The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Real czy Barcelona?
Real 88 38,43%
Barcelona 127 55,46%
Remis 14 6,11%
Głosujących: 229. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
a11
Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2010, 19:12
JacaTS napisał(a):Wyświetl post
... Postawilbys sie w sytuacji Smokowskiego albo Twarowskiego - wiem, specjalistow i przez swoj profesjonalizm, az tak zdystansowanych do sytuacji (?) - ktorzy przy golu Messiego czy Ronaldo wyskakuja z foteli i krzycza przeciagle "gooool" do mikrofonow?
tak, a Ty jak w poniedziałek pójdziesz do pracy, to przesiedzisz osiem godzin ze spuszczoną głową po czym wrócisz do domu, a może będziesz miał wolne?
żałoba żałoba, ale życie toczy się dalej, jak ktoś wyże napisał hipokryzja, ale Polacy są takim narodem popadającym ze skrajności w skrajność.

A co do meczu to chciałbym remis bo wtedy wszystko będzie dalej otwarte, walka o mistrza do samego końca, ale jest to spotkanie które może się skończyć każdym wynikiem, zarówno jedna jak i druga drużyna mogą wygrać różnicą kilku bramek, ale może paść również remis. Najważniejsze to aby mecz był godzien tego ile i jak się o nim mówi. Ja liczę na popisy Ronaldo i genialne, bramkowe odpowiedzi Messiego. Dla mnie osobiście ważniejsze jest to żeby Messi przyćmił Ronaldo.......nie cierpię tego typka
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.04.2010, 19:19
a11 napisał(a):Wyświetl post
tak, a Ty jak w poniedziałek pójdziesz do pracy, to przesiedzisz osiem godzin ze spuszczoną głową po czym wrócisz do domu, a może będziesz miał wolne?
Co to w ogóle za porównanie.Mecz to rozrywka.Nie wyobrażam sobie dobrego i profesjonalnego komentowania w takiej chwili.
Byliście kiedyś na stadionie?Bo czytając te płacze to wydaje mi się że traktujecie komentarz meczowy jako coś bez czego obejść się nie da - sory to nie Japoński film w oryginalnej wersji.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kassperr
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 10.04.2010, 19:27
a11 napisał(a):Wyświetl post
żałoba żałoba, ale życie toczy się dalej, jak ktoś wyże napisał hipokryzja, ale Polacy są takim narodem popadającym ze skrajności w skrajność.

A co do meczu to chciałbym remis bo wtedy wszystko będzie dalej otwarte, walka o mistrza do samego końca, ale jest to spotkanie które może się skończyć każdym wynikiem, zarówno jedna jak i druga drużyna mogą wygrać różnicą kilku bramek, ale może paść również remis. Najważniejsze to aby mecz był godzien tego ile i jak się o nim mówi. Ja liczę na popisy Ronaldo i genialne, bramkowe odpowiedzi Messiego. Dla mnie osobiście ważniejsze jest to żeby Messi przyćmił Ronaldo.......nie cierpię tego typka
To jest skrajna sytuacja, nie sądzisz?
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.04.2010, 19:39
W czym ta sytuacja jest skrajna? Zginęło 80 osób i ja je traktuje jako rodaków i jako osoby które opuściły swoje rodziny. Moim skromnym zdaniem ta tragedia nie umywa się do tragedii w 2004 kiedy przeszło tsunami i zabiło 300 tys ludzi! W dużej części dzieci które nie zdążyły nacieszyć się życiem....

Dla mnie ta sytuacja jest tragiczna i trzeba się modlić za tych ludzi i liczyć że teraz żyje im się lepiej ale skrajną bym jej nie nazwał.
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.04.2010, 20:00
Za kilkanaście godzin rozpoczną się derby Europy. Przed pierwszym gwizdkiem na Santiago Bernabeu, piłkarze uczczą pamięć zmarłych w katastrofie pod Smoleńskiem minutą ciszy.

Pod Smoleńskiem zginęło 96 osób, w tym prezydent Polski Lech Kaczyński. Piłkarze założą czarne opaski na znak żałoby. Na całym świecie ta tragedia wywołała ogromne poruszenie. Warto dodać, że drugim bramkarzem Realu Madryt jest polski bramkarz Jerzy Dudek.
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.04.2010, 20:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Co to w ogóle za porównanie.Mecz to rozrywka.Nie wyobrażam sobie dobrego i profesjonalnego komentowania w takiej chwili.
Byliście kiedyś na stadionie?Bo czytając te płacze to wydaje mi się że traktujecie komentarz meczowy jako coś bez czego obejść się nie da - sory to nie Japoński film w oryginalnej wersji.
Ja byłam na meczu, jak najbardziej. A ty byłeś na meczu i oglądałeś dla porównania w tv? Jeśli tak to powinieneś wiedzieć, że mecz w TV się ogląda raczej dziwnie, natomiast na stadionie, tym bardziej jak się jest w "młynie" to liczą się tylko przyśpiewki itd. Dwie różne sprawy jeśli chodzi o przeżycia, odczucia.
Ale fakt faktem, że raczej jest to dobra decyzja, tym bardziej, że ci komentatorzy sami pewnie przeżywają tą tragedię. Nie wyobrażam sobie by Wolski jak zawsze krzyczał w niebo głosy.

Druga sprawa... 96 ofiar- jakże jest to dobrze znane w środowisku piłkarskim, w środowisku kibiców Liverpoolu FC.
Sorry za małego Offa.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.04.2010, 20:46
widzę że co niektórzy woleliby słuchać suchego komentarza w stylu "Messi podaje. Broni Casillas. Ronaldo faulowany. Bramka. Jeden zero" bez żadnego podniecania, eksytacji, radości z pięknej akcji ze strony komentatorów itp. W dupie mam taki komentarz. A jakby to wyglądało jakby się darli "goooooooooooooool! wspaniała akcja!!!"? byłoby to co najmniej "niesmaczne"

w chwili gdy ogłoszono żałobę, jest wyciszenie, czas smutku i rozmyślań, myślę że należy się cieszyć że w ogóle pokażą ten mecz w polskiej stacji.
Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.04.2010, 20:47
http://radiogol.pl/m3u/RadioGol1.m3u <---- Relacja z Gran Derbów. Od 21:35 Studio przedmeczowe.

Podbijam na nową stronę
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.04.2010, 20:49
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
W czym ta sytuacja jest skrajna? Zginęło 80 osób i ja je traktuje jako rodaków i jako osoby które opuściły swoje rodziny. Moim skromnym zdaniem ta tragedia nie umywa się do tragedii w 2004 kiedy przeszło tsunami i zabiło 300 tys ludzi! W dużej części dzieci które nie zdążyły nacieszyć się życiem....

Dla mnie ta sytuacja jest tragiczna i trzeba się modlić za tych ludzi i liczyć że teraz żyje im się lepiej ale skrajną bym jej nie nazwał.
Jak ginie prezydent kraju to jest to sytuacja skrajna. Nie uważasz ?
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.04.2010, 20:52
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post

Pora zacząć się leczyć i to baaaaaardzo intensywnie człowieku.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.04.2010, 21:01
Panowie, odpuśćmy sobie dzisiaj.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 10.04.2010, 21:03
Kto ma możliwość przełączenia na dolby digital na c+ to jest teraz komentarz przedmeczowy chyba nie wiedza ze są na antenie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2010, 21:09
Skoro zaraz mecz to sobie pozwolę, mecz wygra Barcą a to dla tego, że pieniądze nie grają roli i nie kupują jak Real i odpadają z LM.Więc 0-3 dla Barcy 3x Messi ;]

P.s nie lubię Barcy ale niech wygrają
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.04.2010, 21:09
przed meczem bedzie minuta ciszy.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.04.2010, 21:14
sq napisał(a):Wyświetl post
w chwili gdy ogłoszono żałobę, jest wyciszenie, czas smutku i rozmyślań, myślę że należy się cieszyć że w ogóle pokażą ten mecz w polskiej stacji.
Rozumiem brak komentarza. Ale dlaczego meczu mieliby jednak nie puścić...
Żadna to zbrodnia, a jak ktoś czuje potrzebę całkowitego wyciszenia, refleksji powinien mieć na to swoją przestrzeń. Wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego. Nie mam zamiaru puszczać głośności na cały regulator i "wkraczać" w czyjąś prywatność, ale też nie życzę sobie nakazywania mi obchodzenia żałoby, natomiast życzę sobie obejrzeć mecz i napić się piwa - takie moje prawo.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.04.2010, 21:20
Szacunek dla całej Hiszpanii za minute ciszy. Coś pięknego.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 10.04.2010, 21:20
Czemu na public sporcie nie ma w ogóle komentarza ? ok już wiem,trochę to śmieszne....jak już leci...
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 10.04.2010 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.04.2010, 21:21
Nigdzie nie ma
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2010, 21:22
było napisane że z powodu tej tragedii nie będzie komentarza w tym meczu..
widzę że nie wszyscy mają czarne opaski w Realu, a u Barcy też ujrzeć nie mogę..

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 10.04.2010, 21:23
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Szacunek dla całej Hiszpanii za minute ciszy. Coś pięknego.
dokładnie i czarne opaski
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 10.04.2010, 21:24
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nie ma
Po przełączeniu na dolby digital jest komentarz, canal+ w upc.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.04.2010, 21:30
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem brak komentarza. Ale dlaczego meczu mieliby jednak nie puścić...
Żadna to zbrodnia, a jak ktoś czuje potrzebę całkowitego wyciszenia, refleksji powinien mieć na to swoją przestrzeń. Wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego. Nie mam zamiaru puszczać głośności na cały regulator i "wkraczać" w czyjąś prywatność, ale też nie życzę sobie nakazywania mi obchodzenia żałoby, natomiast życzę sobie obejrzeć mecz i napić się piwa - takie moje prawo.
Następny. Czy wy ludzie nie możecie sobie darować? Prywata, anarchia przez ciebie przemawia. Widocznie jestes bardzo młody i nie wiesz albo nie rozumiesz co to śmierć głowy Państwa, żałoba narodowa. Podobnie jak moje kilkunastoletnie dziecko, wkurzone na cały świat że niczego w telewizji nie ma. Coca Cola generation.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
fifek123
Member

Od: 12.2004

Stary 10.04.2010, 21:34
Kameleon napisał(a):Wyświetl post
Po przełączeniu na dolby digital jest komentarz, canal+ w upc.
Kameleon, możesz coś więcej? Też mam C+ w UPC ale za bardzo nie wiem jak zrobić to co piszesz...
WISŁA NH-MN
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.04.2010, 21:36
Public Sport
sop://SOPCAST2.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/80248
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.04.2010, 21:40
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Następny. Czy wy ludzie nie możecie sobie darować? Prywata, anarchia przez ciebie przemawia. Widocznie jestes bardzo młody i nie wiesz albo nie rozumiesz co to śmierć głowy Państwa, żałoba narodowa. Podobnie jak moje kilkunastoletnie dziecko, wkurzone na cały świat że niczego w telewizji nie ma. Coca Cola generation.
Skoro chcesz uchodzić/uważasz się za starszego i próbujesz błysnąć mentorskim tonem, to daruj sobie prywatne wycieczki i infantylne dywagację na temat wieku. Przeze mnie przemawia proszę Pana szeroko rozumiana wolność, zarówno jako obywatela jak i konsumenta. Po prostu darowałem sobie fałszywe łzy, a hipokryzji dziś wkoło aż za dość - mi tego nie potrzeba. Śmierć głowy Państwa to tragedia dla rodziny pana Lecha Kaczyńskiego, to tragedia rodzin 95 pozostałych osób będących na pokładzie feralnego samolotu. Ja nikogo z tych osób nie znałem i nie ukrywam, że smutku nie odczuwam, a o kraj się nie zamartwiam. Rozumiem ewentualne konsekwencję. Ale co na Boga ma do tego relacja meczu, gdzieś w Hiszpanii?!
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.04.2010, 21:48
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Skoro chcesz uchodzić/uważasz się za starszego i próbujesz błysnąć mentorskim tonem, to daruj sobie prywatne wycieczki i infantylne dywagację na temat wieku. Przeze mnie przemawia proszę Pana szeroko rozumiana wolność, zarówno jako obywatela jak i konsumenta. Po prostu darowałem sobie fałszywe łzy, a hipokryzji dziś wkoło aż za dość - mi tego nie potrzeba. Śmierć głowy Państwa to tragedia dla rodziny pana Lecha Kaczyńskiego, to tragedia rodzin 95 pozostałych osób będących na pokładzie feralnego samolotu. Ja nikogo z tych osób nie znałem i nie ukrywam, że smutku nie odczuwam, a o kraj się nie zamartwiam. Rozumiem ewentualne konsekwencję. Ale co na Boga ma do tego relacja meczu, gdzieś w Hiszpanii?!
Jeżeli jesteś muzumaninem to wpadasz do katolickiego kościoła i robisz sobie jaja np. z drogi krzyżowej? Ja bym tak nie zrobił, bo bym pomyślał że katolicy mają czas zadumy i to jest ich święto. Podobnie dzisiaj, większość ludzi jest smutnych po śmierci kilkudziesięciu ludzi, nieważne jakich przekonań politycznych, poprostu ludzi. Więc daruj sobie teksty z piwem i prywatnością. Poprostu zamknij buzię i swoją wolność i niezależność konsumuj w czterech ścianach a nie na ogólnodostępnym forum. Przepraszam za OT, ale mnie trzęsie jak czytam takie teksty. Bez odbioru bo szkoda czasu na głupie dyskusje.
Ostatnio edytowane przez podszywacz : 10.04.2010 o godz. 21:51.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.04.2010, 21:52
Messi jak zawsze niezastąpiony
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.04.2010, 21:56
Piękne podanie...
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.04.2010, 22:01
Taki ten mecz nijaki narazie
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.04.2010, 22:07
atomowa pchła hehe

a w meczy dużo walki i faulów mało fajnej gry i okazji bramkowych - może 2 połowa będzie lepsza
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów