|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
chodzi o to że tak czy tak Józek nie zapłacił za gości tanio, jak sam mawia (200-300 tys. euro ?), bo nie mogę znaleźć, i mówi że zrobił kokosowy interes bo nie zrobił - de facto zapłacił ową sumę odstępnego + sumę wypłacaną w kontrakcie - 625 tys. euro, co jest rekordem w polskiej lidze. Dodajmy do tego, że można przyjąć że obaj (Baruchyan i Dwaszwili) kosztowali mniej więcej tyle samo i mniej więcej tyle samo będą zarabiać: to daje 2 x ~600 tys. euro + 2 x~200-300 tys. euro = ~ 1.6 - 1.8 mln euro. Weszło pisze, że w teorii razem kosztują mniej więcej 2,4 mln euro. W teorii, bo w czerwcu byliby do wzięcia za darmo. Także mimo wszystko wątpliwy deal (co nie oznacza, że piłkarze słabi).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Polonia idzie na mistrza? ;/ Co się dziwić jak robią porządne transfery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Stevanović to zawodnik o takiej charakterystyce jakiego brakuje w Wiśle. Przydałby się właściwie w każdym klubie w Polsce.*
Środkowy pomocnik dobrze rozgrywający, mający mało strat piłki, potrafiący zagrać prostopadłe podanie czy podłączyć się do akcji ofensywnej wejściem w pole karne. W Polsce praktycznie tacy nie istnieją, albo są to drewna przecinaki, albo totalnie ofrensywni zawodnicy bez umiejętności odbioru piłki. Każdy klub powinien szukać zawodnika tego typu, by gra coraz bardziej odchodziła od kopaniny bez ładu i składu a co raz bardziej przypominała sport który widzimy na C+ w transmisjach z zachodu. *(Oczywiście mam na myśli styl gry. Nie wiem w jakiej jest obecnie formie ,wygląda na to, że mocno obniżył loty. )
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.01.2012 o godz. 17:45.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zagrał w 7 meczach na Ukrainie,bo kontrakt podpisał dopiero 15 października.Ot cała tajemnica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Już nie jeden miał być porządny. Pożyjemy zobaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
mistrza w tym sezonie na pewno nie zdobędą, zobaczymy czy JW będzie chciał wojować w przyszłym roku.. mam dziwne przeczucie jakby Grocklin zdobył MP to Wojciechowski wyłozyłby sporo kasy i awansował do LM.. to jest jego cel i nie patrzy na razie na środki
przynajmniej o płacę wyprzedzają nas już o lata świetlne.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
tak z innej perspektywy
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wszystko fajnie, pomysł byłby nawet genialny gdyby to było w innym mieście. Ale to jest w Warszawie, więc tego typu obrazek budzi mój duży niesmak.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Warszawa ma swoją historię i, powiedzmy, mogłoby się to skojarzyć... ale też jest normalną, fajną metropolią i ta normalność jest też wielką wartością. Mnie w pierwszym odruchu skojarzyło się to z amerykańskim filmem katastroficznym (w końcu na to jest plakat stylizowany), a dopiero później pomyślałem o Powstaniu... no ale może być też, że to świadczy o mnie źle ![]() A co do czarnuchów i Nadprezesa - u nich jest to samo przekleństwo notorycznie. Oni rok w rok mają skład o walkę o MP, tylko że rok w rok ten skład zmieniają, często w atmosferze skandalu. Co z tego, że są zawodnicy o nieprzeciętnych umiejętnościach, skoro w piłkę nożną wygrywa się grając dobrze drużynowo - a oni nie mogą się ani zgrać z trenerem (bo się ciągle zmienia), ani ze sobą nawzajem (bo ciągłe wymiany zawodników). Zresztą to co u nich jest najbardziej przeklęte, to że oni nie mają ani krzty samowystarczalności. Są w 100% uzależnieni od kroplówki Nadprezesa - ten póki co ma ochotę topić kasę, to topi, a oni grają o najwyższe cele. Nie mają jednak ani stadionu, ani kibiców, ani infrastruktury, ani dochodów z międzynarodowych sukcesów, ani szkółki, ani mocnych sponsorów ani wreszcie jakiejś większej wartości marketingowej. Ich wartość marketingowa to JW, którego Dysko jest zabaweczką. Ten klub nie ma żadnej wartości trwałej, czegoś na czym co rok budować budżet. Tu nie chodzi o transfery nawet - tutaj JW może się bawić - ale o to, że budżet solidnego klubu w PL to na tę chwilę już około 50 mln zł, a będzie jeszcze więcej - nie ma czym tego zblinansować, poza kieszenią Nadprezesa. W dodatku, JW z czasem przestanie robić taką różnicę. Nie dlatego, że odejdzie albo zakręci kurek (co też jest możliwe) - ale dlatego, że jego majątek w pewnej chwili zrobi się za krótki. To nie jest szejk naftowy, radziecki oligarcha, nie ma też możliwości wielkiej międzynarodowej korporacji. Kluby w Polsce mają co raz większe budżety, ale też co raz większe dochody własne i nawet najbogatszy polski krezus może w pewnej chwili stać się po prostu za krótki w porównaniu, bo kluby po prostu co raz mniej są uzależnione od hojności właścicieli, a co raz bardziej od własnych możliwości finansowych. Zdecydowanie wydaje mi się, że to są ostatnie podrygi JW na Muranowie, łabędzi śpiew. A może już nawet kupuje sobie zawodników pod kątem przeniesienia ich kontraktów do Polonii Dyskobolii Gdańsk...? ![]() Cytat:
Dysko już nie pierwszy raz ma "najlepsze transfery" i "skład na mistrza" a kończy się jak zawsze ![]()
Ostatnio edytowane przez Sartre : 12.01.2012 o godz. 10:50.
![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bądźmy szczerzy, widząc transfery polonii widać że oni mają większe ambicje na mistrza niż my. Ten gruzin który jest świetnym snajperem, jak nie lepszym od Bitona i ten izraelczyk. Boje się o miejsce w pierwszej trójce na koniec sezonu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Skad wiesz jak go jeszcze na oczy nie widziałes? Biton sie sprawdzil a z gruzinem moze byc odwrotnie. Jeden powiedział, ze jest pod kazdym wzgledem lepszy od Dudu a Ty juz uwierzyłes.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja tam się ciesze że Wojciechowski wydaje na transfery i przedewszystkim na pensje. Mam nadzieje że 600tys rocznie dla Gruzina to prawda i że Wojciechowski ma taką chęć osiągnięcia czegoś że będzie dalej tyle płacił. Może to pobudzi inne kluby do działania w tym Wisłe by Polonia nie odjechała reszcie stawce, bo narazie to niepoważne ile te klub (Wisła,Legia,Lech) wydają na piłkę biorąc pod uwagę ich potencjał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wydają więcej niż zarabiają. To rzeczywiście niepoważne. Choć Legia 2011 zamknęła na plusie, ale corocznie powinna powtarzać dobre występy w pucharach, żeby się nie zadłużać. Nie wiem jak Wisła, Lech podobno ma sporą dziurę w budżecie. Te 3 zespoły jednak, po odcięciu od finansowania przez właścicieli sobie radzą, są w czołówce. Jak Wojciechowskiemu się znudzi to Groclin znajdzie się w A klasie.
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 12.01.2012 o godz. 15:33.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To ja jestem ciekaw czy czołowe drużyny z takich lig jak Grecka, Belgijska, Szwajcarska, Austriacka mają budżety plusowe czy minusowe. Ba ile na świecie jest drużyn które mają budżety na plusie (z 20?). Na piłce się nie zarabia finansowo, ale marketingowo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wykres z 2008 roku. Grecka liga - zadłużonych klubów 4, 1 - na ponad 20% w stosunku do wartości, reszta na plusie, liga ogólnie na plusie. Belgijska - zadłużonych klubów 7 - 2 kluby na ponad 20% w stosunku do wartości, reszta na plusie. Szwajcaria - zadłuzonych klubów 2 - poniżej 10%, liga na plusie. Austria - zadłużonych klubów 3, 1 - na ponad 20% w stosunku do wartości, reszta na plusie, liga ogólnie na plusie. Polskie kluby pod względem zadłużenia wyprzedzają tylko Ukraina, Izrael, Bułgaria, Azerbejdżan i Mołdawia. ![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Śląsk też się wzmacnia... a Wiśle cisza...
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
o Jezus maria tragedia co to będzie Wisła się nie wzmacnia
Co roku to samo![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/178/news1...em-Slaska.html
Latem był podobno do Nas przymierzany. Boisk ukraińskiej ekstraklasy to on nie podbił ![]() ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ludzie... ja tylko stwierdziłem że cisza w sprawie transferów... a reszty nie powiedziałem nt mistrzostwa... prawda ? To Wy już mówicie że nie będzie mistrza, a najlepiej to naskoczyć na człowieka... pff... cóż, życie.
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeśli pijesz do mnie... to ja nie pije. A poważnie, to ja napisałem tylko że może w Wiśle coś dzieje ( wszyscy byśmy chcieli ) ale może nasza "góra" pracuje cicho i stara sie dogadac zawodników na 100% a potem przedstawiać..
Edit: A tak wogóle to trzeba sie cieszyć że Śląsk sie wzmacnia ![]() Powód: bo Bracia
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 12.01.2012 o godz. 17:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Owszem Kaźmierczak mi też odrobinę
pasuje do tej charakterystyki. Choć wielu go uważa za kołka od defensywy z czym się nie zgadzam. Jednak te wszystkie problemy ze zdrowiem spowodowaly, że nie wiadomo czy można na niego liczyć. Jego forma to jednak zagadka. Na pewno sztab trenerski ma lepiej ogarnięte potrzeby kadry niż forumowicze i najwyraźniej potrzebowali takiego zawodnika. Zresztą pamiętam jak kupowaliśmy Meliksona się wielu zastanawiało po co nam kolejny środkowy pomocnik skoro nie mamy tego, tamtego i jeszcze tamtego. A ktoś sobie teraz wyobraża jakie kalectwo by było gdybyśmy tego Meliksona nie mieli w środku pomocy ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.01.2012 o godz. 18:34.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasz cudny zarzad scianac na testy niejakiego Dawida Kubowicza. Moze mi ktos go przybliży, z tych co go znaja?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale jak pilkarsko?
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie 20, nie 10, nawet nie 7. Cena za Rudniewa wynosi (podobno) jedynie 5 mln €.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
"Nowy Melikson" odchodzi z Cracovii bo sie nie sprawdził - to widac, ze rzeczywiscie był nowym Meliksonem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za 2 tygodnie będzie:" Nie 5, nie 4 a jedynie 3 mln. euro".
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|