The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2010, 09:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kirm kompletnie zawodzi.
w Wiśle.

zobacz sobie jego mecze w reprezentacji.

kolejny zawodnik marnotrawiony.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.05.2010, 09:50
Cytat:
kolejny zawodnik marnotrawiony.
Nie rozumiem. Ktoś go przykuwa łańcuchami, że nie może biegać, czy co?
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Stary 03.05.2010, 09:53
a według Ciebie Łobo gra lepiej od Kirma?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.05.2010, 10:05
Łobo ma 1 gola i 1 asyste przez cały sezon,to jest parodia skrzydłowego. I nie równajmy do niego, tylko do Kosy, albo Uche. Wtedy graliśmy w piłkę.
Skrzydłowy musi być przebojowy, szybki, robić przewagę na skrzydle. Kosa jak wrócił z Chievo miał 10 asyst i gola w 13 meczach ligowych.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.05.2010 o godz. 10:07.
..
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Stary 03.05.2010, 10:16
właśnie

Obczajcie sobie staty Andraża z Domżale tudziez reprezentacji.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.05.2010, 10:20
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
właśnie

Obczajcie sobie staty Andraża z Domżale tudziez reprezentacji.
No i co związku z tym
Andraż Kirm 127 meczy 22 gole

No to na dokładkę obaczaj sobie statystyki Wojtka w Zagłębiu( żebyś nie musiał szukać)
Wojciech Łobodziński 121 meczy 18 goli

I jeszcze reprezentacja: ( stan na grudzień 2009) nie mogę znaleźć aktualniejszych)
Andraż Kirm - 24 mecze 1 bramka
Wojciech Łobodziński 23 mecze 2 bramki
Statystyki mają porównywalne.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.05.2010 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 03.05.2010, 10:27
A te gole Łoba, to z ligi, czy policzone wszystkie rozgrywki w tym treningi ?
..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.05.2010, 10:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
A te gole Łoba, to z ligi, czy policzone wszystkie rozgrywki w tym treningi ?
Niestety bez treningów, bo na treningach Wojtek trenuje dośrodkowania w przeciwieństwie do Małeckiego a z pucharami ma 28 goli ( w Zagłębiu).
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Stary 03.05.2010, 10:43
Andraż ma 2 gole w reprezentacji + multum asyst (przy samej Polsce chyba 2-3 zaliczył).

a z tego co pamiętam to w Domżale miał 17 asyst

a jak łobo?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.05.2010, 10:50
A co nas obchodzi, ile miał asyst w Domżale czy kadrze? Ile ma goli i asyst w Wiśle?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2010, 10:57
Junior Battle. Ty jesteś kibicem Wisły, czy Andraża Kirma?

Kirm jest w tej chwili naszym najgorszym piłkarzem.
Biega równie śmiesznie jak Łobo, może nie kiwa się sam ze sobą, nie rzuca się na murawę co 2 minuty, ale jednak po akcjach Łoba jest więcej zagrożenia pod bramką rywali.

Smutne ale prawdziwe.

Kirm jest na boisku niewidzialny i dla dobra klubu wolę, żeby na skrzydle latał Wojtek Łobodziński, który mimo, że nie potrafi to chociaż próbuje.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.05.2010, 11:09
może Andraż ma jakąś rodzinę w Polsce
tudzież ma fana... któremu wpadł w oko

fanie Andraża:
Co Cię w nim tak uwiodło?
że ten a nie np Messi czy Łobo?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 03.05.2010, 11:10
Ja tego nie widzę inaczej jak totalne zagubienie i brak aklimatyzacji.
Spójrzmy na to z tej strony: facet ma 25 lat, nigdy nie grał w żadnej innej lidze jak liga słoweńska.
Trafia do ligi polskiej - słabej, ale specyficznej, siłowej. Duzo młocki, prawdziwej gry w piłkę niewiele. W Domżale zakładam, że był liderem zespołu, drużyna ustawiona pod niego, był kapitanem. W Wiśle jest inaczej, nikt się z nim nie liczy, inne otoczenie, na boisku same marudy plątające się bez ładu i składu. Każdy tylko macha łapami i oczekuje, żeby mu wystawić na linię bramkową jak to zrobił ostatnio Małecki Brożkowi.
Ma prawo być zdezorientowany ?
Ja go na razie uważam, za słabego, ale nie skreślam go. Ta jego "patałachowatość" może minąć Nie wszyscy wypalają od pierwszego sezonu i na to liczę.
..
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 03.05.2010, 11:11
wpadł w deprechę ze już nic w piłce nie osiągnie
jedyne co może to wyrywać panienki na ... piłkarza
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.05.2010, 11:15
A mi to wyglada na brak atmosfery w zespole.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 03.05.2010, 11:18
w Śląsku jest atmosfera

choć w Wiśle uważam dwóch ambitnych zawodników ofensywnych i byłaby lepsza atmosfera, ale na sukces aniżeli na wspólne obiadki
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.05.2010, 11:18
Może Kirm ma ''syndrom Żurawskiego", Żuraw przez pierwsze dwa sezony w Wiśle grał słabo w sumie przez 2 lata gry strzelił 14 bramek a 3 sezonie ja się rozkręciło to poniżej 20 na sezon nie schodził.

Druga sprawa, którą zauważyłem pamiętam jak mówiono że Diaz to pupilek Macieja Skorży, teraz można stwierdzić że to właśnie Kirm był takim pupilkiem( czy był w formie czy nie zawsze grał) bo odkąd przyszedł Kasperczak Kirm rzadko wychodzi w podstawowym składzie- coś w tym musi być.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.05.2010, 11:53
Andraż ma 2 gole w reprezentacji + multum asyst (przy samej Polsce chyba 2-3 zaliczył).

a z tego co pamiętam to w Domżale miał 17 asyst

a jak łobo?
Aleś się ślepo uparł na tego Kirma. W Wiśle gra słabo( o ile nie bardzo słabo), asekuracyjnie, nie walczy, jest niewidoczny, nie jest skrzydłowym który potrafi zrobić przewagę dryblingiem i dynamiką, przynajmniej jak dotąd. Nas obchodzą jego bramki i asysty w Wiśle, a nie w Domżale w którym przecież już nie gra. Łobo przynajmniej coś walczy, stara się...
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 03.05.2010 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.05.2010, 11:54
Co mnie interesuja statystyki Kirma za czasow jego gry w jeszcze bardziej ogorkowej lidze(slowenskiej)?! W Wisle zaliczyl moze 2 udane spotkania i to wszystko. Prosze, nie porownujmy tez go z poczatkowym okresem Macka Zurawskiego, bo Zuraw cos gral, a Kirm to totalna porazka. Potrzebujemy 2 skrzydlowych i ja juz podalem swoje typy , bo z Polski jedynymi ciekawym pilkarzem jest Peszko i ewentualnie Iwanski(tak, wysmiewany paczek ma juz 10 asyst, a mialby ich 2 razy wiecej gdyby z przodu grali w Legii napastnicy, a nie kaleki).
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Stary 03.05.2010, 12:08
mnie najbardziej boli to, że w meczu z Levadią naprawdę się ładnie pokazał, później Odra,

co sie nagle stało?

a, i dalej będę się upierał przy reprezentacji, w której gra naprawdę dobrze.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 03.05.2010, 12:14
Łobo walczy? haha ale się uśmiałem, on się odbija od przeciwnika jak od piłki... coś mu CZASEM wyjdzie ale ludzie czym się jaracie? On nic nie poprawił w swojej grze tylko został odciążony od zadań defensywnych i stąd go więcej widać..
A co do Żurawia na początku coś tam grał bo dostawał SZANSĘ więc przestań biadolić For-FuN..

co do wzmocnień to ostanio na onecie był dobry artykół na temat pilkarzy bez kontraktów i był tam taki młody 24 letni maroakńczyk bodajże nim możnaby było się zaintersować tak samo ja Haruna Babangida kolo w ost sezonie na Cyprze jako skrzydłowy zdobył 17 bramek
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 03.05.2010 o godz. 12:20.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.05.2010, 12:21
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Łobo walczy? haha ale się uśmiałem od się odbija od przeciwnika jak od piłki... coś mu CZASEM wyjdzie ale ludzie czym się jaracie? On nic nie poprawił w swojej grze tylko został odciążony od zadań defensywnych i stąd go więcej widać..
A co do Żurawia na początku coś tam grał bo dostawał SZANSĘ więc przestań biadolić For-FuN..

co do wzmocnień to ostanio na onecie był dobry artykół na temat pilkarzy bez kontraktów i był tam taki młody 24 letni maroakńczyk bodajże nim możnaby było się zaintersować tak samo ja Haruna Babangida kolo w ost sezonie na Cyprze jako skrzydłowy zdobył 17 bramek
Tzn. Kirm nie dostal szansy? Raczysz sobie chyba zartowac. U Skorzy rozegral kilkanascie(kolo 20) spotkan z rzedu, mimo ze gral totalna padake. Maciek go wyraznie forowal, liczac ze zaprezentuje te swoje umiejetnosci...tak sie jednak nie stalo, a u Kasperczaka nikt nie ma pewnego miejsca w skladzie, a napewno nie pilkarz, ktory nie potrafi podac czy strzelic. Klasa tez tych dwoch pilkarzy jest zupelnie inna, bo Zurawski, to byl juz gwiazda naszej ligi(naprawde przyjemnie sie patrzy na gre takich PILKARZY, a nie kopaczy).
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 03.05.2010, 12:22
mnie najbardziej boli to, że w meczu z Levadią naprawdę się ładnie pokazał, później Odra,
są zawodnicy którzy po przyjściu do nowego klubu grają b. dobrze pierwszy bądź pierwsze mecze często nawet strzelając gole, lub dostając czerwone kartki (tak im się chce pokazać choć umiejętności nie staje)
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2010, 13:04
Jak dla mnie to Kirm "obraził" się na klub za Levadię. Miał przyjść do Mistrza Polski, zagrać w el. LM ewentualnie/oraz w dość wysokiej fazie Ligi Europy, a tu ni ch*ja. Do tego rozkapryszeni koledzy, którzy nie są przyzwyczajeni, że podanie wymusza się ruchem na boisku, a nie podanie ma ich uruchamiać. Dlatego też Andraż spuścił z tonu, może nie chce się wyróżniać, a może po prostu nie ma z kim zagrać.

I jeszcze co do graczy w "podeszłym" wieku oraz po kontuzjach. Spójrzcie na Ba: niemłody, po kontuzji, tylko kilka meczów w pierwszej lidze francuskiej i... z piłką potrafi zrobić więcej niż zapowiadany jako mega, hiper, pro, wielomilionowy, "ligomistrzowy" Krivets.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.05.2010, 20:20
własnie Arturo... dlatego trzeba się skupiać raczej na ściąganiu piłkarzy wyszkolonych w ligach francuskich, holenderskich czy nawet niemieckich (nawet z 2. lig). Jest sporo piłkarzy którzy grzeją ławę w zachodnich krajach a nie są gorsi od piłkarzy, którzy grają w lidze słoweńskiej, białoruskiej, słoweńskiej, polskiej czy słowackiej. A śmiem twierdzić, że są nawet tańsi, bo kluby zachodnie często nie przedłużają kontraktów z rezerwowymi, którzy i tak są lepiej wyszkoleni niż polscy piłkarze...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 03.05.2010, 20:31
Skoro zardzewiały Ba tak wymiata, to czemu by nie sprowadzić kogoś z 2 ligi francuskiej ?
http://www.transfermarkt.co.uk/en/li...ewerb_FR2.html
Ciekawe, czy stać Wisłę na kogoś z top15
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 05.05.2010, 07:18
tofik napisał(a):Wyświetl post
Skoro zardzewiały Ba tak wymiata, to czemu by nie sprowadzić kogoś z 2 ligi francuskiej ?
http://www.transfermarkt.co.uk/en/li...ewerb_FR2.html
Ciekawe, czy stać Wisłę na kogoś z top15
niee w życiu! dla nich Ligue 2 to przystanek do mocniejszych lig jak np. Ligue 1, także top15 to zawodnicy nieosiągalni i nie wiem czy zauważyłeś, ale połowa z tych wymiataczy jest wypożyczona z mocniejszych klubów z Ligue 1... niestety... ale np. taki Modeste to marzenie, wysoki pewnie świetnie wyszkolony technicznie i do tego skuteczny, ale mówię to tylko marzenie
Odpowiedz cytując
Suarey
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 06.05.2010, 11:25
Witam
Moja propozycja na nasz skład wygląda następująco(myślę nawet, że jest on realny do zrealizowania):

Żurawski(Brożek) /Sobiech(Boguski)

Lukjanovs(Małecki) /Sobolewski(Diaz) /Garguła(Ba) /Kiełb(Kosowski)

Żwełakow(Brożek) /Głowacki(Kowalski) /Marcelo(Cleber) /Alvarez(Singlar)

Onyszko(Sandomierski)
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 06.05.2010, 11:28
Suarey napisał(a):Wyświetl post
(myślę nawet, że jest on realny do zrealizowania)
kupisz ich?
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 06.05.2010, 11:43
Ja myślę,że jeśli weszlibyśmy do LM,to za tą kapuchę można by pozwolić na takie szaleństwa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów