|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jest się z czego cieszyć?
Legia walcząca o puchary na wyjeździe, Cracovia broniąca się przed spadkiem "na wyjeździe", Odra co prawdaw "w domu" ale być może dla Odry mecz z Wisła to będzie być albo nie być w lidze.. Lech ma tylko Ruch z silniejszych drużyn do przełknięcia.. ![]()
*** Oczywiście, że Widzew Łódź! ***
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gra nie było zła ale musi być lepsza.Przede wszystkim ukłony za walkę bo dzisiaj było widać, że naszym piłkarzom ZALEŻY na zwycięstwie.Wynik 0:0 nie jest zły stawia nas w korzystniejszej sytuacji niż Amice.To oni muszą się martwić a nie my.Grają lepiej ? Ok może i grają ale dziś sobie nie pograli i to my jesteśmy bliżej mistrzostwa.
Pytanie Marcelo dalej jest zagrożony kartkami ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Remis zadowala, ale naprawdę żadna z drużyn nie pokazała praktycznie nic w ofensywie, a przecież to główni kandydaci do mistrzostwa i gry w europejskich pucharach...
Obustronnie natomiast można pochwalić formacje defensywne, zarówno Lecha; w szczególności Arbolede i Bosackiego; ale i Wisłę; Marcelo- jak zwykle bardzo wysokim poziom, Jop odziwo bez większych błedów no i do formacji defensywnej można zaliczyć również Pawełka, który dzisiaj dla mnie rozegrał najlepszy mecz w sezonie. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ogromne brawa dla Sobola i Pawełka.
Remis sprawiedliwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Lobo calkiem przyzwoite spotkanie! Diaz mnie zadziwia zastawia sie dobrze podaje i jest faulowany! w tym meczu byl bardzo aktywny a Marcelo klasa sama w sobie
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Łobo tylko dostawał więcej piłek - bo Małecki spał po drugiej stronie. A Wojtuś kaleczył jak zwykle - co zresztą było słychać z trybun.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
znowu piszesz od rzeczy, to że nie lubisz Wojtka nie znaczy, że po każdym meczu musisz pisać swoje fachowe sądy, szczególnie, gdy był to najaktywniejszy/najlepszy w ofensywie gracz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Najaktywniejszy nie równa się najlepszy. Podniecacie się meczem w którym nawet 100% sytuacji nie potrafiliśmy sobie stworzyć, najlepiej zarabiający skrzydłowy w lidze ani razu wczoraj nie dośrodkował w taki sposób, żeby ktoś mógł z tego coś strzelić. Tylko miotał się i wrzeszczał symulując faule. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Co do jego aktorzenia, to ogladając mecz z trybun, również sądziłem że to co robi to kabaret, lecz w większości sytuacji on naprawdę był faulowany o czym przekonałem się oglądając później mecz w tv. Dodaje od siebie ale go wycinają. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tak na "gorąco" :
- wielkie brawa dla Pawełka (kilka naprawdę udanych interwencji), Sobola (kapitalnie zgasił Stilica), Diaza (za walkę), Alvareza (świetnie radził sobie dzisiaj w obronie), Łobodzińskiego (ehh, gdyby tylko wykorzystał tą szansę w 1 połowie) - musimy pracować nad grą ofensywną, czegoś w niej brakuje, choć momentami wyglądało to przyzwoicie - dlaczego ta k***a Gancarczyk nie dostał czerwonej kartki? Najpierw wycina rywala a potem jeszcze odstawia pyskówkę... - gdzież jest ten wielki lech, ta drużyna marzeń? Dlaczego dzisiaj wart miliony euro Lewandowski nie potrafił nic pokazać ? Bo nie miał naprzeciwko siebie Piasta Gliwice i kompletnie nic nie pokazał - dlaczego komentatorzy cały czas są zdania że lech ma większe szanse na tytuł niż my ? Przez cały mecz Iwański z tym żałosnym Dawidziukiem się niemal spuszczali nad lechem, mimo że ten nic nie grał... I jeszcze raz chcę pochwalić wolę walki, dawno nie widziałem tak walczącej Wisły... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja miałem wrażenie, że Wiślacy w pierwszej połowie narzucili takie tempo i presssing, że obydwa zespoły zupełnie opadły z sił w 2 połowie i była totalna mizeria.
Remis chyba nikogo nie krzywdzi, chociaż to Lech był bliższy objęcia prowadzenia w 2 połowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Co do tego tempa to się zgodze. W pierwszej połowie było tak duże (jak na polską ligę), że w drugiej już było ciężko. Ogólnie mecz dobry, szkoda, że bez bramek [dla Wisły
]. Najsłabsze u nas, oprócz [braku] zdecydowania i wykończenia akcji Pawła B. w szcz., to zmiany. Ewidentnie w drugiej połowie trzeba było zmienić Łobo, który był już "zaj**any" oraz niewidocznego Boguskiego. Nie wiem kompletnie co miało dać wprowadzenie Jirsaka za Pawła. Dobry mecz Wojtka mimo wszystko i jak mówili w C+ trzeba mu wbić do głowy, żeby jednak rzadziej się kładł. W letniej przerwie Łobodziński musi jednak ostro popracowac nad kondycją. Pawełek również na plus. Zdeterminowany chłop po tych "przejściach" ostatnich Dobrze, że wytrzymał do końca, bo szczerze mówiąc bym się obawiała o Juszczyka. Również- o dziwo- Jop dał radę. Acha, chyba pierwszy raz biłam brawo Diazowi po jego "teatrzyku". Mecz ze Śląskiem jak i ten pokazał, że gra Wiślakom idzie coraz lepiej, ale ... bramki panowie bramki! To się liczy najbardziej i to daje punkty. Antybohaterowie meczu: ManuelA i Gancar. Pierwszy to powinien sobie na następny raz na koszulce napisac "Dziękuję Boże, że uszło mi to zle zachowanie płazem" a drugi też niech nie cwaniakuje, bo wirtuozem nie jest (mecz ze Słowacją x)). Noi powinien wyleciec z boiska, ale to już inna sprawa. Wszystko wciąż pozostaje otwarte. Do poprawy jak zawsze skuteczność. Tym razem, panie Heniu jeszcze w zmianach. A teraz to już: Hej Lechia gol! ![]() Co? Dlaczego niby? o.O Z tego co wiem, za prowokowanie kibiców się daje "żółtka", jak kiedyś Baszczu[?] bodajże u nas. Co prawda Manuela nie pokazał[a] fucka, ale prowokacja była...
Ostatnio edytowane przez masterlag : 24.04.2010 o godz. 17:47.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co by tu nie mówić remis to dobry wynik dla nas bo wciąż kontrolujemy sytuacje.Nie ważne w jaki sposób ale ważne że dokładamy kolejne cegiełki w kierunku mistrzostwa.Martwi jednak poziom spotkania bo w przyszłości oba kluby reprezentować będą nasz kraj w pucharach.A z taką grą obawiam się znów kompromitacji.Irytuje mnie nieco trener Kasperczak który grubo po 70 minucie wpuszcza dopiero pierwszego rezerwowego i zmienia bezproduktywnego Brożka...kosztem Jirsaka.Dlaczego szans nie dostaje Hristov?Czy jest aż tak słaby?To samo tyczy się Kirma który za Skorży był podstawowym piłkarzem a teraz przegrywa walkę z Łobodzińskim.Nie wydaje mi się żeby był lepszy.Cóż czas na Piasta a później Koronę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Najmocniejszy punkt - defensywa, najsłabszy - ofensywa.
Na wielki plus występy: Pawełka, Sobolewskiego, Łobo, Diaza i Jopa. Na minus: niewidoczny Boguski, Brożek chcący wjechać z piłką do bramki, zamiast strzelać jak piłka już jest pod jego nogami. Mały też średnio zagrał, za dużo pyskówki w momencie, kiedy gra jeszcze toczy się. Trudno wygrywać jeśli nie ma się ataku... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AS28@ to co to jest gra komputerowa ze chlopaki po nie calym miesiacu maja odzyskac swiezosc i grac jak Barcelona
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Świetnie grał łobo walczył za czterech,diaz nawet dobrze ,pawełek również,mistrz zostanie w Krakowie nie ma innej opcji
PS:Gancarczyk czerwoną powinien dostać śmieć jeden ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pierwsza połowa niezła, druga mizerna. Ogólnie dużo walki, mało składnych akcji, ale pierwszą połowe oglądało się bardzo przyjemnie. Bardzo dobry mecz Łobo, Pawełek również bezbłędnie. Gdyby Brozio był w formie, to zainkasowalibyśmy 3pkt. Mimo wszystko z tego remisu cieszymy się my, nie Amica. W najbliższych meczach musi być walka na całego i droga od zwycięstwa do zwycięstwa.
Dlaczego Sewcio G. nie dostał czerwieni? Musiał by Łobodzińskiemu noge połamać? Arboleda i jego kolejny pokaz pajacowania... u-u-u-u-u... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
tylko zeby nam PZPN za to uuuu nie ciachnoł punkcikow :/
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AS28@ poprawa niektorych zawodnikoe jest poczekajmy z ocena dokonca sezonu wtedy bedzie wiadomo czy Henry powinien zostac
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ogólnie rzecz biorąc to można podsumować pracę Henryka Kasperczaka na "+" bo odmienił całkowicie nam 2 zawodników (Łobo i Pawełka, którzy byli najlepszymi graczami na boisku). Oceny innych, że Lech był lepszy są śmieszne ... Wisła dyktowała grę i to Lech musiał się dostosować. Lewandowski całkowicie bezproduktywny razem z Peszką, bo nie stworzyli żadnej klarownej sytuacji (jedną miał Lewy ale spieprzył, gdyby go nie było to może byłby gol dla Lecha ale się wepchał na nasze szczęście) Pawełek jest bogiem dla mnie ;D i nawet Dudka nam nie potrzeba czy Cecha przy takiej grze Mariusza, bo swoją grą (żadnej wpadki) ustabilizował grę obrony, był jej pewnym punktem. Łobodziński pokazał tak naprawdę kto jest najlepszym prawo-skrzydłowym w lidze, faulowany bodajże z ok. 8-10 razy.
Ogólnie to mecz pozytywny, nawet Jop zagrał poprawnie tylko gdyby Marcelo strzelił tą setkę z dyni to normalnie byłoby więcej niż SUPER ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc spodziewałem się więcej po Lechu. Bałem się szybkich groźnych kontrataków jednak myslę, że Lech zawiódł. Nam wystarczał remis chociaż sądzę, że do końca chcieliśmy wygrać ten mecz. Bardzo dobry mecz Mariusza Pawełka przez cały mecz grał bardzo pewnie. W sumie wszyscy zasługują na pochwałę bo nie uważam, że był to zły mecz. Wiadomo jaka jest stawka więc takie mecze wyglądają tak jak to powiedział Arek Głowacki w przerwie w c+. Nie podobała mi się natomiast praca sędziego. Brakowało konsekwencji w decyzjach zwłaszcza przy faulach. Jak to możliwe, że Gancarczyk po ewidentnym brutalnym faulu na Łobodzińskim wybucha jeszcze złością na sędziego? Według mnie ewidentnie zasłużył na drugą żółtą kartkę..
Najważniejsze jest to, że to my jesteśmy bliżej mistrzostwa! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Statystyki meczu Wisła - Lech (za Canal+):
sytuacje: 9 - 9 strzały: 7 - 6 strzały celne: 5 - 2 posiadanie piłki: 44% - 56% faule: 19 - 21 dośrodkowania: 29 - 22 spalone: 3 - 2 rzuty rożne: 5 - 5 posiadanie pilki Lech mial a tak to jego przewagi nie widac ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Po meczu pozostał niedosyt, Lech nie grał nic specjalnego i potwierdziło się, że wszystkie zachwyty i spusty nad nimi są przesadzone. Była szansa ich ograć, ale nie mamy napastnika. Paweł Brożek to już nie ten piłkarz, którego wszyscy pamiętamy. Niestety. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jest nieźle, forma wyraźnie rośnie, na ławce rezerwowych wreszcie tłok jakiego dawno nie było, co może być decydujące w najbliższych trzech tygodniach.
Trzeba się spodziewać kolejnego donosu, bo dyżurni prokuratorzy w pasiaste togi, oglądali chyba w TV transmisję do końca, i wsłuchali się w nasze śpiewy z piłkarzami i chyba zabolało ich słowo "ch.uja" czyli wymienienie każdego z nich. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co niektórzy chyba nie wiedzą jak gra Amika, to że media onanizują się nad ich gra to nie znaczy ze na prawdę tak jest. Wystarczyło że Marcelo wybił granie w piłkę Lewandowskiemu i Amika już nie miała siły ataku. Zasłużony remis, choć sędzia Małek znów dał nam się we znaki nie dając ewidentnej czerwieni gancarczykowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cofam to, co napisałem o Jopie - dał radę. I to była największa niespodzianka in plus meczu
![]() Dobry mecz Łobodzińskiego, Małeckiego i Pawełka. Świetny Sobolewskiego. Zrobiliśmy kolejny krok do mistrzostwa i to jest najważniejsze. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ten mecz można było wygrać :(
![]()
|