The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 19:28
Przypominam Wisła Lazio
http://www.youtube.com/watch?v=6hHcTdB3qns

Kto strzelił samobója?
I jak słyszę że każdemu się może zdarzyć - to ...k.....gośc bierze pewnie z 20-30 tyś miesięcznie i w 93 min strzela z 12 m do swojej bramki to to jest przypadek? Jop jest kaleką który powinien grać w okręgówce (co najwyżej) bo takiemu z okręgówki możnaby wybaczyć, trenuje po godzinach , jest amatorem , ok. Ale nie dośc że to nie pierwszy raz to jeszcze zniweczyć cały sezon... bez jaj i ktoś tu pisze że każdemu może się zdarzyć....rykoszet tak , jakiś pechowy wślizg tak ale główka z 12m pod poprzeczkę?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Robert
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 12.05.2010, 19:31
Domyslam sie co moze teraz przezywac Mariusz Jop i odpowiedzialna za to co sie stalo jest cala druzyna Wisly tylko co teraz kolejna zmiana trenera?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2010, 19:40
Prosba, nie karmcie trolli. Jeden za sukces uwaza euro2012 ktore oszustwem Poznan zabral Krakowowi, czkawka nawet dzis sie to odbilo gdzie miasto Poznan, ktore wyprzedzilo Krakow w kategorii "komunikacja" zostalo uznane przez uefa jako to z najslabszym lotniskiem. Nastepny wyraza radosc pokazujac srodkowy palec zamiast po prostu cieszyc sie. No coz, mozna i tak.

Drodzy fanatycy Amiki Wronki. Gratulujemy wam wspaniale, uczciwie wygranego meczu z Ruchem i wielu innych. Zazdroscimy stadionu, kibicow, euro, koziolkow, rogali marcinskich i czego tam jeszcze w najpiekniejszym miescie swiata macie. Jestescie najlepsi i dziekujemy ze zechcieliscie zaszczycic mas tu swoja obecmoscia, moglismy oswietlic sie w waszym blasku.
A teraz spierdalajcie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Stary 12.05.2010, 19:51
Temat oczyszczę, napinacze z Poznania macie swoje forum, ale podejrzewam, że tam nie piszecie bo się "wodza" obawiacie.

A Wiślaków proszę o nie wdawanie się głupie pyskówki bo tylko więcej postów do usuwania przez to mamy.
Ostatnio edytowane przez ewcia : 12.05.2010 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.05.2010, 19:54
Markus napisał(a):Wyświetl post

..... przez ostatnie 13 lat Cupiał nie stworzył przy Reymonta profesjonalnego i sprawnie zarządzanego klubu. I to nigdzie, w żadnym elemencie. Nie mamy porządnej bazy treningowej, struktur wewnątrzklubowych, marketingu, scoutingu, fachowego prezesa, opieki medycznej, naprawdę wartościowych zawodników, struktury szkolenia, przemyślanej, długofalowej polityki personalnej, nawet trener bramkarzy jest z przypadku.Zamiast dalekosiężnej strategii rokrocznie obowiązuje doraźne cięcie kosztów i patrzenie, co będzie i na co można sobie akurat w tym momencie pozwolić.
No tak .... to co można powiedzieć o innych klubach polskich ? ....

Łatwo jest tak zdeptać dorobek tych 13 lat ....

My kibice Wisły możemy być dumni ze swojego klubu , chociaż wiele jest do zrobienia (w sumie dobrze wypunktowałeś co trzeba poprawić ...).
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 12.05.2010, 20:06
Do Grantar.
Masz absolutną rację,Pan Cupiał naprawdę zasługuje na ogromny szacunek.
Tyle Mistrzostw Polski robi wrażenie.
Ja wiem,Pan Cupiał chciał a właściwie marzył o tym,żeby Wisła osiągnęła znaczące sukcesy w Europie.
Chodzi w szczególności o Ligę Mistrzów,zawsze czegoś brakowało...

Kibice Wisły Kraków,Pan Cupiał to jest Polskie Dobro Narodowe,komu się chce przeznaczać tyle kasy w sport i jeszcze odnosić sukcesy?
Ten człowiek kocha Wisłę i dlatego jesteście Wielcy.
Pozdrawiam.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.05.2010, 20:07
Wiecie co... trzeba iść dalej! Wygrać z Odrą, zachować honor i iść dalej, mówi się trudno, to co było się już nie zmieni. Lech ma pier*** farta i tyle... Podniecają się 17 bramkami Lewego... podniecają się mistrzem ale nie wiedzą, że mają przeciętną drużynę i to mówię szczerze! Lepiej jest gonić niż uciekać i w przyszłym sezonie wszyscy będą skupieni na Lechu a Wisła wtedy zacznie grać tak, że wszystkim szczeny opadną! Z historii pamiętam, że Wisła żeby dobrze zagrała w Pucharach to musiała przegrać Mistrzostwo i teraz mam nadzieję, że będzie podobnie i odrodzi się niczym "feniks z popiołu"
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 12.05.2010, 20:51
Roznica miedzy Lechem a nami jest taka ze oni sprowadzili za 400 tys euro Krivca ktory najprawdopodobniej zdobedzie im mistrza a my wzielismy darmowego Jopa ktory to tego mistrza nam zabierze. Zarzadzanie klubem i transfery musza byc robione profesjonalnie a nie na 'hurra'.
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 12.05.2010 o godz. 21:09.
Odpowiedz cytując
damianos
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 12.05.2010, 21:10
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co... trzeba iść dalej! Wygrać z Odrą, zachować honor i iść dalej, mówi się trudno, to co było się już nie zmieni. Lech ma pier*** farta i tyle... Podniecają się 17 bramkami Lewego... podniecają się mistrzem ale nie wiedzą, że mają przeciętną drużynę i to mówię szczerze! Lepiej jest gonić niż uciekać i w przyszłym sezonie wszyscy będą skupieni na Lechu a Wisła wtedy zacznie grać tak, że wszystkim szczeny opadną! Z historii pamiętam, że Wisła żeby dobrze zagrała w Pucharach to musiała przegrać Mistrzostwo i teraz mam nadzieję, że będzie podobnie i odrodzi się niczym "feniks z popiołu"

Kolego, Lech ma przeciętną drużynę? Jestem kibicem Wisły od wielu lat ale obiektywnie oceniając siłę polskich zespołów to na ten moment tylko Lech może nas jako tako dobrze reprezentować na arenie międzynarodowej a przynajmniej na pewno lepiej niż Wisła.

Kim Wisła ma grać?

Bocznymi obrońcami którzy są mega wolni w stosunku do ich odpowiedników z silnych lig europejskich?

Środkiem pomocy który kompletnie nie ma pomysłów na rozegranie akcji? np. brak niesygnalizowanych szybkich zagrań? Jeśli nie wiecie co to jest to oglądnijcie np. Iniestę w akcji.

Skrzydłowymi których dośrodkowanie można porównać do wykopu w rugby?

Boguskim który z kilku metrów nie trafia na pustą bramkę?
Małeckim który się stara ale jak już dochodzi do sytuacji to nie potrafi celnie huknąć na bramkę?
Brożkiem który niby jest szybki ale jest strasznie nieskuteczny?

Jestem całym sercem za Wisłą i bardzo mnie zabolała "porażka" z Cracovią ale w przeciwieństwie do wielu z was drodzy kibice, świat oceniam obiektywnie.

Sprawa jest jasna. W Wiśle i w całej polskiej piłce nie zmieni się nic dopóki nie stworzy profesjonalnej bazy treningowej gdzie profesjonalni trenerzy a nie jakieś pijaki będą szkolić młody polski narybek. Nie ma szans aby w prawie 40 milionowym kraju nie było utalentowanych piłkarzy...
Ostatnio edytowane przez damianos : 23.06.2011 o godz. 15:26.
Instalacje elektryczne Elektryk Kraków
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 21:13
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Roznica miedzy Lechem a nami jest taka ze oni sprowadzili za 400 tys euro Krivca ktory najprawdopodobniej zdobedzie im mistrza a my wzielismy darmowego Jopa ktory to tego mistrza nam zabierze. Zarzadzanie klubem i transfery musza byc robione profesjonalnie a nie na 'hurra'.
Nie wiele brakowało, a skończyłoby się tak, że zdobylibyśmy majstra oszczędzając 400tys euro. Jest jeszcze nadzieja.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 12.05.2010, 21:13
Kilka razy budzłem się w nocy i pytałem sam siebie...Jak to możliwe? Przed rozpoczęciem sezonu drugie miejsce wielu z nas wzięloby z pocałowaniem w rękę. Po Levadii, w perspektywie 30 meczów na wyjeździe niewielu było takich, ktorzy nie byliby zadowoleni miejsca na podium. Gdybysmy to pierwsze miejsce stracili w innych okolicznosciach....Gdybysmy tracili 10 pkt... a to bylo takie nagłe... jak oberwanie po gębie...Masakra! No ale... http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...a276&_ticrsn=3 myślał indyk o niedzieli... coś mam optymistyczne przeczucia co do Zagłębia... A poza tym największe suckcesy w Europie odnieślismy po vicemistrzostwie
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 12.05.2010, 21:16
Grantar napisał(a):Wyświetl post
No tak .... to co można powiedzieć o innych klubach polskich ? ....

Łatwo jest tak zdeptać dorobek tych 13 lat ....

My kibice Wisły możemy być dumni ze swojego klubu , chociaż wiele jest do zrobienia (w sumie dobrze wypunktowałeś co trzeba poprawić ...).
To nie Cupiał miał tworzyć struktury klubu, tylko prezes zarządu. Niestety, pech Cupiała polegał na tym, że dobierał sobie takich właśnie fachowców. Ale trudno sobie wyobrazić, żeby Cupiał zajmował się rekrutacją specjalistów od marketingu czy skautów. Od tego jest zarząd klubu.

Poza tym chcę zwrócić uwagę na jedną rzecz, Markusie. To nie jest tak, że Wisła przez cały czas ery Cupiała była klubem nie profesjonalnym, czy źle zarządzanym. Przez pierwszy okres czasu byliśmy stawiani za wzór funkcjonowania wszystkim innym klubom ekstraklasy.

Problem w tym, że od tamtej pory kilka klubów ostro się wzięło za siebie i po prostu nas dogonili. Poziom profesjonalizmu się wyrównał, a my niestety nie wykorzystaliśmy szansy bycia pierwszymi i zatrzymaliśmy się w miejscu.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.05.2010, 21:37
Wisła po klęsce, czyli co dalej?

Rzeczowy tekst.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...alej,id,t.html
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2010, 21:45
To co się wczoraj wydarzyło nie ma logicznego wytłumaczenia. ta eskalacja pecha, ludzkich pomyłek jaka dotknęła Wisełkę jest wręcz nie do opisania. Pomimo tego, że w tym sezonie zrobiliśmy wszystko ,aby nie zdobyć tego tytułu, to jednak uważam, że i tak byliśmy lepsi od Amici. 11.05.2010 niebiosa były przeciwko Wiśle i zafundowały nam traumę, z której długo możemy się nie podnieść. Może los pokarał nas za pokemonów, którzy podczas ostatniej fety zamiast cieszyć się z mistrzostwa śpiewali tylko i wyłącznie obraźliwe piosenki o Legii, Lechu itp., wywołując powszechny niesmak.
Odpowiedz cytując
Fan Lecha
Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2010, 21:52
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Szczescie w tym sezonie mielismy raz, w Warszawie na Polonii. Pecha kilka razy. Wałkow sedziowskich tez nam sporo wykrecono.
Nie to zeby sie zalic, ale jak ktos pisze bezpodstawnie ze to my mielismy szczescie to niech to udowodni.
Raz mowisz, no to masz drugi mega samoboj ktory zawstydził nie tylko Jopa:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Cos krotka pamiec masz.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.05.2010, 22:07
Chciałem zauważyć e jak Kasperczak przyszedł pierwszy raz do Wisły to też nie było miastrza, a co było później wszyscy pamiętamy
Fan Lecha napisał(a):Wyświetl post
Cos krotka pamiec masz.
Raz mieliśmy szczeście a raz pecha i wyszło na zero ale tylu pomyłek sędziowskich które spowodowały to co jest teraz, decydujących ostatecznie o mistrzostwie to u nas w meczach było o dużo za dużo, ale Lech jesli miał jakieś pomyłki to tylko na swoją korzyść a kumulacja tego wszystkiego przypadła na wczorajszą kolejkę gdzie były oba "rodzaje" pomyłek jedna na niekorzyść Wisły i dwie na korzyść Lecha i dalej mowicie że wam nikt nie pomaga i że wam sie nalezy.
Swoją drogą to przypomina to trochę sezon chyba 2006 gdy mistrza zdobyła Legia wygrając co tydzień 1:0 w ostatnich minutach z przeciwnikami zmęczonymi przez Wisłę tydzień wcześniej a wszystkie ich mecze były dzień po Wiśle czyli znali wynik
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 12.05.2010 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.05.2010, 22:30
Porównywanie Wisły 2002 do 2010 to kpina,wtedy przegraliśmy nie w przedostatniej kolejce a duzo,dużo wcześniej,mimo,że Legia wygrywała fuksiarskimi bramkami "Wiślaka" SS.
Nie broniłem Skorży,nie bronię Kasperczaka - za tragiczną pomyłkę z wstawieniem Jopa na prawą obronę plus gadanie,że to koniec szans na mistrza z miejsca podziękowałbym temu panu. Tym razem nie ma możliwości bezhonorowego dojenia z Cupiała kasy.
Nie wiem jak Wy,ale ja dalej nie mogę się pogodzić z wczorajszym i pewnie znowu czeka mnie bezsenna noc.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.05.2010, 23:14
To był najbardziej spektakularny tzw. strzał we własne kolano, jaki widziałem w meczu o najwyższą stawkę w Polsce w ciągu ostatnich kilku lat. Jopa nic nie usprawiedliwia, jego tłumaczenie o przypadkowości ("1 sytuacja na 1000") nie ma żadnego znaczenia, ten zawodnik nie miał żadnego prawa TAK zagrać (wybić głową za siebie we własnym polu karnym). Już od dawna było wiadomo, że akurat Mariusz jest chodzącą tykającą bombą i że wstawianie go do składu na boku obrony to wielkie ryzyko. Nie popisał się tym samym trener Kasperczak, który do meczu z Koroną sprawiał bardzo dobre wrażenie: po meczu w Gliwicach pogubił się, jego zmiany nie działały (zwycięstwo w Warszawie tylko nieznacznie poprawia jego wizerunek). I nieuzasadnione są narzekania na sędziego oraz skargi na taktykę w meczu z Lechem 3 tygodnie temu (tamten remis był bardzo dobrym wynikiem dla Wisły, późniejsze wyniki tego nie zmieniają i nie zmienią).

Wisła przegrała tegoroczne mistrzostwo w naprawdę idiotyczny sposób, mieliśmy do czynienia wczoraj z czymś, co niemalże w pełni oddaje istotę określenia "frajerstwo". Jestem kibicem Wisły, ale jak widzę koniec 93. minuty w derbach w meczu decydującym o mistrzostwie Polski i zagranie Jopa to po prostu się uśmiecham. Nie wiem, może to forma odreagowania złości. I tego w sumie wszystkim życzę, szkoda życia na frustracje, których Wisła przez ostatni rok dostarczyła prawdziwy ogrom. Pomyślcie też altruistycznie: ile ta wczorajsza kompromitacja wiślackiego obrońcy uleczy, choćby chwilowo, tę silnie zakompleksioną część kibiców drużyny z Poznania (część, nie generalizuję). O, niech mają coś od życia

Niby Zagłębie może jeszcze namieszać, ale tak naprawdę Wisła jaka była przez ostatni rok, jaka jest - taka i będzie. Żałośnie nieporadna w kluczowych momentach, pełna słabych punktów i bez perspektyw na przyszłość. Poważne zmiany to jedyna droga do sukcesów.

Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Pan Cupiał naprawdę zasługuje na ogromny szacunek. (...)
Ja wiem,Pan Cupiał chciał a właściwie marzył o tym (...)
Pan Cupiał to jest Polskie Dobro Narodowe,
Już tak nie Pan-uj. Jakby było więcej takich na forum to mielibyśmy Pana Skorżę, Pana Brożka, Pana Jopa, Pana Małeckiego, Pana Kirma, Pana Pawełka, itd.
Serdecznie się uśmiechnąłem przy tym "Polskim Dobrze Narodowym"

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
<3 Wisla Kraków
Member

Od: 05.2008

Stary 12.05.2010, 23:35
Jednak piłka nożna jest okrutna.. heh, ciekaw jestem czy Zagłębie sie wyłoży przed amica czy będzie walczyć o 3pkt albo choćby o remis.Ja wierze,ze jednak to MY będziemy świetowac MP(wszystko może sie zdarzyć! )
Pociesza mnie jeszcze,ze Sląsk sie utrzymał,a arka poleci do 1ligi.
Heja i do zobaczenia na SS w sobote !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.05.2010, 00:17
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
To co się wczoraj wydarzyło nie ma logicznego wytłumaczenia. ta eskalacja pecha, ludzkich pomyłek jaka dotknęła Wisełkę jest wręcz nie do opisania. Pomimo tego, że w tym sezonie zrobiliśmy wszystko ,aby nie zdobyć tego tytułu, to jednak uważam, że i tak byliśmy lepsi od Amici. 11.05.2010 niebiosa były przeciwko Wiśle i zafundowały nam traumę, z której długo możemy się nie podnieść. Może los pokarał nas za pokemonów, którzy podczas ostatniej fety zamiast cieszyć się z mistrzostwa śpiewali tylko i wyłącznie obraźliwe piosenki o Legii, Lechu itp., wywołując powszechny niesmak.

Caly tez sezon to jedna wielka porażka. ..pozwole sobie na krótką analize

!.Najpierw mial byc dobry wystep w pucharach -skonczylo sie wtopą 100-lecia z Levadią ,ktora zapamietamy chyba do konca zycia.

2.Potem porazka o SuperPuchar w Lubinie z Amiką.

3.Nastpnie miala byc rehabilitacja w Lidze....runda jesienna to meczarnie w Sosnowcu ,i cieszenie sie z sukcesow typu zwyciestow z Jaga czy Polonia Warszwa gdzie rownie dobrze mogly byc porazki,
Porazki oczywiscie przyszly ; Legia ,Cracovia- czyli kolejny wstyd -jedyne jakis pozytw to zwyciestwo w Chorzowie (ale moglo tez go nie byc)

4.Potem przerwa i nasze "zbrojenie" czyli pozbycie sie Cwilelonga zastanie go Hristovem....

5.Runda rewanzowa -az czlowiek chce zeby jej nie bylo na poczatek .porazki z Belchatowem ,Arka

6.DLugo wyczekiwane pozegnanie z Macikiem i jego ekspertami ktorymi zawdzieczamy ta padake Rafalem "spokojine ich ogramy" Jansem i tym drugim nieudacznikiem Terrazonim ktory spowodowla ze pilkarze cala runde ruszali sie jak parowozy z weglem.

7.Wejscie Henka i odpadnecie z Pucharu Polski.

8.Dalsza czesc popisów -poczatek niby w miare zwyciestwa w Bytomiu czy ze Slaskiem ale wtopa z Koroną byla gwozdziem do trumny.Nawet zwyciestwo na Lazienwiskiej smakowało tak jakby z brudniej szklanki .

9.Samoboj z Cracovia ktora spina klamrą ten tragiczny sezon ,wlasciwie bez chwili wiekszej radosci.

Rok kompletnie w plecy ,sezon tak beznadziejny ze chcialo by sie ten rok wymazac z pamieci....smutne.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 13.05.2010, 06:36
raindog napisał(a):Wyświetl post

Piłkarze Cracovii dostosowali się do poziomu kiboli...
Nie ma czegoś takiego jak KIBOL!!! To że sobie Stecu z brudnymi włosami wymyślił nowomowę to nie znaczy, że mamy jej używać
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 13.05.2010, 07:18
Fan Lecha napisał(a):Wyświetl post
Cos krotka pamiec masz.
Widzisz, ty o szczesciu, my o wałkach.
Szczescie: idac na egzamin trafiasz na jedyne pytanie ktore umiesz.
Walek: nie trafiasz z pytaniem, korzystasz ze sciagi lub wrecz oferujesz egzaminatorowi przekupstwo.

Jako prawny spadkobierca Amiki Wronki, dzisiejszy lider ekstraklasy jest klubem Fryzjera. Pozostawie to bez komentarza.
Ewentualny tytul zepnie klamra rok 1993 z 2010.. Wtedy nieistniejacy juz Lech Poznan zdobyl tytul bo dwa inne kluby urzadzily sobie pokazowke na to kto jest lepszym zlodziejem, dzis Amica po ordynarnych bledach sedziowskich zostala liderem. Wtedy i dzis kibice z Wielkopolski cieszyli sie z takiego sposobu zdobycia tytulu. Wasza sprawa.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.05.2010, 08:32
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, ty o szczesciu, my o wałkach.
Szczescie: idac na egzamin trafiasz na jedyne pytanie ktore umiesz.
Walek: nie trafiasz z pytaniem, korzystasz ze sciagi lub wrecz oferujesz egzaminatorowi przekupstwo.

Jako prawny spadkobierca Amiki Wronki, dzisiejszy lider ekstraklasy jest klubem Fryzjera. Pozostawie to bez komentarza.
Ewentualny tytul zepnie klamra rok 1993 z 2010.. Wtedy nieistniejacy juz Lech Poznan zdobyl tytul bo dwa inne kluby urzadzily sobie pokazowke na to kto jest lepszym zlodziejem, dzis Amica po ordynarnych bledach sedziowskich zostala liderem. Wtedy i dzis kibice z Wielkopolski cieszyli sie z takiego sposobu zdobycia tytulu. Wasza sprawa.
Orzeu, ja wiem, że jesteś sfrustrowany, ja też. Nie mam też ochoty wstawiać się za Lechem, ale pozostańmy obiektywni. Przynajmniej my.

Rok 1993 to ewidentny wał, który polegał na - niestety - zeszmaceniu się piłkarzy Wisły. Między innymi. Trudno w takich okolicznościach winić za to ówczesnego Lecha.
Rok 2010 to seria sędziowskich pomyłek, w których nikt nikomu niczego nie udowodni, to ewidentnego wała tu nie widać - co najwyżej można zwalić na poziom polskich sędziów.
Ponadto wiesz dobrze, że gdybyśmy na początku wiosny nie stracili 8 punktów z ogórkami, to do meczu z Koroną Wisłą przystępowała by prawdopodobnie jako nowy mistrz Polski.
Ewidentny wał to było kupienie przez Lecha ekstraklasy, do czego przyznają się nawet zagorzali fani Lecha, których osobiście znam...

A teraz pytanie do odwiedzających nas kibiców Lecha:

Panowie, wytłumaczcie mi proszę, jak to na prawdę jest: Jak się Wam zarzuca, że obecny Lech to tak na prawdę Amica, a nie stary dobry Lech, to się burzycie, że to bzdura, że ciągłość klubu jest zachowana itp itd.

Natomiast jak się Wam mówi, żebyście oddali pieniądze wierzycielom, to twierdzicie, że nowy Lech nie odpowiada za grzechy starego, bo to nie ten sam klub itp itd....

Weźcie się w końcu określcie, bo na prawdę przykro słuchać i czytać, jak się zwijacie w swoich tłumaczeniach niczym piskorz... Jak jesteście starym Lechem, to ponieście konsekwencję swojej polityki finansowej, łącznie z korupcyjnymi zarzutami. A jak nie jesteście Lechem, to o co się wściekacie, jak się na Was mówi Amica?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 13.05.2010, 09:02
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Orzeu, ja wiem, że jesteś sfrustrowany, ja też. Nie mam też ochoty wstawiać się za Lechem, ale pozostańmy obiektywni. Przynajmniej my.

Rok 1993 to ewidentny wał, który polegał na - niestety - zeszmaceniu się piłkarzy Wisły. Między innymi. Trudno w takich okolicznościach winić za to ówczesnego Lecha.
Rok 2010 to seria sędziowskich pomyłek, w których nikt nikomu niczego nie udowodni, to ewidentnego wała tu nie widać - co najwyżej można zwalić na poziom polskich sędziów.
Ponadto wiesz dobrze, że gdybyśmy na początku wiosny nie stracili 8 punktów z ogórkami, to do meczu z Koroną Wisłą przystępowała by prawdopodobnie jako nowy mistrz Polski.
Ewidentny wał to było kupienie przez Lecha ekstraklasy, do czego przyznają się nawet zagorzali fani Lecha, których osobiście znam...

A teraz pytanie do odwiedzających nas kibiców Lecha:

Panowie, wytłumaczcie mi proszę, jak to na prawdę jest: Jak się Wam zarzuca, że obecny Lech to tak na prawdę Amica, a nie stary dobry Lech, to się burzycie, że to bzdura, że ciągłość klubu jest zachowana itp itd.

Natomiast jak się Wam mówi, żebyście oddali pieniądze wierzycielom, to twierdzicie, że nowy Lech nie odpowiada za grzechy starego, bo to nie ten sam klub itp itd....

Weźcie się w końcu określcie, bo na prawdę przykro słuchać i czytać, jak się zwijacie w swoich tłumaczeniach niczym piskorz... Jak jesteście starym Lechem, to ponieście konsekwencję swojej polityki finansowej, łącznie z korupcyjnymi zarzutami. A jak nie jesteście Lechem, to o co się wściekacie, jak się na Was mówi Amica?
Nie winie Lecha za 93, napisalem tylko jak doszlo to ich tytulu wtedy.
Tak samo jak uwazam ze tytul prawdopodobnie stracilismy meczami z Arka czy Korona.
Ale widzialem mecz wtorkowy, w ktorym sedzia kazda rzecz gwizdal na nasza niekorzysc. Gdyby pomylil sie tylko przy bramce, uznalbym ze faktycznie mial zly dzien. Ale on mylil sie w wielu sytuacjach, faulikach, spalonych (np. ewidentna metrowa sytuacja gdy dwoch z Cracovii po wolnym bylo blisko gola), faul na Maleckim w polu karnym (mozna bylo gwizdnac), nawet rzutach roznych (tez Malecki) bez przerwy na nasza niekorzysc.
Jest takie powiedzenie. Raz to pomylka, dwa to zbieg okolicznosci, trzy to juz celowe dzialanie. A w Krakowie i Chorzowie łacznie "pomylek" bylo wiecej niz trzy. W tym trzy najgrubsze z mozliwych (bramka, karny, czerwona kartka/kartki), pare tlustych i kilkanascie zwyklych. Majac z kolei na uwadze 200 czy juz nawet 300 osob aresztowanych oraz to ze w polskiej lidze mozna wszystko (np. utrzymanie Cracovii kosztem ŁKS-u, "Widzew nie wejdzie bo nie!" i wiele wiele innych tylko w ostatnim roku) opcja pod tytulem "wałek sedziowski" powinna byc brana pod uwage powazniej niz zwykla pomylka.
I tyle.
W polskiej lidze od lat sa przekrety. Gdy mowimy o ŁKS-ie albo Arce to jest to zwykle komentowanie rzeczywistosci. Dlaczego wiec gdy mowimy o Wisle i Amice pojawia sie opinia ze to jakis przejaw frustracji? Nikt sie tu nie zali tylko zwyczajnie stwierdza sie fakty.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2010, 09:49
Szkoda słów... Najgorsze jest to że tych decyzji już nikt nie zmieni. A panowie nadal będą biegać po boiskach, wypaczać wyniki meczów i będą bezkarni. Wiem że sami sobie zawaliliśmy meczami z Arką i Koroną ale tak rażące błędy są w naszej lidze na porządku dziennym i nikt z tym nic nie chce zrobić (albo nie umie)
Odpowiedz cytując
Dieter
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 13.05.2010, 10:37
Robienie z Jopa kozła ofiarnego jest głupie i nie ludzkie. Myślał ktoś z Was jak ten facet to musi teraz przeżywać.
Wie że w Wiśle jest skończony na zawsze. To nie JOP przegrał majstra.
Krótko wystarczyło 1-1 z Arką i Koroną. Wystarczyły by cholerne dwa remisy zamiast porażek i w sobotę skromne 1-0 wystarczyłoby do świętowania. Skoro obwiniacie Jopa to obwiniajcie też naszych napastników.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.05.2010, 11:39
"Po meczu rozmawiałem z sędzią Piaseckim i on przysięgał, że zdobycie gola poprzedził faul napastnika Wisły na bramkarzu. Twierdzi, że napastnik Wisły potrącił ręce bramkarza, a konkretnie zbił je w dół, by ten nie mógł ich wyciągnął po piłkę - powiedział Stempniewski."

Nie ma to jak iść w zaparte
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.05.2010, 12:06
Dieter napisał(a):Wyświetl post
Robienie z Jopa kozła ofiarnego jest głupie i nie ludzkie. Myślał ktoś z Was jak ten facet to musi teraz przeżywać.
Wie że w Wiśle jest skończony na zawsze. To nie JOP przegrał majstra.
Krótko wystarczyło 1-1 z Arką i Koroną. Wystarczyły by cholerne dwa remisy zamiast porażek i w sobotę skromne 1-0 wystarczyłoby do świętowania. Skoro obwiniacie Jopa to obwiniajcie też naszych napastników.
Biedny Mariusz Jop - biedaczysko amator za drobne grający - "jedyne" 20 tysiączków dziubnie pod koniec miesiąca - a że to jego noga dała 2-1 dla Lazio, że jego kanciasty łeb - dał mistrza Lechowi mistrza, to nic wkońcu też przegralismy z Arka i Korona a tam nie zawali - (bo nie grał) .Apeluje nie wyżywajmy się na Mariuszku - bo mu się jeszcze będą rece trząsły jak bedzie tą kase wydawał na nowy garnitur za 5 klocków
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.05.2010, 12:24
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Biedny Mariusz Jop - biedaczysko amator za drobne grający - "jedyne" 20 tysiączków dziubnie pod koniec miesiąca - a że to jego noga dała 2-1 dla Lazio, że jego kanciasty łeb - dał mistrza Lechowi mistrza, to nic wkońcu też przegralismy z Arka i Korona a tam nie zawali - (bo nie grał) .Apeluje nie wyżywajmy się na Mariuszku - bo mu się jeszcze będą rece trząsły jak bedzie tą kase wydawał na nowy garnitur za 5 klocków
Masz rację. Zapomniałeś jeszcze o Levadii gdzie dał się wkręcić jak ogórek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów