The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2010, 20:07
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Tak przeżywacie te 700 tys, a co ma powiedzieć Leg(Ł)a, która dała 2,5 mln za kompletnie bezużytecznego Radovicia?
Dała mniej więcej tyle co my, bodaj 800 tyś euro. A Radovic o ile dobrze pamiętam pierwszy sezon miał dobry, dopiero potem zaczął dołować.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.03.2010, 20:43
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
Dała mniej więcej tyle co my, bodaj 800 tyś euro. A Radovic o ile dobrze pamiętam pierwszy sezon miał dobry, dopiero potem zaczął dołować.
Zaczął dołować, jak większość zawodników Legii, zresztą... U nas sezon później nie było lepiej
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2010, 19:57
http://www.weszlo.com/news/4731
Ciekawe spostrzeżenia Komornickiego na temat pracy trenera w Polsce.

Komornicki napisał(a):
- W Polsce inteligentnych zawodników jest niewielu. Większość kiwa samych siebie, albo chorągiewki. W Górniku miałem reprezentanta Polski, który na dwadzieścia dośrodkowań tylko dwa razy trafił w piłkę. Dla mnie to brak umiejętności. Jednak zawodnik się do tego nie przyzna. Wybiera drogę prowokacji, bawi się w przedszkole. Co mam na myśli, Ano to, że chodzi do prezesa i narzeka.
..
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.03.2010, 21:39
Jeśli Jirsak nie zacznie czegokolwiek pokazywać do końca sezonu to należy go pożegnać bez żalu. Podobnie sprawa ma się Łobodzińskiego, bo gość ewidentnie ma słabą psychikę. Miejmy nadzieje, że Kasperczak coś z tej reszty bandy wyciągnie. Jeśli nie to znowu trzeba będzie budować drużynę od nowa.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.03.2010, 15:10
Ja osobiście uważam, że jeżeli Wisła nie zagra dzisiaj ciekawej piłki to musimy zmienić system gry na 4-3-3 na nowy sezon, ponieważ mamy takich piłkarzy pod tą taktykę. Obrona taka jak ostatnio, pomoc z Sobolem,Kirmem (prawa), Guła (lewa), Atak Mały, Brozio, Prawy Atak ? (jakieś wzmocnienie by się przydało) Bo w tym 4-4-2 mamy za słabych skrzydłowych ;/
tofik
Senior Member

Stary 27.03.2010, 15:18
Też jestem zdania, że ci piłkarze lepiej się nadają do 433.
..
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.03.2010, 15:52
Jirsak się cofa. Sam byłem podniecony tym, jak on gra, mimo ze nigdy nie był aż tak widoczny, to tylko jak dostawał piłe to wiedział co z nią zrobić, w ostatnich 2 latach wypracował nam kilka goli, kilka strzelił, ale o to chodzi że te podania nie były to bezsposrednie asysty (tych było tylko kilka), ale miał otwierające podania do przodu (w sensie udziału przy bramce). Teraz coraz częściej widze jakby on w ogóle nie grał, był defensywnym pomocnikiem i prawie w ogole za linie srodkowa nie wychodził... choc jak zdarzy mu sie wyjsc to widac to np tą bramką co ostatnio. ALE ZA RZADKO!!! Szkoda mi chłopa.

Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.03.2010, 10:18
Jirsak na Wisłę jest po prostu za słaby , albo go wypożyczyć albo w piz...u sprzedać . Niech Garguła sie leczy do końca i mu pokaże jak sie dogrywa piłki do napadziorów
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.03.2010, 10:28
Mango napisał(a):Wyświetl post
Jirsak na Wisłę jest po prostu za słaby , albo go wypożyczyć albo w piz...u sprzedać . Niech Garguła sie leczy do końca i mu pokaże jak sie dogrywa piłki do napadziorów
Żeby kogoś sprzedać to ktoś musi chcieć go kupić. Chciałbyś Jirsaka w swoim klubie gdybyś był jego trenerem czy właścicielem? Bo ja nie. Myślę, że doczeka u nas do końca kontraktu, który kończy mu się w 2012 roku i odejdzie. W międzyczasie pewnie będzie wchodził z ławki i czasem zaliczy jakąś asystę albo bramkę, ale generalnie wielkiego przełamania, błysku itd nie można się po nim spodziewać. Jak do zdrowia wróci Garguła (oby jak najszybciej) to naprawdę rzadko będziemy mieć okazję oglądać Czecha na boisku.
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.03.2010, 10:34
Dajcie Tomasowi trochę czasu z Heniem. Jak Łobo mógł się odmienić. To myślę, że i Tomas może. Tylko potrzeba mu trochę czasu.
MCX
Senior Member

Stary 28.03.2010, 10:52
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
Dajcie Tomasowi trochę czasu z Heniem. Jak Łobo mógł się odmienić. To myślę, że i Tomas może. Tylko potrzeba mu trochę czasu.
A to on już się odmienił?
Nie jestem jakimś zażartym krytykiem Łobodzińskiego bo już jak do nas przechodził to wiedziałem, że jest to facet, który pewnego poziomu nie przeskoczy. Czasem zaliczy asystę po dobrym dośrodkowaniu i tyle. Drybler z niego żaden, szybkości też nie ma nadzwyczajnej. No i do tego ten wczorajszy pad w polu karnym zamiast walki o piłkę. Nic specjalnego, grał poprawnie, na pewno lepiej niż Kirm ostatnio, ale daleki jestem od stwierdzenia, że Kasperczak odmienił Łobodzińskiego.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 28.03.2010 o godz. 10:53.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.03.2010, 10:56
Lobo przy Kasperczaku calkiem inaczej wyglada niz przy Skorzy, cos zaczyna grac...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 11:04
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Lobo przy Kasperczaku calkiem inaczej wyglada niz przy Skorzy, cos zaczyna grac...
Co do Łobodzińskiego to wydaje mi się, że poczuł szansę i stara się to wykorzystywać (chwała mu za to). Kirm tak na prawdę w Wiśle nie porywał po za paroma meczami i jeżeli nic nie zmieni to ławka dla niego. U Skorży jednak był pewniakim i grał cały czas, teraz musi wziąć się ostro do roboty. Podobny los może spotkać Alvareza, bo Burliga już puka do pierwszej "11".
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.03.2010, 13:30
MCX napisał(a):Wyświetl post
A to on już się odmienił?
Nie jestem jakimś zażartym krytykiem Łobodzińskiego bo już jak do nas przechodził to wiedziałem, że jest to facet, który pewnego poziomu nie przeskoczy. Czasem zaliczy asystę po dobrym dośrodkowaniu i tyle. Drybler z niego żaden, szybkości też nie ma nadzwyczajnej. No i do tego ten wczorajszy pad w polu karnym zamiast walki o piłkę. Nic specjalnego, grał poprawnie, na pewno lepiej niż Kirm ostatnio, ale daleki jestem od stwierdzenia, że Kasperczak odmienił Łobodzińskiego.
Czytasz mi w myślach!
Nie wiem skąd to podniecanie sie Łobodzińskim, który poziomem jest nawet kilka stopni za Piotrem Brożkiem.

Na moje to wartoby dac szanse Burlidze na prawej pomocy. Młody, przebojowy, szybki, dośrodkowanie też ładne, co pokazał wczoraj.
A nuz sie trafi drugi Błaszczu

Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 13:46
krasny napisał(a):Wyświetl post
Czytasz mi w myślach!
Nie wiem skąd to podniecanie sie Łobodzińskim, który poziomem jest nawet kilka stopni za Piotrem Brożkiem.

Na moje to wartoby dac szanse Burlidze na prawej pomocy. Młody, przebojowy, szybki, dośrodkowanie też ładne, co pokazał wczoraj.
A nuz sie trafi drugi Błaszczu
Zgadzam sie co do dawania szans Burlidze, moze byc z niego pozytek. Tylko, ze to dosrodkowanie to on ma jeszcze gorsze niz Alvarez. Jesli nad tym nie popracuje to na skrzydlo nie ma sensu go przesuwac. Skrzydlowymi powinni byc gracze przebojowi, z dryblingiem, silnym strzalem i przebojowoscia. Ja wiem, ze tu jest liga polska i idealu pod tym wzgledem miec nie bedziemy, ale tacy pilkarzy jak Piotr Brozek czy wspomniani Alvarez i Burliga nadaja sie tylko na srodek obrony. Nieustepliwosc z tylu i od czasy do czasu pojscie za akcja, zrobienie przewagi w przodzie i proba dosrodkowania/ strzalu. Skrzydlowy, ktory w takich sytuacjach pokazuje sie 3 razy w meczu to niestety zaden skrzydlowy.
Gradzik
Senior Member

Stary 31.03.2010, 17:02
Jednego Skorży nie wybaczę. Że kontynuował psucie stylu gry Wisły. Wolę Kasperczaka i ofensywnie grającą Wisłę, po ziemi, choć czasem chimeryczną, niż Skorżę i jego "lepiej nie atakujmy, no może długa piłka na Brożka, 1-0 wystarczy".
NA ZAWSZE WISŁA
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 12:17
Kasperczak to wypowiada się bez ładu i składu. Wczoraj mówił na , że ostatni mecz w którym Wisła strzeliła 3 gole na wyjeździe był bardzo, bardzo dawno... dziwne, bo ostatni mecz to Ruch Chorzów w grudniu, a w tym sezonie Wiśle udało się strzelić 3 lub więcej goli na wyjazdach w 5 meczach (nie wliczając tego).
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 28.03.2010, 12:20
Powiedział "chyba". A z tym słowem to już jest duża różnica.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.03.2010, 12:21
Za pierwszego pobytu Henia w Wiśle to taki Jirsak trenowałby ale z rezerwową drużyną najwyżej.To taki drugi Olek Kwiek.
MCX
Senior Member

Stary 28.03.2010, 12:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Za pierwszego pobytu Henia w Wiśle to taki Jirsak trenowałby ale z rezerwową drużyną najwyżej.To taki drugi Olek Kwiek.
To samo można powiedzieć o ponad połowie pierwszej jedenastki i ogólnie naszej kadry. Najbardziej dobitny przykład?
Paweł Brożek. Był w Wiśle cały czas i nie grał praktycznie wcale.
Czasy się zmieniły, teraz mamy zupełnie inną drużynę i nie ma sensu porównywać jej z tą, która grała w pucharach z Parmą, Schalke czy Lazio.
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.03.2010, 12:57
MCX napisał(a):Wyświetl post
To samo można powiedzieć o ponad połowie pierwszej jedenastki i ogólnie naszej kadry. Najbardziej dobitny przykład?
Paweł Brożek. Był w Wiśle cały czas i nie grał praktycznie wcale.
Czasy się zmieniły, teraz mamy zupełnie inną drużynę i nie ma sensu porównywać jej z tą, która grała w pucharach z Parmą, Schalke czy Lazio.
Wybacz, ale porównywanie Jirsaka, który tak na prawdę nigdy nie był w dobrej formie, do Brożka, dwukrotnego króla strzelców, jest co najmniej niesmaczne.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2010, 13:48
Wasiu, powiedz mi proszę, po czyim dośrodkowaniu sędzia Borski podyktował rzut karny w drugim meczu pucharowym z Lechią? On ma dużo lepsze dośrodkowanie od Alvareza...
Косово је СРБИЈА!!
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 13:57
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Wasiu, powiedz mi proszę, po czyim dośrodkowaniu sędzia Borski podyktował rzut karny w drugim meczu pucharowym z Lechią? On ma dużo lepsze dośrodkowanie od Alvareza...
No to jeden raz. I to tez przeciez nie do konca on wypracowal, bo Bogus sie musial dac sfaulowac (dosc naciaganie szczerze mowiac) a Maly wykorzystac karnego. Pablo tez mial takie wrzutki, po ktorych "cos" bylo. Burliga zaczynal jako gracz ofensywny i troche bramek strzelil wiec pewien instynkt ma, jednak wg mnie obrona to niestety maks gdzie moze grac.
batman forever
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 28.03.2010, 14:01
Może i ma dośrodkowanie, ale do poziomu Alvareza to mu jeszcze duuuuużo brakuje. Wczoraj po 20 minutach kiksów przestał dostawać podania, bo za każdym razem coś spartaczył.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2010, 14:08
Batman...co wczoraj Burliga partaczył? Świetne interwencje na Radzewiczu i Tomasiku, ładne indywiudalne akcje - jak ta po ktorej dostalismy wolnego przy samym polu karnym - czy może klepki z Łobodzińskim? Na prawdę, Burliga zagrał wczoraj bardzo przyzwoicie, a o niebo lepiej niż w swoim I meczu w Ekstraklasie z Zagłębiem.
Косово је СРБИЈА!!
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 28.03.2010, 14:28
Nie zauważyliście że to nie ten temat?

OFFTop.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 29.03.2010, 00:39
ze swoją opinią wstrzymałem się do dzisiaj czyli 2 meczów ligowych naszego nowego trenejro I bilans ma na razie OK Kosmetyczne zmiany puki co przynoszą efekt Ostateczną ocenę wystawie po 30 meczu w sezonie ALE trzeba wziąć pod uwage że właściwie odziedziczył drużynę po Skorży więc na wielki ruchy ni ma szans Pożyjemy zobaczymy
UBUNTU
linux for human beings
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.03.2010, 17:31
Heh prosze czego ja sie tu dowiaduje. Tego ze Kasperczak odmienil Lobodzinskiego, ktory zawsze gral tak jak teraz, czasem miewal gorsze momenty, teraz gra jest inna niz za Skorzy wiec i Wojtek czesciej sie pokazuje przy pilce i tylko tutaj jest ta roznica. Piotrek Brozek, prawdopodobnie najlepiej wyszkolony tehcnicznie gracz naszej druzyny z wrzutka jeszcze lepsza niz Zienczuka, okazuje sie byc poziomem podobnym do Wojtka "zajebany jestem" Lobodzinskiego, ktorego tutaj juz lzono niemilosiernie. Kirm tragedia, Pawel Brozek tragedia, Malecki tragedia. Pawelek, o jezu...

Po prostu kocham to forum
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.03.2010, 19:07
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Piotrek Brozek, prawdopodobnie najlepiej wyszkolony tehcnicznie gracz naszej druzyny z wrzutka jeszcze lepsza niz Zienczuk
A gdzież on pokazał taką magiczną technikę?
Gradzik
Senior Member

Stary 31.03.2010, 21:47
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Heh prosze czego ja sie tu dowiaduje. Tego ze Kasperczak odmienil Lobodzinskiego, ktory zawsze gral tak jak teraz, czasem miewal gorsze momenty, teraz gra jest inna niz za Skorzy wiec i Wojtek czesciej sie pokazuje przy pilce i tylko tutaj jest ta roznica. Piotrek Brozek, prawdopodobnie najlepiej wyszkolony tehcnicznie gracz naszej druzyny z wrzutka jeszcze lepsza niz Zienczuka, okazuje sie byc poziomem podobnym do Wojtka "zajebany jestem" Lobodzinskiego, ktorego tutaj juz lzono niemilosiernie. Kirm tragedia, Pawel Brozek tragedia, Malecki tragedia. Pawelek, o jezu...

Po prostu kocham to forum
Na którejś ze wcześniejszych stron pisałem, że Kasperczak robił cuda w okresach przygotowawczych, nigdy nie był specjalistą od zmontowania czegoś z niczego w tydzień.
NA ZAWSZE WISŁA

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów