The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2010, 23:10
piszesz jakby PO wyróżniała się pod tym względem na naszej scenie politycznej
z tego linka co został wcześniej podany, jak się przejrzy to część jest bardzo luźno powiązanych, lub dotyczy nieudolnych polityków PSLu... a nie PO jak pisze autor...
cóż punkt widzenia, (a raczej to co chce ktoś zobaczyć lub nie) zależy od punktu siedzenia

AS82 dobrze to przedstawił

cała nasza polityka to takie...
vanitas vanitatum, et omnia vanitas...
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.01.2010, 00:52
Lista z tego bloga wprost genialna
Bez wątpienia , to powinna być wunderwaffe PiSu przy okazji najbliższych wyborów a autor takich kwiatków jak

Cytat:
37.
Min Sprawiedliwości – wykreślić z kodeksu karnego przepis, który narzuca sądowi orzekanie najwyższego wymiaru kary za morderstwa dokonane ze szczególnym okrucieństwem Tu
Próba nieudana. Ustawa niezgodna z konstytucją nie przeszła Tu
honorowym spin doctorem partii .

O ile oczywiście w 2 letniej działalności PO można znaleźć sporo spraw , które powinny zostać negatywnie ocenione , to spora liczba pkt z tej listy nadaje się ewentualnie do przedrukowania w odcinkach w ,,Fakcie'' .
Filozofów z nóg raczej nie zwali .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.01.2010 o godz. 01:02.
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.01.2010, 06:57
harimata napisał(a):Wyświetl post
Miałem na myśli tutaj zmanipulowanych ludzi głosujących na PO i do nich się odnosiłem.
bo własne zdanie mogą mieć tylko ci, którzy głosują na PiS. Jeżeli ktoś pomyśli, popracuje nad wyrobieniem sobie opinii, zestawić coś co dla niego ma tam jakąś wartość w przypadku dokonywania wyborów politycznych lub personalnych i wyjdzie mu, że czas oddać głos:
na kandydata PO - będzie zmanipulowanym idiotą idącym wraz z masami
na kandydata SLD - będzie komuchem i pieprzonym miłośnikiem SB-ków
na kandydata PSL - będzie łapownikiem, KRUSowcem i być może dzieckiem nauczyciela
na kandydata PiS - będzie miał własne zdanie i podążał prostą ścieżką ku oświeceniu

zmieniając temat

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...___krowek.html

umiejętności prezentowane przez magistrackich urzędników, do s.......enia każdej szansy dla tego miasta, mnie po prostu rozczulają.

Mareq
Senior Member

Stary 28.01.2010, 12:45
http://wiadomosci.onet.pl/2119447,11...kala,item.html

Szok , niedowierzanie , przecież wszystkie merdia i mądrzy ludzie od 2005 r mówili , że to jest jego życiowy cel. Ileż to razy jego niecne pijarowskie postępowanie było nacechowane tylko i wyłącznie zaślepioną chęcią objęcia urzędu Prezydenta. Czasem z niektórych wypowiedzi wynikało wręcz , że to jest jego obowiązek a tu taki wał.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2010, 12:46
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
dobrze, że wszyscy jeszcze nie wymarliśmy z tego totalnego zaniedbania i działania na szkodę kraju i narodu.

"miej własne zdanie, ale najlepiej niech to zdanie będzie zdaniem moim"
Z grypa swinska walek byl od poczatku ale gdyby ta epidemia byla normalna a nie jechala na farmazonie to ciekaw jestem co bys powiedzial gdybys przeczytal na onecie o stutysiecznej ofiarze AH1N1 w Polsce.
Kopacz ich nie kupila bo nie miala kasy, a nie dlatego ze cos jej smierdzialo z ta epidemia. A jesli rzad nie ma kasy na podstawowe zadania jakim jest bezpieczenstwo swoich obywateli to juz bym wolal nawet anarchie niz takich dbajacych o mnie politykow.

A z tymi krowkami to jest zenada, szkoda komentowac nawet. Detal ze przez jakiegos zjeba odpadnie Krakowowi kolejny prestiz i przy okazji calkiem sporo niezlych miejsc pracy. Jakis Zdzisiu pomyslal ze fajnie krowki wszystko zalatwia bo zawsze je dawal sekretarkom i dostawal to co chcial. No a tu niespodzianka, barany z Brukseli nie wiedza co dobre.
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 28.01.2010, 12:53
Nie no faktycznie ten przykład pokazuje , ze jak się chce to na siłę można wszystkie pkt z tej listy uargumentować
Gdyby , gdyby
Pandemia była picem na wodę i wystarczyło zapewne kilka chłodniejszych głów w ministerstwie by dokonać w miarę realnej oceny zagrożenia.
Nie kupiła i tyle , takie są fakty a gdybanie dlaczego tego nie zrobiła jest śmieszne . Pół Europy miało zapewne dużo więcej palących wydatków w czasie kryzysu a mimo tego kasę na szczepionki znalazło.
Jakby rząd a w szczególności ministerstwo popadło w panikę , to finanse też by się znalazły .

A może gdyby epidemia była realnym zagrożeniem , to by kupili szczepionki ?
A może gdyby mieli wystarczające finanse w budżecie , to przy ocenie faktycznego zagrożenia które miało miejsce i tak nie kupili by szczepionek ?

Tyle , że moje gdybanie jest poparte skutkiem.
Rząd nie wyrzucił masy pieniędzy w błoto.

A co do krówek to min.

,Podczas głosowania krakowska drużyna była dodatkowo osłabiona - zabrakło w niej Zbigniewa Ziobry , który zamiast być w Brukseli, procesował się w kraju z Grzegorzem Schetyną''

ciekawy jestem czy chociaż była rodowita Małopolanka , miss lewicy , Seneszynówna i czy głosowała za najistotniejszym miastem regionu z którego została wybrana.
Fakt jest taki , że drugie co do wielkości miasto w Polsce , historyczna stolica i największe miasto okręgu wyborczego z którego mandaty otrzymało bodajże 9 (czyli największa liczba w kraju) posłów , zaliczyło wtopę .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.01.2010 o godz. 13:07.
orzeu
Senior Member

Stary 28.01.2010, 13:10
Po fakcie to mozna sobie oceniac czy epidemia byla czy nie. Wczesniej bylo zagrozenie i fakt jest taki ze rzad wybral mydlenie oczu zamiast realne dzialanie.
Teksty o "jedynym madrym rzadzie ktory nie ulegl histerii i nie kupil" sa dla mnie tak samo smieszne jak te o "jedynym kraju ktory ustrzegl sie kryzysu". Choc nie, te drugie nawet sa zabawniejsze bo zasluga (przypadkowa ale jednak) w stu procentach nalezy do PiS.
WISŁA PANY !!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 28.01.2010, 13:46
Mareq napisał(a):Wyświetl post

Szok , niedowierzanie , przecież wszystkie merdia i mądrzy ludzie od 2005 r mówili , że to jest jego życiowy cel. Ileż to razy jego niecne pijarowskie postępowanie było nacechowane tylko i wyłącznie zaślepioną chęcią objęcia urzędu Prezydenta. Czasem z niektórych wypowiedzi wynikało wręcz , że to jest jego obowiązek a tu taki wał.
Ciekawe kto będzie kandydował.

Pierdoła bez charyzmy, ale za to z partyjnym poparciem czyli Komorowski.
Czy gość z kontaktami, prezencją, który w/g mnie na tym stanowisku mógłby się bardzo dobrze sprawdzić czyli Sikorski. Niestety, albo na szczęście, jak Sikorski zostanie Prezydentem to może wała PO pokazać. Więc chyba jego nie wystawią. A szkoda bo mógłbym oddać na niego swój głos.

A może ktoś inny?

Tak czy inaczej szanse Kaczyńskiego na reelekcję wzrosły.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2010, 14:25
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Wątpię...
Tusk (PO) przekuje tą decyzję na swoją korzyść.
W świat pójdzie pogląd, że Donald nad swoje ambicje personalne przełożył dobro państwa. Że coś zaczął i że teraz chce to osobiście dokończyć i być rozliczonym w 2011 roku. I ludzie to kupią.
Druga sprawa - jego nazwisko przewija się tu i ówdzie w kontekście aktualnej afery. Za kilka miesięcy nadal bedzie o niej głośno - Donald nie chce zatem wystawiać sie na ataki z jej powodów w kampanii wyborczej. Druga połowa 2011 roku to już inna inszość, przez koljeny rok sprawa może ucichnąć.

Jak dla mnie kandydatem będzie - Sikorski. Popatrz na sondaże wszelkiej maści - ludzie go lubią. Kampania skupi się na jego doświadczeiu międzynarodowym, jezykach. Reprezentatywny, obyty itd... Dodaj do tego fakt (o któym wspominał nie tak dawno orzeu, opisując audycję radiową w Trójce), że istenieje olbrzymi elektorat antypisowski. Oni nie chcieli głosować na Tuska, tylko na kandydata PO.

Lech prezydentem - dla mnie s-f. Druga tura to szczyt jego możliwości, wszak nie poprze go w niej większość elektoratu Olechowskich czy innych Szmajdzińskich.

Tusk idzie na pełnie władzy w kraju dla Platformy.
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.01.2010, 14:39
A ja uważam, że rezygnacja Tuska wcale nie zwiększy szans Kaczyńskiego na reelekcję. Co najwyżej może wywołać w sztabie obecnego Prezydenta popłoch, związany z perspektywą porażki już nie z liderem PO, ale- co tu dużo mówić- kandydatem awaryjnym, rezerwowym ( Komorowski, Sikorski? )
Mareq
Senior Member

Stary 28.01.2010, 14:50
Cytat:
Wczesniej bylo zagrozenie i fakt jest taki ze rzad wybral mydlenie oczu zamiast realne dzialanie
A zagrożenie było na jakiej podstawie ? Bo WHO tak ogłosiła ?
Jak dla mnie nie było nigdy żadnego realnego zagrożenia i kiedy ministerstwo dosyć mozolnie prowadziło negocjacje z koncernami (obojętnie czy to było z powodu finansowego , czy zdroworozsądkowego ), to odczuwałem satysfakcję , że przynajmniej w tym kraju chłopaki nie obiją sobie kryzysu a ponadto i tak już mocno obciążony budżet nie zostanie jeszcze bardziej nadwyrężony.

Cytat:
"jedynym madrym rzadzie ktory nie ulegl histerii i nie kupil"
nikt nie mówi o jedynym , wiele krajów nie kupiło szczepionki i wcale nie trzeba wszystkim przypisywać motywów wyłącznie finansowych .

Cytat:
Ciekawe kto będzie kandydował.

Pierdoła bez charyzmy, ale za to z partyjnym poparciem czyli Komorowski.
Czy gość z kontaktami, prezencją, który w/g mnie na tym stanowisku mógłby się bardzo dobrze sprawdzić czyli Sikorski. Niestety, albo na szczęście, jak Sikorski zostanie Prezydentem to może wała PO pokazać. Więc chyba jego nie wystawią. A szkoda bo mógłbym oddać na niego swój głos.

A może ktoś inny?

Prof. Krasnodębski nawet przewiduje zwycięstwo w pierwszej turze

A jak dla mnie sprawa wygląda tak , że jak Sikorski będzie kandydatem , to Kaczyński nie ma żadnych szans .
Sikorski ma wizerunek jak Kwaśniewski za najlepszych czasów , pomniejszony o akcje alkoholowe i komuszą przeszłość .

aha no i właśnie to co napisałeś ,że mógłbyś na niego oddać głos .
Sikorski uderzy bardziej na prawo(czyli w elektorat L.Kaczyńskego) niż np mógłby to zrobić Tusk i gdyby nie fakt , że Olechowski kandyduje bez pieniędzy i realnego zaplecza , to wcale nie była by taka pewna II tura Kaczyński-Sikorski .

Jak wystawią Komorowskiego nie mówiąc już o HGW , to może się naprawdę wiele wydarzyć jeżeli chodzi o wynik wyborów.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.01.2010 o godz. 14:57.
Krissu
Militaris

Stary 28.01.2010, 14:55
felipe napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie kandydatem będzie - Sikorski. Popatrz na sondaże wszelkiej maści - ludzie go lubią. Kampania skupi się na jego doświadczeiu międzynarodowym, jezykach. Reprezentatywny, obyty itd... Dodaj do tego fakt (o któym wspominał nie tak dawno orzeu, opisując audycję radiową w Trójce), że istenieje olbrzymi elektorat antypisowski. Oni nie chcieli głosować na Tuska, tylko na kandydata PO.
Zgoda.

Jeśli Donek sam namaści kandydata to najprawdopodobniej będzie to Sikorski.

Jeśli natomiast o tym kto będzie kandydował decydować będą prawybory to PO wystawi "ciepłe kluchy" Komorowskiego. I zaryzykuję tezę, że on wyborów nie wygra.
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.01.2010, 15:12

Rozumiem Twoją ironię przy czym przez dłuższy czas wydawało się, że Tusk zmierza do prezydentury.

Jego decyzja o rezygnacji w ogóle mnie nie dziwi, gdyż:
- faktyczna władza w Polsce i centrum decyzyjne jest przypisane premierowi nie prezydentowi,
- Tusk jest spoiwem łączącym różne wewnętrzne frakcje w PO i mogłoby się okazać, że zmniejszenie jego roli w PO groziłoby rozpadem tej partii, a co za tym idzie zmniejszeniem jej władzy w Polsce,
- stanie na czele rządu i partii jest w stanie zapewnić mu wysoką pozycję w PO i w zasadzie brak realnego konkurenta do przejęcia stanowiska przewodniczącego partii. Prezydentura i swoiste - odsunięcie się w cień - na pewno wzmocniłoby pozycję Schetyny i innych polityków PO o dużych aspiracjach politycznych.

Decyzja więc z punktu widzenia politycznego zrozumiała. Pytanie tylko - kto zostanie kandydatem PO. Moim zdaniem zarówno Komorowski, jak i Sikorski mają szansę na zwycięstwo z Kaczyńskim.

I wreszcie - PO po raz kolejny w genialny sposób "przykrywa" innymi tematami aferę hazardową - gdy wybuchła afera - nagle PO zmieniała konstytucję, teraz - dają mediom pożywkę w momencie, gdy trwają przesłuchania polityków PO.
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.01.2010, 15:56
Komorowski - bez szans , Sikorski - owszem tak.
TYLKO WISŁA TS
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.01.2010, 16:00
Mam nadzieje ze bedzie startował Sikorski .Juz widze ta kampanie w stylu ,że ma żone Żydówke itd
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.01.2010, 16:15
A zagrożenie było na jakiej podstawie ? Bo WHO tak ogłosiła ?
Jak dla mnie nie było nigdy żadnego realnego zagrożenia i kiedy ministerstwo dosyć mozolnie prowadziło negocjacje z koncernami (obojętnie czy to było z powodu finansowego , czy zdroworozsądkowego ), to odczuwałem satysfakcję , że przynajmniej w tym kraju chłopaki nie obiją sobie kryzysu a ponadto i tak już mocno obciążony budżet nie zostanie jeszcze bardziej nadwyrężony.

zgadzam sie z tym w zupełnosci. Rozdmuchana epidemia swinskiej grypy to wlasciwie od samego poczatku była mocnym przegieciem. Co do wyborow prezydenckich - ja bym chciał Cimoszewicza jako kandydata PO. Szkoda tylko ze to niemozliwe, a gosc napewno nadaje sie do tego bardziej niz Tusk czy Komorowski razem wzieci. Co do tego ze Komorowski to "ciepłe kluchy" to sie nie zgodze, spokojnie wygrałby wybory wg mnie. Kaczyński na szczescie na reelekcje szans nie ma zadnych, bez czy z Tuskiem i tak bedzie to wygladac tak samo - wiekszosc niezdecydowanych (a i zdecydowanych tez) bedzie po prostu szła na wybory przeciwko Kaczyńskiemu.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.01.2010, 18:13
To był pewniak, że Tusk zrezygnuje. Ustawił sobie grunt jako ,,dobry premier wszystkich Polaków'' . Posada premiera daje więcej władzy i pozwala tuszować wiele spraw. Kto by nie startował z PO czy postkomuny z list PO to ma pewną wygraną bo Tusk już drogę utorował. Ale dobra kampania PiSu może jeszcze dać nadzieję na reelekcję Kaczyńskiego chodź to znikoma szansa. Myślę, że na pewno nie będzie to Komorowski bo on raczej pociąga za sznurki i nie da się manipulować jak premier. Sikorski albo Cimoszewicz. Stawiam na tego drugiego. Ale zobaczymy jeszcze kto z PO będzie Nas ośmieszał na arenie międzynarodowej.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Krissu
Militaris

Stary 28.01.2010, 18:15
Cimoszewicz kandydatem PO?

Nie sądzę. Chyba padnę jeśli do tego dojdzie. Ze śmiechu.

Ale nie dojdzie, bo nie wierzę, że Cimoszko zdecyduje się kandydować z ramienia partii, która go zgnoiła w 2005.

edit:
Eternit napisał(a):Wyświetl post
To dlaczego z ogłoszeniem oficjalnego kandydata PO chce zwlekać aż do maja? Chodzi jedynie o wewnątrzpartyjne rozstrzygnięcie na linii Komorowski- Sikorski? Przecież to by się dało szybciej załatwić.
Może, żeby się sondażom przyglądnąć?

To by nawet pasowało do modus operandi tego rządu.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 28.01.2010 o godz. 18:57.
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.01.2010, 18:18
To dlaczego z ogłoszeniem oficjalnego kandydata PO chce zwlekać aż do maja? Chodzi jedynie o wewnątrzpartyjne rozstrzygnięcie na linii Komorowski- Sikorski? Przecież to by się dało szybciej załatwić.
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2010, 19:26
Wybranie Cimoszewicza to byłby dla PO strzał w stopę. Komorowski moim zdaniem sobie nie poradzi w kampanii, jedynym kandydatem, który może pociągnąć jest Sikorski. Choć i tak jedynym kandydatem na którego byłbym w stanie oddać głos z PO jest Gowin.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 28.01.2010, 19:40
Wystarczy przeczytać tylko ten temat na naszym forum, żeby dojść do wniosku, że dzisiejsza hucpa Tuska odniosła 10000% skutku.

Polacy mają w nosie to co się dzieje na co dzień - będą się teraz ekscytować kto na prezydenta - a w oddali jeden z drugi spotyka się na cmentarzu z bandytami. Ale kogo to obchodzi.

Następne ożywienie myślę, że będzie wtedy gdy Tusk w opresji podejmie decyzję, że w imie ratowania Polski prze kaczyzmem jednak kandyduje. I znowu będzie gadania głupot przez cały miesiąc.

A bandyci dalej będą ubijać targi na cmentarzach

Powodzenia - naprawdę 123 lata zaborów to nie przypadek
spartan
Senior Member

Stary 28.01.2010, 19:50
sambo napisał(a):Wyświetl post

Powodzenia - naprawdę 123 lata zaborów to nie przypadek
Tak masz rację nie przypadek
http://dyktatura4rp.blogspot.com/201...i-pis-sld.html
ANTY-RABBIN-FRONT
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.01.2010, 19:55
sambo napisał(a):Wyświetl post

Następne ożywienie myślę, że będzie wtedy gdy Tusk w opresji podejmie decyzję, że w imie ratowania Polski prze kaczyzmem jednak kandyduje.
Dziwnie jestem przekonany o tym,ze tak właśnie będzie. Mnie tylko zastanawia jak ludzie mogą być tak infantylni i w pewne głupoty wierzyć? Sądziłem,ze pewien poziom absurdu nie jest w stanie w tym narodzie zaistnieć. A tu proszę. Nie,zabory nie były przypadkiem,tak samo jak to,ze przez tyle lat nie jesteśmy wstanie uniezależnić się od rosyjskiego gazu. Zresztą do wejścia w życie traktatu lizbońskiego wszytko co ważne oficjalnie jest opracowywane i głosowane w Brukseli. Parlament czy Prezydent,są to goście wyautowani. Sami tego chcieli,i teraz są oficjalnie marionetkami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
sambo
dziarski chłop

Stary 28.01.2010, 20:04
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Sądziłem,ze pewien poziom absurdu nie jest w stanie w tym narodzie zaistnieć. A tu proszę. Nie,zabory nie były przypadkiem,tak samo jak to,ze przez tyle lat nie jesteśmy wstanie uniezależnić się od rosyjskiego gazu.

obserwując zachowanie ludzi z dowodem osobistym dochodzę do wniosku, że to polskie towarzystwo wcale nie jest zainteresowane posiadaniem swojego państwa. Państwa sprawnego i dobrze rządzącego i rządzonego.

Ten naród nie jest zdolny to samostanowienia o sobie.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.01.2010, 20:09
Proponuję żeby kandydatem PO na prezydenta został przewodniczący Komisji Śledczej niejaki Sekuła. POtrafi nawet rozmawiać z pustymi krzesłami co pokazano w TV i uzyskać od nich odpowiedź na zadane przez siebie pytanie. Taki magik napewno spodoba się wykształconemu elektoratowi.

A dzisiaj biedny Miro pocił się, a news dnia przysłonił jego popisy.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.01.2010, 20:21
Platforma dzisiaj genialnie przykryła przesłuchanie Drzewieckiego. Coś co jeszcze wczoraj było najbardziej oczekiwanym wydarzeniem, dzisiaj pojawiało się jako 2 czy 3 informacja dnia w szczątkowej formie bliżej środka aniżeli początku Wydarzeń, Faktów, Wiadomości itp. Mało tego żadna z TV nie transmitowała całości zeznań Mira. I tak do maja PO zapewniło sobie czołowe miejsce w środkach masowego przekazu na kolejne odcinki zapewne niekończącego się serialu "tasiemca", kto też będzie kandydatem Platformy w wyborach prezydenckich.
Naprawdę jestem pod wrażeniem.

A poniżej zabawne i trafne podsumowanie kilku "wybiórczych" komentarzy dnia
http://blog.rp.pl/magierowski/2010/0...donalda-tuska/
Krissu
Militaris

Stary 28.01.2010, 21:12
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Mało tego żadna z TV nie transmitowała całości zeznań Mira.
http://www.polskieradio.pl/radioparlament/

Telewizja kłamie

Ale faktem jest, że wybór dnia na ogłoszenie tej decyzji nieprzypadkowy.

Natomiast nie mogę się zgodzić z tezą, że Tusku i tak będzie kandydował.

Nawet jego na taki wał nie stać.

Zmieniając temat:
http://kresy24.pl/showNews/news_id/9816/

Powiedziałbym co sądzę o tym osobniku, ale w naszym języku nie ma dostatecznie obelżywych słów.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 28.01.2010 o godz. 21:14.
sambo
dziarski chłop

Stary 28.01.2010, 21:35
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Natomiast nie mogę się zgodzić z tezą, że Tusku i tak będzie kandydował.

Nawet jego na taki wał nie stać.
umówmy się - Tusk i Schetyna są zbyt cwani aby dopuścić do takiej sytuacji jaka doszła w 2003 i 2004 w SLD - gdzie walka dwóch liderów i rozgrywki miedzy nimi zmiotła ich z politycznej mapy Polski a partię uczyniła II ligowym klubem w tabeli politycznej- mam na myśli Kwacha i Millera oraz aferę rywina która stała się pokłosiem tej walki.

W każdej partii w tym i w PO nie ma dwóch miejsc na tylnim siedzeniu tylko alternatywa albo Tusk albo Schetyna albo rybka labo pipka jak mawiał Shakespeare - inaczej sie zaduszą własnymi rękami. Tusk i PO nie mają wyjścia - TUSK MUSI kandydować i MUSI wygrać te wybory - dla dobra PO to znaczy POlski. A że o tym wiedzą świadczy elegancka gra zespołowa w mataczeniu przestępstw cmentarno - hazardowych
Ostatnio edytowane przez sambo : 28.01.2010 o godz. 21:38.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.01.2010, 00:29
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Platforma dzisiaj genialnie przykryła przesłuchanie Drzewieckiego. Coś co jeszcze wczoraj było najbardziej oczekiwanym wydarzeniem, dzisiaj pojawiało się jako 2 czy 3 informacja dnia w szczątkowej formie bliżej środka aniżeli początku Wydarzeń, Faktów, Wiadomości itp. Mało tego żadna z TV nie transmitowała całości zeznań Mira. I tak do maja PO zapewniło sobie czołowe miejsce w środkach masowego przekazu na kolejne odcinki zapewne niekończącego się serialu "tasiemca", kto też będzie kandydatem Platformy w wyborach prezydenckich.
Naprawdę jestem pod wrażeniem.
Ano udało im się - tyle że podobnie jak to było ze 'Zbychem', tak i Miro wyszedł obronną ręką - Nic konkretnego na nich narazie nie mają a przeciąganie przesłuchań do wieczora to komedia
Ciekawostka(nie wiem czy była już) - Sobiesiak jak wiadomo były grajek Śląska, grał pierwsze skrzypce w ustawce, w słynnym meczu Śląsk-Wisła w 82.
94 - Allah Akbar!!
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.01.2010, 09:09
powiem tak o ile PO od jakiegoś czasu mnie obrażało, to wczoraj nasz rudy klaun przeszedł samego siebie

choćby w drugiej turze miał sie pojawić Lepper i ktoś z PO, błazny mojego głosu nie dostaną

Cynizm cmentarzowych przykrywa wszystkie polityczne kłamstwa partii jakie widzieliśmy od 20 lat
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów