|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
skonczyłem pierwszy sezon Wisla na pierwszym miejscu :2 remisy i 3 porażki
22 pkt przewagi nad drugą Legia i trzecią Lechią, 4 Lech, Piast i Jaga spadek Brożek królem strzelców- 22 gole, na 5 kolejek przed koncem się zaciał;/ wygrany PP w finale z Lechia Brozek ogółem 36 bramek w sezonie edit: budzet na nowy sezon 7,25mln Euro, i 600tys na place/miech gra mi sie zwiesila i ostatecznie wygralem z Francja e 1/4, potem 1-3 z Brazylia;/ a w meczu o 3. miejsce z Włochami wygralem 2do1 potrzebuje kogos na prawa i lewa obronę sezon 2010/2011 udało mi sie sciagnac Rodneya Sneijdera
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 19.12.2009 o godz. 20:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Marca Muniesa można wytrenować na lewego obrońcę, całkiem sympatyczny kolega.
W ciemno bierzcie Dmitriy Verkhovtsev, świetny DM/OŚ. Na początku można kupić go za 650 tys zł, po 4 sezonach sprowadziłem do siebie za 21 mln zł. Byle kto z Białorusi nie jest tyle warty. Gra Głową - 17 Krycie - 15 Odbiór - 16 Determinacja - 14 Pracowitość - 14 Ustawianie się - 13 Waleczność - 17 Równowaga - 16 Siła - 17 Skoczność - 19 Sprawność - 15 Wytrzymałosć - 17 Zwinność - 15 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() niby Was to nie powinno ruszać, mam drugie miejsce i ostatni mecz decyduje o tytule. Korona : Wisła Lech - Zagłębie ( Z Gargułą na wypożyczeniu ) Ale po 1 rundzie miałem 12 miejsce i Cupiał chciał mnie wyrzucić, to ściągnąłem szybko Grociskiego i Marcina Wodeckiego ( 15 bramek w Górniku Zabrze zdobył ) zacząłem wygrywać. Np w el. LM ze Slovanem Bratysława, dzięki temu awansowałem do fazy grupowej LM ! NA 6 meczy 3 remisy ( z Bayernem, CSKA i Dynamem Kijów ) a reważne to już same porażki. Co do taktyki, to ktoś wyżej pisał, że nie wie co się dzieje, ale aż 6:0 w dupę z MAN City dostał. No ja mam to samo, raz wygrywam w PP ze Śląskiem 7:2, żeby w następnej rundzie dostać 4:0 z Lechią czy 6:2 z Legią .A potem przychodzi LM i 1:1 na wyjeździe ze szwabami i bańka wpada do kieszeni. Wciągająca gra ![]() TOP STRZELCY: Brożek - 39 Łobodziński - 9 Ćwielong - 9 Kirm - 6 Wodecki - 6 i inni ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ponownie zainstalowałem obraz, z tym że teraz na płycie.
Ja jestem ' noga' jeżeli chodzi o te sprawy pc/net etc, ale dziękuje za pomoc . Narazie gra działa. ![]() Moja wygrana ze Scyzorami i przegrana Lecha u siebie dały mi Mistrza. PP nie zdobędę już, przegrałem z Lechią w dwumeczu. I tak samo jak vaazon potrzebuje obrońców. Btw. nie kupujcie E.Olisadebe, wiem że dużo puka bramek, ale w Wiśle zdobył ino dwie. Z Gieksa Ka-ce w pp.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja? Nie mam problemów z obrońcami, pomylili ci się userzy
![]() btw zamiast wypalać obraz na płytce mogłeś montować obraz gry w daemonie za każdym razem jak uruchamiasz grę, wtedy nie miałbyś problemów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ale wiesz co, nie wiem czemu ale akurat z tą grą jakiś problem miałem. Bo do tej pory zawsze robiłem tak jak pisałeś wyżej. Mam ten program i montowałem obraz gry na dysku. I zawsze uruchiałem gry bez problemów.
No ale coż, z tą jest tylko problem mały. Btw. Jako że awansowałem do fazy grupowej LM trafiłem na.... Real Madryt Rangers Glasgow Olimpic Marsylia ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pytanie do osob ktore zaczely gre Southportem lub innym klubem z najnizszej klasy rozgrywkowej w Anglii. Jak u Was wygadaja kwestie finansowe, do jakiego stanu doprowadizliscie juz wydatki na place, budzet klubu, wartosc klubu itd
![]() Ja jestem juz w 2028 roku, jestem na zapleczu Ekstraklasy- troche wstyd sie przyznac bo az tyle czasu sie mecze zeby ich wprowadzic do Ekstraklasy wartosc klubu 120 mln zł budzet 43 mln umowy ze sponsorami 2 razy po 500 pare tys zł budzet placowy 4,4 mln i moge zaoferowac pensje najwyzsza w okolicach 450 tys/mies Jak u Was te sprawy sie maja? Przy tych parametrachco ja mam to juz sie fajna gra zaczyna. Bardzo ciekawych pilkarzy mozna znalezc z wolnego transferu i nie wydajac złotowki zrobic fajny team |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bardzo fajne losowanie LM...
w grupie z Manchester City, Olympiquem Lyon i Interem Mediolan... Legia awansowała do grupy LE pokonując po drodze Bilbao i Aston Ville, w grupie z Benfica Monaco i Napoli mi sie udało jeszcze sprowadzic Olexandra Chyzhova z Szachtara za 2,5mln Euro i Anele z Genku za 2,2 mln Euro |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a właśnie, powiedźcie mi ile płacicie klubowi a ile zawodnikowi, bo chciałem ściągnąć Irka Jelenia,
ale on za podpisanie chce 11 mln, przynajmniej tak mi wyskakuje automatycznie, chce mu dać 13 tyś. za każdą bramkę, wysoki procent od podpisania umowy , ale nei chce się zgodzić, a mam na transefy 20 mln więc z chęcią bym go wziął. A co do wolnych transferów to udało mu się Jurka Dudka za 2 melony sprowadzić ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
raczej Jelenia do Polski nie sprowadzisz;p chyba że będzie miał 34 lata i będzie na wolnym;D
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
ja gram Wisłą drugi sezon i .. dosłownie porażka !! w 1 sezonie miałem przewage prawie 20 pkt nad drugą drużyną , teraz dokonałem transferów za prawie 10 milionów EURO i w lidze ..
10-9-3 .. jestem na 2 miejscu o dziwo i do pierwszej .. Lechii Gdańsk trace 6 pkt .. 8 meczy do końca, ciężko będzie bo bezpośredni pojedynek mam też na minus z każdym teraz się mecze w lidze .. w LM, wystarczył mi remis z PSV na wyjeździe w ost. kolejce i bym awnsował z 3 miejsca do LE, ale 7 minuta czerwona kartka i przegrałem 4:1 .. łącznie w 6 meczach straciłem 27 bramek, a zdobyłem 15 oO , przegrałem np 4-6 z Bordeux i 1-6 z Milanem, dziwne wyniki dobrze, że mam tego bramkarza z Lille , to chociaż 2/3 setki na mecz mi wybroni.. Dortmund chce mi go zabrać teraz, ale raczej nie oddam, chociaż mam niezłego Anglika z Fulham, ale póki co w u21 gra |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sorry, że post pod postem, ale patrzcie na to :
http://img130.imageshack.us/i/graaaaaaaaaaaaaacz.jpg/ przeszukałem kilku graczy WKS i w letnim okienku sprowadze prawie 15 zawodników stamtąd w wieku 15-19 lat !! mam jeszcze kilka takich perełek, wszyscy prawie pójdą do u21, ale myśle, że warto |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Potrzebuję cracka do nowej łatki, 10.2.0. Wyszedł już?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
On jest Wygenerowany michu-kozlowek - też bym potrzebował coś takiego ^ =D Chyba zacznę grać od nowa tak na serio ..... bo narazie co zacznę to po pół sezonu kończe albo i nawet krócej ... ;-) ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zawsze miałem szczęście do napadziorów ;D
http://i45.tinypic.com/avmsz5.jpg Nie ma to jak bogaczom zwinać z przed nosa dobrego gracza xD Ahh ta adrenalinka ![]() http://i49.tinypic.com/1zqr1o8.jpg
Ostatnio edytowane przez P@vel K@sprzyk : 20.12.2009 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak obiecałem, piszę po zakończeniu 3 sezonu. Przypomnę, że kiedy dodawałem poprzedniego posta byłem liderem ligi z kompletem 4 wygranych, a w grupie LM trafiły mi się Real Madryt, Inter Mediolan i Manchester City. W lidze rundę jesienną skończyłem na 2 miejscu, ze stratą 2 pkt do Lechii Gdańsk. W LM było ciekawiej. Pobiłem rekord rozgrywek w... liczbie straconych bramek, a i tak zająłem 3 miejsce w tej grupie śmierci i to w niesamowitych okolicznościach. Po 2 porażkach z Realem, 2 remisach 2:2 z Manchesterem City i porażce u siebie z Interem sytuacja wyglądała na beznadziejną, ponieważ zajmowałem ostatnie miejsce w grupie ze stratą dwóch punktów do trzeciego Man City. Ostatni mecz w Mediolanie przegrywałem do 62 minuty 0:3. Co więcej, w 44 minucie czerwień obejrzał Singlar. Kiedy sytuacja wydawała się beznadziejna, a ja poradziłem swoim piłkarzom grę na luzie, zdarzył się cud. Po fantastycznej końcówce udało się wygrać 4:3 i wydrzeć Anglikom Ligę Europejską! A w niej po wygranym dwumeczu z FC Zurych przegrałem z Liverpoolem. Jeżeli chodzi o kwestie kadrowe, to problem bramkarza rozwiązał sie sam. Do pierwszej drużyny dołączył Przemysław Szyszko z młodzików. Ten fenomenalny chłopak już w połowie sezonu wygryzł ze składu Pawełka. Warto nadmienić, że ten mój podstawowy już bramkarz ma obecnie... 16 lat. Do obrony dołączył serbski prawy obrońca Pavel Nikov i od razu zajął miejsce Singlara. Solidny bramkarz i dobry obrońca sprawili, że po 20 bramkach straconych w rundzie jesiennej, na wiosnę straciłem ich tylko 9, z czego 3 w jednym meczu (ze śląskiem). Kątuzja zerwanych więzadeł Kirma wyłączyła go z gry na 9 miesięcy, więc ściągnąłem do klubu tureckiego skrzydłowego Caner Erkina. Ponieważ występował on ze swoim poprzednim klubem w pucharach, nie mogłem z niego korzystać w Lidze Europejskiej, dlatego większą część sezonu na lewej pomocy grali, zależnie od dyspozycji, Piotr Brożek i Patryk Małecki. Aktualnie prowadzę rozmowy z lewym obrońcą rezerw Manchesteru United, ale utknęły one w martwym punkcie ze względu na wymagania finansowe zawodnika. Ściągnąłem już Sambou Yatabare, francuskiego ofensywnego pomocnika z rezerw Arsenalu. Możecie zapytać skąd mam pieniądze na takich zawodników. Francuz był tani, ledwie 2.7mln euro, ale stać mnie na wydatek niemal 10ktornie większy. Otóż w końcówce sezonu klub przejęło konsorcjum finansowe z Kolumbijskim biznesmenem na czele. Na dzień dobry nowy właściciel wpompował w kasę 16mln euro, co w praktyce podwoiło mój i tak już wysoki budżet transferowy z poprzedniego sezonu. Medialne plotki głosiły, że razem z nowym właścicielem przyjdzie nowy manager, a będzie nim Henryk Kasperczak. Jednak, póki co, trzymam się swojego stołka. Parę screenów na koniec:
Tabela na koniec sezonu: Aktualny skład: Wystepy w pucharach: Końcowe wyniki grupy LM: Jako ciekawostka, przebieg meczu z Interem: |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie używam żadnych dodatków ani nic, gracz prawdziwy nie podrasowany, dopiero od lata dołączy tam jest kilkanaście piłkarzy o takim potencje i tak jak mówie prawie 15 do mnie dojdzie, a są bardzo tanii nie chciało mi się wszystkich wymieniać poprostu popatrzcie na piłkarzy głównie tego ASEC jak dla mnie gościu albo tylko ze statystyk taki jest, albo w wieku 17 lat jest najlepszym prawie piłkarzem w calej grze oO PS. skąd masz tego Laupa ? 2034 r to jednak nie dla mnie
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 20.12.2009 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@krsk
tez mam Skavysha, wrzucilbys jego profil tutaj, jestem ciekaw jak wyglada po 3 sezonach |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mnie spotkala tragedia - Cupial zaakceptowal za mnie oferte dla Brożka opiewającą na 10,5 mln euro. I zostałem teraz z Lewandowskim i Łobo w ataku, bo w Polsce okno zamknięte, a wykupili mi go rosjanie.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to bierz kogoś z U-21 albo Wodeckiego z U-21 z Górnika Zabrze. Król strzelców 1 ligi. Bodaj za 600 koła go kupiłem.
A ze mną prezes podpisał umowę na 3 lata, z tym że jak będę słabo prowadził zespół to może rozwiązać umowę przed czasem ? ![]()
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Może Cię nadzwyczajnie wypierdzielić na bruk. Kontrakt nie ma tu nic do rzeczy.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Na dodatek nie dostaniesz odszkodowania
![]() dla mnie największą wadą są ceny polskich piłkarzy. Nijak się to nie odnosi do rzeczywistości, najlepsi piłkarze ligowi są warci ~20mln zł, a samego Brożka sprzedaje się za 50mln zł. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No i kolejna porażka w LM tym razem u siebie z Liverpoolem 3:5 hat-trick Brożka i niestety 5 Bramek Torresa:/ nie szło go zatrzymać już na bank nie będe mieć nawet LE:/:(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja zajme 2 miejsce w lidze, bo trace 8 pkt do Lechii już .. a zostało 7 meczy oO
mam nadzieje, że mnie nie zwolni i da mi szanse .. nie wiem czemu ten sezon taki słaby, pozbęde się Makaaya Landzata i Zewlakowa i paru innych, nie ma co na nich stawiać, postawie na tych młodych z WKSu mam problem bo nie moge się Garguły pozbyć, nikt go nie chce nawet za darmo, a jak dla mnie jest za słaby ;x |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
Jak dla mnie Kirm na środku pomocy jest po prostu nie do zneutralizowania. Gargułę mam w rezerwach, może jakoś pomęczę się z nim do końca kontraktu. Narazie to jest dumny z mojego ataku - Brożek, Lewandowski bo ładują bramę za bramą, a do tego Marcelo z fantastyczną grą głową przy stałych fragmentach. Miejmy nadzieję, że po pierwszym sezonie nie stracę moich liderów pierwszej drużyny. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kamyk, twoja taktyka u mnie sprawdza się znakomicie. Oczywiście zdarzają się jakies wpadki, ale prowadzę w lidze, grałem na wiosnę w LE - tam przeszedłem Rome (!) i niestety odpadłem z Lille. NIestety jak już mówiłem przez zakichane przedłużone okienko w Rosji straciłem Brożka, ale właśnie negocjuje z 19 letnim brazylijskim supertalentem, i wygląda na to, że go pozyskam - za 42 miliony złotych.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a właśnie Panowie, Wy gracie w Football Managera 2010 ? Bo jak dajecie screeny to widzę że u Was liga się nazywa ORANGE EKSTRAKLASA i macie herby wszystkich Polskich zespołów. No ja takich nie mam.
I ilu macie trenerów w Wiśle ? Bo ja mam wszystkich, bramkarzy, siłowych, etc z 7 i chyba będę zwalniał bo remisuje z pejsami albo z wodzisławiem przegrywam ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja ściągnąłem jakiś logopack, który ważył prawie 2GB i stąd mam te loga. I tak, to jest FM2010.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|