Właściciel się zmienił i skorzystał z okazji!
Bardzo się to wam nie podoba ponieważ nieodwracalnie kończy się dominacja Wisły w Polsce.
Ostatnio edytowane przez onn : 13.05.2010 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.05.2010, 14:33
Bardzo się to wam nie podoba ponieważ nieodwracalnie kończy się dominacja Wisły w Polsce.

Co Ty prorok jakiś? Skąd możesz wiedzieć co będzie za rok? Teraz robicie wielką wyprzedaż - Lewy, Peszko, Arboleda pewnie wyjadą z Poznania robić karierę gdzie indziej. Kim będziecie grać? Kikutem?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.05.2010, 14:37
Jop z Cracovią rozegrał całkiem niezłe spotkanie i walnął babola pod koniec tak już jest w piłce.
Natomiast ja zwróciłem uwage że mocno biegał i pracował na boisku.

@onn
Ja akurat mieszkam w Poznaniu.
I wymiotować mi się chce jak wszyscy się szczycą zwyciestwem w ten sposób,

Kwestia czy Lech jest czy nie jest Amicą jest wałkowana do upadłego coś czuje że jakby w Wiśle tak zrobiono nazwyalibyście nas hutnikiem czy tam innym klubem...

Prawda jest taka że Lech gra na licencji Amicy i po drodze rozwalił ten klub w drzazgi.

Moje odczucia są takie że kiedy Wisła zdobywała mistrza to zdobywała go dla siebie, a mistrz Lecha jest ewidentnie anty Wisła co dla mnie osobiście jest poniżej krytyki, od dobrych kilku dni otrzymuje nieciekawe komentarze, może w zeszłym roku trzeba było słać je do Was, trzeba umieć i wygrywać i przegrywać

Spisku nie ma sędziowie z dupy mega pech, czasem ma się farta czasem pecha.

Cytat:
Znasz już wyniki przyszłych sezonów? Gratuluje.
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.05.2010, 14:40
A czy na waszych przyjaciół z Gdańska mówi się Olimpia
Tym się różnimy, że w Gdańsku nikt nie chciał tej szopki ala Lechia/Olimpia oglądac, dlatego klub został od podstaw odbudowany, a Wy się poprostu sprzedaliście. I widac, że Was to boli, bo ciągle sie tłumaczycie.
Odpowiedz cytując
omikron
Junior Member

Stary 13.05.2010, 14:40
też postanowilem cos tu dopisac jesli chodzi o temat "amici"

Według mnie nazywanie teraz Lecha Amicą jest poprosu wyrazem braku szacunku do tego klubu. I cala ta dyskusja czy Lech jest Amica czy nie swiadczy tylko o marnym poziomie. Nie mam tez nadzieji ze nagle wszyscy przestana tak pisac, bo to tak jakbym wymagal aby inni nie wolali na Wisle klub milicyjny czy ze Legia tirówka, ale to jest ten sam poziom wg mnie

a co do tej kolejki, to nie wiem dlaczego uwazacie za pewnik ,ze gdyby gol glowackiego zostal uznany to wynik by byl 2:1, przeciez wislacy mogliby grac na utrzymanie tego 1:0 caly czas, a wynik 1:0 wlasnie zaprzepasciliscie w koncowce. Nikt nie wie jakby bylo, czy 1:0 czy 2:1 czy 2:2 czy 3:0 i takie same gdybanie to ta cala "fachowa" analiza weszlo. Sam moge taką zaraz napisąc w ktory wyjdzie ze Legia zdobywa mistrzostwo , w drugiej mistrzostwo moze zdobyc ruch, a na deser analiza w ktorej mistrzostwo zdobedzie odra.

PISANIE NAZW KLUBÓW Z MAŁEJ LITERY TO TEŻ WYRAZ BRAKU SZACUNKU, KOLEGO.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2010 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 13.05.2010, 14:46
Cytat:
Napisałem już wczoraj jednemu z waszych kibiców, którzy jakimś dziwnym bulwiastym sposobem wysypały się właśnie po wtorkowej kolejce. o dziwo nie na swoim lecz na Wiślackim forum - ciesz się swoim szczęściem póki możesz i aby tylko się wam w sobotę o 18:45 nie odbiło za wcześnie wypitym szampanem.

Kto Ci naopowiadał bzdur o kończącej się dominacji Wisły, nikt nie wiem jaki będzie przyszły sezon kto zdobędzie mistrza nawet nie wiem kto zostanie nim teraz a ty tu takie farmazony wypisujesz.
Odejdź na swoje forum cieszy się z czegoś czego jeszcze nie widzieliście na oczy, jak bardzo bym chciał abyście się obeszli takim smakiem i jeszcze gorzko zapłakali nazywając się JUŻ na wyrost Mistrzem Polski.
Odpowiedz cytując
Dieter
Junior Member

Stary 13.05.2010, 14:49
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Obiektywna ocena ekspertów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.05.2010, 14:54
Kolega onn dostał czas na przemyślenie kilku spraw. Nie mam zamiaru tolerować jakichś szczeniackich wybuchów tylko dlatego, że się przykra prawda o własnym klubie nie podoba.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.05.2010, 15:01
Taaa jakoś przez ostatnie kilka lat nikt z Lecha się tu nie logował i nagle cwane istoty

Hegemonia Wisły to była za Heryka K., wtedy Wisła zdobywała mistrza na 748 kolejek przed końcem a Lech nie ma się co oszukiwać dzięki sedziemu odbira mistrza w ostatniej kolejce.

Wygłodniały Lech odebrał tytuł MP słabej w tym sezonie Wiśle (jak na nasze standardy) i nage się masa niebieskich ekspertów zrobiła.

Przegrywać terz trzeba umieć mamy LE przed sobą wracamy do domu na R22 drzeć papę i walczyć w przyszłym sezonie o puchary.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2010, 15:04
Nie no sorry stary Dominacja Wisły się kończy, masz rację, bo Lech (najprawdopodobniej) zdobędzie mistrzostwo polski rzutem na taśmę.

Fakt jest taki, że WSZĘDZIE w prasie jest nagonka na Wisłę, jaka to ona nie słaba, jak się znów skompromituje w Europie jak wygra mistrzostwo, jaki to Lech nie wspaniały, jak ładnie gra. Jest moda na Lecha, a Wisła jako mistrz już się opatrzyła, znudziła. Niestety, jak widać, ma to przełożenie na postawę sędziów. Nie twierdzę, że był tu jakiś wał - szczerze w takie coś wątpię. Uważam jednak, że sympatia większości Polaków leży teraz po stronie Lecha, sędziów też - w imię starej niepisanej zasady - bij mistrza! I jak była sytuacja, w której sędzia nie był do końca pewny jak się zachować to odruchowo, niejako podświadomie gwizdał pod Lecha i przeciwko Wśle. Wyliczenia portalu weszło w jakimś stopniu to potwierdzają.

Szanowni kibice Lecha. Cieszcie się z mistrzostwa. Może przez najbliższą dekadę nie będziecie mieć ku temu okazji, a każdy kibic chce żeby jego klub odnosił sukcesy, także w tym sezonie daliśmy wam trochę radości za pośrednictwem Mariuszka.

Z resztą, jak dla mnie, nawet jakby Wisła zdobyła tego mistrza to bym się aż tak nie cieszył, bo co to za mistrz, wywalczony w bólu. MISTRZ to jest zespół co roznosi ligę i robi 10 punktów przewagi minimum i nadal trzymam właśnie te sezony w pamięci jako występy mistrzowskiej Wisły (ostatni sezon 2 lata temu za Skorży i wcześniej dużo więcej innych). I mam PEWNOŚĆ, że w niedługim czasie Wisła wróci na należne jej miejsce - na tron KRÓLOWEJ POLSKI.

A Lech?

A Zagłębie?
A Polonia W.?
A a a a
No właśnie, gdzie oni teraz są ja pytam? Jednorazowi mistrzowie...
Zobaczymy w następnym sezonie jak nie będziemy grali wszystkich meczy na wyjeździe.
Ja obstawiam Wisła +10 pkt, a jeszcze został Lechowi mecz do wygrania w sobotę.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich prawdziwych kibiców
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.05.2010 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.05.2010, 15:09
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Hegemonia Wisły to była za Heryka K., wtedy Wisła zdobywała mistrza na 748 kolejek przed końcem a Lech nie ma się co oszukiwać dzięki sedziemu odbira mistrza w ostatniej kolejce.

.

Taka prawda.
Aczkolwiek, kibice tej druzyny z logiem St.Oliver, raczej nie moga pamietac czasów hegemonii Wisły Kraków, gdyż Oni wtedy kibicowali drużynie której nie ma, wiec że tak powiem, nagle u nich powstała czarna dziura.

napewno nie pamietaja takiego meczu, w ktorym bramke dla nich strzelił Gajtkowski, po czym usłyszał od 12tys. ludzi jak ma na imie To był Lech.
Teraz jest Amica Wronki.

ale po derbach..dupa dalej boli;/
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2010, 15:16
omikron napisał(a):Wyświetl post
też postanowilem cos tu dopisac jesli chodzi o temat "amici"

Według mnie nazywanie teraz Lecha Amicą jest poprosu wyrazem braku szacunku do tego klubu. I cala ta dyskusja czy Lech jest Amica czy nie swiadczy tylko o marnym poziomie.
Pretensje zglos do panow: Rutkowskiego, Masioty i Okonskiego. Oni tez wg tej definicji nie szanuja swojego klubu i sa na marnym poziomie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.05.2010, 15:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Taka prawda.
Aczkolwiek, kibice tej druzyny z logiem St.Oliver, raczej nie moga pamietac czasów hegemonii Wisły Kraków, gdyż Oni wtedy kibicowali drużynie której nie ma, wiec że tak powiem, nagle u nich powstała czarna dziura.
Trzeba jednak oddać sprawiedliwość, że kibice Amici nie zmienili się przez lata. Tylko jakby trochę ich przybyło, mimo że już nie grają u siebie, we Wronkach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2010, 15:39
omikron napisał(a):Wyświetl post
no tak wiadomo ze na wasza logike jestescie w stanie udowodnic ze lech to amica.
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague...ile/index.html

Skoro waszym najlepszym strzelcem w historii waszych europejskich pucharów jest Grzegorz Król..
Skoro najwyższą porażkę ponieśliście z Glasgow Rangers w 2004 roku..
Odpowiedz sobie kim naprawdę jesteście i za kogo was cała piłkarska Europa bierze.

I przypomnij sobie jaki mieliście herb na stornie uefa.com gdy 2 lata temu podbijaliście Europę. Przynajmniej podczas spotkań z tymi azerami.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.05.2010, 15:53
Amika chce zamydlić wszystkim oczy. Nasi szanowni goście od parunastu postów wypisują różne ciekawostki, które nie mają pokrycia w rzeczywistości, ale unikają jak ognia odpowiedzi na prosta pytania, od których zaczęła się dyskusja:

Cytat:
A teraz pytanie do odwiedzających nas kibiców Lecha:

Panowie, wytłumaczcie mi proszę, jak to na prawdę jest: Jak się Wam zarzuca, że obecny Lech to tak na prawdę Amica, a nie stary dobry Lech, to się burzycie, że to bzdura, że ciągłość klubu jest zachowana itp itd.

Natomiast jak się Wam mówi, żebyście oddali pieniądze wierzycielom, to twierdzicie, że nowy Lech nie odpowiada za grzechy starego, bo to nie ten sam klub itp itd....

Weźcie się w końcu określcie, bo na prawdę przykro słuchać i czytać, jak się zwijacie w swoich tłumaczeniach niczym piskorz... Jak jesteście starym Lechem, to ponieście konsekwencję swojej polityki finansowej, łącznie z korupcyjnymi zarzutami. A jak nie jesteście Lechem, to o co się wściekacie, jak się na Was mówi Amica?
Więc tak jak już pisałem, w sobotę prawdopodobnie złożę szczere i serdeczne gratulacje za zdobycie pierwszego w historii klubu Amica Poznań mistrzostwa Polski.
A porównania do Lechii, która zaczęła odbudowywać klub z samego dna są bardzo niesmaczne.
I trzeba cały czas mówić prawdę o Amice, żeby nikt przypadkiem nie zapomniał, żeby prawda o "najlepszych kibicach w Polsce" nie przepadła, że tak górnolotnie powiem. A może się tak stać, bo co jak co, ale zakłamywania historii to mają się od kogo uczyć
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.05.2010, 16:14
W związku z tym, ze po raz enty pojawia się wątek Amicolecha pozwolę sobie podlinkować 2 posty autorstwa PvD na temat tego całego tworu, możliwe, że nie każdy czytał:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3102
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3793
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2010, 16:27
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Poza tym chcę zwrócić uwagę na jedną rzecz, Markusie. To nie jest tak, że Wisła przez cały czas ery Cupiała była klubem nie profesjonalnym, czy źle zarządzanym. Przez pierwszy okres czasu byliśmy stawiani za wzór funkcjonowania wszystkim innym klubom ekstraklasy.
To nie sposób i poziom zarządzania w innych polskich klubach decyduje o profesjonalnym zarządzaniu w Wiśle lub jego braku. A jego definicje nie układają polskie kluby i polska rzeczywistość.

Na profesjonalizm składają się standardy i warunki, które trzeba spełnić w każdym elemencie egzystencji klubu - od zawodników i ich prowadzenia się, aż po takie struktury jak marketing i szeroko rozumiane kreowanie polityki klubu.

Nie ma profesjonalnego, stabilnego i mającego dobre wyniki sportowe i finansowe klubu bez fachowców, prezesa, bazy, marketingu, trenerów itd. itp., z ciągłą prowizorką, krrótkowzrocznością, cięciami i bładzeniem po omacku.

A stawianie za wzór klubu, który nie zainwestował ok 80 mln zł w nic trwałego i nie stworzył żadnych profesjonalnych struktur (bo nie mamy i nigdy nie mieliśmy nic - ani marketingu, ani cudownej drużyny, ani fachowego prezesa, ani scoutingu, ani szkolenia, ani bazy, jedynie zmanierowaną grupkę coraz słabiej wybijających się ponad ligową przeciętność kopaczy), było zwykłym błędem. Trzeba było go poprawiać już dawno, zamiast zadowalać się mistrzostwami Polski, które zaciemniały obraz zarządzania klubem. .
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.05.2010 o godz. 16:31.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.05.2010, 16:31
A czy to Jopa wina, że nie stać nas na lepszego obrońcę i go zatrudniamy?
Chyba nie, więc grają tacy na jakich się ma kasę.
A poza tym, powinni strzelić wcześniej drugiego gola i byłoby pozamiatane a tak to teraz draka jest.
Cały zespół sam sobie winny jest.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.05.2010, 17:19
Wystarczy popatrzeć co jest napisane na stronie 90minut.pl pod tabelą za sezon 2005/2006

"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."

Ale wy dalej zaklinajcie rzeczywistość
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2010, 17:32
Maniol napisał(a):Wyświetl post
To, kto w takim razie gra 3 lidze a kto w ekstraklasie ? Czy klub, który powstał w 1922 r. już nie istnieje ? Dlaczego więc to Lech Poznań a nie Amica Wronki będzie mieć mistrza ?
Weź sobie przeczytaj:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3793
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3102

Kolejna sprawa to, to że nic jeszcze nie zdobyliście, bez względu na to, jak się nazywacie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów