The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2010, 10:52
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
Dajcie Tomasowi trochę czasu z Heniem. Jak Łobo mógł się odmienić. To myślę, że i Tomas może. Tylko potrzeba mu trochę czasu.
A to on już się odmienił?
Nie jestem jakimś zażartym krytykiem Łobodzińskiego bo już jak do nas przechodził to wiedziałem, że jest to facet, który pewnego poziomu nie przeskoczy. Czasem zaliczy asystę po dobrym dośrodkowaniu i tyle. Drybler z niego żaden, szybkości też nie ma nadzwyczajnej. No i do tego ten wczorajszy pad w polu karnym zamiast walki o piłkę. Nic specjalnego, grał poprawnie, na pewno lepiej niż Kirm ostatnio, ale daleki jestem od stwierdzenia, że Kasperczak odmienił Łobodzińskiego.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 28.03.2010 o godz. 10:53.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.03.2010, 10:56
Lobo przy Kasperczaku calkiem inaczej wyglada niz przy Skorzy, cos zaczyna grac...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 11:04
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Lobo przy Kasperczaku calkiem inaczej wyglada niz przy Skorzy, cos zaczyna grac...
Co do Łobodzińskiego to wydaje mi się, że poczuł szansę i stara się to wykorzystywać (chwała mu za to). Kirm tak na prawdę w Wiśle nie porywał po za paroma meczami i jeżeli nic nie zmieni to ławka dla niego. U Skorży jednak był pewniakim i grał cały czas, teraz musi wziąć się ostro do roboty. Podobny los może spotkać Alvareza, bo Burliga już puka do pierwszej "11".
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 12:17
Kasperczak to wypowiada się bez ładu i składu. Wczoraj mówił na , że ostatni mecz w którym Wisła strzeliła 3 gole na wyjeździe był bardzo, bardzo dawno... dziwne, bo ostatni mecz to Ruch Chorzów w grudniu, a w tym sezonie Wiśle udało się strzelić 3 lub więcej goli na wyjazdach w 5 meczach (nie wliczając tego).
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 28.03.2010, 12:20
Powiedział "chyba". A z tym słowem to już jest duża różnica.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.03.2010, 12:21
Za pierwszego pobytu Henia w Wiśle to taki Jirsak trenowałby ale z rezerwową drużyną najwyżej.To taki drugi Olek Kwiek.
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.03.2010, 12:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Za pierwszego pobytu Henia w Wiśle to taki Jirsak trenowałby ale z rezerwową drużyną najwyżej.To taki drugi Olek Kwiek.
To samo można powiedzieć o ponad połowie pierwszej jedenastki i ogólnie naszej kadry. Najbardziej dobitny przykład?
Paweł Brożek. Był w Wiśle cały czas i nie grał praktycznie wcale.
Czasy się zmieniły, teraz mamy zupełnie inną drużynę i nie ma sensu porównywać jej z tą, która grała w pucharach z Parmą, Schalke czy Lazio.
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.03.2010, 12:57
MCX napisał(a):Wyświetl post
To samo można powiedzieć o ponad połowie pierwszej jedenastki i ogólnie naszej kadry. Najbardziej dobitny przykład?
Paweł Brożek. Był w Wiśle cały czas i nie grał praktycznie wcale.
Czasy się zmieniły, teraz mamy zupełnie inną drużynę i nie ma sensu porównywać jej z tą, która grała w pucharach z Parmą, Schalke czy Lazio.
Wybacz, ale porównywanie Jirsaka, który tak na prawdę nigdy nie był w dobrej formie, do Brożka, dwukrotnego króla strzelców, jest co najmniej niesmaczne.
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.03.2010, 13:30
MCX napisał(a):Wyświetl post
A to on już się odmienił?
Nie jestem jakimś zażartym krytykiem Łobodzińskiego bo już jak do nas przechodził to wiedziałem, że jest to facet, który pewnego poziomu nie przeskoczy. Czasem zaliczy asystę po dobrym dośrodkowaniu i tyle. Drybler z niego żaden, szybkości też nie ma nadzwyczajnej. No i do tego ten wczorajszy pad w polu karnym zamiast walki o piłkę. Nic specjalnego, grał poprawnie, na pewno lepiej niż Kirm ostatnio, ale daleki jestem od stwierdzenia, że Kasperczak odmienił Łobodzińskiego.
Czytasz mi w myślach!
Nie wiem skąd to podniecanie sie Łobodzińskim, który poziomem jest nawet kilka stopni za Piotrem Brożkiem.

Na moje to wartoby dac szanse Burlidze na prawej pomocy. Młody, przebojowy, szybki, dośrodkowanie też ładne, co pokazał wczoraj.
A nuz sie trafi drugi Błaszczu

Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 13:46
krasny napisał(a):Wyświetl post
Czytasz mi w myślach!
Nie wiem skąd to podniecanie sie Łobodzińskim, który poziomem jest nawet kilka stopni za Piotrem Brożkiem.

Na moje to wartoby dac szanse Burlidze na prawej pomocy. Młody, przebojowy, szybki, dośrodkowanie też ładne, co pokazał wczoraj.
A nuz sie trafi drugi Błaszczu
Zgadzam sie co do dawania szans Burlidze, moze byc z niego pozytek. Tylko, ze to dosrodkowanie to on ma jeszcze gorsze niz Alvarez. Jesli nad tym nie popracuje to na skrzydlo nie ma sensu go przesuwac. Skrzydlowymi powinni byc gracze przebojowi, z dryblingiem, silnym strzalem i przebojowoscia. Ja wiem, ze tu jest liga polska i idealu pod tym wzgledem miec nie bedziemy, ale tacy pilkarzy jak Piotr Brozek czy wspomniani Alvarez i Burliga nadaja sie tylko na srodek obrony. Nieustepliwosc z tylu i od czasy do czasu pojscie za akcja, zrobienie przewagi w przodzie i proba dosrodkowania/ strzalu. Skrzydlowy, ktory w takich sytuacjach pokazuje sie 3 razy w meczu to niestety zaden skrzydlowy.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2010, 13:48
Wasiu, powiedz mi proszę, po czyim dośrodkowaniu sędzia Borski podyktował rzut karny w drugim meczu pucharowym z Lechią? On ma dużo lepsze dośrodkowanie od Alvareza...
Косово је СРБИЈА!!
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 13:57
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Wasiu, powiedz mi proszę, po czyim dośrodkowaniu sędzia Borski podyktował rzut karny w drugim meczu pucharowym z Lechią? On ma dużo lepsze dośrodkowanie od Alvareza...
No to jeden raz. I to tez przeciez nie do konca on wypracowal, bo Bogus sie musial dac sfaulowac (dosc naciaganie szczerze mowiac) a Maly wykorzystac karnego. Pablo tez mial takie wrzutki, po ktorych "cos" bylo. Burliga zaczynal jako gracz ofensywny i troche bramek strzelil wiec pewien instynkt ma, jednak wg mnie obrona to niestety maks gdzie moze grac.
batman forever
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 28.03.2010, 14:01
Może i ma dośrodkowanie, ale do poziomu Alvareza to mu jeszcze duuuuużo brakuje. Wczoraj po 20 minutach kiksów przestał dostawać podania, bo za każdym razem coś spartaczył.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2010, 14:08
Batman...co wczoraj Burliga partaczył? Świetne interwencje na Radzewiczu i Tomasiku, ładne indywiudalne akcje - jak ta po ktorej dostalismy wolnego przy samym polu karnym - czy może klepki z Łobodzińskim? Na prawdę, Burliga zagrał wczoraj bardzo przyzwoicie, a o niebo lepiej niż w swoim I meczu w Ekstraklasie z Zagłębiem.
Косово је СРБИЈА!!
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 28.03.2010, 14:28
Nie zauważyliście że to nie ten temat?

OFFTop.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 29.03.2010, 00:39
ze swoją opinią wstrzymałem się do dzisiaj czyli 2 meczów ligowych naszego nowego trenejro I bilans ma na razie OK Kosmetyczne zmiany puki co przynoszą efekt Ostateczną ocenę wystawie po 30 meczu w sezonie ALE trzeba wziąć pod uwage że właściwie odziedziczył drużynę po Skorży więc na wielki ruchy ni ma szans Pożyjemy zobaczymy
UBUNTU
linux for human beings
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.03.2010, 17:02
Jednego Skorży nie wybaczę. Że kontynuował psucie stylu gry Wisły. Wolę Kasperczaka i ofensywnie grającą Wisłę, po ziemi, choć czasem chimeryczną, niż Skorżę i jego "lepiej nie atakujmy, no może długa piłka na Brożka, 1-0 wystarczy".
NA ZAWSZE WISŁA
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.03.2010, 17:31
Heh prosze czego ja sie tu dowiaduje. Tego ze Kasperczak odmienil Lobodzinskiego, ktory zawsze gral tak jak teraz, czasem miewal gorsze momenty, teraz gra jest inna niz za Skorzy wiec i Wojtek czesciej sie pokazuje przy pilce i tylko tutaj jest ta roznica. Piotrek Brozek, prawdopodobnie najlepiej wyszkolony tehcnicznie gracz naszej druzyny z wrzutka jeszcze lepsza niz Zienczuka, okazuje sie byc poziomem podobnym do Wojtka "zajebany jestem" Lobodzinskiego, ktorego tutaj juz lzono niemilosiernie. Kirm tragedia, Pawel Brozek tragedia, Malecki tragedia. Pawelek, o jezu...

Po prostu kocham to forum
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.03.2010, 19:07
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Piotrek Brozek, prawdopodobnie najlepiej wyszkolony tehcnicznie gracz naszej druzyny z wrzutka jeszcze lepsza niz Zienczuk
A gdzież on pokazał taką magiczną technikę?
Gradzik
Senior Member

Stary 31.03.2010, 21:47
Heh prosze czego ja sie tu dowiaduje. Tego ze Kasperczak odmienil Lobodzinskiego, ktory zawsze gral tak jak teraz, czasem miewal gorsze momenty, teraz gra jest inna niz za Skorzy wiec i Wojtek czesciej sie pokazuje przy pilce i tylko tutaj jest ta roznica. Piotrek Brozek, prawdopodobnie najlepiej wyszkolony tehcnicznie gracz naszej druzyny z wrzutka jeszcze lepsza niz Zienczuka, okazuje sie byc poziomem podobnym do Wojtka "zajebany jestem" Lobodzinskiego, ktorego tutaj juz lzono niemilosiernie. Kirm tragedia, Pawel Brozek tragedia, Malecki tragedia. Pawelek, o jezu...

Po prostu kocham to forum
Na którejś ze wcześniejszych stron pisałem, że Kasperczak robił cuda w okresach przygotowawczych, nigdy nie był specjalistą od zmontowania czegoś z niczego w tydzień.
NA ZAWSZE WISŁA
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.04.2010, 08:09
Heh prosze czego ja sie tu dowiaduje. Tego ze Kasperczak odmienil Lobodzinskiego, ktory zawsze gral tak jak teraz, czasem miewal gorsze momenty, teraz gra jest inna niz za Skorzy wiec i Wojtek czesciej sie pokazuje przy pilce i tylko tutaj jest ta roznica.
No ale właśnie to jest prawda, że Łobodziński został odmieniony przez Kasperczaka. I Ty właśnie dokładnie podałeś powód tej odmiany a mianowicie "gra jest inna". Kasperczak tak to poustawiał(dał mu trochę inne zadania taktyczne), żeby lepiej wykorzystywać w ofensywie Łobodzińskiego. A to właśnie chyba o to chodzi w piłce, że jeżeli można to trzeba lepiej wykorzystywać potencjał zawodnika. Tylko tyle i aż tyle. Ciekawi mnie jak to dalej z Łobodzińskim będzie wyglądać
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.04.2010, 08:31
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
pęknę:
Cytat:
- Kiedyś przeprowadziłem analizę mistrzostw świata w 1994 roku i zauważyłem, że różnicę bramkową często robili właśnie rezerwowi. Cieszy mnie, że tacy zawodnicy jak Boguski potrafią dać Wiśle nowy impuls - mówi Henryk Kasperczak.
dobrze, że Heniu nie analizował MŚ w Urugwaju
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.04.2010, 09:07
pan_premier ale jest 1 kwietnia niech się cieszą z czegoś
Piggy oddaj hajs
westersyl
Guest

Stary 06.04.2010, 17:59
Wiem że to tylko jedna połówka z Polonią ale wydaje mi się że należy zapisać plus po stronie Kasperczaka. Moim zdaniem odbudował Boguskiego. Rafał od początku grał straszną słabiznę, uważam że nawet w tych meczach w który udało mu się strzelić te bramki. Jednak w meczu z Polonią zanotował już kilka naprawdę dobry zagrań, dla przykładu akcja w której dobrze przyjął piłkę gubiąc obrońce i oddając groźny strzał. Dodatkowo widać że zaczął "lżej biegać". Nie wiem czy to zasługa Henia czy po prostu tego że Rafał potrzebował czasu, może te bramki go tak zmotywowały, w każdym bądz razie było widać dużą zwyżkę formy. Osobiscie uważam że Rafał średnio nadaję się na wysuniętego napastnika i na dłuższą mete to nie jest pozycja dla niego. Wystawiany jest tam teraz tylko od biedy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.04.2010 o godz. 18:01.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.04.2010, 21:08
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Wiem że to tylko jedna połówka z Polonią ale wydaje mi się że należy zapisać plus po stronie Kasperczaka. Moim zdaniem odbudował Boguskiego. Rafał od początku grał straszną słabiznę, uważam że nawet w tych meczach w który udało mu się strzelić te bramki. Jednak w meczu z Polonią zanotował już kilka naprawdę dobry zagrań, dla przykładu akcja w której dobrze przyjął piłkę gubiąc obrońce i oddając groźny strzał. Dodatkowo widać że zaczął "lżej biegać". Nie wiem czy to zasługa Henia czy po prostu tego że Rafał potrzebował czasu, może te bramki go tak zmotywowały, w każdym bądz razie było widać dużą zwyżkę formy. Osobiscie uważam że Rafał średnio nadaję się na wysuniętego napastnika i na dłuższą mete to nie jest pozycja dla niego. Wystawiany jest tam teraz tylko od biedy.
Raczej to nie zasługa Kasperczaka. Po prostu Boguski łapie formę. Raz forma jest raz nie i czasami trudno przewidzieć kiedy przyjdzie. Przykładowo, gdy wrócił na jesieni to był w formie od razu , mimo długiej kontuzji widać było jaką robił różnicę, gdy wchodził. Należy się tylko cieszyć, że forma wraca.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.04.2010, 11:07
Ale pierwszy (no może jeden z pierwszych) kontakt z piłką był w stylu Łobo - pokaże Ci jak przyjąc piłkę by ją odbić na aut.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.04.2010, 12:54
Nie wiem czy wiecie (bo ja tez tego nie wiedzialem, nie ma tego nigdzie podawanego) ale nasz trener gral przez 3 miesiace w Wiśle, ktora sciagnela go ze Stali ale wtedy wciela sie Legia, wziela go do wojska i tak oto trafil do nich. Tam trzymali go w rezerwach, 2 razy zlamal noge no i jak wiadomo sciagnela go spowrotem Stal.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.04.2010, 13:26
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ale pierwszy (no może jeden z pierwszych) kontakt z piłką był w stylu Łobo - pokaże Ci jak przyjąc piłkę by ją odbić na aut.....
Dokładnie to było tak:

"Podaj mi piłke a pokaże Ci gdzie jest aut"

Oj Łobo Łobo, zapadniesz w pamięć kibicom
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

tofik
Senior Member

Stary 07.04.2010, 14:11
Kasperczak jak na razie nikomu nie daje fory. To dobrze. Nie może być tak, że Kirm, Brożek, Jirsak czy ktokolwiek gra jak łajza i w nagrodę zostaje na boisku przez cały mecz.
To mi się podoba.
..
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.04.2010, 23:10
Widać powrót do dawnej taktyki Kasperczaka, czyli przesunięcie gry ofensywnej na boczne sektory boiska, mniej zadań defensywnych dla bocznych pomocników, kombinacyjna gra po ziemi.

Wszystko pięknie ładnie, tyle, że... wykonawców trzeba mieć do tego. Taka taktyka idealnie się sprawdzała, bo mieliśmy szybkich i dobrych technicznie skrzydłowych, którzy nie dość, że potrafili kiwnąć, to jeszcze dośrodkować na głowę... a teraz? Ani Łobo ani Piotrek Brożek to nie są gracze pokroju Uche czy Kosy. Notują sporo strat w walce 1:1, co przy ofensywnym nastawieniu skutkuje kontrami. Dośrodkowania też mają liche, więc ich skuteczność jest niewielka. Przy ofensywnie grających bocznych obrońcach, którym Kasper każe wchodzić cały czas na obieg, brakuje asekuracji po stracie.

Mam nadzieję, że nam się to w meczach z Amicą i Legią czkawką nie odbije. Tfu, na psa urok.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów