|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś jak ma być rozwiązana kwestia kas na stadionie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja jestem za tym by je wpisac do rejestru zabytków.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Co do porównania do Legii - sądzę, iż na Wiśle suma summarum będzie potrzebne więcej wyposażenia i systemów ze względu na obecność sporej ilości biur na trybunie wschodniej, kibiców na 4 zamkniętych trybunach (2x 2 kondygnacje, 2x 1 kondygnacja). No cóż pozostaje czekać, wszystko wyjaśni najpierw odpowiedź na interpelację, ewentualnie później wynik przetargu.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jak tam z 250 pracownikami, wie ktoś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Z kamerki na A/B mozna wnioskowac, ze ruch jest duży. Te 250 i tak trzeba podzielic na cirka 3 ekipy zmianowe.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
dzisiaj i tak chyba nici z tych 250 pracowników straszny wiatr az kamerka na okrąglaku wariuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Skąd wiesz że to są nowi pracownicy
.Ja jakoś nie widzę narazie szczególnie większego ruchu.Przynajmniej na kamerce. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jechałem 2 h temu obok stadionu i aż się zatrzymałem, żeby zobaczyć tych 250 pracowników i nie zobaczyłem ich
![]() ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ale ich chyba powinno być cos koło 80
Bo 250 na 3 zmianach łącznie? |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Na stoadionie stoją zurawie bo strasznie wieje i nic nie mogą robić na dachu ani przenosić...
Dodatkowym czynnikiem jest to ze rano kolo 8 przyjechała ciężarówka z prefabrykatami na nowe a i b i przy rozładunku wiatr złamał drzewo które przygniotło jednego z robotników... Zabrała go karetka do szpitala... Według inżyniera z którym potem rozmawiałem nie ma już zagrożenia życia, ale jest połamany.. Dalej trwają badania Miejsce wypadku owinięto taśmą i nic tam nie jest robione. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dziś w „Dzienniku Polskim” artykuł o stadionie. Warto przeczytać, szczególnie ze względu na słowa Pana prezydenta Majchrowskiego, szczególnie urzekł mnie fragment odnośnie zarządzania przez Wisłę stadionem: "Jeżeli nie podpiszą umowy to będą grać na stadionie Hutnika. Chyba, że wybudują swój stadion gdzieś indziej"
Po raz kolejny uspokaja też nadworny architekt, który pracuje nad rozwiazaniami umozliwiającymi fakt aby nasz stadion był również amfiteatrem! Ach, czekam na te walki gladiatorów! Boję się tylko, że jako chrześcijanin mogę skończyć w paszczy lwa! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja tam byłem o 9 i pracowali w podziemiach, dzwig się obracał ale nie dzwigał. Zadnej policji, nic.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
crazycaro to moze to było po 9? Jak tam byłes to nie widziałes tira z rozwaloną burtą i drzewem na nim?
Mi o tej "po 8" powiedział inżynier, sam byłem ok 10.30... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sory ale na co Ty chcesz ode mnie argumentow?
Gdy pada pomysl a ktos jest przeciwny to raczej ten drugi powinien powiedziec "czemu nie". Zreszta napisalem wczesniej ze to haslo najlepiej oddajace to co kazdy kibic Wisły mysli o swoim klubie i swoim miescie. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a na stronie wisly nie aktualizuja sie kamerki... chyba ze strefy czasowe sie pozmienialy i jest tam noc
![]() ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z forum iGol od użytkownika Wizlo:
"A teraz trochę info z budowy. Natrafiłem na jednego gościa który pracował przy budowie C, a później wyjechał za granicę do innej pracy. W każdym razie teraz z racji że podobno mają jechać na 3 zmiany to z powrotem chce porobić przy R22. No i niestety chwile przed moim przybyciem na budowie zdarzył się wypadek. Dziś w Krakowie mocno wieje i niestety jedno z gałęzi drzew spadło na robotnika i przy okazji zniszczyło kilka aut. Gość jest podobno mocno połamany. Przewieźli go karetką do szpitala. Wracając do rozmowy z tym gościem. Ja go zacząłem wypytywać o sytuacje jaka obecnie jest na budowie, o nieoficjalne info jak stoją z terminami. On powiedział że co się teraz dzieje to nie wie, ale opowiedział mi jak się miała budowa kiedy on pracował na C (to był okres chyba jakoś od kwietnia do września tamtego roku). Opowiadał mi o takiej sytuacji, że jego dzienna zmiana robiła szalunki, a nocka je miała zalać. Gdy już odsuwali szalunki po zalaniu to opowiada że zdarzało się że w ścianach były dziury wielkości kasków na głowę. A co z nimi robiono? Opowiada że się zapychało je wszystkim: styropianem, jakąś substancją do klejenia (on to nazwał fachowo, takie co się wsadza podczas montowania ram okiennic), gruzem, słowem wszystko i szedł tynk i po dziurze ani śladu. Jak to on powiedział: " Za ch..j ja tu na ten stadion nie przyjdę na mecz z powodów bezpieczeństwa, bo to co tu momentami była za fuszerka to szkoda mówić". Powiedział też że jak zaczynali C to była bieda że hej. Na budowie brakowało wszystkiego: narzędzi, szalunków. A ja się zapytałem jak się miała sytuacja z planami trybuny, czy było tak jak teraz przy Zachodniej że jest odbiciem C bez jakichkolwiek planów. To on mi powiedział że z planami i współpraca z architektem też nie było dobrze. Opowiada że np pracowali nad poziomem 0 bez planów. W ogóle jakiekolwiek wyliczenia były złe. Jak trzeba było dogadać się z zaopatrzeniem właśnie w kwestii dowiezienia brakujących płyt pod szalunek to tak wyliczyli że za każdym prawie razem brakowało im trochę szalunku, aby dostał do poziomu następnej kondygnacji trybuny. Ponoć też były plany aby obiekt był całkowicie zadaszony wraz z płytą boiska. Ale jak specjaliści z Polimexu powiedzieli że ten dach się nie utrzyma to zrezygnowano łaskawie z tego pomysłu. Ja się zapytałem jak się on zapatruje w kwestii ukończenia stadionu do lipca to powiedział że jeżeli będą robić rzeczywiście na 3 zmiany 24/h to zdążą oddać stadion do końca lipca ale jeśli chodzi o A/B to tylko w stanie surowym. Mówił że widział jak wykończeniówka wyglądała na C i że na to potrzeba b.dużo czasu zważywszy że Zachodnia jest pod względem powierzchni większa od C. Ponadto stwierdził iż sytuacja musi się zmienić jeśli chodzi o podwykonawców. Opowiadał że w okresie letnim brakowało robotników więc brano wszystkich którzy chcieli prosto z ulicy. Mówił że robili z nim kucharze, piekarze, cukiernicy. Po prostu miazga jak oni sie nie znali na budowlance przemysłowej mówił. Ja się go zapytałem czy jakby pracowali tam normalni budowlańcy z papierami to czy C byłaby wcześniej ukończona? On powiedział że tak i to bez wątpienia. Opowiadał też o gościu który operował tym największym dźwigiem w Europie. Mówił że on zarabia 150zł/h hehe i że miesięcznie wychodzi po kilkadziesiąt tysięcy zł mu na rękę (fajna kaska ). No i ja go już pożegnałem z racji że musiałem iść dalej. Tak się miała sytuacja przy R22. Ja oczywiście tylko przekazuje jego słowa i ich nie komentuje bo ciężko je do końca zweryfikować. Mógł mówić szczerą prawdę, ale mógł też trochę podkoloryzować. Ja nie mam zdania co do tych informacji..." Jeżeli faktycznie taka fuszera była to strach sie bać |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Osobiście będąć w listopadzie na stadionie stojąć po budynkiem multimedialnym widzialem z rana 10-15 meneli którzy czekali na info od kierownika budowy czy będą potrzebni. (nie żebym z nimi rozmawiał ale dość glośno rozmawiali )- jechało od nich wódą na kilometr a kąpali się chyba poł roku wcześniej.Dobrze dla stadionu i dla nas po 30 min przyszedł jakiś inżynier i dostali złą informację że dziś nie ma roboty.Ale zapewne nieraz się im udalo i sobie "budowali"
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic w tym dziwnego w wielu firmach budowlanych do zwykłych prac fizycznych biora ludzi bez wykształcenia nie myslicie chyba że menele robią za zbrojarzy lub cieśli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
radekogi pewnie jest w tym trochę prawdy, ale to zawsze tak bywa jak gadasz z gościem co jest "na początku łańcucha pokarmowego", jeśli tak można to ująć. Zwykły robotnik, najemnik zawsze wie lepiej. W pracy zawsze jest tak, że ten na najniższym stanowisku mówi że zapierd*** za 3 a szef nie robi nic
Niemniej na pewno jest w tym trochę prawdy bo w końcu pracował przy trybunie i wie co się tam działo. Podobnie było ze stadionem narodowym i wypowiedzią niejakiego Pana Staszka co to mówił, że najwiekszym zagrożeniem budowy sa goście w białych kaskach bo się kręcą po budowie i przeszkadzają |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
****a nie mogli poobcinać tych gałęzi, czekali aż komuś na łeb spadnie. Nieodpowiedzialne.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skoro już przy tym jesteście. Nie macie wrażenia,że jak się skacze na samej górze trybun za bramkami to czuć jakby się beton uginał. Na samej koronie trybuny. Kiedyś to zauważyłem,później kumpel mi powiedział,że ma podobne odczucie. Może nam się zdaje,ale miał ktoś kiedyś coś takiego?Czy to tak ma być?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|