The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2010, 23:22
3rider napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza polowa optymistyczna, w drugiej wyszly nawyki z czasow Skorzy czyli zaczelo dominowac ciupanie na oslep. Ale skad to sie wzielo? Ze slabego przygotowania fizycznego. I o ile wyrugowac nawyk wykopywania pily na pale mozna w 2tyg, to na plaszczyznie kondycyjnej w trakcie sezonu bedzie ciezko cos poprawic. Powiem wprost, obrona tytulu graniczy z cudem mimo, ze teoretycznie wciaz jestesmy liderem.

NA MINUS: B.slabo Kirm, jeszcze gorzej Lobo, Hristov zamiast grac szybka pilke, klei ja i spowalnia kazda akcje, Jirsak wystep anonimowy, Pawelek tradycyjne palpitacje

NA PLUS: Wszyscy obroncy - twardo i zdecydowanie, Sobol harowka, Brozki szlo jak szlo, ale cokolwiek zagrali 3-4 razy, co na tle reszty jest plusem
tylko spytam, czy dlugo na tej teorii bedziesz jechal czy juz w nastepnym meczu sadzisz ze bedzie wizja Kasperczaka?
zapewne tak do pierwszego gola / wygranego meczu.. o Kasper zrobil swoje... tyle ze jest to kwiestia czasu, nawet pod opieka Majewskiego..

troszke obiektywizmu po prostu, bo wystarczyloby ze w 94 min Wisla strzelila i nie nawiazalbys zdania o Macku, tylko pisal ze nowa jakosc weszla po przyjsciu Kaspra..
teraz jest to na zasadzie ze chcialem zwolnienia Skorzy, a ze narazie zmian nie widac troszke mi glupio i najlepiej probowac zwalac wine na niego.. az do pierwszej bramki po czym bede mogl napisac ze Kasper to jest to
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.03.2010 o godz. 23:25.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.03.2010, 02:40
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
teraz jest to na zasadzie ze chcialem zwolnienia Skorzy, a ze narazie zmian nie widac troszke mi glupio i najlepiej probowac zwalac wine na niego.. az do pierwszej bramki po czym bede mogl napisac ze Kasper to jest to
To Skorża ze swoim sztabem przygotował drużynę do ligi i to on odpowiada za to, że poruszają się jakby dostali ochwatu. Myślisz, że dlaczego piłkarze pożegnali go tak chłodno?

Jeżeli nasi się nie "odkręcą" do końca rundy i nadal będą wyglądać tak, jak wyglądają to wina będzie w 100% Skorży.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 18.03.2010, 09:09
tylko spytam, czy dlugo na tej teorii bedziesz jechal czy juz w nastepnym meczu sadzisz ze bedzie wizja Kasperczaka?
zapewne tak do pierwszego gola / wygranego meczu.. o Kasper zrobil swoje... tyle ze jest to kwiestia czasu, nawet pod opieka Majewskiego..

troszke obiektywizmu po prostu, bo wystarczyloby ze w 94 min Wisla strzelila i nie nawiazalbys zdania o Macku, tylko pisal ze nowa jakosc weszla po przyjsciu Kaspra..
Nie przesadzaj, nikt rozsądnie myślący nie będzie po 2-3 meczach wychwalał Kaspra... Jakkolwiek drużyna by teraz nie grała - czy ślicznie i skutecznie czy też brzydko i bez bramek - jest to efekt przygotowania do sezonu przez Skorżę. W tym względzie musimy być konsekwentni. Wstępne efekty pracy Kasperczaka mogą się pojawić najwcześniej po 2-3 tygodniowych mikrocyklach. Teraz co najwyżej to może on pomieszać w składzie i pogadać z zawodnikami.

Ale jedną rzecz już zrobił mądrą - cofnął Diaza do obrony. Myślę, że jeśli w ogóle ten gracz ma pojawiać się na boisku, to tylko tam.

Jedno istotną rzecz ten mecz pokazał - zawodnicy w poprzednich spotkaniach nie grali przeciwko Maćkowi, jak sugerowali niektórzy na forum.
Ostatnio edytowane przez willow : 18.03.2010 o godz. 09:44.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.03.2010, 13:28
Dobrze ze zmiana trenera nastapila teraz, jest czas na odbudowanie druzyny, Cupial otworzy sejf w lecie i sypnie kiesa na transfery wole wierzyc w to niz w to ze Amica idzie na majstra !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.03.2010, 13:49
Kasperczak wczoraj po meczu powiedział ,że słaba gra Wisły to przede wszystkim efekt kontuzji w okresie przygotowawczym,tylko dziwne jest to ,że najgorszym piłkarzem meczu był Kirm ,ktory zadnych urazow ani kontuzji nie mial.Nie wiem czy ktos wie co sie tak naprawde dzieje z ta druzyna
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 13:51
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak wczoraj po meczu powiedział ,że słaba gra Wisły to przede wszystkim efekt kontuzji w okresie przygotowawczym,tylko dziwne jest to ,że najgorszym piłkarzem meczu był Kirm ,ktory zadnych urazow ani kontuzji nie mial.Nie wiem czy ktos wie co sie tak naprawde dzieje z ta druzyna
Chyba nie liczyłes ze Kasperczak powie "Skorża zle przygotował drużyne pod względem fizycznym"
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.03.2010, 14:14
Nie czesto wypowiadam sie na tym forum, ale mam kilka przemyslen apropos meczu i gry naszych pilkarzy.
Nie wiem czy tez macie takie odczucie: wydaje mi sie jakby nasi stracili calkowicie "Power" w nogach , nawet z koordynacja jest cos nie tak( jak czasem patrze na gre Sobola wydaje mi sie jakby stawal czasem nie na te noge co powinien przy probie odebrania, wybicia pilki, co nie zmienia faktu ze byl jednym z lepszych naszych pilkarzy na boisku). Jest jakos tak jakby zapomnieli jak sie gra w pilke , jak sie ustawiac , nie ma ruchu bez pilki . Nie wiedza po prostu co maja grac ,brak takiego automatyzmu.
Druga sprawa jest fakt ze moim zdaniem z Maczynskiego beda "ludzie" i chcialbym zeby na ligowke z Lechia wyszedl w 11.
Przez naszego "grajka" Lobo strace niedlugo telewizor bo kilka razy mialem juz zamiar po jego zagraniach umiescic w nim moja butelke po piwie- to co on wyprawia to sie po prostu nie miesci w pale.
On nie ma nic(przyspieszenia,sprintu,podania,strzalu ,dryblingu,nawet pomyslu na gre) ,byla taka sytuacja w gdzie przechwycilismy pilke i az sie prosilo popedzic z nia 40m , a on probuje genialnego podania ktore oczywiscie trafia do przeciwnika.Dosyc!!!, niech sobie gdzies idzie (co nie latwe z jego kontraktem) albo niech po prostu zmieni zawod co dla wszystkich kibicow naszej "kopanej" byloby lepsze.
Diaz na obrone moim zdaniem strzal w 10, na skrzydlach powinni grac Kirm i Malecki, no i niestety Pietia na lawe.
W ataku sam niewiem kto cos gra bo 5,6 kontaktow w meczu napastnika to zadny wykladnik.
Boguski,Sobol,P.Brozek, i jeszcze kilku sa cieniami tych zawodnikow ktorych pamietam z chociazby z poprzedniej rundy.
Jest jeden wniosek -okres przygotowawczy zostal "przespany" widac ze pilkarze chca ale nie maja z czego i niewiedza jak.
Obym sie mylil ale ten marazm potrwa jeszcze kilka tygodni(krore nas beda kosztowac mistrzostwo) chyba ze zdarzy sie CUD czego Nam i Kasperczakowi zycze.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.03.2010, 09:12

Wizje Kasperczaka juz bylo widac w tym meczu, w koncu byla gra po ziemi i proba gry kombinacyjnej a to ze zdarzaly sie dlugie loby do przodu to przeciez widac ze nawyki z Macka ktory bardzo kochal swoja taktyke z gra na wysokiego napastnika . Jesli Wisla strzelilaby gola to bylaby tylko i wylacznie zasluga Kasperczaka, a o Macku mozna by powiedziec tylko tyle ze za pozno sie go wywalilo, szkoda ze sam nie odszedl po levadii czego bylem zwolennikiem.

To jest Cud jak wygladaja nasi pilkarze kondycyjnie ale chyba wiekszym jest to jak z nas idiotow robi Lobodzinski pokazujac swoje komiczne umiejetnosci, pobierajac przy tym za ogladanie ich 500 tys rocznie...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
kask88
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.03.2010, 11:20
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Wizje Kasperczaka juz bylo widac w tym meczu, w koncu byla gra po ziemi i proba gry kombinacyjnej a to ze zdarzaly sie dlugie loby do przodu to przeciez widac ze nawyki z Macka ktory bardzo kochal swoja taktyke z gra na wysokiego napastnika . Jesli Wisla strzelilaby gola to bylaby tylko i wylacznie zasluga Kasperczaka, a o Macku mozna by powiedziec tylko tyle ze za pozno sie go wywalilo, szkoda ze sam nie odszedl po levadii czego bylem zwolennikiem.
Proponuje Tobie oglądnąć ten mecz w telewizji Jeżeli dla Ciebie ten mecz był dobry w wykonaniu naszych zawodników i "grali piłką po ziemi " to ja mam kłopoty ze wzrokiem Szczególnie druga połowa była "znakomita".
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 13:21
kask88 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje Tobie oglądnąć ten mecz w telewizji Jeżeli dla Ciebie ten mecz był dobry w wykonaniu naszych zawodników i "grali piłką po ziemi " to ja mam kłopoty ze wzrokiem Szczególnie druga połowa była "znakomita".
Chyba masz
Mecz dobry nie był ale nakaz grania jak najdłużej piłką był aż nadto widoczny.Co prawda dawało to tylko większą przewagę w utrzymaniu się przy piłce, no ale żeby były tego inne plusy, pewnie będziemy musieli poczekać przynajmniej z miesiąc ,bądź w ogóle się nie doczekamy
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów