|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
niemniej zgadzam sie, ze atak jest nasza pieta achillesowa - juz nawet nie tempo ale skutecznosc dzisiaj nie gral M.Jurecki w ogole ale przywysokiej obronie niewiadomo czy by sie przydal az tak ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Dzisiejszy mecz w naszym wykonaniu był przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby. Mam nadzieję, że słabsza forma w tym spotkaniu została spowodowana rozprężeniem po awansie do kolejnej rundy i że w kolejnych meczach wrócimy do normalnej dyspozycji. PS. Czy tylko według mnie arbitrzy sędziowali troszkę przeciw nam!? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szkoda, szkoda...
Boję się, że SŁoweńcy z racji słabej ławki rezerwowych padną fizycznie w dalszej częsci turnieju i nie dadzą rady urwać punktów ani Francji, ani Hiszpanom... Nas zniszczyła dziś szybkość SŁoweńców. Jako jedyni odrzucili powszechny w piłce ręcznej "schemat", "rytuał", podawania sobie 240 razy piłki wszerz boiska 15-20 metrów od bramki rywala zanim ktokolwiek zdecyduje się na choć zalążek akcji zaczepnej... Polacy zwyczajnei nie nadążali z grupowaniem sie w defensywie, przez co raz za razem jakiś Bałkaniec był sam na sam ze Szmalem. A to dziwne, przecież nawet na gazeta.pl można było wyczytać, że dzisiejsi rywale tak grają. Jeśli wiedzieli to w Wybiórczej to zakładam, że wiedział o tym każdy w kadrze... Skutkiem tego był fakt, że przez większość meczu musieliśmy Slowenie gonić. Co im strzeliliśmy to ci 5 sekund później już ripostowali rzutem. Jeśli dodamy do tego seryjnie przestrzelane karne (chyba nic nie podnosi bardziej cieśnienia w druzynie) to niestety efekt jest taki jaki jest. NIestety, bo to mimo wszystko "tylko" Słowenia (która gwarancji urwania punktów Hiszpanom tudzież Francuzom nie daje) i to my jesteśmy drużyną lepszą, o tym wie każdy. Oby tego punkcika nie zabrakło. Byle do niedzieli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sam nie wiem jakos sie tego meczu obawiałem i okazało sie ze nienadarmo..
no coz ,troche nasi rozprezeni ale w koncowce odrobili 3 bramki i za to tez pochwała. ten bramkarz Slowencow dzis szalał ,Tluczynskiemu chyba 3 karne wybronil.. ale juz trzeba szykowac sie na Hiszpanie i to juz w niedziele... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ciężka przeprawa ze Słoweńcami, choć wiadomo że chyba nie przpadkowo ograli Szwecje i zremisowali z Niemcami, choć Ci pierwsi w 3 meczach nie zdobyli punktu a byli wymieniani do wyjścia z grupy.
Słoweńcy zaskoczyli nas szybkimi wyjściami po straconych bramkach Polacy jeszcze się nie zdążyli ustawić a tu już akcja i bramka. Obiektywnie patrząc mecz bramkarzy zdecydowanie zarówno Skof i Szmal bronili dziś bardzo dobrze w szczególności Skof, który wybronił parę rzutów karnych, dodatkowo Słoweńcom pomagały słupki, zresztą nam w końcówce też. Wystarczyło że rywale zagrali bardziej agresywnie w obronie niż Niemcy i Szwedzi i widać było że nie możemy sobie do końca z tym poradzić łatwe straty w szczególności Bieleckiego który w tym meczu zagrał słabiej niż w porzednich meczach. Jednak szacunek za walkę do samego końca bo było już beznadziejnie 4 bramki straty ale jednak pokazali charyzmę wolę walki i się podnieśli. Moim zdaniem Słoweńcy mogą jeszcze trochę namieszać w tej grupie, Hiszpania chyba po za zasięgiem lecz Czesi i Francuzi raczej nas miejmy nadzieje nie zaskoczą i wygramy te mecze, choć wiadomo w sporcie wszystko jest możliwe. Norwescy sędziowie chyba mieli w pamięci nasze ostatnie zwycięstwo nad Norwegami bo wydaje mi się, że w niektórych sytuacjach gwizdali tak z kapelusza ale to tylko moje zdanie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kolejny mecz z rzędu i znowu seria niestrzelonych karnych (przeciwnicy nie mają z tym problemów). I tak jak wyżej ktoś napisał powroty pod swoja bramkę. Po strzeleniu bramki lub straty piłki, wyglądają jak trucht emerytów. Przeciwnicy wtedy na luzie ładują nam bramkę za bramką. My z kolei bramek z kontrataków praktycznie nie strzelamy bo przeciwna drużyna zawsze zdąży wrócić. Trafimy niebawem na lepsze zespoły i skończy się święto, bo nawet dla laika ta gra jest czytelna co wczoraj widać było po Słoweńcach, którzy zapewne ogladali nasz mecz ze Szwedami.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przed chwilą skończyłem oglądać powtórkę meczu Polski i nadal nie mogę zrozumieć jak mogliśmy zremisować. Powinniśmy wygrać sześcioma, siedmioma bramkami, a na dużym farcie zremisowaliśmy (słupek Słowenii na sekundy przed końcem meczu). Trzeci mecz i trzeci raz gramy bardzo nieskutecznie. Niemców i Szwedów też mieliśmy na widelcu i mogło to się skończyć wyższą wygraną. Mam nadzieję, że wreszcie z Hiszpanią zagramy na miarę własnego potencjału.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Tak się tylko zastanawiam gdyby nasi grajkowie mieli charakter tej drużyny, a co tam cały charakter, połowę tego charakteru.
Bramkarz rywali wyprawiał cuda i tylko dlatego nie udało się wygrać, można było się załamac kiedy ich doszliśmy na 23-22 a pózniej znowu nam odskoczyli na trzy i cztery bramki a my obijalismy słupek i poprzeczkę ale się nie załamali i jeszcze ich doszli...taki remis cenniejszy niż zwycięstwo, wszystko w naszych rękach. ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
kiedy następny mecz ?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jutro o 18.30, z Hiszpanią.
|
|
|
|
Ángel Caído
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW
[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ja to bym wolał zeby był remis bo na tyle niemców nie lubię,że wole aby oby dwie drużyny punkty straciły
![]() ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Francja juz odjechala, a Polsat ma ciagle problemy z dzwiekiem - zenada jak tak bedzie w czasie meczu Polski znowu.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej po meczu.Francja jest zbyt doświadczona by dać sobie wbić 6 goli z rzędu...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ładnie ten Francuz przyaktorzył, a sędzia zdrowo rypie Niemców
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
właśnie włączyłem i rzeczywiście już chyba po meczu
liczyłem, że Niemcy jednak komuś odbiorą punkty ktoś się orientuje czy Francja gra na tych mistrzostwach optymalnym skladem PS. na 46min jest 14-21 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jedno jest pewne: wygrywamy z Hiszpanią i Czechami i na 70% jesteśmy w półfinale. Ale z Hiszpanami zawsze gra nam się ciężko.
|
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
W ekipie Francji wyróżniający się Karabatic, Abalo i Joli, który dopiero za 7 razem pomylił się w karnym, jak dla mnie to optymalny skład Francuzów ![]() ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no niezle Niemcy grają teraz, walki im odmowic nie mozna 20-22 ze stanu 14-21
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogladamy teraz typowy "wiatr w żagle" Niemców. Z doświadczenia wiem . że 95% takich sytuacji kończy sie porażka goniących, a moze jeden procent to remisy. Franzuci graja wg mnie kaszanę, jedyne co ich uratowalo do tej pory to zła obrona Niemców. Zagrałbym zdecydowanie wyżej nawet 3-2-1. Francuzi sie gubia jak sie ucih pilnuje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Te problemy z dźwiękiem to jakaś żenada na Polsacie, jak zwykle.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wygrać z Hiszpanami i grupa jest ustawiona. Francja jest tez spokojnie do pyknięcia, nic wielkiego nie grają, a jak Niemcy mieli 9 minut bez bramki to wystarczy za komentarz..
|
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Noo i ostatecznie Niemcy poległy...
Nie oglądałem od początku meczu Polska-Słowenia, czy to prawda, że Polsat nie zdążył na nasz hymn tylko reklamy sobie leciały... ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doświadczenie nie okłamało ;-) Francuzi maja bramkarza naprawde równego Szmalowi. Technicznie jak zwykle graja idealnie, ale widze szanse na pokonanie Francji.Wystarczy tylko to czego zabrakłow(o dziwo!) Niemcom-czyli konsekwencji. Do boju Polska!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
My też mieliśmy ponad 9 min bez gola w meczu ze Słowenia.Niemcy to nam nigdy nie pomogą tylko przeszkodzić potrafią
![]() ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak to prawda, a teraz koles komentuje przez telefon z przesunieciem wobec obrazu - żenua
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
O co ten Wenta się tak rzucał do kogoś?
Bo akurat trafiłem na końcówkę powtórki... ![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
jakiś Słoweniec coś dymił do Niego...
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|