|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
*Suarey*- hahah x) Good joke!
Po 1. za większość trzeba zapłacić i to nie mało (jak na nasze możliwości) Po 2. płace tych ludzi (szcz. takiego Żurawskiego, Kosowskiego, Żewłakowa) również nie na nasza kieszeń. Z Kosą z resztą już były perypetie [pamietne "pampersy"] Po 3. Lukjanovs za Małeckiego... Przemilczę to ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
A za pieniądze z transferów Żurawskiego, Frankowskiego, Szymkowiaka, Dudki, Błaszczykowskiego i Uche (ponad 10 mln €) pozwoliliśmy sobie na jakiekolwiek "szaleństwa"? Tak Ci się wydaje, chociaż ŻADNYCH racjonalnych podstaw, do tego, by Ci się mogło tak wydawać nie masz. Ale tak Ci się wydaje. Brawo. Oczywiście nie przejmuj się za bardzo- jesteś jednym z bardzo wielu na tym forum, którzy lubią sobie pogadać dla gadania. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Taa,a ty myślisz że utrzymanie stadionu,płace po 400 tyś euro kopaczy ,którzy plączą się o własne nogi,np. Gołoś,tyle na niego wydaliśmy i gdzie on teraz jest?Garguła?Dawidowski?
Za to ty jesteś tym,którym się wydaję że Cupiał przychody za transfery chowa w skarpetę ^^. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Wiesz, co się dzieje z kasą, którą Wisła generuje z transferów itp? Jest marnotrawiona przez koleżków Cupiała (za co winę ponosi on sam, bo to on pozwala im panoszyć się w tym klubie), jest rozpierdalana na chujowych piłkarzy, ich agentów i innych pracowników klubu, zamiast wydać ją na coś, co może zagwarantować temu klubowi sukcesy na wiele lat- szkolenie młodzieży, boiska treningowe i profesjonalny sztab. Co się dzieje z resztą? Domyśl się. Gdzie jest te 10 mln €? 400 000 € ma 1 piłkarz. Gołoś jest na L4 od Bóg wie jakiego czasu i to jest jego osobista tragedia, nie tylko problem finansów ZUSu (bo nie Wisły), to samo było z Dawidowskim- 90% pobytu w Wiśle spędził na L4 i identyczna sytuacja z Gargułą- jak nie trenował, to Wisła mu nie płaciła. Rozumiem, że Twoje stanowisko jest takie, że Cupiał kasę z transferów zainwestował w nowych piłkarzy. ****a, chciałbym widzieć co Ty i być tak bezmyślnie zachwycony z tego, co się dzieje. A, no i było kilkuletnie wypożyczenie Kosowskiego jeszcze plus kasa za Gorawskiego- 1 mln $ jeśli dobrze pamiętam.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 06.05.2010 o godz. 12:25.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No,może mówisz prawdę,ale po twoim wcześniejszym poście można wywnioskować,że myślisz że utrzymanie kontraktów i ogólnie klubu nie kosztuje nic...
Do tego można dodać:Skąd mamy mieć kasę na transfery,kiedy dostajemy od Levadii i nie mamy szansy dostać kasy za awans do LM? Dobra więcej nie piszę tutaj postów na temat ile Cupiał daje z transferów,a ile bierze sobie... |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dlatego moja propozycja wylądowała w tym temacie a nie w polityce transferowej klubu.
Dla mnie taki skład to minimum żeby myśleć o awansie do LM. Tylko awans do LM umożliwi nam dalszy rozwój klubu i odjechanie od reszty klubów w Polsce. Uważam że dawno byśmy mieli taki skład jak by chociaż 35% pieniędzy z transferów naszych kopaczy było przeznaczane na nowych. Lukjanovs za Małeckiego jak na tę chwile jak najbardziej ponieważ Mały powinien trochę ochłonąć i przestać wymachiwać łapkami i narzekać na zagrania kolegów bo tylu zagrań co on marnuje to w Wiselce nikt tak nie potrafi. Lukjanovs jak dla mnie ( oczywiście każdy ma prawo do swojego) bardzo rokuje na przyszłość ale jako pomocnik nie napastnik i byłby równorzędnym konkurentem Małego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Najpierw Trzeba wydać kasę aby coś zarobić na odwrót raczej się nie da chyba ,że ma się kupę szczęścia. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
możey wydać grubą kasę i dać gruby kontrakt a i tak nic ztego nie będzie takie wydawanie w sporcie jest bardzo ryzykowne, chyba ze wlascicielem jest szejk ktory nie bedzie sie domagal zwrotu kasy u nas leży zarządzanie, odpowiednia polityka transferowa, szkolenie młodzieży, skauting a wlasciwie jego brak chyba ze mowisz o inwestowaniu w infrastrukture, a nie usilne ładowanie w miernych zawodnikow ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W grudniu 2008 roku mówiło się,że Wisłę mają przejąć szejkowie i wpompować w klub 250 mln zł w ciągu 5-ciu lat.Czytałem to na onecie (to było kiedyś).Ciekawe czy to jeszcze aktualne?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Nie obchodzi mnie to, że bardziej nadaje się na pomocnika, w Lechii gra przede wszystkim na ataku. Twoja propozycja wylądowała tutaj,ponieważ jak dla mnie to z tych zawodników trafić do Wisły może co najwyżej jeden.
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 06.05.2010 o godz. 15:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/joel-tshi...ler_72798.html
znowu strzela gola. w tak słabej Arce gra bardzo dobrze. mysle, ze tanio mozna go wytransferowac! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niby jest tego murzyństwa na pęczki za granica i lepszych. Ale tak patrząc na to co się w klubie dzieje. Ze oni nie bardzo mają rozeznanie za granicą...byłbym za. Arka spadnie, pewnie będzie chciał kontrakt rozwiązać, więc darmowy gracz. No i młody chłopak, myślałem, że ma z 25. 21 latek ma szansę zrobić postępy, chociaż w polskiej lidze...niekoniecznie
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie.
Aha i kontrakt z Arką ma do końca sezonu z opcją przedłużenia. Czyli będzie wolnym zawodnikiem, a nie tak jak pisałem, że będzie rozwiązywał. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=oUL53vcyvEo
http://www.youtube.com/watch?v=6KOMz...eature=related - bramka na 2:0 (Tshibamba) Rzeczywiście jeżeli facet po sezonie jest wolnym zawodnikiem warto byłoby się nim zainteresować. W Polsce tak ciężko o dobrego napastnika, że przeoczenie jakiegokolwiek wyróżniającego się piłkarza byłoby niepoważne. Oczywiście nie uważam, że z miejsca stanie się zbawcą Wisły, ale mamy w ofensywie tak mało argumentów, że trzeba szukać, szukać i jeszcze raz szukać. http://www.youtube.com/watch?v=-45Jkq_Z0VM - to też warto zobaczyć.
Ostatnio edytowane przez MCX : 07.05.2010 o godz. 06:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no i ten filmik który zamieściłeś, gdzie Tchibamba nie trafia do pustej bramki tylko kombinuje, mówi o nim wszystko... Wisła potrzebuje egzekutora z krwi i kości, który wykorzystuje sytuacje 100% Ktoś taki jak Franek by nam się teraz przydał...
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kilku młodych, zdolnych i nie zbyt drogich zawodników z Brazylii, którym za niedługo wygasa kontrakt:
BRAMKARZE Lee (bramkarz) Esporte Clube Vitória, lat 22, wzrost 1,88, wartość ok 50.000 €, kontrakt do 30.06.2010 Diogo (bramkarz) Avaí Futebol Clube (SC), 32 lata, wzrost 1,89, wartość ok 50.000 €, kontrakt do 06.05.2010 (wczoraj) NAPASTNICY Anderson, Guarani Futebol Clube, 26 lat, kontrakt do 13.12.2010, wartość ok 50.000 € Diogo, Atlético Clube Goianiense, 19 lat, kontrakt do 31.12.2010, wartość ok 50.000 € Felipe Cerávolo, Grêmio Prudente Futebol Ltda, lat 21, wartość ok 50.000 €, kontrakt do 30.11.2010 Tony, Ceará Sporting Club, 23 lata, bez kontraktu, wartość ok 300.000 € Vavá, Ceará Sporting Club, 27 lat, kontrakt do 10.12.2010, wartość ok 50.000 € Gustavo, Avaí Futebol Clube, 23 lata, wartosć ok 250.000 €, kontrakt do 15.06.2010 Adeílson, Fluminense Football Club, lat 24, wzrost 1,86, wartość ok 750.000 €, kontrakt do 30.06.2010 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Eeee, Maciek się ostatnio pazerny na kasę zrobił, zostanie na Cyprze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tomasz_19 co Ty pier... ;/;/ bo jedną kację zrąbał to już jest słaby? nie ośmieszaj się proszę...
JarTSW patrząc jak gra Arka to i tak dużo udało mu się strzelić bramek no ale sorry "eksperci" wiecie lepiej.. ;]
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 07.05.2010 o godz. 16:13.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jedną, też uważam, że ten gracz jest przeciętny, zresztą, strzelił 4 bramki, więc bez przesady...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja również uważam, że Tschibamba jest graczem przeciętnym, a szukać napastników powinniśmy raczej gdzie indziej aniżeli w spadkowiczu (najprawdpodobniej) z Ekstraklasy.
A co do Żurawia - mam nadzieję, że Wisła złoży mu ofertę, bo pomimo swojego wieku, nadal jest to gracz z wysokiej półki. A na stan obecnej Wisły i ligi, myslę, że byłby spokojnie jednym z najważniejszych ogniw w drużynie (o ile nie najważniejszym). ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kosa i Żuraw fajnie, gdyby wrócili. Kiedyś im się nie udało, ale może na starość by nas wprowadzili do LM ?
Kurde niedługo będziemy wracać do tych czasów, jak PZPN do Wembley. Chyba, że się polityka w klubie zmieni. http://www.youtube.com/watch?v=yowYimnNUIc ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smolarek rozwiązał kontrakt z Kavalą, może dałoby sie go namówic do gry przy R22 ? Do tego na miejscu P. Kapki ściągnąłbym Janoszke z Ruchu no ale Niebiescy gruuuubo cenią swoje gwiazdeczki
http://www.90minut.pl/news/122/news1...AO-Kavala.html a tak na serio to chyba powinno sie zaintersowac tymi chłopaki z U-16 i U-15.Wiadomo że na drogie gwiazdy forsy nie ma wiec trzeba inwestowac jak Arsenal w młodzież http://www.90minut.pl/news/122/news1...16-i-U-15.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.05.2010 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziś Czvitkovics i Coulibaly, o których wcześniej pisałem praktycznie zapewnili Debreczynowi mistrza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musimy szukac lepszych napastnikow od Bamby, a jakos nigdy ich nie znajdujemy. Zawsze mamy gorszych. Więc lepsi tacy (z mozliwoscia rozwinięcia się) niz to co ostatnio nam serwują.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja już wolę żadnych, niż kupować chłam, a potem mieć problem, żeby się ich pozbyć.
Uzbiera się 5,6 takich w drużynie i już mamy większy problem i będziemy oglądać to co prezentowała np Legia dziś. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokładnie, lepiej zakupić 2 wartościowych zawodników, gotowych do gry w pierwszej 11 niż nasprowadzać szrotu, który niedość, że obciąży budżet to jeszcze nie wniesie nic nowego do drużyny...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|