The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2010, 23:53
Meczu nie oglądałem, jednak sądząc po komentarzach, to kolejny mecz z Lechem który mogliśmy i powinniśmy wygrać. Gdyby Wisła miała chociaż jednego napastnika na wysokich obrotach, to mecz jesienny powinien skończyć się dla Wisły zwycięstwem i to nawet nie tylko jedno bramkowym.
Wiśle niestety ciągle brakuje jakiegokolwiek napadu, od dłuższego czasu żeby strzelić gola nasi potrzebują wleźć z piłką do bramki przeciwnika. Nie ma co kombinować gry i strzelania po wrzutkach ze skrzydeł, bo dobra wrzutka wychodzi naszym raz na 5 meczy albo i rzadziej. Brakuje tutaj tej odwagi którą Wisła miała kiedyś, strzały zza pola karnego, strzały z końcówki pola karnego. Zamiast szukać tej jednej okazji aby wepchnąć piłkę do siatki z metra, wypadłoby naszym wmówić aby strzelali częściej, a z większej odległości. Nie wierzę, że Brożek, Baa czy Boguski nie potrafią strzelić w światło bramki z 15-16m, a tam często nasi mają okazję oddać strzał. Zamiast tego szukają tylko podania aby zrzucić tą odpowiedzialność na kogoś innego - podaniem. Przykładem niech będzie chociaż Brożek, który w okazjach strzelecki nawet z bliższych odległości podaje do krytego kolegi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.04.2010, 08:44
W dzisiejszej PN jest nieco śmieszny wywiad z Kasperczakiem po meczu z Amiką w którym mówi On miedzy innymi, że ważnym powodem słabego poziomu sobotniego meczu była wczesna godzina=wysoka temperatura Inny kwiatek to porównanie obecnej gry i formy Łobo do najlepszej gry Uche...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.04.2010, 10:22
arti napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszej PN jest nieco śmieszny wywiad z Kasperczakiem po meczu z Amiką w którym mówi On miedzy innymi, że ważnym powodem słabego poziomu sobotniego meczu była wczesna godzina=wysoka temperatura Inny kwiatek to porównanie obecnej gry i formy Łobo do najlepszej gry Uche...
Kasperczak zna naszych ligowych kopaczy na wylot stąd pewnie wspomniał o godzinie
wie co im nie pasuje

a Łobo
może chłopak potrzebuje zachęty, różne są sposoby motywacji
Urban dal piłkarzy Legii był zbyt dołujący
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.04.2010, 10:38
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak zna naszych ligowych kopaczy na wylot stąd pewnie wspomniał o godzinie
wie co im nie pasuje
a Łobo
może chłopak potrzebuje zachęty, różne są sposoby motywacji
Urban dal piłkarzy Legii był zbyt dołujący
No tak-wszystko da się wytłumaczyć.
Choć jak dla mnie mówienie o wysokiej temperaturze 18, a niechby nawet 20st. w końcu kwietnia to dość śmieszne.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.04.2010, 11:12
Za zimno, za ciepło, za jasno, za ciemno... ****a mać, tego się już słuchać nie da. Oni mają tylko grać dobrze w piłkę. W zdecydowanej większości są ze sobą w drużynie od kilku sezonów, przepracowali razem kilka okresów przygotowawczych, no i nie robią w życiu zawodowym NIC poza grą w piłkę. Praktycznie od zawsze. Potem taki piłkarz weźmie do ręki ten numer "PN", przeczyta wywiad z Kasperczakiem i co sobie pomyśli? Że zagrał całkiem ok, jak na panujące warunki. W końcu usprawiedliwia go własny trener. Stadiony rosną, obozy przygotowawcze w najlepszych hotelach, wysokie kontrakty... ale jak ktoś zaczyna wymagać to wielkie oburzenie. I nie chodzi mi tu tylko o ten konkretny mecz z Lechem. Chodzi mi o cały sezon, który jest dla nas - pomimo zajmowanej pozycji w lidze - fatalny. Jak patrzę na grę naszych piłkarzy to nasuwa mi się na myśl tylko jedno - oni są już po prostu wypaleni. Gra Wisły nie wskoczy na wyższy poziom dopóki w klubie nie pojawi się 3-4 dobrych zawodników, którzy mogą od zaraz powalczyć o miejsce w składzie. Tyle, że potrzeba na to pieniędzy...
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.04.2010, 11:13
No tak-wszystko da się wytłumaczyć.
Choć jak dla mnie mówienie o wysokiej temperaturze 18, a niechby nawet 20st. w końcu kwietnia to dość śmieszne.
tak jak smieszne jest narzekanie na czestotliwosc meczow... Normalnie gra sie co 3 dni i w europie nikt sie nie dziwi a u nas jak przyjdzie zagrac dwa mecze co 3 dni to polowa kopaczy ledwo zipie;/
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.04.2010, 11:57
Jak dla mnie to problem nie był w pogodzie czy zmęczeniu.Oba zespoły zagrały solidnie w defensywie i obnażyły problemy z konstruowaniem akcji ofensywnych. W naszym wypadku to żadna sztuka bo napastnicy bez formy, skrzydłowi może i się starali ale jakości piłkarskiej w tym było mało. a w środku pola dwóch defensywnych zawodników. Natomiast w Lechu wystarczyło pokryć Stillica i gość nie wie co na boisku ma robić i Lewandowskiego i zabrakło im atutów.
Poprostu ten mecz pokazał słabości tych zespołów w ofensywie i mieliśmy widowisko jakie każde widział.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.04.2010, 12:11
Kurna, gdyby to jeszcze było 30 stopni to ok, MOŻNABY częściowo zrozumieć. Choć i tak paranoja, no ale ok, przecież to liga de facto półamatorska (w KAŻDEJ kwestii, oprócz kontraktów).
Ale 20? Przeciez to chyba najlepsza możliwa temperatura do gry Słonko? Masakra.

A najlepsze, że tu jeszcze nie tak dawno toczyłem zażarte boje ze zwolennikami teorii, jak to ta liga podnosi poziom... Na szczęście co raz rzadziej znajduje się smiałek głoszący tak irracjonalne tezy.

Co do Łobo - porównywanie do Uche komiczne, ale trzeba uczciwie przyznać, że ostatnio poczynił postępy. Jako jeden z niewielu.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.04.2010, 18:58
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html : Ukarana została również Wisła Kraków. Mistrz Polski będzie musiał zapłacić 10 000 złotych w związku z zajściami w trakcie spotkania z Lechem Poznań (rzucanie niebezpiecznymi przedmiotami w kierunku sektora kibiców gości oraz udział zawodników "Białej Gwiazdy" w wulgarnym dopingu po zakończeniu zawodów).
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.04.2010, 19:10
to sa jaja co wyrabia Komisja Ligi, niech sie wezmą za sędziów, jakos Gancarczyk nie zostal ukarany za pyskowanie do sedziego, Pavol Stano za podsczypywanie Tschibamby takze nie zostal ukarany choc kamery C+ swietnie to sprawe pokazaly...zalosne

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.04.2010, 19:25
Ale Arboledy już nie ukarali. Niech się pir**lą z takimi karami. Obiektywizm jak za PRL
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.04.2010, 19:32
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html : Ukarana została również Wisła Kraków. Mistrz Polski będzie musiał zapłacić 10 000 złotych w związku z zajściami w trakcie spotkania z Lechem Poznań (rzucanie niebezpiecznymi przedmiotami w kierunku sektora kibiców gości oraz udział zawodników "Białej Gwiazdy" w wulgarnym dopingu po zakończeniu zawodów).
A co takiego śpiewali?
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2010, 19:40
ten news się bardziej nadaje do tematu 'śmieszne zdjęcia, filmiki itp'
parodią jest również to, że za pobicie prezesa Śląska Zagłębie dostało 4 000 zł, a Wisła dostała 10 000 zł za, de facto, przyśpiewkę 'Lidera mamy...'
parodia, parodia...
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 29.04.2010, 19:43
Zagłębie chyba dostało 40 tys, a nie 4, ale to nie zmienia faktu, że cholera wie za co ta nasza kara. To są po prostu jaja...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.04.2010, 19:44
przecież ta śpiewka jest po kazdym meczu, przynajmniej po wszystkich na Suchych Stawach była. moze wstecz zadziałają jeszcze ?
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 29.04.2010, 19:52
siuśmajtek napisał(a):Wyświetl post
a Wisła dostała 10 000 zł za, de facto, przyśpiewkę 'Lidera mamy...'
parodia, parodia...
Musicie jednak przyznać, że dalsze słowa tej przyśpiewki wulgarne jak najbardziej są i udział zawodników miał tam miejsce...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.04.2010, 20:00
Ponieważ ta przyśpiewka jest przez nas śpiewana co najmniej od trzech lat z małymi przerwami proponuje by po przejrzeniu zapisu obciążyć klub również do tyłu. Ważne by po odczycie monitoringu ukarać każdego kibica który to śpiewał.
Kogoś bardzo boli że możemy taką przyśpiewkę śpiewać
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.04.2010, 20:03
prober napisał(a):Wyświetl post
Musicie jednak przyznać, że dalsze słowa tej przyśpiewki wulgarne jak najbardziej są i udział zawodników miał tam miejsce...

straszne....
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.04.2010, 20:07
Mam pomysł. Niech w każdej lidze- poczynając od trampkarzy, a kończąc na seniorach od C klasy wprowadzą "obserwatorów", aby kibice nie śpiewali tak "wulgarnych" po wygranym meczu i prowadzenia w tabeli... Dajcie spokój, toć wystarczy przyjść na byle jaki mecz, byle jakiego lidera z byle jakiej ligi to na pewno po meczu coś takiego się usłyszy. A że u nas jest tak od lat, to kogoś widocznie to gnębi... Paranoja.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2010, 20:09
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w którymś z newsów o żalobie informowali że będą piętnować wulgarny doping...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 29.04.2010, 20:10
Mam prośbę do Ciebie. Nie pisz już nic na tym forum. Chcesz więcej,napiszę ci na privie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.04.2010, 20:12
Cytat:
Ponieważ ta przyśpiewka jest przez nas śpiewana co najmniej od trzech lat z małymi przerwami proponuje by po przejrzeniu zapisu obciążyć klub również do tyłu. Ważne by po odczycie monitoringu ukarać każdego kibica który to śpiewał.
a ja bym proponował jakis proces przeciw tej calej smiesznej kimisji- jest takie cos mozliwe? Przeciez to jest robienie sobie zartow z polskiej pilki klubowej, z tego kraju. Od kilku lat pilkarze intonuja ta przyspiewke po zakonczeniu meczow a dopiero teraz to zauwazono? Teraz stało sie to złe a jeszcze kolejke temu było zgodne z prawem? No ****a to przechodzi ludzie pojecie. Rozumiem zle było zaspiewanie "zawsze nad wami pier... ..." ale takie cos?! Dzisiaj kara finansowa jutro zakaz stadionowy...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 29.04.2010, 20:12
ja nie wiem czy komisyja mogła sie jeszcze bardziej osmieszyc.Powiem słowami pani frau...'-natentychmiast rozwiazac ten wylengarni korupcyii zwionzek.mondziole i oszołomstwo pierwszej wody!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.04.2010, 20:14
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Kogoś bardzo boli że możemy taką przyśpiewkę śpiewać
Kogoś bardzo bolą świetne stosunki piłkarzy Wisły z kibicami. Nawet jak są jakieś nieporozumienia, to zawsze jest spotkanie z radą drużyny i wszystko zostaje wyjaśnione.
Nie dziwi mnie, że "warszafkę" może to boleć.

...

Brak mi słów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 29.04.2010, 20:21
...wolfy potwierdzam......niestety...mi też brak słów...o co kaman...ale tak bez znaku zapytania.no comments
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 29.04.2010, 20:21
Niestety ale niedługo po meczu 24.04 napisałem:

Cytat:
Trzeba się spodziewać kolejnego donosu, bo dyżurni prokuratorzy w pasiaste togi, oglądali chyba w TV transmisję do końca, i wsłuchali się w nasze śpiewy z piłkarzami i chyba zabolało ich słowo "ch.uja" czyli wymienienie każdego z nich.
Smierdzi parchem i Amicą na odległość.

Znajdę tę wypowiedź ****y z Kałuży jesli jeszcze szmaciarz nie usunął.

Jest, znalazłem.

Parch kludi wysapał:
Cytat:
I znowu nieświadome śpiewanie piłkarzyków z kibicami, skala nie ta co po derbach w PE ale tradycja zachowana.
No i oklaski też nieświadome, heh.
Serdeczny **** ci w dupę konfidencka ****o.
Ostatnio edytowane przez gigant : 29.04.2010 o godz. 20:41.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Hetfield
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.04.2010, 20:50
To jest już po prostu żenujące co ta komicja ligi robi. Niech się wszyscy lepiej zniej schowają bo tylko wstyd robią. Po każdym meczu tak śpiewamy prawie już od dwóch lat.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2010, 20:55
Chyba im się kasa na wódę i zakąski skończyła.
..
Odpowiedz cytując
Hetfield
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.04.2010, 21:03
tofik napisał(a):Wyświetl post
Chyba im się kasa na wódę i zakąski skończyła.
No wiesz Legła nie będzie mistrzem to trzeba się czymś pocieszyć
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.04.2010, 21:57
Ciekawe co by komisja zrobiła jakby przez pół meczu z Koroną leciała ta przyśpiewka z trybun
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów