|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Meczu nie oglądałem, jednak sądząc po komentarzach, to kolejny mecz z Lechem który mogliśmy i powinniśmy wygrać. Gdyby Wisła miała chociaż jednego napastnika na wysokich obrotach, to mecz jesienny powinien skończyć się dla Wisły zwycięstwem i to nawet nie tylko jedno bramkowym.
Wiśle niestety ciągle brakuje jakiegokolwiek napadu, od dłuższego czasu żeby strzelić gola nasi potrzebują wleźć z piłką do bramki przeciwnika. Nie ma co kombinować gry i strzelania po wrzutkach ze skrzydeł, bo dobra wrzutka wychodzi naszym raz na 5 meczy albo i rzadziej. Brakuje tutaj tej odwagi którą Wisła miała kiedyś, strzały zza pola karnego, strzały z końcówki pola karnego. Zamiast szukać tej jednej okazji aby wepchnąć piłkę do siatki z metra, wypadłoby naszym wmówić aby strzelali częściej, a z większej odległości. Nie wierzę, że Brożek, Baa czy Boguski nie potrafią strzelić w światło bramki z 15-16m, a tam często nasi mają okazję oddać strzał. Zamiast tego szukają tylko podania aby zrzucić tą odpowiedzialność na kogoś innego - podaniem. Przykładem niech będzie chociaż Brożek, który w okazjach strzelecki nawet z bliższych odległości podaje do krytego kolegi. |
|
|
|
Guest
|
|
|
W dzisiejszej PN jest nieco śmieszny wywiad z Kasperczakiem po meczu z Amiką w którym mówi On miedzy innymi, że ważnym powodem słabego poziomu sobotniego meczu była wczesna godzina=wysoka temperatura
Inny kwiatek to porównanie obecnej gry i formy Łobo do najlepszej gry Uche... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
wie co im nie pasuje a Łobo może chłopak potrzebuje zachęty, różne są sposoby motywacji Urban dal piłkarzy Legii był zbyt dołujący ![]() ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Choć jak dla mnie mówienie o wysokiej temperaturze 18, a niechby nawet 20st. w końcu kwietnia to dość śmieszne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Za zimno, za ciepło, za jasno, za ciemno... ****a mać, tego się już słuchać nie da. Oni mają tylko grać dobrze w piłkę. W zdecydowanej większości są ze sobą w drużynie od kilku sezonów, przepracowali razem kilka okresów przygotowawczych, no i nie robią w życiu zawodowym NIC poza grą w piłkę. Praktycznie od zawsze. Potem taki piłkarz weźmie do ręki ten numer "PN", przeczyta wywiad z Kasperczakiem i co sobie pomyśli? Że zagrał całkiem ok, jak na panujące warunki. W końcu usprawiedliwia go własny trener. Stadiony rosną, obozy przygotowawcze w najlepszych hotelach, wysokie kontrakty... ale jak ktoś zaczyna wymagać to wielkie oburzenie. I nie chodzi mi tu tylko o ten konkretny mecz z Lechem. Chodzi mi o cały sezon, który jest dla nas - pomimo zajmowanej pozycji w lidze - fatalny. Jak patrzę na grę naszych piłkarzy to nasuwa mi się na myśl tylko jedno - oni są już po prostu wypaleni. Gra Wisły nie wskoczy na wyższy poziom dopóki w klubie nie pojawi się 3-4 dobrych zawodników, którzy mogą od zaraz powalczyć o miejsce w składzie. Tyle, że potrzeba na to pieniędzy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
tak jak smieszne jest narzekanie na czestotliwosc meczow... Normalnie gra sie co 3 dni i w europie nikt sie nie dziwi a u nas jak przyjdzie zagrac dwa mecze co 3 dni to polowa kopaczy ledwo zipie;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Jak dla mnie to problem nie był w pogodzie czy zmęczeniu.Oba zespoły zagrały solidnie w defensywie i obnażyły problemy z konstruowaniem akcji ofensywnych. W naszym wypadku to żadna sztuka bo napastnicy bez formy, skrzydłowi może i się starali ale jakości piłkarskiej w tym było mało. a w środku pola dwóch defensywnych zawodników. Natomiast w Lechu wystarczyło pokryć Stillica i gość nie wie co na boisku ma robić i Lewandowskiego i zabrakło im atutów.
Poprostu ten mecz pokazał słabości tych zespołów w ofensywie i mieliśmy widowisko jakie każde widział. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ale 20? Przeciez to chyba najlepsza możliwa temperatura do gry A najlepsze, że tu jeszcze nie tak dawno toczyłem zażarte boje ze zwolennikami teorii, jak to ta liga podnosi poziom... Na szczęście co raz rzadziej znajduje się smiałek głoszący tak irracjonalne tezy. Co do Łobo - porównywanie do Uche komiczne, ale trzeba uczciwie przyznać, że ostatnio poczynił postępy. Jako jeden z niewielu. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html : Ukarana została również Wisła Kraków. Mistrz Polski będzie musiał zapłacić 10 000 złotych w związku z zajściami w trakcie spotkania z Lechem Poznań (rzucanie niebezpiecznymi przedmiotami w kierunku sektora kibiców gości oraz udział zawodników "Białej Gwiazdy" w wulgarnym dopingu po zakończeniu zawodów).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
to sa jaja co wyrabia Komisja Ligi, niech sie wezmą za sędziów, jakos Gancarczyk nie zostal ukarany za pyskowanie do sedziego, Pavol Stano za podsczypywanie Tschibamby takze nie zostal ukarany choc kamery C+ swietnie to sprawe pokazaly...zalosne
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ale Arboledy już nie ukarali. Niech się pir**lą z takimi karami. Obiektywizm jak za PRL
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ten news się bardziej nadaje do tematu 'śmieszne zdjęcia, filmiki itp'
parodią jest również to, że za pobicie prezesa Śląska Zagłębie dostało 4 000 zł, a Wisła dostała 10 000 zł za, de facto, przyśpiewkę 'Lidera mamy...' parodia, parodia... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zagłębie chyba dostało 40 tys, a nie 4, ale to nie zmienia faktu, że cholera wie za co ta nasza kara. To są po prostu jaja...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
przecież ta śpiewka jest po kazdym meczu, przynajmniej po wszystkich na Suchych Stawach była. moze wstecz zadziałają jeszcze ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musicie jednak przyznać, że dalsze słowa tej przyśpiewki wulgarne jak najbardziej są i udział zawodników miał tam miejsce...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ponieważ ta przyśpiewka jest przez nas śpiewana co najmniej od trzech lat z małymi przerwami proponuje by po przejrzeniu zapisu obciążyć klub również do tyłu. Ważne by po odczycie monitoringu ukarać każdego kibica który to śpiewał.
Kogoś bardzo boli że możemy taką przyśpiewkę śpiewać |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
straszne.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam pomysł. Niech w każdej lidze- poczynając od trampkarzy, a kończąc na seniorach od C klasy wprowadzą "obserwatorów", aby kibice nie śpiewali tak "wulgarnych" po wygranym meczu i prowadzenia w tabeli... Dajcie spokój, toć wystarczy przyjść na byle jaki mecz, byle jakiego lidera z byle jakiej ligi to na pewno po meczu coś takiego się usłyszy. A że u nas jest tak od lat, to kogoś widocznie to gnębi... Paranoja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w którymś z newsów o żalobie informowali że będą piętnować wulgarny doping...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Mam prośbę do Ciebie. Nie pisz już nic na tym forum. Chcesz więcej,napiszę ci na privie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ja nie wiem czy komisyja mogła sie jeszcze bardziej osmieszyc.Powiem słowami pani frau...'-natentychmiast rozwiazac ten wylengarni korupcyii zwionzek.mondziole i oszołomstwo pierwszej wody!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kogoś bardzo bolą świetne stosunki piłkarzy Wisły z kibicami. Nawet jak są jakieś nieporozumienia, to zawsze jest spotkanie z radą drużyny i wszystko zostaje wyjaśnione.
Nie dziwi mnie, że "warszafkę" może to boleć.
Brak mi słów. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
...wolfy potwierdzam......niestety...mi też brak słów...o co kaman...ale tak bez znaku zapytania.no comments
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
||
|
Niestety ale niedługo po meczu 24.04 napisałem:
Cytat:
Znajdę tę wypowiedź ****y z Kałuży jesli jeszcze szmaciarz nie usunął. Jest, znalazłem. Parch kludi wysapał: Cytat:
Ostatnio edytowane przez gigant : 29.04.2010 o godz. 20:41.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To jest już po prostu żenujące co ta komicja ligi robi. Niech się wszyscy lepiej zniej schowają bo tylko wstyd robią. Po każdym meczu tak śpiewamy prawie już od dwóch lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chyba im się kasa na wódę i zakąski skończyła.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ciekawe co by komisja zrobiła jakby przez pół meczu z Koroną leciała ta przyśpiewka z trybun
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|