The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 22:04
Suarez bohaterem
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.07.2010, 22:05
Brawo, mam nadzieje że Urugwaj wygra.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2010, 22:05
Teraz będzie atak roju wuwuzeli.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.07.2010, 22:06
Bramkarz Urugwaju ma dzisiaj szansę na mecz a'la Jurek Dudek w finale LM w Stambule. Kupa szczęścia, jeszcze tylko brakuje "Muslera dance" i będzie komplet. Starczy tej Afryki na tym mundialu!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2010, 22:08
Cytat:
Takiego czegoś jeszcze nie widziałem Mam nadzieję, że Urugwaj wygra w karnych.
No jak Urugwaj moze wygrac w karnych?! Koles reka wyjal pilke z bramki w 121 minucie to by bylo niesprawiedliwe gdyby wygral Urugwaj. Ok Ghana dostala karnego ale jak widac karny to jeszcze nie gol. To byla masakryczna sytuacja, koles wiedzial ze nic nie zrobi to sobie reka pomogl w ostatniej minucie dogrywki hehe
Ja tam jestem za Ghana niech maja murzynki nawet medal
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.07.2010, 22:09
Ja tam jestem za Ghaną, grają znacznie lepiej i należał im się jeszce jeden karny w tym sportkaniu
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:10
Czy Gyan nie mógł tak wcześniej uderzyć?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.07.2010, 22:10
w morde, myslalem, ze znow Gyan nad bramką
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:13
Mówiłem, że się zemści...:/
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

A się dzieje
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Ale na Urugwaju ;] A mogli dobić Ghane.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.07.2010, 22:15
bramkarz wygrał Urusom.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Pięknie Abreu! Brawo! Hehe.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Ręka boga 2.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:16
Bardzo dobrze. Skoro afrykańce nie potrafią strzelać karnych to niech spadają
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

To ja stawim na finał Holandia - Niemcy
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.07.2010, 22:25
Wielki zal Ghany, bo dali z siebie wszystko. Karny w 121 minucie i strefa medalowa, ale pudlo...cos fatalnego. Pilkarze, trener i kibice moga byc jednak dumni, bo naprawde swietnie sie zaprezentowali i maja kilku fanastycznych pilkarzy. Szkoda, ze dzisiaj nie gral Ayew, bo to gracz nietuzinkowy.

Argentyna nie wejdzie do polfinalu, bo jutro Niemcy wygraja. Sensacja bedzie brak wlasnie tych drugich w strefie medalowej, patrzac przez pryzmat ostatnich imprez. Niemiecka maszynka swietnie dziala i w dodatku jest rozpedzona, a obrona Argentyna jest dziurawa, jak sito. Typ na final: Holandia - Niemcy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:48
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie oglądałeś spotkań Holandii. Ghana powinna sie cieszyć że zaszła tak daleko bo wiele lepszych drużyn odpadało wcześniej, np. Chile. Nie mówiąc już o tym że wyszli z grupy nie zdobywając żadnej bramki z gry, mając 4 pkt które w paru innych grupach awansu by nie dawały. W fazie pucharowej najłatwiejsza mozliwa drabinka i dwie bramki po strzałach z dystansu a jedna po indywidualnym błędzie. Naprawdę powinni mimo wszystko cieszyć się, bo ćwierćfinał to duży sukces przy średniej grze. Dzisiaj szczęście sprzyjało Urugwajowi, podobno sprzyja lepszym...
Ocyzwiscie, ze ogladalem Holandie mimo, ze ich gry nie dalo sie za bardzo ogladac. To miala byc jedna z moich druzyn na turniej ale nie spodziewalem sie po nich takiego antyfutbolu. DO czego to juz doszlo, ze Niemcy graja ladniej niz Oranje. Ghana nie strzelila gola w grupie bo Kewell interweniowla reką podobnie jak Suarez dzisiaj. Za to Holandia gra super i zdobywa super bramki: samobój z Danią, rykoszet z Japonią i dzisiaj kolejny samobój.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 02.07.2010, 22:52
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Za to Holandia gra super i zdobywa super bramki: samobój z Danią, rykoszet z Japonią i dzisiaj kolejny samobój.
To wina Holandii czy patałachów, z którymi grają ?
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 23:14
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A co ma wiek do wypowiedzi. Mam tyle ile mam.

MCDave, jezeli uwazasz ze za takie zagranie tylko zołta kartka to ja nie mam wiecej pytan.
No wiek do wypowiedzi ma sporo. A ja nie pisałem nic o żółtej kartce, ani faulu. Musisz baczniej zwracać uwagę na nicki.

Jot napisał(a):Wyświetl post
Teraz ja zadam pytanie, czy to nie błędy obrony brazylijskiej sprawiły, że Holandia strzeliła bramkę, ba nawet dwie ? Pomijam sytuację, w jakich okolicznościach był stały fragment gry przy pierwszej bramce dla Holendrów. Sędzia moim zdaniem prowadził mecz bardzo dobrze. Druga bramka dla Oranje, padła po szkolnych błędach obrony Canarinhos, każdy to widział.
Masz rację. Ja nawet to napisałem więc nie wiem po co w ogóle ten fragment.

Cytat:
Dlaczego twierdzę, że Holandia może zagrać ciekawszą akcję, futbol od Brazylii... już wyjaśniam :
Mam wrażenie, że to nie ta reprezentacja Brazylii, która prezentowała zdecydowanie żywszy i bardziej kombinacyjny futbol, oparty na dużej ilości akcji za pomocą skrzydeł, wykorzystywali wszystkie praktycznie sytuacje do strzelenia bramki, teraz jest przereklamowana jednym słowem. Gra tej reprezentacji nie podobała mi się zarówno w meczach grupowych, jak i w meczu z Holandią. Coś innego zagrali w meczu z Chile, jakoś to tak ładniej wyglądało, przypominało to tak zwaną starą Brazylię.
Ok. Brazylia to nie ta drużyna z czasów MŚ w Korei, ale co to ma do rzeczy? Pytałem na czym opierasz swoją teorię, że to Holendrzy mogą pokazać atrakcyjniejszą piłkę, skoro ciężko znaleźć ładne bramki w ich wykonaniu. Masa szczęścia i błędy obrony. Brazylia grała ładniej (co oczywiście nie oznacza że powinna awansować, a wręcz przeciwnie).

Jot napisał(a):Wyświetl post
To wina Holandii czy patałachów, z którymi grają ?
No jest to wina tych patałachów. Dlatego ja nie neguję faktu, że Holandia słusznie wygrała ćwierćfinał. Nie mogę się tylko zgodzić z tym, że grają dobrze w piłkę. Masa przypadków, zamieszaniem we własnej obronie i zbieranina świetnych zawodników, którzy nie potrafią grać zespołowo. Fart i tyle.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 02.07.2010 o godz. 23:27.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2010, 07:38
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę się tylko zgodzić z tym, że grają dobrze w piłkę. Masa przypadków, zamieszaniem we własnej obronie i zbieranina świetnych zawodników, którzy nie potrafią grać zespołowo. Fart i tyle.
Mourinho wszyscy krytykowali za styl w jakim wygrał z Barcelona to teraz wszyscy zaczynaja krytykowac Holandie, ze nie graja tak jak potrafia. Najwazniejsze sa sukcesy i jezeli dana taktyka przynosi skutki to nikt nie powinien miec pretensji jaka grą druzyna osiagneła sukces. Prawdziwą Holandie zobaczylismy w drugiej polowie bo musieli drzec o wynik. W fazie grupowej nie musieli tak grac bo w kazdym meczu strzelali pierwsi bramke. Np. z Kamerunem przy 1:0 grali nudno. Gdy Kamerun remisował zobaczylismy całkiem inna Holandie. Wszedl Robben, gra sie rozruszała przez co Oranje strzelili drugiego gola i wygrali mecz. Jezeli taką taktyką Polska reprezentacja zaszłaby tak daleko jak reprezentacja Holandii tak samo cieszyłbys sie z sukcesow jak teraz kibice Holandii ciesza sie z sukcesu ich reprezentacji.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 03.07.2010, 09:23
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Ok. Brazylia to nie ta drużyna z czasów MŚ w Korei, ale co to ma do rzeczy? Pytałem na czym opierasz swoją teorię, że to Holendrzy mogą pokazać atrakcyjniejszą piłkę, skoro ciężko znaleźć ładne bramki w ich wykonaniu. Masa szczęścia i błędy obrony. Brazylia grała ładniej (co oczywiście nie oznacza że powinna awansować, a wręcz przeciwnie).
Napisałem to w formie ironii do innego użytkownika, wcale nie twierdzę, że Holandia gra atrakcyjniejszą piłkę od Brazylii, po prostu są bardziej skuteczni. Zobacz na poprzedniej stronie, bo później mnie zacytowałeś.
Fakt faktem wtrąciłem swoje 3 grosze na temat gry Brazylii teraz a w poprzednich mistrzostwach i to mogło wyglądać, ba nawet wygląda jak to, że ci nie odpowiedziałem na pytanie. Odpowiedź na pogrubiony fragment jest w pierwszym zdaniu
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.07.2010, 23:56
Skład reprezentacji Brazylii na Mundialu 2002

1 Marcos • 2 Cafu • 3 Lúcio • 4 Roque Júnior • 5 Edmílson • 6 Roberto Carlos • 7 Ricardinho • 8 Gilberto Silva • 9 Ronaldo • 10 Rivaldo • 11 Ronaldinho • 12 Dida • 13 Belletti • 14 Ânderson Polga • 15 Kléberson • 16 Júnior • 17 Denílson • 18 Vampeta • 19 Juninho Paulista • 20 Edílson • 21 Luizão • 22 Rogério Ceni • 23 Kaká • trener: Scolari

Pilkarze "troche" innej klasy, niz obecni...zwlaszcza z I-szej jedenastki. Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho i mlody Kaka na lawce...czego chciec wiecej ? W dodatku Cafu i Roberto Carlos po bokach.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 02.07.2010, 23:56
Przy czym akurat przykład Hiszpanii jest taki że nie zapowiada się w najbliższym czasie żeby musieli opierać na nie swoich zawodnikach. Z wielkich europejskich potęg należy powiedzieć że w sumie Holandia też trzyma się swoich zawodników, co prawda może nie ze 100% niderlandzkimi korzeniami ale cała reprezentacja urodzona i wychowana w pomarańczowym kraju...

PS. A co do Canarinhos to największym błędem było pozostawienie w domu Ronaldinho i Pato którzy mogli spokojnie wejść czy też grając od początku zmienić obraz stan wynik meczu w pojedynkę szczególnie dziwi to że Ronni naprawdę ostatnią rundę zagrał na dobrym poziomie i ciągnął mocno Milan do przodu gdyby nie on to czerwonoczarni skończyli by na miejscu za Juve. A tak to ani klasowego napastnika na zmianę i ten nieszczęsny Kaka który totalnie mnie nie przekonuje jako mózg tego organizmu jakim jest reprezentacja Brazylii.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 03.07.2010 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2010, 02:20
Jeden z czołowych żałosnych akorzyn na mundialu wziął sprawy w swoje ręce - Dosłownie.I bez ironii akurat za to duży plus.Nie zagra w półfinale ale wygrał go.
Ghana jak i reszta zespołów z Afryki pokazała niestety że jako indywidualności w klubach - ok ale zespołów to oni nie tworzą.Gdyby nie przypadek to wszyscy by się pożegnali z mundialem po fazie grupowej.

Dziś bardzo ciekawy mecz - gwiazdy ale nie zespół czy zespół ale nie gwiazdy.To ruletka ale delikatnie stawiam na tych drugich, czyli na niemiachów.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Szkoda, Ghana zasłużyła w tym meczu na awans. Futbol jest jednak niesprawiedliwy i na tym polega jego urok...
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:18
alez szkoda Ghany - grali lepiej w tym turnieju niz np. ... taka Holandia
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.07.2010, 22:31
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
alez szkoda Ghany - grali lepiej w tym turnieju niz np. ... taka Holandia
Chyba nie oglądałeś spotkań Holandii. Ghana powinna sie cieszyć że zaszła tak daleko bo wiele lepszych drużyn odpadało wcześniej, np. Chile. Nie mówiąc już o tym że wyszli z grupy nie zdobywając żadnej bramki z gry, mając 4 pkt które w paru innych grupach awansu by nie dawały. W fazie pucharowej najłatwiejsza mozliwa drabinka i dwie bramki po strzałach z dystansu a jedna po indywidualnym błędzie. Naprawdę powinni mimo wszystko cieszyć się, bo ćwierćfinał to duży sukces przy średniej grze. Dzisiaj szczęście sprzyjało Urugwajowi, podobno sprzyja lepszym...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.07.2010, 22:20
Jak przyjemnie - Urugwaj - mały kraj z wielkimi piłkarzami awansował

Nie powiem też (tego meczu nie widziałem) że nie cieszy mnie odpadnięcie Brazylii. Owszem wymieniałem ich jako 1 z 4 głównych kandydatów do MŚ ale nie znaczy że im jakoś szczególnie kibicowałem. Zdecydowanie bardziej wolę Argentynę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.07.2010, 22:22
Ostatni karny ... Panenka style

Suarez i tak jest bohaterem bo wlasnie dzieki jego "łapce" mogl zawodnik Ghany przestrzelic...

Co do samych karnych...zawodnicy z Afryki powinni teraz conajmniej 20% treningu poswiecic na strzelanie jedenastek. Koszmarnie to wygladalo.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów