The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.12.2009, 00:00
ludzie jak zaproponować np Cantoro nową umowe tylko żeby biegać po boisku szukał mi w kraju Maradonny następców Messiego i Kuna Aguero czyli jak zaproponować zawodnikowi który ma prawie 40tke prace w sztabie bo chce zatrudnić w sztabie 2 zawodników Cantoro w roli scouta i Piekutowskeigo jako trenera bramkarzy
Odpowiedz cytując
kacap
Senior Member

Stary 26.12.2009, 00:03
może zacznij go wychwalać jako zawodnika / managera ?
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 26.12.2009, 09:31
kacap napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że mi lech, jaga czy legia wykupują sztab szkoleniowy.
To oferuj swojemu sztabowi wyższe kontrakty, wtedy jak będą chcieli Ci ich podkupić.
I zastanawiam się, jak Wam się udało kupić Roberta Lewandowskiego z Lecha, nawet gdy było mnie stać na 28 melonów za niego, to wybierał za 26 sporting albo wyśmiewał moją ofertę ;-/.
Lewandowskiego wyciągnąłem za 2,4 mln ojro bez większego problemu. Żaden inny klub nie był nim zainteresowany.

Btw. w 2 sezonie zdobyłem wszystko co możliwe i doszedłem do 1/4 Pucharu Europy.
A 3 sezon to na razie gra w kratkę, pomimo silnego składu potrafię wygrać 3-0 z PSG na wyjeździe w Lidze Mistrzów, a przegrać u siebie w lidze z Górnikiem Zabrze 1-2.
No ale zobaczymy, nowi piłkarze muszą się wkomponować do zespołu.

Polecam genialnego bramkarza z Chelsea - Mateja Delaca.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.12.2009, 12:06
ja mam Listopad 2012 i mam wsyzstko w lidze wygrany jak narazie w LM z Bordo 4:5 (przegrywałem 4:0), potem porażka z Sportingiem 1:2 i z Arsenalem 1:2. Potem podeśle screena z moimi paroma gwiazdkami
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.12.2009, 15:03
Gram sobie teraz w FM2009 i potrzebuje dobrego prawego pomocnika do Evertonu, może ktoś podrzucić jakiegoś eleganckiego talenta ? W tym kontekście myślę o sprowadzeniu Ibrahima Affelaya z PSV - miał go ktoś u siebie? Jak tak to jak się sprawował ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 26.12.2009, 15:23
Daniel Aquino polecam :_
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.12.2009, 16:01
brazylijczyk Carlinhos, dostępny z wolnego transferu
Odpowiedz cytując
Fajfer11
Banita

Od: 12.2009

Stary 26.12.2009, 16:14
Yo, to mój 1 post tutaj więc witam serdecznie.Chce powiedzieć że idzie mi niezle.Po 4 kolejkach jestem 4.W LM odpadłem w 3 rundzie z FC Interem z FIN 3:2 dla mnie i 1:2.W LE z Lazio... 0:0 i 2:1 dla mnie.Inne polskie kluby czyli Amica,Legia i Polonia Odpadły.Polonia w II rundzie,Amica w IV z Aston Villa,Legia z Atlethic.
W grupie mam świetnie bo mam Lewski,Szachtar i Austrie Wieden :d.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.12.2009, 18:24
Ja mam taki pomysł na Ciekawą grę. Jak ktoś nie chce grać w Polskiej lidze bo nie rośnie reputacja....
Weźcie sobie w edytorze podmiecie Wisłę za jakiś klubik w Anglii i tam grajcie ... ;-)
Ja próbowałem ale mój zapał do gry kończy się po 1 miesiącu pracy albo mniej ... ;-/
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 26.12.2009, 21:12
kacap próbowałem twej metody na Cantoro ale na razie nie skutkuje masz jeszcze jakieś inne pomysłyNie mam zamiaru tracić ani sprzedawać ani go wystawiać do wyjściowej jedenastki bo na jego pozycji wygryzają go Kirm, De Lucas,Sobolewski,Boguski i młody Cetnarski ale z chęcią widze Cantoro jako skauta bo tych mam na razie tylko 3trzech a potrzebuje jescze kilku tak by spokojnie mi starczyło bynajmniej po jednym skaucie na każde rozgrywki
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.12.2009, 11:09
Mam pytanko. co mam zrobić jeśli juz po raz trzeci składam oferte Wasilewskiemu on wszystko akceptuje po czym nie dochodzi do transfery ponieważ nie przeszedł testów medycznych.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.12.2009, 11:44
bo pewnie jest kontuzjowany aktualnie
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.12.2009, 11:47
aha ok. dzieki wielkie!! Musze zobaczyć !! xD
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 27.12.2009, 12:05
FM 2010 ma jedno moim zdaniem b. duże nie dociągnięcie.

Mianowicie zdobyłem tytuł mistrza polski, oraz puchar polski.

no a w Super Pucharze Polski gra Mistrz kraju ze zdobywca pucharu... no ale skoro miałem podwójną koronę, to ciężko grać z samym sobą... i zagrałem w SPP ze Śląskiem Wrocław - przegranym pucharu polski...

no ale spoko, udało mi się zdobyć SPP, i potrójna korona.

I gdzie tu błąd?

A tak btw. Żeby zatrudnić piłkarza w roli scouta, trenera itd to kopacz ten musi zakończyć karierę piłkarską.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.12.2009, 12:48
Cytat:
Mam pytanko. co mam zrobić jeśli juz po raz trzeci składam oferte Wasilewskiemu on wszystko akceptuje po czym nie dochodzi do transfery ponieważ nie przeszedł testów medycznych.
jak kolega wyzej pisal napewno ma kontuzje, i pewnie to jest kontuzja ktora bedzie trwac jeszcze ponad miesiac. Musisz wiec poczekac az sie troche wykuruje, z tego co ja zaobserwowalem to chyba jak jeszcze mu zostanie z tydzien czy 2 tyg kontuzji to juz testy medyczne zaliczy (wiesz nie trzeba czekac az sie do konca wyleczy )
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.12.2009, 14:08
mam pytanie jest jakiś edytor do FMa 08 oprócz oficjalnego za pomocą którego moge uaktualnić sztab szkoleniowy na dzień dzisiejszy be zkonieczności rozpoczynania nowej gry bo mnie trochu drażni brak np Szatałowa w Poloni Bytom czy Grembocki w Poloni W-wa j nie mówiąc o Lechi w której Kafarski robi za asystenta
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.12.2009, 15:31
póki co poprowadziłem Groningen w 14 meczach Eredivise, prowadze taktyką Kamyka i sie sprawdza bardzo dobrze
Tabela:

Statystyki zawdoników:

Terminarz:

Taktyka+ skład:
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 27.12.2009 o godz. 15:33.

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 28.12.2009, 10:15
Błagam o pomoc.
Gram 4 sezon, a tu przy zgłoszeniu do rozgrywek LM wyskakuje taki błąd:

Dzizyyys jak się okaże, że kariere od nowa mam zaczynać to zwątpie.

EDIT: Na takie problemy polecam zainstalowanie patcha 10.2.0 Teraz mi wszystko elegancko działa
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 28.12.2009 o godz. 10:49.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.12.2009, 11:30
To jest coś niesamowitego!
Ktoś napisze że liga angielska, że krajowy potentat ale to wcale nie jest takie proste by przy tak wyrównanym poziomie wygrać ligę. W dodatku nie licząc kilku juniorów których pozyskałem nie ściągnąłem żadnego dobrego zawodnika, sprzedając przy tym Maloude. Zresztą i tak UEFA nałożyła roczne embargo za nielegalny transfer Kakuty.

Man Utd. musiał zremisować w ostatniej kolejce u siebie z Evertonem, no i zremisował. 13 straconych bramek 38 meczach, czyli coś o czym zawsze marzyłem.

http://img109.imageshack.us/img109/1...belaligowa.png
http://img27.imageshack.us/img27/159...belaligowa.png

Uff!!!
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 28.12.2009 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.12.2009, 12:43
2 sezony Wisłą za mną. W pierwszym oprócz mistrzostwa i superpucharu doszedłem także do ćwierćfinału LM, gdzie niestety uległem AZ (1-1 i 1-3), ale wcześniej na farcie wyeliminowałem Bayern (0-0 i 2-0). Do klubu w pierwszym sezonie przyszli tylko bramkarz Vladimir Disljenkovic za 1,2 mln i obrońca Ibrahim Gnanou za 375 tyś. Jednak po sezonie dostałem budżet aż 10 mln euro i przeprowadziłem konkretne wzmocnienia:
- Nemanja Pejcinovic za 1,5 mln - świetny stoper wygryzł Głowackiego, ale pewnie ciężko będzie go zatrzymać - http://i49.tinypic.com/20qlxsz.jpg
- Robert Lewandowski za 3,2 mln - nie trzeba nikomu przedstawiać choć liczyłem na nieco więcej ze strony byłego piłkarza Amici - 50 meczów, 20 goli i 17 asyst to bilans przyzwoity, ale bez szału.
- Hosni Abd Rabo za 2,1 mln - egipski rozgrywający, na polską ligę atrybuty dobre, przeważnie wygrywał rywalizację z Gargułą, choć zdarzały się mu okresy słabszej gry
- Jonas Elmer za darmo - szwajcar, rezerwowy lewy obrońca, jak grał to przeważnie nie zawodził
- Khaleem Hyland za 1,2 mln - jako, że Sobolowi spadały atrybuty i w dodatku łapał mnóstwo kartek, postanowiłem ściągnąć tego reprezentanta Tryninadu i Tobago. Okazał się wielkim wzmocnieniem i powinien długo pograć pod Wawelem bo jest jeszcze młody - http://i45.tinypic.com/2ikz6fn.jpg
- Brice Traore za 75 tyś - jedyny newgen w druzynie wypatrzony przez skautów - wygląda na kapitalnego grajka i Moskal jako jedynego w drużynie ocenia go na 4 gwiazdki - http://i46.tinypic.com/2ewfo7a.jpg

Z tymi wzmocnieniami wygrałem ligę, choć ze stosunkowo małą przewagę, gdyż w końcówce przyszła obniżka formy i problemy ze strzelaniem goli. Udało się też zdobyć PP po karnych z Legią. W LM z kolei było gorzej niż sezon wcześniej, gdyż odpadłem z grupy wygrywając jedynie starcia z FC Basel, a LE trafiłem na Romę i niestety dwa razy przegrałem (0-2 i 1-2)
.
Tabela ligi - http://i49.tinypic.com/nfmibk.jpg
ustawienie drużyny - http://i47.tinypic.com/14xdvg3.jpg
Powód: linki
Ostatnio edytowane przez Charlie : 28.12.2009 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Stary 28.12.2009, 13:22
Sezon czwarty zakończony!
Był to arcyudany sezon dla Wisły. Po 3 wyrównanych sezonach, wreszcie absolutna dominacja mojego klubu. W 30 kolejkach tylko 3 kluby zdołały mi się oprzeć, a tylko jeden zdołał mnie pokonać. Nareszcie niezła gra w obronie. Zawodził atak, gdzie zarówno Brożek jak i Lewandowski radzili sobie średni, ale o personaliach później. Udało się odzyskać Puchar Polski i Superpuchar. W europie też było dobrze, a nawet bardzo. Udało się wyjść z grupy LM, gdzie za rywali miałem Barcelone, Werder i Galatasaray. W kolejnej rundzie odpadłem z Romą, po bardzo emocjonującym dwumeczu. Po wygranej 3:2 u siebie, na wyjeździe w regulaminowym czasie gry padł wynik 2:3. Dogrywka nie przyniosła rozstrzygnięcia i dopiero w karnych Włosi mnie wyeliminowali.
Jeżeli chodzi o wzmocnienia, to przed sezonem pozyskałem z rezerw Arsenalu Sambou Yatabare, ofensywnego środkowego pomocnika. Była to znakomita inwestycja, ponieważ został on królem strzelców ligi, a przy tym zaliczył jeszcze 12 asyst. Do klubu przyszedł także brazylijski obrońca Vinicius, pozyskany za 8mln euro z Lecha Poznań. Ta pozornie wysoka kwota mogła mi się zwrócić już po pół roku, kiedy to zaproponowano mi za tego zawodnika... 16mln euro. Oczywiście zarząd postanowił mnie uszczęśliwić na siłę i zaakceptował ofertę. Udało mi się jednak przekonać młodego Brazylijczyka proponując mu najwyższe zarobki w lidze. Ostatnim transferem był Mark Burgges, młody lewy pomocnik, który aktualnie jest rezerwowym, ale to tylko kwestia czasu kiedy wskoczy do podstawowego składu. Z klubu odszedł za darmo do Polonii Warszawa Patryk Małecki. Za 7mln sprzedałem Nicolae Dicu, młodego rumuńskiego obrońcę, z którym wiązałem duże nadzieje, jednak zwyciężyła pazerność. Kupiłem go 2 sezony wcześniej za grosze. Ponadto Cluj, gdzie trafił Dicu, zgodził się na klauzule, w myśl której 50% z przyszłego transferu powędruje do mnie. Przed obecnym sezonem nie bardzo widzę zawodników mogących realnie wzmocnić klub, dlatego chyba nie będzie żadnych transferów... Cele takie same jak zawsze, wygrana we wszystkich krajowych rozgrywkach, oraz zajście jak najdalej w LM. Co roku notuję progress w LM, mam więc nadzieje, że w tym roku nie będzie inaczej.

Na koniec kilka screenów:
Tabela ligi:

Tabela grupy LM:

Aktualny skład:

Występy w LM:
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.12.2009, 20:05
szukam znanego doświadczonego bramkarza 1,5mln max na Europejskie Puchary mile widziane znane nazwiska gram Wisłą sezon 2gi i zajmuje 11 miejsce w tabeli a w fazie grupowej mam Villareal,S.Genoe, PSG i Schalke 04 polecam młodego Szweda z AV Eric Lund jak na polską ekstraklase dobry u mnie wygryzł Singlara który grzeje ławe ostatnio a jeśli gra to tylko w pucharach
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.12.2009, 20:41
Orientuje się wygląda sprawa z orginalnym FMem 2010?
Na ilu kompach można zainstalować z jednej płytki?

Chcemy z kolegą pograć przez sieć a z tego co wiem to trzeba mieć orginalną gre.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 28.12.2009, 21:16
z płytą Fm chodzi chyba, że przez Steam zainstalujesz albo zrobisz kopie na DVD czystych
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.12.2009, 12:37
Znacie jakiś dobrych środkowych obrońców?

Prawdo podobnie Marcelo odejdzie do Sportingu i chciał bym załatać lukę.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
ori363
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 29.12.2009, 12:49
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post

dmitry verkhovtsev, omar benzerga. Mam ich i wymiatają nieziemsko;D
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.12.2009, 12:55

Kirill Pavlyuchek
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.12.2009, 12:56

Petricia Kolar czy jakoś tak koleś wymiata.Przyszedł do mnie za 20 mln zł a odszedł za 102 miliony do Man Utd
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.12.2009, 14:04
A jakiegoś środkowego pomocnika?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 29.12.2009, 14:10
mam pytanie kogo polecacie w miejsce Głowackiego chłopak nie zagra do końca sezonu i szukam zawodnika w jego miejsce mile widziane polskie nazwiska mogą być rodacy nawet za granicy a ta przy okazji można prosić kilka mniej/bardziej znanych nazwisk dobrych trenerów bramkarzy szukam odpowiedniego kandydata na to miesce
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów