The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2010, 21:55
MMA. Mamed Khalidov walczy o pas federacji Sengoku

Cytat:
Pochodzący z Czecenii, ale reprezentujący Polskę Mamed Khalidov stoczy w niedzielę w Tokio rewanżowy pojedynek z Brazylijczykiem Jorge Santiago. Stawką będzie pas czempiona wagi średniej prestiżowej federacji Sengoku.

Duży artykuł na temat tej walki zamieszcza portal Sherdog.com. Polskę przedstawia jako kraj, gdzie MMA cieszy się niebywałą popularnością, a walki cieszą się oglądalnością dochodzącą do pięciu milionów telewidzów (jak w przypadku pojedynku Mariusza Pudzianowskiego z Marcinem Najmanem).

O Khalidovie zrobiło się głośno w listopadzie 2009 roku, gdy na japońskiej gali MMA pokonał czwartego zawodnika na świecie Brazylijczyka Jorge Santiago. Polak wygrał w pierwszej rundzie przez efektowny nokaut.

- Pierwszy raz walczyłem na gali Sengoku i było gorąco. nie miałem wystarczająco dużo czasu na przygotowania, nie byłem w najlepszej formie, ale wygrałem - wspomina. Stawką tamtej walki nie był jednak pas będący w posiadaniu Brazylijczyka. Teraz dojdzie do rewanżu, w którym Polak może zdobyć trofeum.

Kim jest Mamed Khalidov?

Khalidov przyjechał do Polski z Czeczenii w wieku 17 lat wraz z grupą innych uchodźców. Szybko nauczył się języka, zaczął nawet studiować administrację. Sporty walki uprawiał już w rodzinnym kraju, zajmował się boksem, taekwondo i zapasami. Na mieszane sztuki walki, które są coraz popularniejsze na świecie, zdecydował się dopiero w 2004 roku.

- Wiedzieliśmy o jego potencjale - mówi Martin Lewandowski, który jest menedżerem Khalidova i promotorem grupy zawodowej KSW. - Wiedzieliśmy że stanie się w Polsce gwiazdą i należy dać mu szansę na światowy rozgłos - dodaje.

- Chcę walczyć zagranicą, ale jednocześnie nie tracić kontaktu z polskimi widzami, którzy mnie wspierali. To mój obowiązek - mówi Khalidov. - Santiago ma pas, więc wciąż jest sens z nim walczyć. Walka nie będzie łatwa. Mogę nawet przegrać, ale na pewno nie z braku motywacji - zaznacza.

O tym jakoś cicho ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2010, 10:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post

O tym jakoś cicho ...
Bo go znają ci co się interesują MMA a nie tylko oglądają walki od święta o jakieś puchary polsatu... Ja mam nadzieję że Dan White po tej gali Sengoku dostrzeże Mameda i da mu szansę w oktagonie.
I
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów