|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
| Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
dokładnie...żeby grać ładna piłkę trzeba mieć dobrych wykonawców
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To żeby biegać po boisku w szybkim tempie, grać presingiem ,przechodzić szybko z obrony do ataku,wymienić cztery celne podania ,umieć ustawić się w obronie - nie trzeba być wirtuozem techniki.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No czasami to nam sie udaję. Ale to jest według mnie za rzadko , nas stać na prawdę na taką grę. Trzeba po prostu chcieć i trenować trenować jeszcze raz trenować pewne elementy nie tylko taktyczne
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ma grać tymi, których to sobie załatwił w tym okienku. To jego okienko i jego transferowe osiągnięcia. Wraz z duetem Caplar - Klajdienst nasprowadzali tylu i to jakich zawodników, że ho, ho. Bajki o braku pieniedzy wobec sprzedania Ćwielonga można w kapcie włozyć. Chyba, że to najgorsze okienko transferowe ostatnich lat zamiast na konto Skorży pójdzie na....Jacka Bednarza albo na kogoś, kogo się znowu poszuka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dawno nie słyszałem tak głupiego argumentu. Wiadomo, że morale drużyny w takiej sytuacji może się obniżyć, ale o odpuszczaniu meczów nie ma mowy. Przecież ci piłkarze grają chociażby o premie meczowe. Ponadto każdy kolejny mecz jest okazją do wypromowania się. Jeżeli jakikolwiek trener, nieważne czy aktualny, czy przyszły zauważyłby, że piłkarz ma tendencję do odpuszczania meczów, byłby to jego koniec w drużynie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie wątpię, pytanie tylko czy uważnie? W rundzie jesiennej na 15 spotkań Wisła wygrała tylko 6! 7 razy zremisowała i 2 razy przegrała. Chcesz powiedzieć, że piłkarze już w połowie rundy jesiennej tracą wiarę w końcowy sukces? Jak ktoś pływać nie umie, to mówi, że woda za zimna. Drużyna była wtedy słaba i tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 17.02.2010 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Kasy nie ma na transfery gotowkowe, a jak sie trafi jakis pozadny darmowy zawodnik to RN sepi kasy na wysoki kontrakt. Kryteria na dzis to zawodnik do pierwszego skladu i odrazu musi byc wzmocnieniem, za darmo, z malutkim kontraktem i oczywiscie z imponujacym cv. A to ze sie zawodnikom nie chce sie zapierdalac na pelnych obeotach przez 90 min to nie wina trenera tylko prezesow. Co moze zrobic trener w Polsce zeby zmusic ich do ciezszej pracy? a no nic musi byc na lasce grajkow bo jak strzela focha i przegraja trzy mecze to trener ma wyjazd z klubu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 17.02.2010 o godz. 22:36.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
jak piszesz o "drwalach" to chyba masz na mysli tylko typowe pilkarskie kołki ,bo cecha takich drwali jest tez walka i ambicja a u naszych pilkarzy tego niestety brakuje. Zeby nam tylko ten brak napastnika sie brzydko w rundzie nie odbijał......... niewaidomo w jakiej formie bedzie Brozek z Boguskim,(chyba ze Pawe bedzie gral na pol gwiazdka ale to nie ma sensu) Lobo jak bedzie "zajebany" to trzeba bedzie Malego do pomocy przesunac i zostajemy bez napastnika .....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.02.2010 o godz. 01:19.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak trener pozbył się Ćwielonga - żadnego napastnika powiedzmy sobie ale jednak zawodnika który przydawał się w krytycznych sytuacjach = kontuzje i brak kogokolwiek wartościowego na ławie, w sytuacji gdzie gołym okiem widać że nie było żadnej realnej szansy na pozyskanie kogokolwiek w zamian, to ja mogę tylko pogratulować taktyki - podobnie jeśli chodzi o kolejne pozbycie się Kowalskiego.
Widać mamy taki szał w składzie że możemy sobie na takie manewry pozwolić. Wszystko zweryfikuje boisko, tyle że po potencjalnych klęskach , trener odejdzie a my zostaniemy w nieciekawej sytuacji. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dobra, zacznijmy od tgo, że Wiseła niekoniecznie ma szanse wydawać pieniądze na cokolwiek, bo jest dziua w budżecie i nie łatwo ją zasypać, nie wiem co z kontraktami i premiami za miszcza dla kopaczy, ale wydaje mi się, że dalej pas mocno zaciśnięty. Także Jeśli ktoś daje 200 tysięcy Erło to ciężko nie skorzystać z takiej okazji. Rozumiem, że zostajemy bez kolejnego napastnika, ale M nie planował kontuzji Boguskiego i Brożka. Wielu z was ma pretensje do Skorży za to czy tamto, ale przypominam, że żeby robić transfery to trzeba wydać kasiorę, a ręke na pieniądzach trzyma RN, więc jeśli kogoś trener Sprzedaje, to po to , aby zarobić i kogoś zatrudnić nowego. Kolejną sprawą jest to ,że zatrudnić zawodnika możemy, ale jeszcze musimy mu płacić, a jak wiadomo Płacimy zawodnikom najwięcej w tym kraju i każdy kto tu przychodzi ,chce być od razu gwiazdą i zarabiać 300 tyz Erło od razu do ręki plus premie.... ehhh
no może trochę przesadzam ,ale chciałbym zebyście trochę zrozumieli, że transfer do Wisły Kraków to bardzo ciężka sprawa, na którą musi się zgodzić pewnie 10 osób mających niejednokrotnie odmienne zdanie, chociaż pewnie każde z nich ma trochę racji.. ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to mamy jak w banku w podobny sposób jak brak prawego obrońcy z prawdziwego zdarzenia w I meczu z Levadią kiedy przez 15 czy 20 minut za prawego obrońcę robił pan Łobodziński ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napastnik przydałby się koniecznie,bo nie można ciągle liczyć na Marcelo, jednak obawiam się że może być już za póżno na znalezienie kogoś odpowiedniego.
Jeśli już, to szukałbym jakieś wypożyczenie rezerwowego z silnej ligi zachodniej. Oczywiście to kosztuje i facet może się nie zaaklimatyzować a zaraz trzeba go oddać ,ale wg mnie warto spróbować. ![]()
|
|
|
Guest
|
|
może jak się ociepli to Rafała przestanie boleć, może Mały będzie miał dobrą wiosnę i Kirm zacznie grać aktywniej i skuteczniej,a Marcelo znowu dorzuci kilka goli. Łobo wrzuci parę piłek, piłka zejdzie mu w bramkę raz czy dwa... To jak się wydaje są wszystkie nasze opcje w ataku. Na nasze szczęście Legia (tak mi się wydaje) nie ma ich więcej, Amica też wydaje się nie powalać (choć doszedł ten Krivec), ale w kontekście Europy to z czym do gości, a poza tym co to ma wspólnego z profesjonalnym klubem... A w transfer napastnika już nie wierzę. Znów zagrano na nosie trenerowi - przynajmniej ja tak to widzę.
Ostatnio edytowane przez arti : 18.02.2010 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To znaczy ,ze trener miał jakiś kandydatów a ktos się nie zgodził ?
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co to w ogóle za pytanie: "Co moze zrobic trener w Polsce zeby zmusic ich do ciezszej pracy"? Chciałem tylko przypomnieć, że w Wiśle mamy tzw. kontrakty motywacyjne. Jednym słowem więc odpowiem na pytanie, na które Ty odpowiedzi znaleźć nie potrafisz - ŁAWKA. A co do obecnego modelu transferowego, to szkoda się wypowiadać. Ślepo wierzący w jakieś ukryte moce sprawcze M. Skorży chyba dostali kubeł lodowatej wody na głowę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja właśnie obejrzałem sobie sparing Legii z jakimś Mordocośtam. Dostali 4:2 od drużyny z 2 ligi rosyjskiej....Poziom polskiej piłki to już nawet nie dno. Ale ja nie o tym
Widziałem gre tego Donga. Zrobił na mnie dobre wrażenie. Naprawdę piękne bramki strzela. A jeden z najzdolnieszych trenerów młodego pokolenia (tak kreują to media) Jan Urban po pierwszych treningach stwierdził że się nie nadaje bo jest za wolny....To tylko pokazuje że u nas nie ma trenerów, są tylko jacyś pasjonaci co nie wiedzą nic o trenowaniu. I teraz pytanie dlaczego taki Dong nie wpadł do nas na testy? Nie mówię konkretnie o nim ale o kimś jego pokroju. O kimś kto nie załapał się do mocnego klubu na zachodzie i szuka zatrudnienia. A nie ktoś kto 15 kat temu strzelił 2 gole i od 3 sezonów przebiegł w sumie 4 razy śmieci wyrzucić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
ŁAWKA. I kim ma wtedy grać ? Młodzieżą ? Jedyni, którzy coś prezentują to Mączyński i Kowalski. A to raczej nie wystarczy, by zdobyć MP. Bo o to gramy, a jak nie, to trener wyleci.
Właśnie dlatego kontrakty motywacyjne przy obecnej polityce transferowej nie spełniają swojego założenia. A trener ma związane ręce i może się tylko przyglądać. Jeszcze jedna sprawa. Kogo odsunąc na tę ławkę od składu. Łobo ? Już tam siedzi, Jop ? Również. Jirsak ? Też siedzi na ławie. Kogo z 1 składu mamy na tę ławkę wysłać ? Brożka Pawła ? I kto go wtedy kupi ? Dodatkowo Piotrek się obrazi, powie, żeby sobie trener sam grał i znowu będziemy potrzebować lewego obrońcy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.02.2010 o godz. 15:36.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I nie będę już komentował marnej wartości merytorycznej Twoich wypowiedzi, dodam tylko, że żaden klub nie wywalczy dużych sukcesów w pucharach i lidze bez zdrowych i sprawnych napastników, bazując wyłącznie na pressingu i szybkim przejściu z obrony do ataku, ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Parafrazując pewne powiedzenie z pustego i M.Skorża nie naleje...To że pieniędzy na transfery nie ma to każdy rozsądny człowiek powinien był się spodziewać - po klęsce w pucharach, graniu na obcym stadionie, kłopotami naszego właściciela - pisałem kilka dni temu że w tym okienku do nas nikt poza Senegalczykiem Ba nie trafi - to usunięto mojego posta, który odzwierciedlał to o czym na wstępie nakreśliłem...
Jak można bowiem testować napastnika vide Rodrigo, który łącznie rozegrał w tym sezonie 29 minut w ekstraklasie a my potrzebujemy zawodników do pierwszego składu w obliczu kompletnej zapaści w linii ataku - Boguski leczy się już tyle i końca nie widać, a każde kolejne doniesienie na temat jego zdrowia skłania do zaryzykowania tezy o potrzebie kolejnego zabiegu operacyjnego, Małecki sam w ataku nic nie zdziała - na prawym skrzydle nie wyobrażam sobie by grał Łobo a nie Mały, Brożek w ciągłej rehabilitacji i na tym ta wyliczanka się kończy.... Mnie niepokoi również to - wszyscy mówią jakich dobrych mamy obrońców, a ilość bramek traconych do tego w kuriozalnych często sytuacjach skłania do pytania gdzie Ci obrońcy? Gdy był jeszcze u nas Ćwielong mówiono o potrzebie sprowadzenia napastnika, gdy go już nie ma nawet jednego nie jesteśmy w stanie sprowadzić - po co więc była ta sprzedaż... W obecnym kształcie ten zespół nie ma przed sobą przyszłości bez względu kto by go nie trenował - jakość materiału piłkarskiego jest co raz gorsza czego wykładnikiem sa nasze międzynarodowe "sukcesy" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jakosc materialu pilkarskiego jest w calej Polskiej lidze dramatyczna, niestety. Wiec podwojnie z pustego Salomon nie naleje.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A o to czy zaistniał fakt ,że trener(manager) przedstawił kandydata na zawodnika Wisły a zarząd go odrzucił. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
ale najlepsze jest to że i tak będziemy mieli majstra:] |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Patrząc na to "bogactwo" propozycji, które testowaliśmy, a które jest plonem pracy Caplar&Klajdienst, który to duet jest autorskim projektem "najlepszego trenera w Polsce" Skorży, można ogłosić kompletną porażkę tego gremium. To co przewinęło się przez te kilka miesięcy to jest jawna kpina z klubu i kibiców. Ci panowie zapadli chyba w sen zimowy. Aż strach pomyśleć co menago Skorża i jego duet zaserwują nam w letnim okienku, chyba że w klubie pojawi się w końcu nowy prezes i wywali to towarzystwo na zbity pysk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Wielu z Was mowi: po co nam wysoki napastnik? Ogladajcie mecz Ajax-Juventus, to dowiecie sie po co sa wysocy napastnicy, tacy jak Amauri...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie mam nic przeciwko napastnikowi wysokiemu, takiemu jak np. Koller czy Lokvenc - bramkostrzelni i wysocy. Ale bez jaj, żeby szukać na siłę z metrem krawieckim w ręce jak najwyższego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|