|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Noworoczny zjazd szrotów uwazam za otwarty
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
U nas testy to tylko zwykła sztuka dla sztuki i pokazania, że coś się w klubie dzieje. Co najdobitniej pokazują testy bramkarzy, czy ostatnio Pazdana, Moretto i tego Białorusina. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
PS. potwierdził się trop francuski. Więc prawdopodobnie również Serbski się sprawdzi. Ciekawe co za szrot z Serbii.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 11.01.2010 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niektórym to nigdy niedogodzi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Smieszne to, obwiniaja Csaplara i Kleidinsta za brak wybnikow hahaha. Nie wiem czy oni maja z d%&y wysrac dobrych zawodnikow z karta na reku? Ich praca ma sens tylko wtedy jesli Wisla jest sklonna zaplacic za gracz 500 - 700tysiecy Euro.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...negalu,1422676
Wisła testuje pomocnika z Senegalu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No i baardzo dobrze. Żegnamy Pana Leszczaka. Fajnie, że znalazł nowy klub w Bytomiu (http://www.forte.pub.pl/), chociaż we Franticu pewnie się z tego faktu nie ucieszą, bo obroty spadną, oj spadną. Tak na poważnie bardzo dobrze, że Skorża nie ugiął się i nie przedłużył z nim kontraktu. Nie ma co dalej finansować alkoholizmu wśród młodzieży.
Co do tego Senegalczyka. Na pewno wielkich oczekiwań w stosuku do niego mieć nie można, ale jeżeli zgodziłby się grać za jakieś niewielkie pieniądze, to może mógłby być pożytecznym uzupełnieniem składu. Słabszy od Łobo na pewno nie jest, zagrał kilka meczy w reprezentacji. Zobaczymy, ja bym nie skreślał go tak od razu.
Ostatnio edytowane przez fialo : 11.01.2010 o godz. 15:20.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Po zakończeniu sezonu 2008/2009 Ba został wolnym zawodnikiem. W ostatnim czasie trenował z hiszpańskim klubem Terrasa FC, grającym w grupie 3. Segunda División B "
gdzie jest napisane że on tam grał ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kolejny testowany z kartą w ręku świadczy, że kasa jest pusta. Kto miał nadzieję na jakieś gotówkowe transfery to już ją stracił.
Ps. Mówiłem, że w poniedziałek coś się wydarzy ![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pierd....zielisz Panie strasznie. Wisła co sezon testuje średnio 10 zawodników. Nie przeszkadza to w podpisywaniu gotówkowych kontraktów. Przez ostanie 10 lat na testach w Wiśle było ponad 100 zawodników.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
,przeciez to tylko testy,bedzie dobry to go podpisza,nie to odesla,ludzie podajcie jeszcze numery totolotka,napewno w zarzadzie maja jakis plan transferowy,nam zostalo czekac i podniecac sie albo zalic,taka magia forum ![]() ![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Szczerze? Obstawiam, że może byc lepszy od Jirsaka A co? ja wiedziałem, że zatęsknimy za Mielcarskim i jego polityką ( w tym Petrescu). I było tyle lat marnować?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 11.01.2010 o godz. 16:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pod Mielcarskim i Petrescu kopał Kapka, który miał swoje interesy i nie na rękę mu byli jacyś ludzie z zewnątrz. Stąd zwalnianie Branco bez wiedzy Mielcarskiego, stąd żenujący cyrk ze zwolnieniem Rumuna przed meczem z Sevillą. Za Mielcarskiego wszedł później figurant Nawałka. Pod Bednarzem aktywnie kopał Skorża, za pomocą mediów i załatwiając transfery za jego plecami. Znalazło się miejsce dla jego kolesi? Znalazło. Jedno mnie tylko zdziwiło - porażająca indolencja Skorży. Myślałem, że wie na co się porywa, a tu zaraz pojawiły się głodne kawałki o tym, że "on się dopiero uczy" etc. Żenada. A teraz wraca Jarosz (dla niezorientowanych - człowiek Mielcarskiego, odszedł z Wisły na znak protestu) - pół roku po Bednarzu i już nie ma kto opanować tego burdelu. Brawo. Proponuję Jarosza wywalić w następnym półroczu jak Skorża znowu coś wtopi, a na jego miejsce dać Janasa Seniora. To się nazywa polityka transferowa! Z i do klubu, nieustanne przepychanki, intrygi jak na dworze Ludwika XIV. IMHO w klubie znalazłoby się miejsce i dla Bednarza, i dla Jarosza, i dla Mielcarskiego. Byle tylko zbudować jakieś sensowne struktury decyzyjne. Im wcześniej takie powstaną, tym lepiej - niedługo pewnie trzeba będzie szukać następcy Skorży, a jak sprawę zostawi się przypadkowi, to przyjdzie jakiś Ulatowski lub Fornalik i znowu się zacznie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.01.2010 o godz. 17:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Zgadzam sie ze z tym zatrudnianiem/zwalnianiem to jest troche komedia. Widac ze nikt nie ma pomyslu jak ten klub ma wygladac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drugiej strony wiele rumuńskich klubów zaczynało właśnie od sprowadzania takich odpadów z zachodu i na tym nieźle wyszli. Z tego co mi się wydaje to nadal w Rumunii wielu takich kolesi gra.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie miejcie żalów, że nie ma transferów, bo po prostu nie ma na nie kasy. Przyjdzie inny trener np Alex F. i będzie to samo... Trzeba zobaczyć co dostał Skorża? Wg mnie dostał gówno(zero euro)a teraz wy (niektórzy kibice) macie żal do niego, że nie ma z tego pięknego bata(transferu). Skorża to najlepszy osoba w tym klubie jaka pojawiła się w ostatnich latach i jestem przekonany, że robi dla Wisły ile tylko może. Pytanie teraz co my (kibice) możemy zrobić dla klubu? Czy biadolić, przejąc fuche łysego i kopać dołki pod Skorżą, narzekać na jego pracę, na brak transferów, wypominać Levadie, Amike, Legie i Cracovie...? Dajmy mu jeszcze jedną szansę. Trzeba go wesprzeć i zaufać jego wizji budowy Wisły. Dla dobra nas wszystkich - wiara i nadzieja.. Jeśli Skorża nie zdobędzie mistrzostwa i nie zakwalifikuje się przynajmniej do fazy grupowej LE to oczywiście Won. Zaczniemy wówczas od zera, nowy trener, nowa wizja budowy i dalej będziemy kombinować jak wejść do tej LM... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
i już zmiana. Poza tym Skorża miał być wykonawcą tego pomysłu, więc skoro zaprzestano realizacji angielskiej roboty, to i chyba czas Skorzy też mija. Jedyne co w tym klubie jest profesjonalne to kontrakty kopaczy. Reszta to amatorka pełną gębą. Tak więc co do Pana Ba nie ma co mieć pretensji,że przyjechał na testy. Technikę pewnie ma lepszą od naszych tuzów, zresztą to gdzie grał niewielkie ma znaczenie, odkąd swego czasu rządził i dzielił w lidze facet wyrwany z rezerw podrzędnego Espanyolu. To samo Alvarez, niechciany u Makaronów u nas jest jednym z lepszych. Tak więc Pan Ba może okazać się wzmocnieniem i nie ma co wybrzydzać. Że też udało się takiego gościa jak Ba ściągnąć z Hiszpanii na testy. Budzi to szacunek. Ciekawe ile będzie nam płacić za grę,bo chyba zdaje sobie sprawę,że my mu nic,a w każdym razie nie wiele więcej niż w 3 lidze dostaje.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.01.2010 o godz. 18:04.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja wygrzebałem stary wywiad z Issa Ba jeszcze za jego czasów gry w Auxerre. I mówi tam że nie po to przychodził do Auxerre żeby grac po 10 minut. Po czym dodał że woli już grac regularnie w Ligue 2 niż siedziec na ławie w Ligue 1.
Dobrze to o nim przynajmniej świadczy.. bo u nas w Polsce takich graczy (pod względem metalności) to ze świeca się nie znajdzie. Bo Polak to tylko aby "kasa się zgadzała".. A co do samego faktu jego testów w Wiśle to ja się ciesze. Widzę że dużo osób na forum teraz sobie szydzi, śmieje się z faktu testowania graczy - tak ja też bym chciał transferów po 700 tyś euro.. ale niestety jak wiemy obecnie sobie nie możemy na to pozwolic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() Sponsor już zaklejony na koszulkach/kurtkach naszych graczy. Na focie z oficjalnej Singlar z dzisiejszego treningu. Pewnie Bet-at-home nie wypłaci już Wiśle ani grosza. Nic tylko "dziękować" Donaldowi... ![]()
Ostatnio edytowane przez Peroslaw88 : 11.01.2010 o godz. 18:04.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja wracam trochę do transferu Leszczaka. Mi tam go nie szkoda, bo po pierwsze - wcale nie jest megautalentowanym wonderkidem - takiemu można wybaczyć niesportowy tryb życia, a po drugie jego podejście do zawodu jest porażające.Jest szansa, że sie chłopak opamięta, zacznie pracować, jego kariera wystrzeli i będzie dobrym ligowcem - ale szanse na to nie sa duże.
Spójrzmy na to z innej strony - czy zarabianie nawet tych 5, 6 (pewnie tyle mu oferowano) nie jest demoralizujące dla chłopaka przed 18? Kto z nas tle zarabia? Po ilu latach pracy? Jakim wysiłkiem - wliczając lata nauki i studiów? Tutaj mamy piłkarzynę (bo przecież nie piłkarza pierwszego zespołu), który ma ze 2 treningi na dzień i jedem mecz w weekend i raczej niewielkie ambicje na przyszłość - co prawda każdy piłkarz mówi, że chce się rozwijać i wyjechać na zachód - ale niewiele robi coś więcej w związku z tym, albo wyjeżdża i kończy się jego misja. Historie opowiadane o relacjach miedzy sir Aleksem czy Guy'em Roux a młodymi zawodnikami są owiane legendami, ale niewątpliwym jest fakt, że nawet nie było mowy o dyskotece czy pubie. Roux o 21 zaczynał obchód po domach, ba nawet Pep Guardiola dzwoni do piłkarzy (dorosłych byków) wieczorem i sprawdza czy są w domu. Czytałem wywiad z jednym z trenerów młodzieży bodaj ze Szwajcarii (głowy nie dam). Tam młodym piłkarzom pensje są zamrażane i dostają na razie tylko kieszonkowe. Miejmy nadzieję, że ostatnie "sukcesy" przemówią do rozsądku naszym kopaczom i trochę zachodniego profesjonalizmu przywieje do nas. ![]()
Visca el Barça!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ten Ba moze miec problemu aklimatyzacyjne i klimatyzacyjne
Rozmawia zapewne tylko po francusku i jak zobaczył dzisiejszą aure w Krakowie to napewno tez nie mial tęgiej miny |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wisła może już teraz podpisać nowy kontrakt z Alvarezem?
![]()
WISŁA!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|