The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2010, 09:47
Łyk historii mundialowej:

http://s24.pl/jak_kempes_bronil_prze...ic-s76122.html

"Fajna, naprawdę fajna ta parada Kempesa" ;-)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.07.2010, 16:28
Swoją drogą to ciekawe - kolejny najazd Burów do Afryki. To musi być przykre dla Afrykańskiego Kongresu Narodowego itd a miłe dla białej mniejszości w RPA (holenderskiego pochodzenia) czyli Burów. Tak więc Holendrzy jazda do finału
(przykre kiedy wszystkie afrykańskie zespołu już odpadły)

Tak wiem że w reprezentacji gra kilku czarnoskórych piłkarzy, ale są w mniejszości. I być może to (wiem że to niepoprawne politycznie) jest przyczyną sukcesu Pomarańczowych. Pewnie wszyscy pamiętają jakie kłótnie były w kadrze za czasów Davidsa, Kluiverta, Seedorfa itd. Wręcz oskarżali ówczesnego trenera o rasizm i inne farmazony

Teraz udało się uniknąć złej atmosfery w zespole, nie ma podziałów a do tego Holendrzy grają mądrze, tak jak Niemcy z wcześniejszych mundiali. Wygrać ale nie przemęczać się. Ciekawe czy dziś też im się uda i awansują do finału MŚ?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.07.2010, 17:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Teraz udało się uniknąć złej atmosfery w zespole, nie ma podziałów a do tego Holendrzy grają mądrze, tak jak Niemcy z wcześniejszych mundiali. Wygrać ale nie przemęczać się. Ciekawe czy dziś też im się uda i awansują do finału MŚ?
Jezeli Urugwaj pokona dzisiaj Holandie to bedzie to dla mnie bardzo duze zaskoczenie. W meczach w 1/8 i 1/4 mieli wiele szczescia i wiele nerwow stracili. Holandia awans do 1/4 miała spokojny, tylko w pierwszej polowie z Brazylia najadli sie strachu. Juz sie nie moge doczekac tego meczu. Oranje w koncu maja ekipe, ktora moze zostac Mistrzem Swiata i ja w ten sukces wierze.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.07.2010, 19:54
ale van Bronckhorst zasadził. Jak na razie, gol turnieju według mnie.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2010, 21:44
Myślę że teksty o dziadkach można sobie odpuścić chyba że chcemy prezentować tak żenujący poziom. Każdy ma prawo do kibicowania komu chcę a krytyka i to w takiej formie jest naprawdę wspaniała, konstruktywna i myślę że warto by było zrobić jakiś konkurs o laur posta roku czy coś w tym stylu. Prezentowanie jakiż to ja nie jestem antyniemiecki i jaki jestem super bo jestem antyniemiecki.

Trochę Tolerancji zwłaszcza dla braci po szalu!! ( i myślę że warto pamiętać że Niemcy obecnie to nie ta mentalność co kiedyś, ale dla wielu będą do końca świata winni wszyscy winni)

Jaki ci się nie podoba że ktoś jest za Niemcami to przynajmniej nie eksponuj tego w tak prymitywny sposób. Prawda jest taka że to jedyna ekipa która gra na świetnym poziomie przez cały mundial i jak go utrzyma to raczej ich nikt nie zatrzyma. Osobiście jutro za "międzynarodowymi" w finale chciałbym chyba pomarańczowych triumfujących.

Wielka szkoda mi dziś Urugwaju gdzieś im brakło sił i mobilizacji myślę że mieli jeszcze umiejętności żeby dociągnąć do remisu.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.07.2010, 17:07
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Myślę że teksty o dziadkach można sobie odpuścić chyba że chcemy prezentować tak żenujący poziom. Każdy ma prawo do kibicowania komu chcę a krytyka i to w takiej formie jest naprawdę wspaniała, konstruktywna i myślę że warto by było zrobić jakiś konkurs o laur posta roku czy coś w tym stylu. Prezentowanie jakiż to ja nie jestem antyniemiecki i jaki jestem super bo jestem antyniemiecki.

Trochę Tolerancji zwłaszcza dla braci po szalu!! ( i myślę że warto pamiętać że Niemcy obecnie to nie ta mentalność co kiedyś, ale dla wielu będą do końca świata winni wszyscy winni)

Jaki ci się nie podoba że ktoś jest za Niemcami to przynajmniej nie eksponuj tego w tak prymitywny sposób. Prawda jest taka że to jedyna ekipa która gra na świetnym poziomie przez cały mundial i jak go utrzyma to raczej ich nikt nie zatrzyma. Osobiście jutro za "międzynarodowymi" w finale chciałbym chyba pomarańczowych triumfujących.

Wielka szkoda mi dziś Urugwaju gdzieś im brakło sił i mobilizacji myślę że mieli jeszcze umiejętności żeby dociągnąć do remisu.
Śmieszny jesteś, nie ta mentalność. Chyba jesteś wiernym czytelnikiem GW-na bo tylko ono potrafi tak stuszczyć mózg. Niektórzy jakby żyli 70 lat wcześniej to biegiem ustawiliby się w kolejce do podpisania volkslisty.
A co do finału to oby Holandia - Hiszpania. Każda porażka Niemców cieszy.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.07.2010, 17:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Każda porażka Niemców cieszy.
Zgadzam się.

W niedzielę finał Hiszpania - Holandia, nie ma innej możliwości.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2010, 21:30
MCX napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się.

W niedzielę finał Hiszpania - Holandia, nie ma innej możliwości.
W koncu Hiszpania pokazała klase gra, dzieki ktorej została Mistrzem Europy. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem sie Finału Holandia - Hiszpania ale jednak taki bedzie. Mecz o 3 miejsce tez zapowiada sie interesujaca.

PS: W Finale wygra Holandia i wszyscy beda zadowoleni
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 07.07.2010, 18:52
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Śmieszny jesteś, nie ta mentalność. Chyba jesteś wiernym czytelnikiem GW-na bo tylko ono potrafi tak stuszczyć mózg. Niektórzy jakby żyli 70 lat wcześniej to biegiem ustawiliby się w kolejce do podpisania volkslisty.
No chyba trochę przesadziłeś...
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 06.07.2010, 20:20
Holandia słabo.

Urugwaj rozkręcał się długo, ale sprawia lepsze wrażenie. Mam nadzieję, że jeszcze coś strzelą i zagrają w finale.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.07.2010, 20:29
wow, ale piękne bramki! Choć uważam że Holandia ma większe szanse w ew. finale z Niemcami (choć trzymam kciuki za Hiszpanię), to jakośjestem za Urugwajem. Podoba mi się ich duch walki.
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2010, 20:31
ja jestem za Urugwajem.. ahh.. od dzieciństwa marzył mi się finał Urugwaj - Niemcy.. w którym bramki strzelają Polacy
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.07.2010, 20:34
Holandia jak nic nie grala, tak dalej nic nie gra i sie na to niezanosi
Hiszpania i Holandia gdzies zatracila swoj piekny ofensywny styl.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2010, 20:48
Jak Urugwaj to wygra i wgra jeszcze finał idę do Częstochowy na kolanach , ja im dawałem maks ćwierćfinał
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.07.2010, 20:48
Gdzie są Ci wszyscy co się zachwycali Holandią, ta drużyna jest zniszczona przez tego trenera, miec taki potencjał w ofensywie a oddać jeden strzał w bramkę, i to strzał życia Gio. Trener Niemiecki pokazał jak się wykorzystuje potencjał drużyny. Holandia jedzie na mega fuksie grając kaszane od samego początku, to ma być mistrz? Nie wspominam o błędach sędziów bo Holandia już 3 razy na tym skorzystała...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2010, 21:32
Alez piekny mecz. Gratulacje dla Urugwaju ale to Holandia zagra w Finale. A jaka taktyka - to nie jest wazne bo najwazniejsze sa wygrane. To, ze sedziowie robia koszmarne bledy to nie jest wina Holendrow. Przeciez pilkarze nie maja wpływu na sedziego i jego decyzje. urugwaj pokazał klase ale Holandia nie spi. Bronia sie bronia az pomaranczowa armata wypala i niszczy przeciwnikow. Holandia w Finale a Urugwaj zagra o 3 miejsce. A Wy sie tak nie irytujcie tylko jak macie problem to loty do Uzbekistanu podobno sa tanie

EDIT PS: Jakby tak Polska reprezentacja słabo grajac awansowała do Finalu MS to by wszyscy skakali do gory i by nikt stylu oraz bledu sedziow nie wypominali. Jezeli Blatter nie wprowadzi powtorek takie bledy beda sie ciagnely.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.07.2010 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2010, 21:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
EDIT PS: Jakby tak Polska reprezentacja słabo grajac awansowała do Finalu MS to by wszyscy skakali do gory i by nikt stylu oraz bledu sedziow nie wypominali. Jezeli Blatter nie wprowadzi powtorek takie bledy beda sie ciagnely.
No i widzisz w tym coś dziwnego? Kibic danej drużyny NIGDY nie może być obiektywny bo dla niego liczy się głównie wynik a nie gra. Jak ktoś czeka na dobry meczyk to co innego.

A co do Niemiec to przecież nie są Niemcy. Niemiecka międzynarodówka po prostu Bodajże 11 zawodników z zagranicznymi korzeniami w tym 5 urodzonych poza granicami o ile dobrze pamiętam. Mam nadzieje że Urugwaj im dołoży
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.07.2010, 20:49
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Holandia jak nic nie grala, tak dalej nic nie gra i sie na to niezanosi
Hiszpania i Holandia gdzies zatracila swoj piekny ofensywny styl.
Za to grają w półfinałach co ostatnimi czasy na MŚ im się nie zdarzało.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 06.07.2010, 20:56
hahaha...podsumowanie gry holandii strzał Robbena
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2010, 20:58
O lol jaki gol hahahaha jak to zagrali

aaaaaaaaaaaaaaaaa Robben xDDD
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 06.07.2010 o godz. 21:04.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Stary 06.07.2010, 20:58
podsumowanie gry Holandii... strzał Snajdera !
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 06.07.2010, 20:59
gol ze spalonego i tyle...ile jeszcze tego szczęścia będą mieli?...szwaby rozwalą i tak Holandię w finale...udało im się bo Urugwaj stracił wiarę...choć muszę przyznać że klasowa drużyna jak nie idzie potrafi wygrać...szkoda mi Urugwaju bo grał w tym turnieju o niebo lepiej niż Holadnia...gdyby nie te dwa spalone z pierwszej połowy
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.07.2010 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.07.2010, 21:00
Ale rykoszet
Swoją drogą mocno musiał kopnąć, że po nogach obrońcy wpadła do siatki.
Będzie jeszcze jakaś bramka dla Holandii.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.07.2010, 21:08
sędzia liniowy dwa razy oszukał Urugwaj :(
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.07.2010, 21:10
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Ale rykoszet
Swoją drogą mocno musiał kopnąć, że po nogach obrońcy wpadła do siatki.
Będzie jeszcze jakaś bramka dla Holandii.
o kur*a- wykrakałem
Sędzia liniowy, kawy się napij albo energetyka jakiegoś bo przysypiasz.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2010, 21:19
Czy mi się wydawało czy znów oszukali Urugwaj? Nie powtórzyli bo była zmiana ale wydawało mi się że na pewno wybiegał teraz grubo zza obrońcy. Choć bez powtórki to ciężko ogarnąć całe boisko.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.07.2010, 21:29
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Czy mi się wydawało czy znów oszukali Urugwaj? Nie powtórzyli bo była zmiana ale wydawało mi się że na pewno wybiegał teraz grubo zza obrońcy. Choć bez powtórki to ciężko ogarnąć całe boisko.
miałem to samo wrażenie :(
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Stary 06.07.2010, 21:24
czy ten stadion na którym był dzisiejszy mecz to kopia naszego narodowego z Warszawy? Jeśli tak.. to łady stadionik się nam buduje
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.07.2010, 21:26
Ajajajaj, mało brakowało Urugwajowi, wielka szkoda. Gdyby grał Suarez .
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2010, 21:26
Wielka szkoda Urugwaju :(
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów