The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 18:14
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej od razu wpisać Amice 3pkt za następną kolejkę.
Najlepiej. Masz rację.
the end
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2010, 18:20
http://www.zaglebie-lubin.pl/forum/v...php?f=1&t=5039
na forum Zagłębia kibice pragną zwycięstwa swojej drużyny... czy wy na prawdę myślicie, że Lubin położy się przed Lechem i będzie prosił o jak najmniejszy wymiar kary? wątpię, bo gra się toczy o na prawdę duże pieniądze i piłkarze Zagłębia również mają to na uwadze... myślę, że zagrają jak najlepiej bo to oni tak na prawdę rozdają teraz karty i chcą uzyskać jak najlepsze miejsce na koniec, liczę że pokuszą się o niespodziankę.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 18:22
Brawo Zagłębie Jakby daj Boże się udało to się popłaczę ze szczęścia, tak jak wczoraj płakałem nie wierząc co się stało.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.05.2010, 18:23
Myślę, że się nie podłoży, ale na maksa też nie zagra. Zresztą nawet gdyby to uczynił to Lech ma wszelkie predyspozycje, żeby i tak wygrać. Jakaś tam nadzieja w sercu jeszcze jest, ale lepiej się nie nastawiać na cud, żeby potem nie było tak gorzkiego rozczarowania jak wczoraj wieczorem.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.05.2010, 18:24
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej. Masz rację.
Kolega MaG, jeśli się nie mylę, wypowiadał się ironicznie...

A wracając do tematu, to sądzę, że lepszej okazji na zrewanżowanie się Wiśle, za wygraną z GKS Bełchatowem w 2007 roku i zapewnienie mistrzostwa Zagłębiu, nie będzie. Wierzyć trzeba do końca.

Cytat z portalu Interia.pl:

Cytat:
W tym sezonie gwarantowana suma dla każdej z rywalizujących w ekstraklasie drużyn to 3,4 mln złotych (3,25 przed rokiem). Oprócz tego z części dzielonej na podstawie miejsca w tabeli mistrz może liczyć na 3,2 mln (100 tys. więcej niż w poprzednim sezonie), a każdy kolejny zespół po 200 tys. mniej.

Kolejny składnik całej sumy, to wpływy za transmisje tzw. meczów pierwszego wyboru, czyli najciekawszych spotkań pokazywanych co tydzień przez Canal Plus (trzy z kolejki). Każda taka transmisja oznacza dla klubu 150 tys. złotych zysku. Wisła z tego tytułu może liczyć na 4,2 mln (28 relacji), a Lech (25) na 450 tys. złotych mniej.

Jeśli Wisła Kraków zostanie mistrzem Polski, to łącznie otrzyma 10,8 mln zł, a Lech może liczyć na 10,035.

Pozwoliłem sobie na małe obliczenia, z których wynika, że Zagłębie walczy o 5,6 mln zł za samo 6 miejsce w tabeli, do czego dochodzą niebotyczne sumy za transmisje "meczów pierwszego wyboru", po 150 tys. złotych każda, co daje minimum 900 tys. złotych za mecze z Wisłą, Legią i Lechem. Jeśli stałoby się, że Zagłębie przegra i straci pozycję (nawet cztery lokaty), automatycznie traci 800 tys. zł z tej kwoty, co daje tylko 4,8 mln zł!

Miedziowi mają o co walczyć. O premii 300 tysięcy złotych nie wspomnę.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 12.05.2010 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.05.2010, 18:33
Moze amiczka nie jest gotowa zeby taką presję udźwignąć Ach pocieszam sie zerwaniem zgody ZL z LP , wpisami na ich stronie , Micanskim i Isailovicem.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2010, 18:38
Generalnie - Zagłębie za ten mecz dostanie: 150 tys zł za relację na C+ , do tego jest też za wyższe miejsce w tabeli większa premia od C+ (nie wiem jakie tam są różnice - nigdzie nie mogę znaleźć) no i jeszcze pewnie główny sponsor coś rzuci - jeśli faktycznie mowa o 300 tys. to jest o co grać i głupim by było jakby odpuścili.

Fakt jest taki , że żyjemy nadzieją. I chyba nie do końca wierzymy w to, co mówimy. Mega frajerstwem byłoby , gdyby Lech teraz zwalił to, co gonił cały sezon. Zwłaszcza, że grają u siebie. Ale cuda w piłce się zdarzają i dopóki piłka w grze - wszystko jest możliwe.

W ogóle zauważcie ile wczoraj goli wpadło po 85 minucie meczów... Szok

Co do cudów piłkarskich - zerknijmy na ostatnich kilka lat w Anglii, gdzie różnice sięgają 2-4 punktów..
Popatrzmy na ligę austriacką, gdzie na jedną kolejkę przed końcem mamy trzy drużyny, między którymi jest różnica 3 pkt.
Patrzcie co się w tym sezonie dzieje w lidze czeskiej, gdzie Sparta i Banik mają po 59 pkt, a Jablonec 58
Również np. sezon 2002/03 we Francji - między 1. a 7. drużyną różnica to 6 pkt.
Hiszpania ten rok -coś niesamowitego
Holandia to samo.
w Niemczech walka do przedostatniej kolejki w zasadzie.
w Portugalii długo prowadziła Braga, ostatecznie sukces Benfiki.
w Rosji lata 2007 i 2008, też ogromna zaciętość...
No i pojedyncze mecze, gdzie najlepsze dowody to finały LM 2005 i 1999, Liga Mistrzów 2004 gdzie Monaco i Porto biły wszystkie tuzy, karne w finale LM 2007/08, gdzie strzał Terry'ego w słupek odwrócił wszystko...Mundial cudów sędziowskich w 2002 i odpadanie Hiszpanii i Włochów tak szybko.

I wiele, wiele innych...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.05.2010, 18:49
wedlug mnie Zaglebie Lubin musi zagrac agresywnie, presing zastosowac i wtedy gwiazdki typu Stilic nie istnieje na boisku, a chlop chcial grac zagranica ( z czym do ludzi)
jesli zagraja agresywnie Lechowi moze byc ciezko.

Ja jeszcze wierze ze moze sie stac cud.
Poznan 90minut i Zaglebie strzela na remis badz zwyciestwo. Nasi z Odra wygrywaja i wtedy zobaczyc miny kibicow Lecha na stadionie bezcenne. Jak by tak sie wydarzylo to by bylo super.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.05.2010, 19:04
Ludzie żeby patrzyć na wynik na Bługarskiej trzeba najpierw popatrzyć na wynik na Suchych Stawach, piszecie że Zagłębie walczy o pieniądze a Odra walczy o utrzymanie i będzie gryzła trawę do samego końca i też się przed nami nie położy.

Wciąż żyjecie nadzieją, która być może okazać się znów brutalnie sprowadzi nas na ziemie, czy wczorajszy mecz czegoś nas wszystkich nie nauczył, przed derbami też nie braliśmy innego rezultatu pod uwagę jak zwycięstwo.

Jak pewność, że Wiślacy się podniosą psychicznie po takim meczu
Patrzymy na swoje podwórko a nie na innych!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.05.2010, 19:31
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Wciąż żyjecie nadzieją, która być może okazać się znów brutalnie sprowadzi nas na ziemie, czy wczorajszy mecz czegoś nas wszystkich nie nauczył, przed derbami też nie braliśmy innego rezultatu pod uwagę jak zwycięstwo.
No i zwyciężylibyśmy gdyby nie ten sędzia ale jak widać nie zawsze wynik zależy od ilości prawidłowo zdobytych bramek. A gdyby nie drugi sędzia nikt by aż tak nia narzekła i nie żałował tego co sie stało bo utrzymałby sie status qvo
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.05.2010, 20:03
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Kuchenkorze będą mieli niesamowitą presje , jeżeli od początku nie ustawią sobie spotkania.
Najlepiej byłoby aby prowadzili 1-0 a w końcówce dostali bramkę na do widzenia.
Yhy... Arboleda strzeli swojaka Oj dzieci, dzieci... Nawet Henio już nie wierzy, że Lech to spieprzy. Do dziś nie mogę skumać jakim cudem grając taką kichę, tak długo utrzymywaliśmy lidera. To musiało *******nąć, tylko szkoda, że w ostatniej sekundzie
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 12.05.2010, 20:11
http://www.weszlo.com/blog/1/420 - Czesio niestety chyba miał rację.
Smutne, ale coś w tym jest.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 12.05.2010, 20:27
W sobotę wszyscy musimy drzeć ryja i okazać wsparcie drużynie. Trzeba z nimi być na dobre i na złe. Pisałem, że jeśli będzie koncentracja i ambicja to wygramy derby. Okazało się inaczej przez kuriozum w ostatnich sekundach i sprzedajnego arbitra. Boli cholernie, ale trzeba się podnieść.

Szanse na to, że Lech zgubi punkty są małe, ale są. Dlatego nie ma teraz co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba wygrać z Odrą i czekać na wynik z Poznania. Dopiero bym się wku*wił gdyby Zagłębie wywiozło remis, a nasi odpuszczając mecz z Odrą straciliby mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.05.2010, 20:31
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
No i zwyciężylibyśmy gdyby nie ten sędzia ale jak widać nie zawsze wynik zależy od ilości prawidłowo zdobytych bramek. A gdyby nie drugi sędzia nikt by aż tak nia narzekła i nie żałował tego co sie stało bo utrzymałby sie status qvo
Gdyby Wisła wygrała z Arką, Koroną to też nie było by dyskusji.
Gdyby Wisła grała 15 spotkań na Reymonta to też nie było by dyskusji.
Gdyby Wisła grała swoją piłkę - to też nie było o czym dyskutować .
Gdyby, gdyby - jeden wyraz a zmienia bardzo dużo.

Nie ma co patrzyć na sędziów, szukać spisku, nie wiadomo czego piłka jest niesprawiedliwa i nie zawsze tak jak mówisz wynik zależy od prawidłowo strzelonych ( nie uznanych) bramek, Wisła powinna w tym meczu strzelić 2-3 bramki nie zrobiła tego a gra na 1-0 została nagrodzona samobójczą bramką.

Żyjemy dalej bo czasu nie cofniemy i nie zmienimy wyniku, ale patrząc obiektywnie ja nie zabraniam nikomu marzyć (mieć nadziei, że Lech zremisuje), ale żeby potem nie było znowu narzekania że jest tak a nie inaczej.
Mecz z Cracovią zmienił moje podejście do następnych spotkań.

A jeżeli przed sezonem ktoś by Ci zaproponował 2 miejsce na koniec zawodów, a Ty wiedząc że cały sezon grasz na wyjazdach, nie przyjął byś tej propozycji
Piłkarze, postarali się o to aby rozbudzić w nas marzenia, plany o Mistrzostwie Polski a My w to uwierzyliśmy i jak wielkie jest teraz nasze rozczarowanie, gorycz że tego Mistrza może nie być, mimo ich kiepskiej gry, przeplatanych meczów zwycięskich z porażkami długo byliśmy liderami i łudziliśmy się że w takie słabej formie zdobędziemy Mistrzostwo, wiadome wszystko jest możliwe, ale czy aby znów nie uwierzymy za szybko w potknięcie Lecha i jakże pewne zwycięstwo Wisły w sobotę

Popatrzmy na to z tej strony, zajmujemy 2 miejsce gramy w Pucharach, w lipcu wracamy na Reymonta teraz może być już tylko lepiej. W końcu zagramy przy pełnych trybunach, powróci magia R22.

Nic mnie już nie dziwi jak napisałem wcześniej w innym temacie, mistrz jest możliwy ale nie napalam się już tak na to bo nie chcę po raz kolejny przeżyć rozgoryczenia w sobotę, jak się okaże że nie udało się go obronić.
Będę się cieszył jak się uda, ale to będzie oznaczać że Lech jest większym frajerem od Nas.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.05.2010, 20:58
Cytat:
WIERNOŚĆ

To co stało się w derbach Krakowa jest szokiem dla wszystkich kibiców Wisły. Dlatego apelujemy i prosimy.

Kto z Was ma jakikowliek gadżet Wierności niech przyjdzie w nim na mecz z Odrą (koszulka, bluza, szalik). Przyjdźmy nie dla piłkarzy ale dla klubu, tradycji, historii, nazwy i barw.
Ciągle do kupienia są bilety na sobotni mecz w cenach:
sektory 1 i 4 30 zł.
sektory 2 i 3 20 zł.
Cena dla osób niepsiadających kart kibica jest o 5 zł. droższa.
Przypominamy o Wielkiej Zbiórce na oprawe
SKWK.................
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.05.2010 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
PrzemQ7
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2010, 21:59
Panowie jak wygląda sytuacja powrotu z pod stadionu do centrum podstawiony jest jakiś autobus? zwykła linia, która kursuje cały czas?. Jeszcze jedno autobus na stadion jedzie z okolic runku ulica Lubicz,Basztowa? i o której.Prosiłbym Was bardzo o jakieś sprostowanie.
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 12.05.2010, 21:59
Piszecie o premii dla zagłębia, a dla lecha za mistrza jest pewnie z 5 razy wyższa, więc tutaj bym nie upatrywał szans.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2010, 22:03
PrzemQ7 napisał(a):Wyświetl post
Panowie jak wygląda sytuacja powrotu z pod stadionu do centrum podstawiony jest jakiś autobus? zwykła linia, która kursuje cały czas?. Jeszcze jedno autobus na stadion jedzie z okolic runku ulica Lubicz,Basztowa? i o której.Prosiłbym Was bardzo o jakieś sprostowanie.
tramwaj nr 15 dowiezie Cię z Lubicz aż pod przystanek KS Hutnik.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 13.05.2010, 07:36
Cytat:
Bogusław Cupiał jest bardzo rozczarowany takim rozwojem sytuacji, czemu dał wyraz w rozmowach telefonicznych ze swoimi współpracownikami (właściciel Wisły przebywa za granicą). Trudno w tej chwili dać jednoznaczną odpowiedź na pytanie, jakie decyzje podejmie najważniejszy człowiek w klubie. Udało nam się jednak uzyskać kilka informacji, które wskazują na to, że wcale nie musi być najgorzej w kontekście budowy drużyny na nowy sezon.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.05.2010, 08:08
FevPL napisał(a):Wyświetl post
Piszecie o premii dla zagłębia, a dla lecha za mistrza jest pewnie z 5 razy wyższa, więc tutaj bym nie upatrywał szans.
Ale w ogóle skończcie już ten wątek premii.
Pieniądze nie graja, Lech jest lepszy. Do tego mamy pewność, że będą zapierdzielać. Wypada się pogodzić z vicemistrzostwem ("pogodzić z vicemistrzostwem" - Boże, jak to brzmi ) i żyć dalej. Klepnąć Odrę i niech leci, chociaż taki pozytyw sezonu.

"Liga będzie ciekawsza" - oj wykrakałeś Macieju...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.05.2010, 08:17
massoud napisał(a):Wyświetl post
Bogusław Cupiał jest bardzo rozczarowany takim rozwojem sytuacji, czemu dał wyraz w rozmowach telefonicznych ze swoimi współpracownikami (właściciel Wisły przebywa za granicą). Trudno w tej chwili dać jednoznaczną odpowiedź na pytanie, jakie decyzje podejmie najważniejszy człowiek w klubie. Udało nam się jednak uzyskać kilka informacji, które wskazują na to, że wcale nie musi być najgorzej w kontekście budowy drużyny na nowy sezon. http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Wczoraj rozmawiałem przez telefon z Bogdanem (właściciel Wisły przebywa za granicą) i powiedział choć nie jednoznacznie że ....... i tu można wpisać dowolny tekst. Tak się właśnie pisze tego typu artykułu. Gówno wiedzą a coś pisać muszą
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 13.05.2010, 08:36
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj rozmawiałem przez telefon z Bogdanem (właściciel Wisły przebywa za granicą) i powiedział choć nie jednoznacznie że ....... i tu można wpisać dowolny tekst. Tak się właśnie pisze tego typu artykułu. Gówno wiedzą a coś pisać muszą
A nie z Bogusławem?

To, co się stanie, okaże się po ostatniej kolejce. Zaczekałbym z dywagacjami na ten temat, co zrobi Cupiał, a czego nie.
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.05.2010, 08:49
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
A nie z Bogusławem?

To, co się stanie, okaże się po ostatniej kolejce. Zaczekałbym z dywagacjami na ten temat, co zrobi Cupiał, a czego nie.
Kominkowi chodziło zapewne o tak zwanego "anonimowego pracownika z bliskiego otoczenia prezesa Cupiała" na którego to zazwyczaj powołują się dziennikarze w podobnych "artykułach"
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 13.05.2010, 08:52
Tom'ash napisał(a):Wyświetl post
Kominkowi chodziło zapewne o tak zwanego "anonimowego pracownika z bliskiego otoczenia prezesa Cupiała" na którego to zazwyczaj powołują się dziennikarze w podobnych "artykułach"
Wybacz, mój błąd
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 13.05.2010, 09:17
Gadanie teraz,w takiej sytuacji o "dodatkowych motywacjach" w postaci lewej kasy za remis dla Zagłębia,moim zdaniem nie przystoi.
Trzeba mieć odrobinę godności.Panowie i Panie.Przecież tak naprawdę nasi "kopacze" s*******ili całą robotę nie w ostatnich sekundach meczu derbowego!
To stało się już dawno!Cudem było to ,że pomimo tak bezbarwnej gry naszej Wisły,ta od 26 kolejek przewodziła w tabeli ligowej stawce.
Inną sprawą jest że Zagłębie zagra w meczu z amiką,na totalnym luzie.Ci drudzy pod zajebistą presją,i tu ewentualnie można doszukiwać się pewnej szansy na stratę punktów przez lokomotywę.
Stara to prawda że kiedy się coś bardzo chce,to niekoniecznie to wychodzi.Więc?
No własnie.Na nic nie liczę,ale jak ktoś wcześniej powiedział "suma zysków i strat zawsze wychodzi na zero".No i tego się trzymajmy.
Skoro lokomotywa dostała w prezencie od sędziów w meczu z Ruchem kolejne 3 pkt,a my w ostatniej chwili punkty w meczu derbowym straciliśmy...
Nic bardziej by mnie nie ucieszyło,już pomijam fakt kolejnej "soboty cudów" ,pełnego stadionu amiki przygotowanego do wielkiej fety...a tu dupa!
To może być piekne!
Co do meczu z Odrą.No cóż.Mamy tam swoich byłych graczy.Trzeba bedzie ich spuścić z ligi.Pamiętajmy o tym ,zapomnieć o derbach.To już sie stało a nasi piłkarze będą nas bardzo potrzebować w tym ostatnim meczu!
Odrębnym faktem jest praca polskich sedziów.
Myślę że wrocławska prokuratura powinna się przyjrzeć bardziej szczegółowo pracy niektórych panów,którzy swoimi błędnymi (zamierzonymi bądź nie?) decyzjami decydują kto bedzie MP a kto z ligi spadnie.
Ja rozumiem możliwość popełnionych błędów w tej pracy,ale to co sie dzieje nie wiem jak Was,ale mnie aż w oczy kłuje.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
gados82
Member

Od: 07.2004

Stary 13.05.2010, 10:51
IMO te całe gadanie o premii dla Lubina za urwanie pkt Amice to tylko zasłona żeby nie było gadania po meczu jak Amica wygra że Zagłębie odpuściło żeby nie było tej samej sytuacji co w meczu Lechia - Piast

Dla mnie ten sezon to był jeden z bardziej pokręconych: mecze na jakiś dziwnych stadionach przebudowy na dobrą sprawe Wisła grała 30 meczy na wyjeździe. Trzeba wreszcie coś zmienić w tej drużynie bo nawet jak byśmy mieli te MP to marne były by szanse na powalczenie w Europie. W tym sezonie LM (raczej) nie bedzie dla Wisły. Dajmy się skompromitować Amice w Europie. Z poziomem naszej ligi jest to bardzo realne
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.05.2010, 11:29
Czy zdobędziemy MP czy nie,czas pokaże. Na obecną chwilę tli się iskierka nadziei. Graliśmy w tym sezonie katastrofalnie więc brak MP przyjmę z godnością,choć boli sposób w jaki go straciliśmy oraz to,ze na rzecz druzyny,ktora wcale lepiej od nas nie grała. To wszytko da się wytlumaczyć,zrozumieć. Ale nie da się w ni cholerę wyjaśnić i racjonalnie wytłumaczyć jak trener druzyny,ktora jeszcze ma szanse na MP,mówi,że już się pogodził z drugim miejscem. Ja się pytam,co to ****a jest?Trener nie wierzy to zawodnicy mają wierzyć?I to jest clue tego seoznu. Brak wiary i motywacji. Kiedyś na weszlo był o tym wpis. Że ta drużyna nie ma jaj, i tu się zgadzam z redaktorami z Weszło.
Mimozy do n -tej potęgi. Grają mecz z nieprawdopodobnie słabą Cracovią, prowadzą 1-0 i już zadowleni. Henryk stoi na ławce rezerowych i z kimś sobie pogaduszki prowadzi. A on powinien stać i drzeć się dobić,dobić. Wszak parchate musiałyby się po stracie bramki odkryć. Wbić im jeszcze jednego gola sztuką wielką nie było. No ale po co,wszak przykrości przeciwnikowi robić nie można. Doprawdy nie wiem na co oni liczyli stojąc i kopiąc się po czołach. Tym bardziej,ze Chorzowie był mecz na remis. No ale to nie pierwszy taki mecz,odbębniony wręcz. Tutaj potrzeba wymiany mentalnej,takiego Bellamego,Materazziego, itd. Kogoś kto walnie jak Kahn swego czasu swojego obrońce przy wszystkich za brak reakcji i ambicji w grze. Wiele spotkań przez brak jaj zremisowaliśmy i przegraliśmy.
Jedne patrzyt na drugiego i tyle. Agresji przeciwko rywalowi nie ma za grosz,no jest co prawda ale tylko w formie pretensji za źle zagraną piłke. To co teraz czytam,że w Poznaniu już jest mistrz jest dla mnie nie pojęte. Zostal jeszcze jeden mecz,tym bardziej,że Amika nie gra znów nie wiadomo czego. Wystarczy zgnieść ich presingiem i już mają problem. No ale gdzież. W sumie to po co wychodzić na murawę. Niech Henryk drugi skład wystawi,wszka mistrz już jest w Poznaniu. Za takie podejście to bym powywalał z roboty zaraz po usłyszeniu takich słów z ust trenera i piłkarza jakiegoś. Żeby nie było tak,jak już ktoś o tym wpsomniał,że nagle Zagłębie wyrówna,lub strzeli gola,które da im prowadzenie a my będziemy oglądać piknik,no bo mistrz już jest w Poznaniu. Żebyśmy jeszcze bardziej frajersko nie stracili tego mistrza. No ale z tego co widże to w sumie już wszyscy sa pogodzeni. Ot mentalność zwycięzców.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 13.05.2010, 11:35
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Czy zdobędziemy MP czy nie,czas pokaże. Na obecną chwilę tli się iskierka nadziei. Graliśmy w tym sezonie katastrofalnie więc brak MP przyjmę z godnością,choć boli sposób w jaki go straciliśmy oraz to,ze na rzecz druzyny,ktora wcale lepiej od nas nie grała. To wszytko da się wytlumaczyć,zrozumieć. Ale nie da się w ni cholerę wyjaśnić i racjonalnie wytłumaczyć jak trener druzyny,ktora jeszcze ma szanse na MP,mówi,że już się pogodził z drugim miejscem. Ja się pytam,co to ****a jest?Trener nie wierzy to zawodnicy mają wierzyć?I to jest clue tego seoznu. Brak wiary i motywacji. Kiedyś na weszlo był o tym wpis. Że ta drużyna nie ma jaj, i tu się zgadzam z redaktorami z Weszło.
Mimozy do n -tej potęgi. Grają mecz z nieprawdopodobnie słabą Cracovią, prowadzą 1-0 i już zadowleni. Henryk stoi na ławce rezerowych i z kimś sobie pogaduszki prowadzi. A on powinien stać i drzeć się dobić,dobić. Wszak parchate musiałyby się po stracie bramki odkryć. Wbić im jeszcze jednego gola sztuką wielką nie było. No ale po co,wszak przykrości przeciwnikowi robić nie można. Doprawdy nie wiem na co oni liczyli stojąc i kopiąc się po czołach. Tym bardziej,ze Chorzowie był mecz na remis. No ale to nie pierwszy taki mecz,odbębniony wręcz. Tutaj potrzeba wymiany mentalnej,takiego Bellamego,Materazziego, itd. Kogoś kto walnie jak Kahn swego czasu swojego obrońce przy wszystkich za brak reakcji i ambicji w grze. Wiele spotkań przez brak jaj zremisowaliśmy i przegraliśmy.
Jedne patrzyt na drugiego i tyle. Agresji przeciwko rywalowi nie ma za grosz,no jest co prawda ale tylko w formie pretensji za źle zagraną piłke. To co teraz czytam,że w Poznaniu już jest mistrz jest dla mnie nie pojęte. Zostal jeszcze jeden mecz,tym bardziej,że Amika nie gra znów nie wiadomo czego. Wystarczy zgnieść ich presingiem i już mają problem. No ale gdzież. W sumie to po co wychodzić na murawę. Niech Henryk drugi skład wystawi,wszka mistrz już jest w Poznaniu. Za takie podejście to bym powywalał z roboty zaraz po usłyszeniu takich słów z ust trenera i piłkarza jakiegoś. Żeby nie było tak,jak już ktoś o tym wpsomniał,że nagle Zagłębie wyrówna,lub strzeli gola,które da im prowadzenie a my będziemy oglądać piknik,no bo mistrz już jest w Poznaniu. Żebyśmy jeszcze bardziej frajersko nie stracili tego mistrza. No ale z tego co widże to w sumie już wszyscy sa pogodzeni. Ot mentalność zwycięzców.
Jak mawiał Władysław Grzeszczyk: "Dopóki zwycięstwo jednych w klęsce drugich, dopóty żadna klęska nie jest ostatnia." Zaczekajmy do soboty. Ja wierzę do końca.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2010, 11:50
ŚP Kaziu Górski mawiał piłka jest jedna a bramki są dwie,zostało 90min, zobaczymy cuda sie zdarzają przykład ostatnia kolejka
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.05.2010, 11:52
Odra gratuluje Lechowi mistrzostwa....
http://www.odra.wodzislaw.pl/?page=a...=nastepny-mecz

Ten mecz musimy wygrać!!! I spuścić ich wreszcie do niższej ligi - jak nie teraz to kiedy
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Aimable : 13.05.2010 o godz. 11:55.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów