The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.12.2009, 12:31
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
300 czy 700 co za roznica,
Dla Wisły zasadnicza. Zresztą nie tylko dla Wisły, bo każdy zwróci uwagę na ponad dwukrotnie wyższą/niższą cenę.

A te 700 tys. też nie wiem skąd się niektórym wzięło. Wg mnie, w grę wchodzi kwota co najmniej 1 mln euro, o czym świadczą te słowa:

Cytat:
Wątpliwości te rozwiał dyrektor sportowy Kolejorza, Marek Pogorzelczyk, którzy przyznał, że suma podawana przez media była znacznie zaniżona. - Kwoty transferowe są objęte tajemnicą handlową. Na pewno takiej kwoty nikt w Lechu nie nosi w kieszeni czy portfelu. Mogę powiedzieć, że trzeba było sięgnąć zdecydowanie głębiej, a nawet głęboko - powiedział działacz Lecha.
Zresztą na zdrowy rozum - skoro my sprzedajemy takiego Dudkę za ok. 2 mln euro, skoro za Lewandowskiego chciano dawać co najmniej 3 mln, a trzeba pamiętać, że byli oni praktycznie nieznani na arenie międzynarodowej, to kto uwierzy w taką cenę za zawodnika dobrze grającego w LM?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.12.2009, 02:58
it napisał(a):Wyświetl post
Dla Wisły zasadnicza. Zresztą nie tylko dla Wisły, bo każdy zwróci uwagę na ponad dwukrotnie wyższą/niższą cenę.

A te 700 tys. też nie wiem skąd się niektórym wzięło. Wg mnie, w grę wchodzi kwota co najmniej 1 mln euro, o czym świadczą te słowa:

Zresztą na zdrowy rozum - skoro my sprzedajemy takiego Dudkę za ok. 2 mln euro, skoro za Lewandowskiego chciano dawać co najmniej 3 mln, a trzeba pamiętać, że byli oni praktycznie nieznani na arenie międzynarodowej, to kto uwierzy w taką cenę za zawodnika dobrze grającego w LM?
Także na zdrowy rozum - to że Amica go kupiła znaczy że żaden konkretny klub się o niego nie bił(wiadomo że nie przebili by ani Ukraińców ani Ruskich nie mówiąc o klubach zachodnich) więc cena nie musiała być nie wiadomo jaka.

Fakt jest taki że różnie to bywa z tymi cenami a pisze o tym w kontekście Jirsaka i tych słynnych 700 tyś euro w które nigdy nie uwierzyłem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.01.2010, 23:12

Paluchowski w Piascie Skad ten news Wypozyczenie? Transfer?
Kolo byl calkiem niezly - gdyby nie wiara Urbana w Bambo i Mieeeeeeeeeeeenciela mogloby byc groznie....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów