|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak pół zespołu to rekonwalescenci to cięzko wymagac od nich cudów w meczu z wybieganym , silnym fizycznie zespołem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
spoufalenie sie trenera z druzyna........ kolega przyjaciel skorza teraz to wychodzi....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Diaza bym zatrzymal, przynajmniej umie pilke lepiej trzymac i przejac, po prostu przyzywyczilismy do jego lepszej gry i od niego wiecej wymagamy niz od innych.
lobo - wejscie roku, dwie straty - podziekowac, przedewszystkim to potzrebyujemy wzmocnien i konkurencji, a regres formy wynika z tego tez ze zawodnicy nie maja silnej konkurencji w skladzie :/ ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Szkoda, że Ba nie mógł zagrać. Jedynie na niego liczyłem. O Pawełku nie trzeba nic już pisać, liga będzie ciekawsza. Ale dlaczego pod tym względem ? Nie może być tak, że nie trafiamy z 12 metrow. Bylo takich sytuacji kilka. Remis to też jak porażka, ale najgorsze jest to, ze gramy bez stylu i nie strzelamy bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
teraz tak myslalem sobie
i chyba przed startem rundy chyba zaden zawodnik nie przeszedl obozu przygotowawczego bez kontuzji na obozach Pietia Pawel Brozek Boguski Lobo Głowa Pawelek Marcelo Cleber Jop itd ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Jest coś takiego jak kryzys formy, zdarza się każdej drużynie,nawet tej najlepszej. Wiesz ( wiecie), były jednak kontuzje w drużynie. Różnie bywa. K***rwa w ciągu ostatnich lat zdobywamy seryjnie mistrzostwa Polski z małymi przerwami, marzyliście o tym chociażby 15 lat temu A ty Forza chcesz sukcesów, mało Ci ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Spokojnie Skorży nie zwolnią bo musi dom skończyć budować .....
Tak samo jak Wisłę dopiero zaczyna się Wielka Budować Maciej potrzebuje 5-6 lat ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Moje rady dla pana Cupiała:
1. Zawiesić piłkarzom i sztabowi szkoleniowemu pensje - bezterminowo - jak zmienią styl i zaczną wygrywać można się zastanowić nad przywróceniem wypłat. 2. Sprzedać jak najszybciej Pawełka, Jirsaka, Diaza i Łobodzińskiego,a nim to nastąpi odsunąć od 18 meczowej, nawet w ME, najlepiej w ogóle niech się do tego czasu na obiektach klubowych nie pokazują. 3. Zainscenizować spotkanie kibiców z drużyną, aby przy pomocy siły argumentów i argumentów siły, mogło dojść do szczerej wymiany poglądów, dotyczących gry Wisły. 4. Szukać nowego trenera - zagranicznego. PS:Arka jesteście dnem, ale Wisła była dziś przy was rowem oceanicznym. Powód: PS
Ostatnio edytowane przez Olivarez : 05.03.2010 o godz. 23:49.
![]()
God save the Queen
Long live the Queen |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przez błędy Marcelo powinno być 0:2 minimum. Nie rozumiem bronienia Brazylijczyka. Gra w piłkę to gra błędów. Czwórka obrońców Arki nie popełniła ich tyle razem wzięci niż sam Marcelo. On jest naszym najlepszym piłkarzem w kadrze ale niestety znów tracimy kluczową bramkę po jego błędzie i tylko nieudolności rywali zawdzięczamy że nie wykorzystali pozostałych jego wtop. W takiej formie Marcelo tylko przeszkadza i powinien usiąść na ławie i wejść Jop.
Z takim Lechem dziś byłoby 0:6 po 60 minutach gry. Ostatnio było 0:4 więc oni są już przyzwyczajeni do jazdy po Wisełce. Może dwu-cyfrówkę by odpuścili.
Ostatnio edytowane przez thechris : 05.03.2010 o godz. 23:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
2 mecze, 2 przegrane, 2 bramki stracone, 0 strzelonych.
Tragedia. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Żeby zbudowac zespół trzeba kupować/szukać młodych zdolnych zawodników a nie zapychać dziury zawodnikami, którzy nic nie wnoszą do gry, a nawet nie chce im się biegać. Pozatym do kopaczy mozna mieć pretensje że nie wykorzystują sytuacji bądź robia błędy, ale w ich grze nie widać żadnej taktyki, akcje sa nie przemyślane byle do przodu. Co jest winą trenera.
![]()
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Punkt to jest świetny pomysł tylko widzisz Polską piłką rządzi rynek ...gdyby w Polsce udało się wprowadzić maksymalne pensje na kontrakt było by świetnie. Piłkarze za dużo zarabiają w stosunku do umiejętności . Powinni więcej mięć do wyciągnięcia na boisku... za zwycięstwa itd wtedy by im się chciało
2. Popieram sprzedać ... tylko kto ich kupi 3. Takie spotkanie na temat gry nie ma sensu można jedynie wjechać im na ambicje ... co poprawy gry jest trener który musi wiedzieć jak to zrobić 4. Wszystko super tylko to kosztuje czy Cupiał da grosza na konkretnego trenera z zagranicy ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co by nie powiedzieć każdy z nich miał jakiś uraz... Trudne zadanie dla trenera. Urazu chyba tylko nie miał Alvarez, Kirm, Małecki, Juszczyk, Christov... może Jirsak, z tej dzisiejszej 18 meczowej.
Kirm-rozegrał 90min pare dni temu. Mały-nie grał z GKS'em, był na zgrupowaniu Polski Christov-tydzień trenuje z Wisłą Paweł po kontuzji i bez formy jest i tak czołową postacią. PS: Co dzisiaj Boguś i Łobo wyprawiali, a zwłaszcza ten pierwszy, bo do drugiego sie przyzwyczaiłem już. To samo nie czekam już aż Jirsak wypali, bo to nie nastąpi. Niech już Mączyński wchodzi... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wraca xxx (*tu wstawić dowolnego piłkarza Wisły, z wyjątkiem Głowy, Kirma i Małeckiego) do domu po meczu:
żona-gdzie byłeś? xxx-grałem mecz ż - ale ta koszulka jest sucha i nawet nie pachnie! ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jasne że jest jak mówisz to taki mój żart. Bo dla mnie Skorża to już tyko karierowicz co mu na kasie zależy. Widać że nie wyciąga żadnych wniosków i tylko ładnie mydli oczy kibicom .... tylko kto to jeszcze kupi PO DZISIEJSZYM DNIU ... ![]()
Borinho
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie chcę tu wyjść na obrońcę piłkarzyków, ale ja tam nie uważam, żeby problemem był brak ich zaangażowania czy też umiejętności (szczególnie w porównaniu do takiej Arki). Przeciwko trenerowi też nie grają - bo u kogo było by im tak dobrze?
Im po prostu brak jakiegokolwiek pomysłu na grę w ataku pozycyjnym i NIC w kwestii tej materii nie zmieniło się od czasów Levadii. Ja tak to widzę i według mnie w całej rozciągłości winę za to ponosi (stety lub niestety) trener Skorża... Nie widzę perspektyw przed tą drużyną z tym trenerm, chyba, że jakiś cud się stanie i nagle odmieni jej oblicze. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co by nie powiedzieć każdy z nich miał jakiś uraz... Trudne zadanie dla trenera. Urazu chyba tylko nie miał Alvarez, Kirm, Małecki, Juszczyk, Christov... może Jirsak, z tej dzisiejszej 18 meczowej.
Kirm-rozegrał 90min pare dni temu. Mały-nie grał z GKS'em, był na zgrupowaniu Polski Christov-tydzień trenuje z Wisłą Paweł po kontuzji i bez formy jest i tak czołową postacią. pewnie niektore kontuzje to tylko wymowki.... po co grac jak kasa plynie na konto... |
|
|
|
Member
Offline |
|
tylko ile juz bylo tych dni i co |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wiecie co najbardziej boli? To, że Arkowcy nawet nie cieszyli się po ostatnim gwizdku. Oni wiedzieli, że zagrali słabo w tym meczu i po prostu nie mogli uwierzyć, że to wystarczyło na wygranie z Wisłą...
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
Wręcz przeciwnie. W ten sam sposób tą samą taktyką .......nęły nas kolejno Levadia, Parchy, Legia i teraz Arka. Każda drużyna już wie, że wystarczy na nas dobrze się ustawić w obronie i czyhać na błąd, a nasza nieporadność w ataku pozycyjnym zrobi swoje. Każdy nasz mecz w tym sezonie tak wyglądał (może z wyjątkiem z Lechem - bo ten się nie murował), a różnice robiło tylko to czy jakimś cudem czy też indywidualną umiejętnością danego piłkarza udało nam się wturlać piłkę do bramki wcześniej przed przeciwnikiem czy nie. Jeszcze raz podkreślę: zero wypracowanych schematów w ataku pozycyjnym to nasza bolączka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kadra się nie składa z 11 zawodników. Po to się rezerowych żeby w razie kontuzji wchodzili i grali a nie stali na boisku!
Pozatym trener obeicał po meczu z Cracovią że odeśle kliku zawodników do Młodej ekstraklasy? A ja się pytam kto tam wylądował? Wole przegrać 3-0 mecz z Arką piłkarzami młodymi, ambitnymi z których moze być pożytek za kilka lat, niż 1-0 bez walki ambicji i przyszłości! ![]()
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że cud może się stać ... tylko po co na chwilę i znów będzie to samo ...
Mistrza można zdobyć jeśli Legia , Lech zaczęły by masowo gubić punkty ..... tylko w tym momencie to my zgubiliśmy wszystko .... Gdybym ja był trenerem takiego klubu jak Wisła i przegrał 2 pierwsze rundy w stosunku 0-1 ,0-1 z średnią i bardzo słabą drużyną to odszedł bym w momencie. Niestety karierowicz Skorża będzie twardo trzymał się stołka. Jutro jakąś bajkę wymyśli pewnie że kontuzje itp... Bo drugie jestem pewny że Skorża stał za obaleniem Bednarza.. . Wielki trener i menadżer chyba go nadmiar obowiązków przerósł. Życzę Sobie by w poniedziałek pojawło się światełko w tunelu i po naradzie u Cupiała udało się ściągnąć do Krakowa innego Szkoleniowca który ustawi drużynę inaczej i zagoni leniów do pracy. Skorża nie jest najlepszy w stosunku jakości do ceny oj już nie !!!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dawno, naprawdę dawno WISŁA KRAKÓW nie prezentowała takiego antyfutbolu co teraz. Nie wiem jak to możliwe, że co by nie było wyróżniający się jak na naszą ligę kopacze nie potrafią skonstruować jednej składnej akcji. Wina musi leżeć tylko i wyłącznie w osobie Skorży i braku jakiegokolwiek poważania, respektu wśród zawodników. Inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć. Zero ruchu bez piłki, całkowity zastój i te młotowate wrzutki nie wiadomo na kogo. Każdy robi co chce, tak jakby nie było w ogóle trenera i taktyki (której chyba rzeczywiście nie ma - no chyba że mówimy o taktyce 'wyjeb na Brożka/Marcelo (od 85 min.)' ).
Druga sprawa, Pawełek. Zawsze starałem się go jakoś bronić, usprawiedliwiać no ale ile można. Jest cienki, słaby psychicznie - idealny do klubu gdzie nie ma presji wyników vide Odra Wodzisław. Na pewno nie do WISŁY KRAKÓW. Czemu młodziaki nie zostały wpuszczone? Coś mi się przypomina, że Mączyński w meczu z GKSem próbował i całkiem dobrze mu to wychodziło. Cóż, wydaje mi się że pierwszy raz mogę z czystym sumieniem powiedzieć: SKORŻA OUT ! ![]()
the end
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Na zakończenie chciałbym tylko podziękować naszym nieudacznikom za obietnice po Levadii i .......eniu że teraz każdy mecz to będzie finał i gra na maxa by odkupić porażkę z ogórkami.
Dzięki panowie piłkarze, oby stan konta co miesiąc wam się zgadzał, a znane słowa H. Reymana nie przeszkadzały w dalszej karierze.
Ostatnio edytowane przez gigant : 06.03.2010 o godz. 00:25.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
'''Liga będzie ciekawsza. Sprawa mistrzostwa Polski - patrząc na bryndzowatą Legię i stratę innych drużyn - wydawała się przesądzona. A teraz już zupełnie nie wiadomo, co się wydarzy w następnych tygodniach. Ale jeśli czegokolwiek można być pewnym, to chyba jednego - mistrz Polski będzie taki, że pożal się Boże. Levadia czy inna Vetra już ostrzy sobie zęby''''. Ludu budowac szybko te stadiony bo bedziemy w trzecim świecie :( Bo tylko wtedy widze ta Nasza polska lige w miare normalna.... Dobranoc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja juz nie wiem co tu pisac.
Dzis opadły mi rece i chcialo sie wyć widząc tak bezradną Wisle. nawet nie wiem co tu analizowac ,bo bledow i zaniedban na kazdej pozycji jest masa... bramka...rany boskie Pawełek jak zwyke jeden frafocel w meczu,jak pomysle ze mamy Juszczyka za niego to mam ciarki na plecach. obrona-wyglada jako tako,ale te dziesjsze bledy Marcelo to naprawde niewiem jak nazwac,gra i chce ogrywac tych obroncow jak na sparingu pomoc...-bida i nedza.jeden Sobol cos krzyczał reszta stala i sie patrzyla.Jirsak out nie mozna na niego patrzec. Napad...Hrsitov-drugi Beto-tyle ze tamten potrafil chociaz pilke sobie przyjac i sie zastawic.ten piekarz z Bytovii byl on niego szybszy,kolejny kaleka a nie napastnik.Po h*j byl pozbywac sie Cwielonga. Ogolnie to czarna rozpacz,to wogle nie jest druzyna tylko jaks zbieranina kopaczy,nie wiem po co byly obozy i sparnigi w Hiszpanii na drugi raz wyslac ich do lasu na tydzien w Bieszcadach moze tam naucza sie jak ciezko pracowac. oni to k**** potrfia spitolic czlowiekowi wekend. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ładnie cytujesz ... ale stadiony nie wiele zmienią niestety. Poziom Polskiej Piki w każdym aspekcie jest tragiczny . Stadiony będą ale Piłkarze lepsi nie będą . Lepsze będą tylko widowiska kibicowskie , i nasza niekończąca nadzieja że coś w poziomie naszej drużyny się ruszy .. Ale po dzisiejszym dniu to widać jak nisko upadliśmy !!!
![]()
Borinho
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|