A doczytałeś kolego carpenter o co chodziło mi dokładnie? O to G....no Ci do tego, czy też inne tego typu stwierdzienia. Dlatego nie obrażam nikogo, tylko mówię jak kolega się zachowuje. Czy napisałem, żeby zamknąć Hutę dla samochodów? To nie rozumiem aluzji, zresztą
Cytat:
|
Wiadomo, ze jak jest potrzeba skorzystania z samochodu w związku z jakimiś niesprzyjającymi okolicznościami, np bardzo zła pogoda czy też słaba dostępność komunikacyjna miejsca to nikt nie każe się przesiadać do komunikacji.
|
Jak ktoś ma jechać 2 godziny autobusem czy tramwajem, to wiadomo, że jest większy sens jechać samochodem. Z drugiej strony jeśli ktoś mieszka pod miastem, a ma lepszy dojazd np pociągiem + KM to jednak dziwi mnie jazda samochodem. Ale powoli to się normuje, w koncu budują autostradę i będę mógł jechać gdzie chcę nie zważając na korki.
Co do szpitala, to od tego powinny powstać parkingi, np pod Placem Inwalidów, kolega mi nie powie, że nie przejdzie 5 minut na piechotę. Chyba, że brnięcie w centrum jest jego hobby. Zresztą pod szpitalem nie ma za bardzo gdzie parkować, więc tak czy tak lepszym rozwiązaniem byłoby w przyszłości zostawienie samochodu na takim parkingu. 5 minut drogi nikogo nie zbawi, chyba, że to ciężki stan, ale w takich sytuacjach i tak się wzywa pogotowie.