|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
http://sport.onet.pl/0,1248769,20629...wiadomosc.html ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobrze, że Robert dobrze pojechał i zająć drugie miejsce.
Dobrze, że wyprzedził w generalce Heitfelda. Dobrze, że odchodzi od Niemców ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Robert nie traci czasu
Kubica pojedzie w rajdzie Taormina-Messina Kierowca Formuły 1 Robert Kubica wystartuje na Sycylii w rajdzie Taormina-Messina, ostatniej w sezonie 2009 asfaltowej eliminacji Pucharu Włoch. Rajd zostanie rozegrany w dniach 13-14 listopada i będzie się składać z ośmiu odcinków specjalnych. Kubica, którego pilotem będzie Michał Kuśnierz, pojedzie Renault Clio R3 z numerem startowym 22. To będzie jego drugi udział w rajdzie samochodowym, po raz pierwszy uczestniczył w 2005 roku w Rajdzie Wawelskim, gdzie jechał Subaru Imprezą. Dwa tygodnie później (27-29 listopada) Kubica planuje wystartować w rajdzie du Var, ostatniej eliminacji mistrzostw Francji, gdzie pojedzie także rajdowy mistrz świata Sebastien Loeb. Francuz, którego będzie pilotowała żona, pojedzie Citroenem C2 S1600. Początkowo Kubica planował startować swoją prywatną Skodą Fabią WRC, ale po podpisaniu kontraktu w Formule 1 na sezon 2010 z ekipą Renault, będzie jeździł autem tej marki. W rajdzie na Sycylii wystartuje również wicemistrz świata juniorów (JWRC) Michał Kościuszko, który pojedzie Skodą Fabią S2000 z numerem 8. Na środę i czwartek zaplanowano na Sycylii zapoznanie z trasą. W piątek zostaną rozegrane dwa oesy, w sobotę sześć. Na mecie w Mesynie pierwsza załoga spodziewana jest w sobotę o 20.45. Oficjalna strona rajdu : http://www.rallytaormina.com/2009/default.htm ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak to wszystko skończy się tym, że Heitfeld przejdzie do starego Browna-nowego Mercedesa to mnie krew zaleje. Przecież ten facet ma więcej szczęścia niż rozumu (i umiejętności)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Robert Kubica wystartuje w słynnym Rajdzie Monte Carlo, inauguracyjnej rundzie tegorocznej serii IRC. Krakowianin pojedzie wraz z Jakubem Gerberem samochodem Renault Clio R3. Relacje z Rajdu Monte Carlo będzie można oglądać TYLKO na antenie kanałów Eurosport i Eurosport 2.
Większość odcinków specjalnych stacja pokaże NA ŻYWO. Będzie to najobszerniejsza relacja z rajdowej imprezy w historii telewizji! W roli eksperta widzowie usłyszą Kajetana Kajetanowicza, jednego z najlepszych, najpopularniejszych polskich kierowców rajdowych. Start w Monte Carlo będzie czwartą rajdową próbą Roberta Kubicy. Tym razem kierowca Formuły 1 spróbuje swoich sił w historycznej, prestiżowej imprezie. Rajd Monte Carlo to najstarszy rajd na świecie. Jego pierwsza edycja została zorganizowana jeszcze w 1911 roku przez księcia Monako Alberta I. Drugą najstarszą imprezą tego typu jest Rajd Polski. Widzowie będą mogli obejrzeć relacje z Rajdu Monte Carlo w obu kanałach Eurosportu w dniach 20-22 stycznia. Podsumowanie 78. edycji imprezy pojawi się na antenie 26 stycznia. Plan transmisji: 20 stycznia 2010 11:45-14:00 ESP2 Dzień pierwszy 14:45-16:00 ESP2 Dzień pierwszy 16:00-17:00 ESP Dzień pierwszy 21 stycznia 2010 10:00-11:45 ESP2 Dzień drugi 12:15-13:15 ESP2 Dzień drugi 15:15-16:00 ESP2 Dzień drugi 16:00-17:00 ESP Dzień drugi 22 stycznia 2010 19:00-20:45 ESP Dzień trzeci 23:00-00:45 ESP Dzień trzeci 26 stycznia 2010 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powoli trzeba budzić sie z zimowego snu. Dzisiaj na torze w Walencji odbyła się prezentacja Renault.
nowe "ubranko" ![]() kolega z Teamu - 26 letni Witalij Pietrow , z tyłu kierowca testowy Ho Pin Tung ( 28 letni Holenderski Chińczyk ![]() i autko ![]() Jutro pierwsze testy - poniedziałek i wtorek jeździ Robert. Nowa fajna strona Renault : http://www.renaultf1.com/?lang=en i na Facebooku : http://www.facebook.com/pages/Renaul...l/198125027427 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
I ruszyli!!
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Rafał_TS : 13.03.2010 o godz. 14:03.
![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak nie Heidfeld musi przydzwonić Robertowi to teraz Sutil mu przydzwonił w 4 litery :/ Po co te nowe zespoły? już dwóch kierowców odpadło.Chyba w tym sezonie wszystko będzie zależeć od kwalifikacji będzie bardzo ciężko.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Opluli Roberta na starcie ;/ tyle samochodów a zawsze musza w Roberta przydzwonić, ten to ma pecha.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
mistrza zdobedzie ktos z nastepujacych teamow :
ferrari redbull mercedes mclaren |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niesamowity sukces Roberta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drugie miejsce po fenomenalnej jeździe
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Brawo Robert !!! Wyścig się szczęśliwie ułożył, ale umiejętności też trzeba mieć ogromne żeby utrzymać to drugie miejsce do końca.
![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wyścig niesamowity, po bardzo nudnym Bahrajnie, tor w Melbourne okazał się bardzo wymagający dla kierowców. W wyścigu było wszystko !
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brawo Robert
Moze nie w tym sezonie ale bedzie jeszcze mistrzem swiata ![]() ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nareszcie coś sie dzialo w wyscigu, bo Bahrajn byl nudny
mam nadzieje ze Renault dalej bedzie pracowac nad boildem i Kubica bedzie szedl do gory ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Brawo, brawo i jeszcze raz Brawo. Najpiekniejsze jest to, ze Ferrari go naciskało a on odpierał ataki. Oby kolejne wycigi były takie same jak dzisiejszy w wykonaniu Roberta.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Fajny weekend , wczoraj 3 pkt w Bytomiu, dzisiaj 18 w Australii - od razu milej na nowy tydzień !
Kubica pokazał klasę, mając słabszy samochód najpierw doprowadził do frustracji Hamiltona a później wyleczył z ambicji na 2 miejsce pana Masse. Plus trochę szczęścia z Vettelem no ale szczęście sprzyja lepszym. Start perfekcyjny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Brawo Kubica!!!! Nie oglądałem wyścigu, ale na pewno sobie ściągnę. Szacun
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wyścig fenomenalny, opłacał się wstać przed 8 mimo wczorajszych zabaw alkoholowych, ale to właśnie kac mnie obudził więc...
Brawo Robert, oby w kolejnych wyścigach było podobnie. Ogólnie cały wyścig był super, bez przerwy coś się działo, oby więcej takich właśnie wyścigów. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeden z najlepszych wyścigów w F1, jakie widziałem w ciągu ostatnich 5 lat.
Nie tylko chodzi o zaskakujący start i warunki atmosferyczne, które sprzyjały Kubicy. Ale na torze trwała nieustanna walka! Szaleńczy pościg Hamiltona (szacunek, mimo że na końcu puściły mu nerwy), który mijał rywali jak tyczki. Klasa Alonso i jego walka z Massą. Piękna jazda Webbera, choć zakończona pechowo. Błysk Schumiego, który też pięknie walczył, choć pod koniec dziesiątki. I ostatnie parę okrążeń, na których toczyła się zaciekła walka o pozycje 2-6. Coś wspaniałego. Kubica miał w tym wyścigu nawet szanse na zwycięstwo (gdyby obronił się przed Buttonem), ale nie ma co wybrzydzać. To i tak genialny wynik. Pomogło szczęście, ale i umiejętności polskiego kierowcy. Nie ma co ukrywać, auto ma niezłe - ale wyraźnie odstające osiągami od McLarenów, a także RedBullów. Nie wiem, czy Michael Schumacher dobrze zrobił, że wrócił. Jednak fizycznie odstaje od czołówki i nie sądzę, by stać go było na walkę o MŚ. Może zajmie incydentalnie jakieś podium, ale czy warto było ryzykować własną legendę? Zamiast jego potyczek z Senną czy Damonem Hillem, młodzi kibice F1 będą teraz go kojarzyć z potyczkami z Algensuarim o 11 miejsce... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gdzieś od razu człowiek nie ma podejrzeń jak Kubica nie jeździ w niemieckim teamie. Widać, że dla Renault to prawdziwy "number one" i wszystko będzie robione pod Roberta. Mam nadzieję, że przebrnie podobną drogę co Alonso i z Renault przeniesie się do Ferrari i zdobędzie Mistrza Świata, bo kozak z Niego.
P.S. Czarny dzisiaj niesamowicie szalał na torze, chyba mu się udzieliła nagana po przejażdżce ulicami Melbourne. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A zauważył ktoś że flaga przy dekoracji była odwrotnie...
![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W kraju,z którym nikt się nigdzie nie liczy i nic nie znaczy,mozna narobić na flagę takiego kraju i nic z tego nie wyniknie. I co z tego,że niesmak. Dla kogo?Poza tym nasze samochody dyplomatyczne tez czasami mają na odwyrtkę poprzywieszane flagi. Zacznij od siebie wymagąc a pózniej od innych, inaczej,szanuj siebie wymagaj tego od innych.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do Renault i Kubicy...niestety nadal to jest dopiero 5 siła w F1 - tym razem wyszło wspaniale ale sam Kubica nie ma złudzeń że można to będzie powtarzać co wyścig.6-10 miejsce to chyba takie realne pozycje przy 'normalnych' wyścigach. Najlepsza beka to te nowe teamy co uzyskują czas do 10 sek gorsze niż czołówka - ciekaw jestem czy będzie się to z czasem zmieniało i czy w ogóle one się ostaną. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli Schumacher chce tu wrócić na 2, 3 sezony to myślę że to dobra decyzja bo sytuacja będzie się normalizowała On ma 41 lat, o jakich sezonach mówisz? Bufon myślał,że wróci , to wszyscy padną przed nim na kolana. A tu nie ma zmiłuj się. W tym wieku to niech sobie kosiarką w ogródku pojeździ. Sorry za złośliwości ,ale nie trawię faceta. Mistrz jest jeden . http://www.youtube.com/watch?v=0NQSV...aynext_from=PL ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
jak ktoś chce wziąć udział w konkursie o formule F1 to w tym miejscu można dołączyć - konkurs jest na wszystkie wyścigi i co wyścig nagrody dla najlepszych Konkurs Formuła 1.
![]()
Dobre typy na zakłady sportowe. Cracow rulez!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No właśnie , mi tam Schumacher zwisa, natomiast wd mnie zdecydowanie za wcześnie na podsumowania - tak sezonu w jego wykonaniu jak i walki w teamie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Ale jednak trzeba docenić klasę Schumachera, a także wcześniejszych mistrzów - Mansella i Prosta. Ja mam to szczęście, że mogłem oglądać też dawnych mistrzów - Fittipaldiego i Piqueta. Co prawda tylko w Formula Indy, ale Emerson wtedy jeszcze wygrywał. Nelson rozbijał się o bandy ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|