The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2010, 20:48
Problem polega na tym, że Skorża szuka napastnika "wysokiego", a nie "umiejącego grać głową", czy "dobrze zastawiającego piłkę".

Poza tym- dobiera się taktykę do drużyny, czy stara się na siłę dopasować drużynę do taktyki?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2010, 20:59
Tego swojego ukochanego tarana miał już w reprezentacji. Nazywał się Rasiak i cała Polska miała z niego polew.
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.02.2010, 21:05
Co to za trener ktory nie umie znalezc innej taktyki gdy nie ma odpowiednich wykonawcow.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.02.2010, 21:39
Taki który po ponad połowie sezonu ma 5 pt przewagi nad druga drużyną.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 18.02.2010, 21:46
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Co to za trener ktory nie umie znalezc innej taktyki gdy nie ma odpowiednich wykonawcow.
Ten ktory od 2 lat zdobywa mistrzostwo kraju nie majac odpowiednich zawodnikow ?
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.02.2010, 22:02
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Taki który po ponad połowie sezonu ma 5 pt przewagi nad druga drużyną.
I taki ktory gra cała runde na wyjeżdzie
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.02.2010, 22:02
mic napisał(a):Wyświetl post
Ten ktory od 2 lat zdobywa mistrzostwo kraju nie majac odpowiednich zawodnikow ?

Nie zaczynaj znowu tematu.Nie ma odpowiednich zawodników. Nawet w****ienie na Rochusa, który wykłada mi właśnie kupon minęło po Twoim poście. Jesteś mistrz chłopie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 18.02.2010, 22:07
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Nie zaczynaj znowu tematu.Nie ma odpowiednich zawodników. Nawet w****ienie na Rochusa, który wykłada mi właśnie kupon minęło po Twoim poście. Jesteś mistrz chłopie.
Brak bramkarza, brak rozgrywajacego, brak prawego pomocnika, brak napastnika i niepelna lawka rezerwowa na ktorej sa zawodnicy bez zadnego pelnego meczu w I zespole. Smieszne dalej ? Jezeli nie to mozna dodac brak alternatywy dla Arka, Marcelo, Pi Brozka i Kirma.

PS. Wrzuc jeszcze 'xD' to smialo mozesz isc na onet
Ostatnio edytowane przez mic : 18.02.2010 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.02.2010, 22:18
Brak bramkarza, brak rozgrywajacego, brak prawego pomocnika, brak napastnika i niepelna lawka rezerwowa na ktorej sa zawodnicy bez zadnego pelnego meczu w I zespole. Smieszne dalej ? Jezeli nie to mozna dodac brak alternatywy dla Arka, Marcelo, Pi Brozka i Kirma.
Takie problemy to ma cała liga, dlatego ja przynajmniej, nie oczekuję nie wiadomo czego , nie oczekuje wspaniałej gry, miażdżenia konkurencji, Ligi Mistrzów itp.

Oczekuje natomiast lepszej gry niż dotychczas,szczególnie w meczach z lepszymi ligowymi przeciwnikami, co w efekcie powinno zapobiec też ekspresowemu odpadnięciu z pucharów - a to może spowodować że przynajmniej niektóre luki w składzie, będzie dało się uzupełnić.

ps a co do wysokiego napastnika to jest to o tyle już komiczne że od czasów Zurawia i Franka nam w ogóle nie udało się znaleźć żadnego przyzwoitego napastnika - Przy takiej sytuacji finansowej i braku jakiejkolwiek siatki skautów upieranie się na wysokiego(co zawęża znacznie pole manewru) jest samobójstwem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.02.2010 o godz. 22:27.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.02.2010, 22:20
śmigaj na trenera i pokaż na co cię stać a nie się spinasz.Na krytykę przyjdzie czas na koniec sezonu.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.02.2010, 22:49
Jest tylu pilkarzy na swiecie, ze skoro trener 3sezon prosi o wysokiego napastnika, to wstydem dla zarzadu jest wodzenie trenera za nos...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2010, 23:47
Brak bramkarza
Zawsze jesteś tu pierwszy do polemiki z krytykującymi (naczej: "trzeźwo oceniającymi) naszego władcę pola karnego, także zdecyduj się proszę...

Bo widzę, że ty tak chyba po prostu lubisz się posprzeczać, nie wiem, może z nudów ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.02.2010, 00:44
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na to "bogactwo" propozycji, które testowaliśmy, a które jest plonem pracy Caplar&Klajdienst, który to duet jest autorskim projektem "najlepszego trenera w Polsce" Skorży, można ogłosić kompletną porażkę tego gremium. To co przewinęło się przez te kilka miesięcy to jest jawna kpina z klubu i kibiców. Ci panowie zapadli chyba w sen zimowy. Aż strach pomyśleć co menago Skorża i jego duet zaserwują nam w letnim okienku, chyba że w klubie pojawi się w końcu nowy prezes i wywali to towarzystwo na zbity pysk.

To co sie przewinelo to wogole nie ma co nazywac i analizowac tego pod katem wzmocnien bo to smeich na sali.

Nie wiem jaka byla rola i sens zatrudniania Kledisnsta i Caplara
Ich Rodrigo czy jak mu tam to gwozdz do trumny tych panow.To juz ten listonosz z Bytovii w ataku co wkrecał Jopa byly lepszy na testy ,blizej ,nie ma bariery jezykow ,mniejsze wymagania finansowe...

ktos tu widzi jakis absurd

szkoda ze klub widzac co sie dzieje z kadrą nie potrafi sprowadzic jakiegokowliek napastnika w normalnymi statystykiami,nie kaleki ,nie ludzi ktorzy nie grali 2 lata w pilke tylko takich ktorzy mogli by nas wzmocnic.

zobaczymy jak sie to igranie z ogniem skonczy ,bo mam takie wrazenie ze stapamy po coraz bardziej kruchym lodzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 19.02.2010, 08:29
Markus napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Tobą, zapytałbym teraz: "Przypuszczam, że jesteś jakimś wybitnym doświadczonym trenerem, aby tak stwierdzić, lub masz chociaż jakiejś konkretne osiągnięcia w dziedzinie szkolenia piłkarzy?", ale ponieważ nie jestem, zauważę jedynie, że żaden trener nigdy nie mówi, iż organizacja gry defensywnej opiera się głównie na przygotowaniu fizycznym.
Jeśli nie widzisz różnicy między znajomością zagadnień gry w piłkę nożną i zagadnień prowadzenia klubu piłkarskiego ,to mi bardzo przykro i szkoda naszej dyskusji.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 19.02.2010, 09:14
felipe napisał(a):Wyświetl post
Zawsze jesteś tu pierwszy do polemiki z krytykującymi (naczej: "trzeźwo oceniającymi) naszego władcę pola karnego, także zdecyduj się proszę...

Bo widzę, że ty tak chyba po prostu lubisz się posprzeczać, nie wiem, może z nudów ?
a Ty umiesz czytac ze zrozumieniem ? Nigdzie i nigdy nie pisalem ze Pawelek jest jakims super bramkarzem, ktory jest idealny dla Wisly. Dyskutuje tylko z malkontentami ktorzy winia Pawelka o to ze deszcz pada. Taka mala roznica. Moze chociaz zacytujesz moj post na poparcie swojego chorego wymyslu ?

"Trzezwo oceniajacymi"
Ostatnio edytowane przez mic : 19.02.2010 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.02.2010, 09:38
Cytat:
Alarm dla Ruchu! Licencja zagrożona

Czy w przyszłym sezonie na Cichej nadal będzie gościć ekstraklasa? Fot. Joanna Żmijewska /INTERIA.PL

34 minuty temu
Ruch Chorzów może podzielić los ŁKS i nie dostać licencji na grę w ekstraklasie w przyszłym sezonie - alarmuje "Przegląd Sportowy"
Według gazety finanse śląskiego klubu zbadają w poniedziałek dwaj audytorzy. Zdaniem przewodniczącego komisji licencyjnej PZPN Ruch utrudnia dostęp do informacji o faktycznej sytuacji finansowej spółki. - Dopiero przedwczoraj dostaliśmy zawiadomienie w tej sprawie - bronią się przy Cichej. Przymusowej kontroli jednak i tak nie unikną.
"Chorzowianom raczej nie grozi odebranie lub zawieszenie licencji jeszcze w tym sezonie. Ale niebawem muszą złożyć wniosek o dopuszczenie do rozgrywek ekstraklasy w sezonie 2010/2011. W przypadku ŁKS już pokazaliśmy, że lekceważenie obowiązków dotyczących przygotowania się do procedury, może skończyć się źle" - cytuje "PS" jednego z członków komisji.
PZPN sprawą zajęła się, gdy piłkarze - w proteście przeciwko zaległościom finansowym - opóźnili wyjazd na obóz do Bielska-Białej. Skarżyli się wówczas, że ostatnie wypłaty dostali za październik. Ponadto Ruch - choć się do tego długu nie przyznaje - ma zaległości wobec ZUS-u na 3,1 miliona złotych.
Wiem że to jakby lichwiartstwo ale może zapytać by jeszcze raz Ruch o Sobiecha. Ten gracz idealnie pasowałby do koncepcji naszego trenera? Może trochę obniżą żądania. Jeżeli byliśmy w stanie zaoferować za Nowaka około 500k?

Ciekawe czy rzeczywiście Ruch podyktował cenę nie do przyjęcia. Ale myślę, że za 2,5 mil zlotych spokojnie Sobiech jest do wyciągnięcia. Jeszcze nieskończone 20 lat. Chłopak prezentuje się naprawdę solidnie i myślę, że miałby szansę wywalczyć miejsce w podstawowej jedenastce.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 19.02.2010 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.02.2010, 10:14
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Wiem że to jakby lichwiartstwo ale może zapytać by jeszcze raz Ruch o Sobiecha. e.
Co w tym lichwiarskiego? Jeśli za pół darmo by się go udało wyciągnąć to jak najbardziej. Wart jest on trochę więcej niż kilka piłek,no i jest ryzyko,że jego gra jest fartem jednej rundy. Tak więc ostrożnie. Poza tym w Ruchu nie ma nic wartościowego co by mogło przykuć naszą uwagę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 19.02.2010, 10:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Co w tym lichwiarskiego? Jeśli za pół darmo by się go udało wyciągnąć to jak najbardziej. Wart jest on trochę więcej niż kilka piłek,no i jest ryzyko,że jego gra jest fartem jednej rundy. Tak więc ostrożnie. Poza tym w Ruchu nie ma nic wartościowego co by mogło przykuć naszą uwagę.
No właśnie może być jednorundowcem. Ale sytuacja jest jak kiedyś z Gargułą czy Matusiakiem. Jak potwierdzi klasę będzie nie do wyciągnięcia.
Ja na miejscu Skorży dałbym za niego 2 mil złotych.

Tyle, że nasi nie lubią ryzyka(wolą zaryzykować kupę kasy w kontrakt kogoś kontuzjogennego), a poza tym może nawet tyle nie mamy. Może też być tak, że Ruch chce znacznie więcej. Ale ten chłopak by do nas pasował.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.02.2010, 11:04

Stary to ja chętnie Ci pomogę w zrobieniu kampanii, żebyś dostał nominacje na trenera.
Tylko kolego daj mi na piśmie, że wybulisz te 2 mln z własnej kieszeni.

Btw. Takie pieniądze ze polskiego piłkarza? No bez przesady, ostatnim Polakiem, który się sprawdził na zachodzie jest niejaki Ireneusz Jeleń. Od tego czasu, przypomne było to w 2006, żaden z naszych wybitnych kopaczy nawet się nie zbliżył do takiego poziomu.

Wydanie 500k € na jednorundowca, to zbyt duże ryzyko. My na taki luksus sobie nie możemy pozwolic.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 19.02.2010, 11:11
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Stary to ja chętnie Ci pomogę w zrobieniu kampanii, żebyś dostał nominacje dla trenera.

Btw. Takie pieniądze ze polskiego piłkarza? No bez przesady, ostatnim Polakiem, który się sprawdził na zachodzie jest niejaki Ireneusz Jeleń. Od tego czasu, przypomne było to w 2006, żaden z naszych wybitnych kopaczy nawet się nie zbliżył do takiego poziomu.

Wydanie 500k € na jednorundowca, to zbyt duże ryzyko. My na taki luksus sobie nie możemy pozwolic.
chyba masz rację
mógłby to być transfer a la Jirsak
ale z drugiej strony trochę męczące jest to ciągłe testowanie odpadów bez potencjału
nie za bardzo widzę w tym jakąś logikę ze strony naszego klubu bo po prostu przyjeżdżają naprawdę słabi gracze, może nie ma lepszych za darmo
ale ten system nie za bardzo się spradza a pozyskiwanie graczy typu Sobiech jest jakąś tam gorszą bądź lepszą alternatywą
napewno Sobiech łatwiej by sobie poradził w naszej drużynie niż w Lechu bo u nas ciężar grania jednak rozkłada się na większą liczbę graczy- tak mi się wydaje, na przykładzie Lecha staram się pokazać, że Sobiech do nas pasuje
Brożek bardziej stylem przypomna Niedzielana niż Lewandowski, a co za tym idzie mogliby stworzyć podobny duet, który się już jakoś tam sprawdził
No i muszę powiedzieć, że Sobiech jest jedynym napasnikiem w naszej lidze(poza Lewandowskim), który byłby w stanie ładnie się wprowadzić w nasz zespół. Napewno jakbym miał wydać te 2 mil to bym wolał Sobiecha niż Nowaka. To tak apropos naszych domniemanych przymiarek.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 19.02.2010 o godz. 11:14.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.02.2010, 11:12
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Stary to ja chętnie Ci pomogę w zrobieniu kampanii, żebyś dostał nominacje na trenera.
Błaszczykowski od 2007 w Borussi też sobie radzi.
Co do Sobiecha i 2mln dajcie sobie spokój. Jakie 2mln? Skąd się nagle wezmą
W kontekście pucharów to może lepszy od Sobiecha byłby gość, który gdzieś tam grał, ma doswiadczenie (typu Cleber,Ba nawet Penksa). Ale moim zdaniem to wszystko piep... Dla nas zimowe okienko sie już skończyło.
Ostatnio edytowane przez arti : 19.02.2010 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 19.02.2010, 11:19
A odnośnie Grosickiego. Jest to bardzo dobry gracz. Jednak jego gra się wcale wiele nie zmieniła od czasu przygody w Szwajcarii. Nie za bardzo rozumię dlaczego Skorża go chce teraz jeżeli jeszcze niedawno mógł go mieć za czapkę gruszek. Jeżeli odtrąciliśmy gracza ze względów pozasportowych to nie ma teraz sensu płacić za niego jeszcze większej kasy.
Nie bardzo rozumię co się zmieniło, że wg. prasy Skorża go nagle zapragnął.
To pokazuje trochę bezsensowną politykę naszego klubu, brak jakiejkolwiek logiki w kwestii transferowej.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.02.2010, 11:21
Napewno jakbym miał wydać te 2 mil to bym wolał Sobiecha niż Nowaka.
No chyba, że tak stawiasz sprawę. W tym wypadku muszę Ci przyznac racje. Niestety póki co jesteśmy zmuszeni do prowadzenia polityki transferowej na takich zasadach jak zauważyłeś. Czasami jednak nam sie poszczęsci i wsród szrotu uda nam się wyłowic taką perełkę jak Marcelo.

arti - rzeczywiście, zapomniałem o Błaszczu. My bad.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.02.2010, 12:16
Omijałbym produkty polskiej myśli szkoleniowej z daleka. Ewentualnie za darmo jako melodia przyszłości lub uzupełnienie składu. Z ekstraklas kupować kogokolwiek to bezsens. Zza granicy za 400k sprowadzisz kogoś takiego jak Kirm, a u nas na Szczota byłoby mało.
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.02.2010, 12:23
Cos tak czuje ze na koniec sezonu ze Skorza wyleca i Edek i Jozek i to bedzie ostatni rodzial noweli Skorza&friends. Moze od tego momentu zacznie sie normalne budowanie klubu.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.02.2010, 12:24
No właśnie może być jednorundowcem. Ale sytuacja jest jak kiedyś z Gargułą czy Matusiakiem. Jak potwierdzi klasę będzie nie do wyciągnięcia.

Tyle, że nasi nie lubią ryzyka(wolą zaryzykować kupę kasy w kontrakt kogoś kontuzjogennego), a poza tym może nawet tyle nie mamy. Może też być tak, że Ruch chce znacznie więcej. Ale ten chłopak by do nas pasował.
Wystarczyloby go wykupic a potem wypozyczyc spowrotem do Ruchu na jedna runde bo te 13 meczow jakos odpekamy i zdobedziemy mistrzostwo i bez Sobiecha. A on sie w spokoju rozwinie.

P.S. Sobiech i Sadlok to dwojka pilkarzy ktorych koniecznie powinnismy wykupic z Ruchu(ale z braku laku...)
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2010, 12:26
Jeśli chodzi o Sobiecha to gdzies czytałem, że w każdej kategorii młodzieżowej miał więcej goli niz występów, także talent jak na Polskie warunki ma na pewno.
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.02.2010, 12:41
Cos tak czuje ze na koniec sezonu ze Skorza wyleca i Edek i Jozek i to bedzie ostatni rodzial noweli Skorza&friends. Moze od tego momentu zacznie sie normalne budowanie klubu.
Najlepiej zacząć od niezłego trenera z Zachodu, jak np. Bakero w Polonii.
Może któryś z nich? http://www.futbolnews.pl/informacje/...h-pamieta.html
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.02.2010, 12:48
marco94 napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej zacząć od niezłego trenera z Zachodu, jak np. Bakero w Polonii.
Może któryś z nich? http://www.futbolnews.pl/informacje/...h-pamieta.html
Temat trenerski to nie tutaj. Ale moim zdaniem to o wiele wazniejsze jest zatrudnienie kogos mlodego na dorobku.

P.S. Inna kwestia to moim zdaniem to ze nikogo znanego nie zatrudnimy bo jesli stac nas bedzie na oplacenie kontraktu, to nie bedzie nas stac na wzmocnienia druzyny. Kolko sie zamyka. A przy tych kwotach ktore my zaczynamy placic pilkarzom 300-400 tys euro rocznie to mozna z zachodu sciagnac juz troszke podstarzale gwiazdy ale gwiazdy ktore o lata swietlne wyprzedzaja umiejetnosciami pilkarzy w Polskiej lidze. Sami pomyslcie co powinno sie najpierw wziac pod uwage. Kazdy zespol powinno sie budowac najpierw od pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.02.2010, 12:53
Nie, najpierw od dobrego sztabu szkoleniowego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów