|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wole materialne korzyści polityczne niż jałowe machanie szabelką,gdzie największym plusem będzie co najwyżej poprawa swego 'ego' .Spójrzmy jak Niemcy postępują ,państwo które toczyło nie tak dawno dwie wyczerpujące wojny z Rosją - czy Angela Merkel będzie głośno wypominać Putinowi że Armia Czerwona zgwałciła milion niemieckich kobiet w 1945r.? Nie.Ona wie że z Rosją można wiele skorzystać co potwierdza choćażby przykład gazociągu po dnie bałtyku.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Aleś palnął. II WŚ zaczela sie od paktu pomiedzy Rosja a Niemcami, a pozniejsza wojne pomiedzy nimi rozpoczely Niemcy. Jesli takich rzeczy nie wiesz to naprawde lepiej sobie daruj udzielanie sie w tym temacie.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem takie rzeczy,ale za bardzo nie wiem co mają wspólnego z moją wcześniejszą wypowiedzią.
A wracając do meritum.Ostatnio swoją kandydature w wyborach prezydenckich zgłosił Kornel Morawiecki.Tutaj wywiad: Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To maja wspolnego ze zrownales pretensje agresora w wojnie do roszczen ofiary odnosnie szacunku dla bestialsko zamordowanych.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
,,Naród, który zapomniał o przeszłości nie ma przyszłości''. Nie możemy pozwolić aby Polska była krajem trzeciego świata na salonach Europy. Trzeba się wreszcie przebudzić. No chyba, że odpowiada Wam rola białego murzyna w biurokratycznym państwie za 2000zł miesięcznie ?
Dawniej to ludzie by nie dali tak sobą pomiatać jak dzisiaj. Demokratyczne państwo Demokracji to my długo nie zaznamy bo najpierw to trzeba się obudzić.![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak i z czego się przebudzić? Co masz na myśli mówiąc o pomiataniu? Co proponujesz uczynić aby było lepiej?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Chcę aby Polska była w 5 najbogatszych państw w Europie. Chcę aby liczono się z Polską na arenie międzynarodowej. Chcę aby Polską rządzili Polacy,patrioci. Nie chcę prześladowania rodziny i katolików. Czy to tak wiele ? Za 100-150 lat taki scenariusz był by możliwy. Ale przy obecnych rządzących (nie mylić z rządem) może być tylko gorzej. Pewnie pomyślisz,że jestem przewrażliwiony albo gorzej. Ale ja mam po prostu oczy i rozum.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.03.2010 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
harimata zdałem Ci konkretne pytania,a ty odpowiedziałeś na coś innego.Ja również bym wiele rzeczy chciał,kwestia tylko jak to osiągnąć.
To może konkretnie.Zacznijmy od podstaw. Z twojego podpisu wnioskuje jedynie że należy odsunąć PO od władzy,nie oglądać TVN i nie czytać Gazety Wyborczej... Na kogo mam głosować? Jaką mam telewizje oglądać i jaką prase czytać aby choć w części przyczynić się do poprawy sytuacji w Polsce? --------------------------------- Ze swojej strony polecam wywiad z Markiem Jurkiem,kandydaem Prawicy Rzeczyposplitej na prezydenta: http://www.rdc.pl/index.php?/pol/mul...eczypospolitej ![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
||
|
To trzeba pracować ciężko i wydajnie, przedkładać interes wspólny nad własne, nawet gigantyczne korzyści, dawać więcej niż od Ciebie wymagają, pozbyć się nawyku "załatwiania", podporządkować się panującemu prawu, być uczciwym na każdym kroku itp. itd.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Polityk biorący milion łapówy ani nie jest gorszy ani nie jest lepszy od policjanta/lekarza/kogokolwiek kto bierze 50 PLN. Obaj są tak samo denni. Trzeba zacząć od siebie i swoich dzieci a dopiero potem naprawiać świat. Jak 40 milionów Polaków będzie ciężko pracować i będzie uczciwych to żaden Tusk tego nie zepsuje. Jego po prostu nie będzie. |
|||
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Niemniej jednak protegowana Merkel, ta o ktorych w Polsce niemieckojezyczne media na spoly z TVN probowaly wmowic, ze to jest tylko polityczny margines Erica Steinbach - jasno i wyraznie opowiada o tym jak to Polacy i Czesi wypedzali bestialsko biednych ziomkow. a Angela dzialania tej pani wspiera nie tylko politycznie Gadka o Rosji w tym kontekscie to tylko kwestia czas - kwestia oslabienia Rosji w okresie poputinowskim. ------------------------------------------------- Ponoc juz wskazano prezydenta w Polsce wg Frankfurter Allgemeine Zeitung najlepszy ma byc Bronislaw Komorowski. Werdykt wyksztalciuchow zatem latwy do przewidzenia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ka_chuste.html
Ciekawa inicjatywa, ciekawe czy wygra ze zderzeniem z często absurdalnym pojęciem tolerancji w UE. Globroterem żadnym nie jestem ale zwiedziłem kilka krajów i nic mnie tak nie w****iło jak jeden spacer po Pradze. Środek lata, upał - idzie sobie centralną ulicą kilku islamskich pojebów - Oczywiście oni - krótkie spodenki, markowe koszulki a obok w czarnych płachtach z wycięciem na oczy - ich 'kobiety'.Pomijam już totalny absurd gdzie ekstrema tej dziwnej religii, jedzie sobie na wakacje do jednej z najbardziej liberalnych stolic - tak znienawidzonej Europy ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
to nie religia jest zła
tylko fundamentaliści, którzy doszli do władzy są jednak kraje arabskie bardziej liberlane Tunezja chyba najbardziej(do meczetu lezą tak często jak w europie ludzie chodzą do kościoła) poza tym w tym kierunku dążą Maroko czy Jordania, w jakimś tam stopniu inaczej to wygląda w Libanie czy Syrii, nie mówiąc o krajach muzułmańskich niearabskich, gdzie z biedy to i nawet świnie jedzą Palestyńce gdyby nie wojna i pewne grupy eksternistyczne to by z żydkami prowadzili takie interesy(ja robie to na co nie pozwala twoja religia, ty to czego zabrania moja, i sprzedajemy to na Zachód ) że aż miło (zresztą teraz też prowadzą)1g2 też jestem ciekaw jak im to wyjdzie (mam nadzieję ze pozytywnie) ale w komentarzach znalazłem jedną wypowiedz ze jak nie będą mogły chodzić w burkach itp to nie będą wychodzić wcale, ale zobaczymy jak to "w praniu" wyjdzie
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 01.04.2010 o godz. 09:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tych całych prawyborów największym wygranym może okazać się Lech Kaczyński.W przypadku startu Tuska obecny prezydent nie miałby prawie żadnych szans a z Bronkiem może zawalczyć w drugiej turze. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Sikorski ,który jako minister PISu obiecywał Kaczyńskiemu bazy amerykańskie w Polsce, stał się kandydatem PO na prezydenta
To pokazuje ,że PO i PIS tak naprawde niczym sie nie roznia i "jedyna alternatywa" PO lub PIS jest falszywa ,bo obie partie to jedno i to samo |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Sikorski kandydatem PO na prezydenta ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A jakież to ważne funkcje rządowe pełni Erica?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ciekawe , czy po wejściu prawa w życie a) znajdą się osoby , stowarzyszenia zainteresowane wykorzystaniem tej możliwości b) w którym kierunku pójdą i jakich dziedzin dotyczyć będą propozycje c) najważniejsze , jak zachowa się KE po otrzymaniu takiego wniosku Narzędzie bardzo ciekawe , ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu . notki informacyjne http://ec.europa.eu/polska/news/1003...odpisow_pl.htm http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_...e/index_pl.htm tekst proponowanego rozporządzenia , ale póki co jedynie w wersji angielsko/francusko/niemieckiej. http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_...010_119_en.pdf
Ostatnio edytowane przez Mareq : 03.04.2010 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
trochę wspomnień sprzed paru lat ;-)
Mazurek i Zalewski: Michnik milczy, Drzewiecki daje ogórki http://wiadomosci.onet.pl/1605900,2677,1,kioskart.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Giertych szykuje endeckie szkrzydło w PO ?
http://www.konserwatyzm.pl/publicyst.../Artykul/5507/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szok ,trudno coś w ogóle napisać .
Trybunał Stanu faktycznie powinien zostać użyty (jak wspomniano ostatnimi dniami ) , dla każdego ministra obrony , który miał możliwości finansowe a nie miał jaj , żeby zamienić te zjebane gruchoty . Ciężko uwierzyć , że to prawda . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
tragedia... brak słów po prostu.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja mam pytanie. W sytuacji gdy umiera urzędujący prezydent kto przejmuje jego obowiązki?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marszałek Sejmu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Marszalek sejmu, na czas 60dni
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Brak słów, aby opisać to co się stało, łzy cisną się same do oczu... Wieczny odpoczynek...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
szok totalny[*]
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wiem , jestem nienormalny i w kompletnym szoku , ale powiem szczerze - po papieżu nie płakałem . Po prezydencie tak. [*] Nie wierze..
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|