|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ungsdaten.html
Tu na bank nie wyjdzie 95 bramek czy ileś tam ale bliżej 30 ![]() Co prawda nie ma statystyk z sezonów 2000 i starszych ale nie przypominam sobie żeby walił po 30 bramek w lidze belgijskiej. I czy te statystyki z 90minut.pl czy wikipedii(abstrahując od jej wiarygodności) obejmują wszystkie puchary czy tylko ligę ?
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 08.02.2010 o godz. 13:45.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czek_odwolany/
Pośrednio dotyczy i transferów...ktoś mi powie o co chodzi ![]()
"Już i tak za dużo czasu tracę na sen" Ryszard Riedel
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wiem, że niektórzy macie paranoję na punkcie Skorży, ale przypominam, że prezesa odwołuje rada nadzorcza, więc marionetki Cupiała, a nie trener pierwszego zespołu.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 08.02.2010 o godz. 14:04.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Czytaj ze zrozumieniem. JEŚLI jest napisane, tak? Poza tym, widzę, że orientujesz się doskonale w sytuacji w klubie i zakładasz, że wszystko tam dzieje się tak, jakby to wynikało ze zdrowego rozsądku/ przyjętych zasad. Bednarz też nie był podległym pracownikiem Skorży. Maciuś słodkie pierdzenie ma opanowane do perfekcji, a słodkim pierdzeniem w naszym klubie można sobie najszybciej i najłatwiej wypracować mocną pozycję. Nie załatali dziury, bo o dziwo wpływy z Pucharu Polski na to nie wystarczyły? A liczyli, że będą takie jak z gry w europejskich pucharach? Odsunęli go od wykonywania swoich obowiązków z jakiegoś innego względu, o którym, jak widać, nie poinformują oficjalnie. Przynajmniej narazie. A o ewentualnym konflikcie bądź jego brakiem między Skorżą a Wilczkiem, to przepraszam, skąd wiesz? Bo nie pisał o nim Fakt, czy PS?
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 08.02.2010 o godz. 14:15.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Galonek : 08.02.2010 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W samej lidze Zewlakow strzelil 94 bramki w Belgii. Statystyki(jak i cala reszta informacji) z Transfermarkt to bzdury.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zważ na to, że Skorża ma kontrakt tylko do czerwca, nie ma pewności czy go przedłuży, bo rozmowy zostały zawieszone i nie stoi w takiej pozycji żeby móc cokolwiek sugerować odnośnie obsady stołków, które są wyżej niż jego. Dlatego proponowałbym jeszcze raz przeczytać to co napisałeś i przemyśleć czy aby nie robisz z siebie durnia przez takie insynuacje. Bednarz przecież mógł zostać w klubie przy obniżce zarobków i zredukowanej roli, na co najwyraźniej się nie zdecydował - jego zwolnienie było podyktowane po pierwsze opieszałością przy realizacji transferów, po drugie po prostu brakiem niezbędnych wzmocnień przed eliminacjami do ligi mistrzów, a po trzecie oszczędnościami, bo Skorża przejął cześć jego kompetencji przy zachowaniu dotychczasowego wynagrodzenia. Jeżeli uważasz, że Bednarz poleciał, bo Skorża szepnął Cupiałowi na uszko, to nie pozostaje mi nic innego, jak tylko ponownie zaapelować u Ciebie o zdroworozsądkowy pomyślunek. Co do ewentualnego konfliktu, to nie napisałem, że jestem pewien - mam w tym temacie podejrzewam podobną wiedzę do Ciebie, ale nie odbiera mi to prawa do posiadania odmiennego zdania na ten temat. Interesuję się sytuacją w klubie, czytam wywiady z obydwoma zainteresowanymi i wiem, że wypowiadają się na swój temat z szacunkiem. Z drugiej strony, skoro media wywęszyły konflikt pomiędzy Bednarzem, a Skorżą, to wywęszyłyby zapewne również konflikt pomiędzy Wilczkiem i Skorżą. Wisła jest po prostu zbyt przejrzystym klubem żeby cokolwiek się tutaj ukryło. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Czasem mam wrazenie ze jakas taka nienawisc do tej osoby przez was przemawia ze kazda rzecz ktora dzieje sie w klubie to wina Skorzy. To ze budowa stadiony sie opoznia to tez wina Skorzy. teraz mozna sprawfrazowac skecz Krzysztofa Piaseckiego: "Kto winny? Skorza!". Wracajac do tematu, to ciekawi mnie czy wpadliscie na pomysl, ze Wilczek zostal odwolany bo robi sie miejsce na tym stanowisku dla osoby bardziej odpowiedniej i byc moze lepszej? A rozmowy w sprawie nowej umowy z trenerem zostaly wstrzymane z innych troszke wzgledow niz porazki z Legia, Cracovia, Lechem i Levadia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
wynika, że 90minut nie podaje bramek strzelanych w pucharach tylko w lidze. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
![]() A co do mojej wypowiedzi- sobie przyznajesz prawo posiadania odmiennego zdania, ale mi już nie pozwalasz? Poleciał Bednarz, bo zespół Skorży odpadł z pucharów (brak wzmocnień przed meczem z Levadią, to na pewno główna przyczyna porażki ). Poleciał Wilczek, bo zespół Skorży odpadł z pucharów i przegrał wszystkie prestiżowe mecze. Kto jeszcze poleci ze względu na porażki Skorży? Na pewno wiem, kto nie poleci- Janas i Terziotti. Wilczkowi "nie udało się sprzedać" Brożka, Marcelo czy Diaza? A kto do ****y nędzy odpowiada teraz za transfery w klubie?! Teraz gra w Sosnowcu też jest winą Wilczka?Zaznaczonego fragmentu nie zamierzam komentować, bo szkoda zdrowia, ale co do dalszej części akapitu- jeśli Skorża przejął "część" jego kompetencji, to kto wykonywał pozostałą część przez ostatnie pół roku (bo domyślam się, że teraz to wziął na siebie Jarosz, jak już zobaczyli, że Skorża sobie nie poradzi). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edit: Jakby ktoś z "władnych" forumowych mógł przenieść wątek do odpowiedniejszego tematu (Nibylandia?), to byłbym wdzięczny. Bo polityka transferowa to to chyba nie jest. ![]() ![]() |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mowisz ze Wilczek moze byc zadowolony z rozwiazania. Moze zadowolony nie jest tylko ze o tym byla mowa od dluzszego czasu ze Wilczek pozegna sie ze stanowiskiem. Mowisz ironizujac odnosnie porazek we wspomnianych przeze mnie meczach ze kto by sie tam przejal nimi. Najbardziej przejeli sie kibice, dla zarzadu najwazniejsza jest pozycja w tabeli. P.S. Moim zdaniem Wilczek polecial ze wzgledu na wpisanie do budzetu awansu do grup LM lub LE i kasy z przychodow stamtad generowanych. P.S.2. tez prosze o przeniesienie tej rozmowy do tematu zwiazanego chyba ze Skorza jako Menagerem Wisly ). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
). A jeśli nie ma lepszego trenera niż Skorża, to znaczy, że ten zawód na całym świecie sięgnął dna. Na pewno nie ma nikogo potrafiącego motywować kopaczy i ustawić ich tak, żeby zdobywali bramki po przemyślanych akcjach, w których widać jakiś schemat? Chcę wierzyć, że jednak gdzieś jest.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzeba też pamiętać o niedawnych zmianach w RN. Kto został jej nowym przewodniczącym itp... ![]() |
||||
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Zewlakow napewno strzelił 94 bramy w belgijskiej, 90 minut.pl podaje tylko bramki ligowe. transfermarkt ma pewne błędy do roku 2003-2004 więc nie patrzmy na to.Ogladam wiele meczow APOELu i Zewlakow jest tam jednym z najlepszych piłkarzy, ostatnio najlepszy strzelec sezonu, potem kontuzja, teraz juz mniej strzela ale jak ładnie asystuje ? polecam ten filmik z wczorajszego meczu, asysta na 4-0 jak Guti, a ogolnie chyba 2 albo 3 asysty w samym 1 meczu zaliczył.
http://www.youtube.com/watch?v=NaviI...layer_embedded |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
![]()
Zatrudnienie Jarosza było więc logiczne i nie wiązało się z tym, że Skorża "sobie nie radził", tylko do tej działki po zwolnieniu Bednarza nie było odpowiedniego człowieka. PS. Mój post również prosiłbym przenieść do odpowiedniego tematu. ![]()
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 08.02.2010 o godz. 16:18.
![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to, że jest reprezentantem Wysp Zielonego Przylądka, o niczym nie świadczy... gość rozegrał w tamtym sezonie ponad 30 spotkań w Ligue 2...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||||
|
Ostatni post na ten temat, bo już mi się nie chce.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myśl, a nie wierz w ślepo w to, co piszą dziennikarze. Z resztą, nawet gdyby "negocjowano z Fulham", to o sprzedaży decyduje i tak kto inny niż Bednarz, czy Wilczek, a ten ktoś, jakby mu pomachać przed oczami kilkoma plikami banknotów sprzedał by go bez wahania... A potem został zjedzony na tym forum, że JAK TO TAK? PRZED LIGĄ MISTRZÓW NAJLEPSZEGO STRZELCA SPRZEDAWAĆ?! ... Jak do tej pory sprzedaliśmy 1 napastnika i jednego straciliśmy (Leszczak). Po stronie zysków- pusto, ale jeszcze za wcześniej, żeby pod kątem tego okienka oceniać Skorżę, więc na razie tego nie robię, aczkolwiek już połowa jego za nami.. Połowa na koniec której rzekomo czekano... mówiąc "Mam nadzieję, że na pierwsze zgrupowanie będę miał kompletną drużynę" itp.![]() Cytat:
Cytat:
).Cytat:
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 08.02.2010 o godz. 16:54.
![]() |
|||||||
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-glowy,1428892 nie jestem pewny czy to wiarygodne źródło, no ale coś może mieć z tym wspólnego jeśli chodzi o politykę klubu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Kadrę na Panathinaikos mieliśmy nieporównywalnie mocniejszą. O ile Błaszczykowski ma pewne predyspozycje do gry na obronie, to już Łobodziński nie ma ich zupełnie, a w dodatku wtedy wycofanie Kuby do obony nie miało żadnych konsekwencji, bo mieliśmy Uche, a po wycofaniu Łobodzińskiego straciliśmy w ofensywie i w defensywie. Naprawdę musisz mieć krótką pamięć lub po prostu szukasz argumentów na siłę, bo te dwie sytuacje są jak dla mnie nie do porównania.
Jasne.
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Dudi, koncze rozmowe z toba pytaniem retorycznym bo po prostu nie ma sensu o tym dalej prawic. Uwazasz ze czemu jestes oszukiwany? Bo Wisla nie wygrywa do tej pory Ligi Mistrzow, Pucharu UEFA, bo tutaj nie graja najwieksze gwiazdy swiatowego futbolu? Jesli tak to gratuluje dziecinnego rozumku.
Jestesmy Dwukrotnym Mistrzem Polski w ostatnich dwoch sezonach i wielokrotnym w ostatnim dziesiecioleciu? Jestesmy. Ten klub jest w budowie? Jest. To nie rozumiem o co czasami wam chodzi. Wymagacie efektow natychmiastowych, zapominajac ze budowa calego pionu klubowego trwa lata. A czasami mam wrazenie ze piszecie tutaj pseudointelektualne wywody majace niewiele wspolnego z prawdziwa rzeczywistoscia, tylko po to by ponarzekac. To nie jest atak na nikogo, po prostu czasem mam taki odbior co niektorych forumowiczow tutaj piszacych i ich slow. EOT. Bez odbioru, i z gory przepraszam za zle zinterpretowanie moich slow przez niektore osoby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
bo teraz mistrzostwa Polski dla co nie których nic nie znaczą, przed przyjściem Cupiała można było by sobie pomarzyć o takich sukcesach, a teraz dla co nie których stały sie norma, tylko jak przyjdą gorsze dni to jeszcze co nie którzy za tęsknią za pierwszą trójka w lidze.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lepiej żeby takie dni nie przychodziły... ja tam sie ciesze z tych Mistrzostw bo jak na polskie realia mamy naprawde bardzo dobrą drużynę tylko niech im się chce!!
Jeśli zmieni się system zarządzania naszym klubem to i za tym przyjdą awanse do LM czy LE (liga europejska) i być może przyjdą też sukcesy.. ale to nie zalezy tylko od samej Wisły ale i od Naszej miernej ligi która powinna podnieść swe standardy i poziom. ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
wiadomo już co z Issa, dzisaj testy przechodzi, tak? czyli kiedy mogą go zakontraktować?
![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Drużyna pojechała na drugi w tym roku obóz przygotowawczy,więc teoretycznie skład powinien być już skompletowany. Można się zatemn już pokusić o małe podsumowanie ruchów transferowych. Z klubu odszedł Ilie Cebanu (moim zdaniem klub dobrze zrobił pozwalając mu odejść, gdyż pokazał że klub taki jak Wisła nie blokuje rozwoju swoich lojalnych pracowników). Po stronie strat zanotowaliśmy także Mauro Cantoro z którym nie przedłużyliśmy kontraktu (według mnie to także słuszna decyzja Mauro nie jest zawodnikiem perspektywicznym a jego odejście znacznie odciązyło budżet klubu), sprzedaliśmy także Piotra Ćwielonga (jak narazie uważam to za dość kontrowersyjną decyzję, Pepe mógł grać na obu flankach pomocy, a także w ataku. A w ofensywnych formacjach raczej dużej konkurencji nie mamy :/ ...). Co do transferów do klubu: To dołączył do drużyny Marcin Juszczyk ( moim zdaniem to duży błąd, w rundzie wiosennej jako drugi bramkarz powinien być zgłaszany Filip Kurto, a te pare tysiecy które zapłacimy przez pół roku Juszczykowi można było przeznaczyć na rozsądny kontrakt dla Leszczaka), po stronie zysków należy zanotować powrót Clebera (zawodnik doświadczony, uniwersalny może grać na stoperze, defensywnym pomocniku lub lewej obronie). Powinniśmy pozowolić dalej ogrywać się Mączyńskiemu w ŁKS-ie, i analogicznie postąpić z Burligą. Ja zrezygnowałbym z Issa Ba (zawodnik ten ma trudny charakter i raczej nie powinien być przykładem dla Wiślackiej młodzieży.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ostatnie zdanie mnie rozbiło na atomy.....
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|