|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
można powiedziec że Francuzi są regularni w swojej nieregularności
98' - MŚ 02' - 3 mecze bez gola i koniec 06' - vice MŚ 10' - 2 mecze bez gola i... no wlasnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ogólnie super mecz Meksyku i zasłużone zwycięstwo Francji.
Zaczyna mnie martwic poziom europejskich drużyn. Na razie Ci wielcy poza Holandia i Niemcami nic nie pokazują. Porażka Hiszpanii Danii, remis Portugalii, Anglii, zwycięstwa Słowenii, Szwajcarii które w końcu się zamęczą-to wszystko troche martwi zwłaszcza, że najlepsze ligi są jednak w Europie. Pięknie grają drużyny z Ameryki Południowej, widac tą finezję każdej z ekip. Jesli chodzi o drużyny Azjatyckie idzie w kratkę choc pokazują walecznośc, natomiast są 3 drużyny z Afryki- Ghana WKS, oraz Nigeria które mogą coś w tym turnieju jeszcze pokazac. Mimo iż dopiero się zaczynają drugie mecze w grupach trzeba przyznac że Europa wypada cienko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To jest faktycznie ciekawe bo spokojnie oba teamy mogą się dogadać, ale Meksyk tu ma niezły dylemat.
W bahu już jest 1.6 na remis , ja nie jestem przekonany czy Meksyk czasami nie zagra o pełną pulę.ps Ribery może faktycznie powinien się zająć tylko małolatami bo z piłką to mu idzie coraz gorzej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Francja może się śmiało pakować. Meksykowi i Urugwajowi wystarczy 1 pkt. i zapewne będą chcieli wyruchać nic nie grających trójkolorowych. Tam drużyny nie ma już od jakiegoś czasu, a mundial tylko to potwierdza.
Ciekawe co pokażą Niemcy z Serbią, bo jeśli to samo co z kangurami to nie zdziwie się jeśli zobaczymy ich w finale. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czyli w ostatniej kolejce tej grupy Meksyk-Urugwaj szykuje się remis
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy Meksyk na to pójdzie
No chyba, że strzelą jeszcze jedną Jeszcze nie odpadła, pisaliśmy o tym wcześniej. Wbrew pozorom ich szanse są ciągle znaczne.
Ostatnio edytowane przez RoS : 17.06.2010 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Niezły Meksyk
![]() Super ,że żabojady jadą do domu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Francja do domu dziękuje!!! grają piach i to totalny to jest kara za rękę Henry 'ego
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Niby mogą grać na remis ale kto by chciał grać z Argentyną? Meksyk pewnie zaatakuje
Ostatnio edytowane przez Awe : 17.06.2010 o godz. 21:23.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Meksyk zasłużył, Francja już raczej na pewno jedzie do domu. Oliwa sprawiedliwa.
Widok wielkiej gwiazdy siedzącej, skulonej na ławce Henry bezcenny, niczym ten playboy z goala ![]() Pytanie, czemu niektórzy piłkarze Francji mają takie dziwne paski na koszulkach? |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Żartując oczywiście. Meksyk dziś zasłużył na 3 punkty ciekawy mecz się szykuje z Urugwajem, kto przegra trafia na Argentynę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Co do samego Mundialu, to osobiście jestem zaskoczony coraz lepszą grą zespołów. Wcześniej przy niektórych meczach chciało się spać, teraz jest gra bardziej otwarta i ofensywna. Francja może się już pakować. Koncepcja Jowisza znajdującego się w cieniu Saturna upadła z wielkim hukiem. Co nie zmienia faktu, że francuskie gwiazdki były cieniami samych siebie z piłki klubowej. Anelka bez snajperskiego zmysłu, pomoc bez pomysłu (szczególnie zawiódł mnie Gourcuff). Ribery od afery z panną Dehar gra beznadziejnie i teraz chyba nie wytrzymał presji liderowania drużyną. Ale nigdy żabojadom nie kibicowałem, więc w sumie cieszę się ze zwycięstwa Meksyku. Bardzo podobała mi się gra Hernadeza, który swój 40-minutowy występ okrasił piękną bramką (ucieczka ze spalonego - bajka). Jutro świetny mecz Serbia - Niemcy, Kirm zagra przeciwko USA, a Anglia gra z Algierią. Będzie ciekawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Pełno gwiazd, drużyny brak, tyle o Francji.
Wygląda na to, że Meksyk i Urugwaj z grupy A wyjdą. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Teraz Meksyk 0:0 Urugwaj i dwie afrykańskie drużyny żegnają się z MŚ.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tak jak ktoś napisał, nikt nie chce trafić na Argentyne więc róznie może być..
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Francja bezpłciowa tak jak ich cipowaty trener. Dostają w dupsko a kogucik opiera się o box i duma z ironicznym uśmiechem.
Mam nadzieję w ostatnim meczu Amerykańce zagrają na remis i Francuzi odpadną z WC. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Meksyk Meksykiem - moim zdaniem bardzo daleko moze dojsc reprezentacja Chile. Maja swietny skład, nie gorszy od Hiszpanow i spokojnie moga pokonac kazdego kto stanie im na drodze. Pokazali w eliminacjach jak silna sa druzyna wygrywajac m.in z Brazylijczykami, zajeli lepsze miejsce od Argentyny. Przed MS stawiałem, ze czarnym koniem bedzie Meksyk i USA ale lepsze wrazenie odniosłem po grze Chilijczykow. Z Fernandezem, Umberto Suazo i reszta zawodnikow moga na tych mistrzostwach odegrac bardzo wazna role.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja mam tylko nadzieje ze Mistrzem swiata zostanie ktoras z tych druzyn na ktore malo kto stawia, lub Argentyna.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak chcieli dyletanta trenerskiego, który nie bierze na mundial Benzemy, a na ławie trzyma Cisse i Henry'ego, wpuszczając Gignaca (całe 6 goli w Ligue 1 w zeszłym sezonie!) - to trzeba było zatrudnić Libora Palę albo Wernera Liczkę. Albo obu w tandemie. Byłoby z pewnością taniej, a przy tym o wiele śmieszniej.
To absolutny dramat, jak grają Trójkolorowi. Z takimi zawodnikami grać taki piach. Nie ma w ogóle drużyny. Szanse Francji są w zasadzie znikome: muszą wygrać z RPA min. 3-0, a najlepiej 4-0 i więcej. Chyba, że w meczu latynoskim jedna ze stron ostro postrzela. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
PSIA KREW
Od: 12.2003
Offline |
|
Tylko teraz zamiast gości z charyzmą pokroju Deschampsa, Blanca (plus geniusz Zidana) jest zbiorowisko wyprutych z radkości kopania piłki robotów pokroju Anelki. I nie przesadzalbym jakich to piłkarzy maja Tricolores - bo jak tu porównać osobowość/osiągnięcia/umiejętności np. duetu Desailly-Thuram do Diaby-Sagna? I jeszcze ta totalna afrykanizacja, syndrom leniwego murzyna w cieniu przed chałupą. Cztery lata temu stara gwardia przynajmniej odchodziła z klasą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Anelka jest piłkarzem kompletnym. Doszedłem do tego po minionym sezonie,gdy oglądałem niemal każdy mecz CHFC. On z taką lekkością ogrywa,dogrywa,zastawia się,uderza głową,rozgrywa,że może wyglądac to na zmanierowane i od nie chcenia. Ale facet tak ma,robi to z niebywałą lekkością i gracją. Reszty z reprezentajci Francji nie oceniam,bo dla mnie to skandal aby po takim wale Henrego grali na mundialu. Od zawsze byli dla mnie cipkami,od MS rozgrywanych u nich. Niemniej w przypadku Anelki pomyliłeś się bardzo.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jak ugrywali tytuły, to był Zizu. Teraz takim Zizu miał byc Yoann, ale nie będzie, bo strzela z ucha i sprzedaje przeciwnikow Domeneka. Z racji tego koledzy, jesli ich tak wogole mozna nazwac nie podaja mu. Na Mistrzostwach Świata, jak sie nie ma monolitu, tylko bande rozkapryszonych chłopaczkow, to ciezko bedzie cokolwiek ugrać. Ale maja Francuzi swój upór, nie zwolnini Domeneka kiedy mieli go zwolnić, wiec teraz zbierają plon. Lolo Blanc bedzie miał cięzki orzech. Klose jest idiotą. Jak mozna byc napastnikiem i dostac w 37minut 2 żółte kartki.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobry poziom sędziowania na Mundialu. Sędziowie nie przebierają w bawełnę z głupimi zachowaniami piłkarzy tak jak dzisiaj np zachował się Miro Klose. Niemiecka żelazna dyscyplina się posypała i mamy 1-0 do przerwy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jesli jeszcze Australia wygra z Ghana, to zrobi sie w tej grupie bardzo ciekawie
. A pilkarze w tym spotkaniu zamiast grac, to sie kopia...sluszne zolte kartki dla obu stron. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lecz karny nie zostal strzelony za lekki strzał Podolskiego;D
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wreszcie jakies mecze, ktore sie dalo ogladac, a zwyciestow Meksyku to juz w ogole wisienka na torcie
mozna powiedziec, ze mistrzostwa zaczely sie od 2 kolejki 1 kolejka - srednia bramek na mecz: 1,69 2 kolejka, dotychczas: 3,25 i oby tak zostalo i od razu wuwuzele jakby mniej przeszkadzają ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
drużyny dobrze się prezentują taktycznie, do tego grupy są bardzo wyrównane i zwyciężyła gra na remis. w 2 rundzie okazało sie że nawet Grecja mzoę grac do przodu jak ma jednego wiecej ![]() głupia zasada FIFY że o awansie decyduje różnica bramek stawia Francję w dobrej sytuacji. Jak się zepną to i 5-0 wygrają. Gra Meksyku na remis może im nie wyjść na dobre ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|