The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Probos
Junior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 19:17
Ale co z tego, że bramki liczą się podwójnie, jak mamy porażkę i remis ? Stosunek bramek liczy się tylko w wypadku, gdy ma się taką samą ilość pkt. W tym wypadku nasi "mogliby" mieć najwyżej 1 pkt, a Azerowie mieliby 4 pkt.
grzeswislak
Junior Member

Od: 05.2009

Sprzedali Marcelo i Głowackiego za 5 mln euro a kupili ośmiu zawodników za ok 2 mln. Jaki w tym sens?
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2010, 19:22
grzeswislak napisał(a):Wyświetl post
Sprzedali Marcelo i Głowackiego za 5 mln euro a kupili ośmiu zawodników za ok 2 mln. Jaki w tym sens?
Taki, że dla niektórych najważniejsze jest "tak kupować, by nie przepłacać", zamiast kupować, by sprowadzić sensownych zawodników. Efekty widzimy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.08.2010, 19:53
Markus napisał(a):Wyświetl post
Taki, że dla niektórych najważniejsze jest "tak kupować, by nie przepłacać", zamiast kupować, by sprowadzić sensownych zawodników. Efekty widzimy.
W normalnie zarządzanym klubie wygląda to tak, że po sprzedaży dwóch zawodników ( nie daj Boże dwóch podstawowych obrońców w jednym oknie i to jeszcze letnim) za uzyskaną kwotę 5 mln euro kupujecie się w zastępstwo dwóch za kwotę około 2-3 mln euro. Jest się 2 i pół miliona na plusie i mamy kolejnych perspektywicznych piłkarzy. Do tego jakiś wychowanek się przy nich szkoli i się kręci karuzela. My się ograniczamy do 500 tysięcy, za dwóch. Nie da się tutaj oszukać...
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.08.2010, 19:47
Wstyd, wstyd, wstyd, po trzykroć k...wa wstyd ... Pisałem to już w zeszłym roku, teraz wypadało tylko powtórzyć.

grzeswislak napisał(a):Wyświetl post
Wogóle nie powinni sprzedawać dwóch podstawowych stoperów w jednym oknie transferowym.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

trener z zagranicy. nic wiecej.
Jovanovic - masz plusa.
tomek9
Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 19:18
Speedy - tylko, że w tamtym sezonie w LM, a w tym w LE..
Falmokirak
Member

według mnie Piotrek Brożek już nie powinien zagrać na lewej obronie i tyle
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 05.08.2010, 21:03
Chciałoby się rzec KELNERZY EUROPY (!!!), ale to jest przeciez OBRAZA dla ciężko pracujących kelnerów, oni zasuwają nieraz 24/h, więc byłaby to pochwała dla naszych piłkarzy!

Nie obrażajcie KELERÓW z takim porównaniem!

Liczyłem na Heńka, myślałem, że gorzej po Macieju już być nie może... Jedną obroną dla Heńka jest to, że nie miał obrony.

Niestety Kowalski nie jest zawodnikiem nawet na ławkę Wisły, już wiem dlaczego Piast poleciał.

Cikos też się nie popisał (co mnie martwi) o Piotrku nie wspominając.

Sobol ma już swoje lata i najlepszą grę za sobą, trzeba wdrażać Wilka i mieć nadzieję że godnie zastapi Radka.

Tak jak mówili w polsacie - nie mamy szatni i kapitana.

Markus tryumfuje, ale przecież to że przegrają było pewne. Jako chyba jedyny obstawiłem wp,.. w typerze.

No forumowi eksperci proponujcie zmiany i wylewajcie żale, na waszym miejscu pogodziłbym się z faktem, że Ci piłkarze po prostu nie mają umiejętności.

TYLKO trener niezwiązany z polskim bagnem piłkarskim może coś wskórać.

Jedyna nadzieja jest taka, że do drużyny dojdą nowi zawodnicy (Chavez Rios) i coś pomogą bo inaczej kaplica, przetrwamy do zimy, a jeśli w przerwie nei będzie transferów z prawdziwego zdarzenia .. to AMEN.

co z Kirmem? Nawet Łobo dał przyzwoitą jak na tę kopaninę zmianę.

Niestety, ale Henry jako trener już dawno się wypalił co zrozumiałem dopiero dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez lucekj : 05.08.2010 o godz. 21:17.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2010, 21:13
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Markus tryumfuje, ale przecież to że przegrają było pewne. Jako chyba jedyny obstawiłem wp,.. w typerze.
Ja jestem wredny, ale Ty - na Ciebie po prostu brak słów. Uważasz, ze Markus tryumfuje? Uważasz, że komukolwiek z nas sprawia przyjemność oglądanie szmacenia koszulki Wisły?

Krytykowaliśmy, bo obawialiśmy się właśnie czegoś takiego. Bo nie trzeba być geniuszem żeby wpaść na to, że takie kombinacje transferowe skończą się tragicznie. My w meczu rewanżowym mieliśmy CZTERECH OBROŃCÓW! Strach pomyśleć co by było, gdyby faktycznie sprzedano Diaza...

Jaki marketing przyciągnie nowych kibiców po takiej kompromitacji i towarzyszącej jej nagonce prasowej?! odpowiesz na to pytanie, czy nadal będziesz dowalał się do Markusa o to, że miał rację? I żeby to było jeszcze jakieś odkrycie - ale przecież to wszystko były truizmy!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.08.2010, 21:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem wredny, ale Ty - na Ciebie po prostu brak słów. Uważasz, ze Markus tryumfuje? Uważasz, że komukolwiek z nas sprawia przyjemność oglądanie szmacenia koszulki Wisły?

Krytykowaliśmy, bo obawialiśmy się właśnie czegoś takiego. Bo nie trzeba być geniuszem żeby wpaść na to, że takie kombinacje transferowe skończą się tragicznie. My w meczu rewanżowym mieliśmy CZTERECH OBROŃCÓW! Strach pomyśleć co by było, gdyby faktycznie sprzedano Diaza...

Jaki marketing przyciągnie nowych kibiców po takiej kompromitacji i towarzyszącej jej nagonce prasowej?! odpowiesz na to pytanie, czy nadal będziesz dowalał się do Markusa o to, że miał rację? I żeby to było jeszcze jakieś odkrycie - ale przecież to wszystko były truizmy!
Dobra, to ja mam propozycje. Poprośmy aby o definitywne rozwiązanie Wisły. Wolfy napewno będzie za. Ktoś jeszcze ?

A tak w temacie, to obrone mamy tragiczną ( środka wcale nie mamy) ,ale możecie mnie zjeść, w ofensywie nasza gra nie wygląda tragicznie, może Rios wskoczy do pierwszego składu, gdy już nie będzie Heńka to Żuraw może nie będzie grał w 1, chyba że przeciwko Stali Sanok. Widać że Maleckiemu zależy i powinien zostać już na tym prawym skrzdle. Piotrka przesunąć do pomocy bo jest dużo bardziej pożyteczny. A Palijcia spróbować w środku, bo i tak sam tam schodzi, więc może akurat coś pokaże na środku. Potrzeba nam lewego i środkowego obrońcy. Sorry że nikogo nie skrytykowałem. Wybaczycie mi?
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 05.08.2010, 21:25
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Dobra, to ja mam propozycje. Poprośmy aby o definitywne rozwiązanie Wisły. Wolfy napewno będzie za. Ktoś jeszcze ?

A tak w temacie, to obrone mamy tragiczną ( środka wcale nie mamy) ,ale możecie mnie zjeść, w ofensywie nasza gra nie wygląda tragicznie, może Rios wskoczy do pierwszego składu, gdy już nie będzie Heńka to Żuraw może nie będzie grał w 1, chyba że przeciwko Stali Sanok. Widać że Maleckiemu zależy i powinien zostać już na tym prawym skrzdle. Piotrka przesunąć do pomocy bo jest dużo bardziej pożyteczny. A Palijcia spróbować w środku, bo i tak sam tam schodzi, więc może akurat coś pokaże na środku. Potrzeba nam lewego i środkowego obrońcy. <b>Sorry że nikogo nie skrytykowałem. Wybaczycie mi?</b>
myślę, że podwyżka jest wskazana, jeszcze się obrażą, że grają za grosze i trza będzie zrzutę dla piłkarzyn robić.
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 21:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Jakich ? Prawdziwych, takich którzy są ze swoim klubem na dobre i na złe ! Niestety panowie obawiam się, że za kilka lat spotkamy się w PKSie do Niecieczy, Ząbkek czy innej wioski.

"Bo nasza ARMIA to potęga"
wolfy
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:28
gress napisał(a):Wyświetl post
Jakich ? Prawdziwych, takich którzy są ze swoim klubem na dobre i na złe ! Niestety panowie obawiam się, że za kilka lat spotkamy się w PKSie do Niecieczy, Ząbkek czy innej wioski.
A, to teraz pojechałeś. Zapełnisz tymi prawdziwymi fanatykami stadion, czy może tylko sektor D?
Wiesz w ogóle, o czym mowa?

Jak Cupiał znowu będzie miał atak to bardzo możliwe, że się spotkamy.

cinekw napisał(a):Wyświetl post
Trolluj dalej, zobaczymy czy Ci to wyjdzie na zdrowie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.08.2010 o godz. 21:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.08.2010, 21:45
A ja cieszę się, że nasi piłkarze mogli sprawić tyle radości Azerom... kraj biedny, pogrążony w ruinie po wojnie, naprawdę zasłużył na takie chwile... dzisiejszy dzień będzie dla nich nadzieją i wleje w ich serca wiarę na lepsze jutro...

ps. nie jest to ironia, bo na chłodno kalkulując, gdzie niby mielibyśmy grać w IV rundzie kwalifikacji,a nie daj Boże w fazie grupowej?
znów w pełni wiary oglądalibysmy mecze ekstrakasy, by w ostatniej kolejce 29.05.2011 przegrać z Polonią Warszawa u "siebie" na Suchych Stawach z racji dobudowy klatek na trybunę D?
i jeszcze, by się okazało, że nasz genialny Henio Kasperek postawił wystawić na środek obrony braci Brożków z racji bliźniaczej więzi krwi. no bo kto lepiej się zrozumie jak nie bracia bliźniaki? a wiadomo, że na stoperze tylko pełne zrozumienie daje spokój w grze!
Porter
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.08.2010, 21:56
Ewidentnie brakuje nam przedsezonowych sparingów z Przebojami Wolbrom, Germanią Cośtam i Ranczem Wilkowyje.

Podobno po zakończeniu meczu, większośc piłkarzy jednej i drugiej drużyny wróciła do swoich stałych zajęć. Piłkarze Karabachu do wypasu owiec, nasi do żelowania potylicy.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2010, 22:03
Porter napisał(a):Wyświetl post
A ja cieszę się, że nasi piłkarze mogli sprawić tyle radości Azerom... kraj biedny, pogrążony w ruinie po wojnie, naprawdę zasłużył na takie chwile... dzisiejszy dzień będzie dla nich nadzieją i wleje w ich serca wiarę na lepsze jutro...

ze!
USA i ZSRR walą się w mordę pół oficjalnie aby mieć wpływu w roponośnym Azerbejdżanie a Ty,że biedny
Gruzini też są biedni8 i im sprawiliśmy swego czasu radość.

Najgorsze jest to,że znów przyjdzie kilkanaście tysięcy ludzi,zapłaci po 20 zeta bilet i tym samym uwiarygodni tą haniebną porażkę,zarówno zarządu jak i kopaczy. I znajdą się tacy,którzy będą szukali tłumaczeń dla prezesa i spółki. A to amatorszczyzna zwyczajna w świecie. Wisła to nie tylko piłka nożna,ale i koszykówka kobiet, w bardzo dobrym europejskim wydaniu,siatkówka. Może czas się skupić na innych dyscyplinach Wisły. Czemu niby to ci marni kopacze mają być na pierwszym miejscu?Oni na to nie zasługują,raz są słabi dwa nie mają ambicji?Można na ME chodzić,ale po co na ligę?jaki tego jest cel w zaistniałych okolicznościach? Wisła jest jedna, i można zrobić zajebistą oprawę na koszykarkach. Dopóki zarząd i spółka nie zrozumie,że nie życzymy sobie aby z nas sobie kpiono kupując słabiutkich kopaczy, dopóki ten stan rzeczy będzie trwać. Liczycie na bilety co kolejka?a takiego wała?To by Cupiała zmusiło do działania. Może zmieniłby ludzi na zawodowców a nie co rusz zatrudniał domorosłych zarządzających rodem z FM.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2010, 19:18
może da sie jeszcze odkręcic transfery Palijcia i Cikosa ?
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.08.2010, 19:19
Trzezwe spojrzenie w Polsacie na obecna sytuacje w klubie.

W lidze nie ma takiego zespolu, jak Karabach czy Sparta, wiec o czym wy mowicie? Mozna juz sie szykowac na kolejny pogrom w przyszlym roku.

P.S - Wynik lepszy, niz gra, bo najbardziej sprawiedliwy bylby 6 : 2. Azerowie mieli od groma szans 100%.
ChG
Senior Member

Stary 05.08.2010, 19:21
Cytat:
- Przegraliśmy mecz w ciągu 15 minut. Powtórzyły się dwa błędy w kryciu, które spowodowały, że spotkanie odwróciło się na korzyść gospodarzy. Moi zawodnicy rzeczywiście chcieli wygrać, niestety im to nie wyszło. Całą winę zwalam na popełnione błędy. Jeśli popełnia się ja na tym poziomie, to trudno walczyć o awans.

Dlaczego on jeszcze udziela wywiadów? Jeszce się nie podał do dymisji?
wolfy
Senior Member

ChG napisał(a):Wyświetl post
[/I]Dlaczego on jeszcze udziela wywiadów? Jeszce się nie podał do dymisji?
[/I]
Nie no, przecież od dawna wiadomo, ze najlepszych wywiadów udziela Pan Prezes

Niech mi pokemony z transferowego ( może być zacytowany kolega ) jeszcze raz przypomną, ile to zarobiliśmy na Marcelo i Głowackim. Chociaż bardziej mnie interesuje, ile stracimy na stadionie, którego nie będziemy w stanie zapełnić. Basałaj albo udaje idiotę, albo... Nie udaje Niemniej pikników na stadiony przyciąga sukces, a Wisła obecnie oficjalnie kojarzy się już z kompromitacją.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
biała gwiazda
Senior Member

Stary 05.08.2010, 19:22
Jaga właśnie remisuje 1:1
A policja goni kibiców Jagi, kabaret trwa dalej? czy tragedia? Dzięki ci Boże że pojutrze jadę na 10 dni urlopu.
Nasi trenują tak jak w pgr była praca. Jak pojechał Cupiał to już wiedziałem że będzie źle, może Boguś zainwestuje w Azerski futbol? Teraz widzę że wiara to magiczna rzecz, a czas pozwala zapomnieć. Więc za miesiąc będę się jarał wygraną nad P. Bytom. Dobrze powiedzieli ciszej nad tą trumną.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2010, 19:23
Niestety zajebiście dużo ludzi myśli stereotypami.Słyszycie o drużynie z Azerejbejdżanu, to już automatycznie myślicie, że ogórki.Obejrzycie jutro ten mecz jeszcze raz, zastanówcie się i napiszcie swojego posta.
My tego meczu nie poinniśmy przegrać, ale moim zdaniem zawinił trener i sztab od przygotowania fizycznego.Tych wszystkich ludzi trzeba wymienić w pierwszej kolejności.
Odrzućcie emocje na bok i odpowiedzcie mi na pytanie, czy kiedykolwiek widzieliście Żurawskiego, który ma kłopoty z przyjęciem piłki, Małeckiego, który rusza się jak mucha w smole?Sobolewskiego, który nie ma siły na dojście do piłki?
O Jirsaku nie piszę, bo moim zdaniem to drewno.Zastanawia mnie dlaczego nie grał Kirm, dlaczego grał Boguski, który jest fatalnie przygotowany do sezonu.Dlaczego w pierwszym meczu nie grał Garguła....

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
karolll
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 05.08.2010, 19:28
Tak jest , trener z zagranicy , ktory pogoni ich do roboty .I niech tylko ktorys zaplacze ze za ciezko to wypad z klubu .
chester2010
Member

Od: 09.2009

Stary 05.08.2010, 19:29
ŻENADA , Oni k.... grać nie umieją :/ obrona dno , atak dno , transfery dno ... i TE ICH PODANIA se swojej połowy , piłka górna grana bez precyzji , Piłkarze Karabachu , szybcy , dynamiczni , wykorzystują sytuacje . Witamy w Extraklasie :/ , w następnym roku jak tak samo mamy grać to lepiej wogóle skończyć lige gdzieś na 10 miejscu . TYLE , nic tylko się naje.... : /
daniel123
Member

Stary 05.08.2010, 19:31
wróci Petrescu czy przyjdzie jakiś Niemiec i co to zmieni?nic,do odstrzału został nie trener a jeszcze paru zawodników,Brożek,Diaz,Kowalski,Jirsak,Łobodziński ,Sobolewski-ludzie kiedy on ostatni raz zagrał dobry mecz?z Lechem?to ma być kapitan,pierwszy razem z Jirsakiem do zmiany w dzisiejszym meczu.Nowym trzeba dać czas,ale ze 'starsi' zawodnicy grają taka padake to aż ręce opadają,oni tu już są od lat,byli za Petrescu,Skorzy,Okuki teraz Kasperczaka i nic się w ich grze nie zmieniło,co roku puchary to pokazują,bo że w naszej beznadziejnej 0-6 lidze coś graja to nie ma co patrzeć,sprzedać tą 5tke jeśli tylko znajdzie się chętny.PS ktoś tu wspomina nasze świetne mecze z Beitarem czy Barcelona,ludzie darujcie sobie kawały dzisiaj,Barcelona przyjechała na wycieczkę,a Beitar u Nas zagrał jak my w pierwszym meczu z Karabachem,u siebie byli od Nas lepsi co uwiecznili wygraną.Dzisiaj brak obrońców na poziomie wystarczył by Karabach wchodziło w nas jak w masło,gra ofensywna biorąc pod uwagę poziom gry 5 gwiazd co pobierają wypłatę z klubowej kasy od paru lat uważam za bardzo dobra,lepiej to wyglądać nie mogło skoro środek pomocy i obrona nie istniała,a zmienników brak,dzisiejszy mecz pokazał ze Kasperczak wiedział co robi wystawiając Bunoze w pierwszym meczu,patrząc na to co dzisiaj pokazał Diaz,oby jak najszybciej do zdrowia wrócił Cleber,zakontraktowany został Chevez i grać mógł Rios,bo z Diazem,Kowalskim,Sobolewskim i Jirsakiem nie pójdziemy do przodu.
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.08.2010, 19:35
Azerowie w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła byli lepsi. No prawie w każdym bo dzisiaj my tylko byliśmy od nich skuteczniejsi...
Kon®ado
Senior Member

Stary 05.08.2010, 19:36
opanujcie sie ze mnie juz eszlo powietrze i coz nie grali wsumie takiej padaki jak w krk ale coz obrona grala jak grala ja ich nie wienie grali po raz pierwszy w takim zestawieniu coz zycie choc zg mnie Piotrek Brozek zagral slabiutko ;/ czemu Kirm nie gral tez nie mam pojecia Boguski ciut lepeij niz zw krk choc moim zdaneim jego w 1 skladzie byc nie powinno co tu duzo mowic szkoda slow i zal bo znow nawet do LE nie wejdziemy ;/
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2010, 19:46
e) z drużyną Rysia z klanu
f) z panią która zawsze parzy świeżą herbatkę w czaju dla Jeremiaszka
g) reprezentacją bezdomnych
h) Grenlandią
i) Zjednoczonymi Emiratami Zakliczyńskimi
j) z 11-tką ciężarnych
k) z reprezentacją "włatców much"
l) z FC Ambulans
m) z FC Albatrosy
n) Orły z Otwocka
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

forthree
Member

Stary 05.08.2010, 20:07
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
e) z drużyną Rysia z klanu
f) z panią która zawsze parzy świeżą herbatkę w czaju dla Jeremiaszka
g) reprezentacją bezdomnych
h) Grenlandią
i) Zjednoczonymi Emiratami Zakliczyńskimi
j) z 11-tką ciężarnych