The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2009, 21:42
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Co do tematu Clebera jestem jak najbardziej za...
Może Jop ma więcej honoru niz Dawidowski i zgodzi się odejsc
Nie musi okazywać honoru bo podpisał roczny kontrakt, trochę więcej ogarnięcia.

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.12.2009, 00:08
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_1
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.12.2009, 00:45

Znajac zycie jedynym wzmocnieniem bedzie pewnie wracajacy z Gliwic Kowalski ,i ci co wrócą po kontuzjach.
Odejdzie Mauro,sam dopłace zeby odszedl Lobodzinski i Cwielong a przyszedl jakis napastnik co na bramke strzelic potrafi.

Brozka pewnie tez nigdzie nie upchniemy ..

ciekawą sprawa moze byc sprzedaz Marcelo a zakontaktowanie Clebera...bo gdzies o tym juz pisala,chyba Krakowska nawet.Ale tu musi byc pewnosc ze Glowacki bedzie na 100% zdolny do gry.

Czekamy tez na efekty poszukiwan Józka i Edka ,zobaczymy czy oprócz wakacjii za granicą znalezli kogokolwiek kto bylby w naszym zasiegu i wogle zgodzil by sie na kontakt nie za kokosy.

No i bramkarz ale nieche myslec z jakiego zakątku świata do nas przybedzie ,chyba zostal jedynie Rów Marianski.
W kazdym razie zima bedzie ciekawa.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.12.2009 o godz. 00:52.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.12.2009, 03:06
To by wskazywało, że z gotówką wcale nie musi być aż tak fatalnie. Moim zdaniem największym problemem trenera jest podjęcie poważnej decyzji jeszcze w tym roku, czy zostajemy przy 4-4-2, czy przechodzimy na 4-3-3. Piłkarze tacy jak Małecki, Garguła, Kirm, Boguski zdecydowanie bardziej pasują do drugiego wariantu. Do klasycznego 4-4-2 mamy tylko jednego skrzydłowego i to w dodatku Łobodzińskiego. Jeżeli Skorża chce trwać przy 4-4-2, to my potrzebujemy skrzydłowych( i to 2-3), a pamiętajmy, że cały czas środek obrony nie ma zmienników, przydałby się lewy obrońca i bramkarz, a o nowym napastniku marzymy już kilka lat.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2009, 09:13
w tym BATE to szczególnie jeden zawodnik robi wrażenie... to def. pomocnik Igor Stasevich, a w obliczu odejścia Cantoro i kontuzji Sobola to jednak ten zawodnik wydaje mi sie najbardziej prawdopodobny. Możliwe, że to własnie go obserwują bo na runde wiosenna zostaniemy tylko z jednym nominalnym def. pomocnikiem i do tego kontuzjowanym...

P.S wiem, że Diaz też może grać na tej pozycji, ale kaszane gra ogromną i do tego nie jest prawdziwym def. pomocnikiem.

"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.12.2009, 10:07
piszą że tymi zawodnikami BATE którymi sie podobno interesuje Wisła to stoper Maksim Bordaczow (190 cm) -2 mecze rozegrał dla Reprezentacji a drugim to napastnik Vitali Rodionow 11 meczów dla Repr.

Tylko że jak Oni tak dalej będą dobrze grac to zgłosi sie po nich ktoś bogatszy i tyle ich zobaczymy.Tak jak to było z Romeu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.12.2009, 10:39
W klubie na gwałt przydałby się ktoś z głową pełną świeżych pomysłów. Skoro oni dopiero teraz wpadli, żeby szukać na Białorusi...
Z pół roku temu o tym pisałem, podajac Krivetsa jako piłkarza, który by się nam przydał.

Czekam na telefon od pana Cupiała
..
Odpowiedz cytując
dedi_krk
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 03.12.2009, 10:40
Zawodnicy z pola i bramkarz jest potrzebny ale również palącym problemem jest uzupełnienie sztabu o nowego trenera bramkarzy. Skoro Jacek odchodzi do repry to Skorża powinien "stanąć okoniem" wobec pzpn i wygarnąć im koordynatora d/s szkolenia bramkarzy - Andzeja Dawidziuka.
Wisła miałaby w końcu fachowca klasy Dowhania.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2009, 11:10
Nie wiem jak u nas z kasa i nie wiem jak wygladaja szanse na pozyskanie tych Bialorusinow, ale trop zdaje sie byc jak najbardziej w porzadku. Ogladalem ostatnio pierwsza polowe meczu BATE-Everton i wystarczylo mi to by zauwazyc, ze ta druzyna jest bardzo wybiegana. Fizycznie pilkarze BATE prezentowali sie lepiej od ekip z polskiej shitty ekstraklasy. Do tego wiekszosc z nich ma bogate doswiadczenie nabyte w meczach z bardzo silnymi rywalami.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.12.2009, 11:34
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak u nas z kasa i nie wiem jak wygladaja szanse na pozyskanie tych Bialorusinow, ale trop zdaje sie byc jak najbardziej w porzadku. Ogladalem ostatnio pierwsza polowe meczu BATE-Everton i wystarczylo mi to by zauwazyc, ze ta druzyna jest bardzo wybiegana. Fizycznie pilkarze BATE prezentowali sie lepiej od ekip z polskiej shitty ekstraklasy. Do tego wiekszosc z nich ma bogate doswiadczenie nabyte w meczach z bardzo silnymi rywalami.
Wszystko O'K ,ale jeszcze nie trenowali pod okiem ,jak się to mówi -najlepszego trenera w Polsce....
Po dwóch miesiącach wyjdzie im z głowy jakieś nadmierne eksploatowanie się.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.12.2009, 12:20
kristos napisał(a):Wyświetl post
Wszystko O'K ,ale jeszcze nie trenowali pod okiem ,jak się to mówi -najlepszego trenera w Polsce....
Po dwóch miesiącach wyjdzie im z głowy jakieś nadmierne eksploatowanie się.
Myślę, że prędzej wybiją im to z głowy nasi superkopacze, których to Skorża wykolieł na inne tory......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 03.12.2009, 12:37
Tak czy owak warto siegac po pilkarzy, ktorzy w przeciwienstwie do wiekszosci kopaczy z polskiej amatorskiej ligi, dali sie poznac w poprzednim miejscu zatrudnienia jako profesjonalisci, hardworkerowcy itd.

Czym wiecej takich w Wisle tym lepiej, bo jednego trenera mozna wymienic w kazdej chwili, na wypadek gdyby uparcie nie wyciagal wnioskow z wlasnych bledow i calkowicie przestal rokowac na przyszlosc
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.12.2009, 13:22
Musi być w zespole atmosfera pracy i poprawiania umiejętności. Jeśli tego nie ma, to i najlepszy trener nic nie pomoże.

Przykład szkolny. W klasie leni i leserów ktoś zdolny jest ciągniety w dół i nie wykorzystuje swojego potencjału. Choćby wysłać im tam najlepszego nauczyciela, to i tak nic ich nie nauczy, skoro nikt się nie przykłada i grupa nie zna materiału. Natomiast w klasie, gdzie jest pełno kujonów, nawet ci mniej zdolni więcej się starają i próbują nadążyć.
Myśle, że ma to zastosowanie również w klubie piłkarskim jak najbardziej.

Dlatego im więcej będzie tych sumiennych kopaczy, tym ci lenie będą mieli mniej do powiedzenia. Nie będą mogli decydować o tym jak zachowuje się grupa. Sami będą mniejszością, starającą nadążyć.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.12.2009 o godz. 13:24.
..
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.12.2009, 14:14
A na jakiej podstawie, że tak nieśmiało zapytam, uważacie, że oni mieliby ochotę przyjść do tej naszej zapyziałej ligi?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.12.2009, 14:17
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A na jakiej podstawie, że tak nieśmiało zapytam, uważacie, że oni mieliby ochotę przyjść do tej naszej zapyziałej ligi?
z powodu kasy i braku innych ofert?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.12.2009, 15:23
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
z powodu kasy i braku innych ofert?
Z tym drugim może być ciężko bo dla większości klubów nie jesteśmy żadna konkurencją(w sensie że nie przebijemy nikogo) , natomiast jeśli faktycznie interesujący nas gracze nie mieli by innych ofert, to szansa na ich pozyskanie jest spora.Białoruś to jeden z niewielu krajów, gdzie grajki transfer do PL mogą traktować jako finansowy i sportowy(tu akurat to dyskusyjne) awans.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 03.12.2009, 15:42
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Bo przedstawimy im faktyczny stan rzeczy i uswiadomimy, ze w Polsce moga zarobic wiecej, nie wysilajac sie przy tym tak bardzo jak w BATE
To powinno wystarczyc pod warunkiem, ze nie trafia im sie ciekawsze oferty.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.12.2009, 18:33
Cytat:
Nie musi okazywać honoru bo podpisał roczny kontrakt, trochę więcej ogarnięcia.
no ale mi chodzi o to żeby odszedł już zimą...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.12.2009, 18:59
Na dyspozycje BATE Borysów w europejskich pucharach zwróciłem uwagę jakiś czas temu i muszę szczerze napisać ,że się dziwię dlaczego wcześniej nikt w Wiśle nie wpadł na to ,żeby uważniej śledzić rozgrywki ligi białoruskiej i penetrować ten rynek. Podobnie jest w przypadku Gruzji. W tych dwóch państwach można pozyskać całkiem solidnych zawodników , pracowitych ,którzy realnie podniosą konkurencję w drużynie. Wymagań finansowych też kosmicznych jakichś nie mają. My tak naprawdę przecież nie szukamy "...zidanów , figów czy innych ruikosztów..." jak był łaskaw mój sąsiad to nakreślić , ale właśnie piłkarzy tanich perspektywicznych , rzemieślników.

Inna sprawa to jest Cleber. Nie wiem po co się tak bardzo forsuje jego powrót na R22. Pewnie się powtarzam ale pamiętajmy ,że jest to piłkarz 35letni. Fakt ,że rozegrał w Tereku te 15 spotkań na 30 w pełnym wymiarze czasowym , a uwzględniając rozpiętość kadrową w klubach rosyjskich to wcale nie mało. Trzeba by dokładnie przeanalizować w jakiej jest formie Brazylijczyk jakie ma oczekiwania finansowe.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.12.2009, 19:12
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Na dyspozycje BATE Borysów w europejskich pucharach zwróciłem uwagę jakiś czas temu i muszę szczerze napisać ,że się dziwię dlaczego wcześniej nikt w Wiśle nie wpadł na to ,żeby uważniej śledzić rozgrywki ligi białoruskiej i penetrować ten rynek. Podobnie jest w przypadku Gruzji. W tych dwóch państwach można pozyskać całkiem solidnych zawodników , pracowitych ,którzy realnie podniosą konkurencję w drużynie. Wymagań finansowych też kosmicznych jakichś nie mają. My tak naprawdę przecież nie szukamy "...zidanów , figów czy innych ruikosztów..." jak był łaskaw mój sąsiad to nakreślić , ale właśnie piłkarzy tanich perspektywicznych , rzemieślników.

.

No tak ,zwlaszcza ze juz po naszej wpadce z Tbilisi byly glosy ze 2-3 grajkow z tamtad do WIsly przez swoj spryt i szybkosc by sie nadawało.

Wiadomo ze nasza polityka musi opierac sie na przeszukiwaniu lig gdzie pilkarze wcale wiecej niz w Polsce nie zarabiaja a gdzie ich kluby czy menagerowie nie zadaja jakis smiesznych kwot ,jak ostatnio Korona za swojego grajka.

Taki Kirm gdyby gral gdzies u nas i Wisla chciala by go sprowadzic ,napewno nie kosztowal by te 400 tys E.,tylko pewnie drugie tyle.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.12.2009, 19:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No tak ,zwlaszcza ze juz po naszej wpadce z Tbilisi byly glosy ze 2-3 grajkow z tamtad do WIsly przez swoj spryt i szybkosc by sie nadawało.

Wiadomo ze nasza polityka musi opierac sie na przeszukiwaniu lig gdzie pilkarze wcale wiecej niz w Polsce nie zarabiaja a gdzie ich kluby czy menagerowie nie zadaja jakis smiesznych kwot ,jak ostatnio Korona za swojego grajka.

Taki Kirm gdyby gral gdzies u nas i Wisla chciala by go sprowadzic ,napewno nie kosztowal by te 400 tys E.,tylko pewnie drugie tyle.
Może czasami warto przyjrzeć się bliżej zamierzchłej historii i zobaczyć gdzie grają obecnie tacy piłkarze jak Dato Kwirkwelia czy Łasza Salukwadze ,którzy w jesienią 2004 roku w barwach Dynama Tibilisi wywali Wisłę z pucharów. Mniej uprzedzeń !!!
Ostatnio edytowane przez Bronex : 03.12.2009 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.12.2009, 19:33
Co do inmformacji z tego artykułu, to błedem klubu jest ściąganie z wypożyczenia Kowalskiego, w Piaście rozegra na wiosne 13 meczów a w Wiśle? Mamy 3 stoperów na 13 meczy...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 03.12.2009, 19:37
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Może czasami warto przyjrzeć się bliżej zamierzchłej historii i zobaczyć gdzie grają obecnie tacy piłkarze jak Dato Kwirkwelia czy Łasza Salukwadze ,którzy w jesienią 2004 roku w barwach Dynama Tibilisi wywali Wisłę z pucharów. Mniej uprzedzeń !!!
Oboje grają w drużynie mistrza Rosji : Rubinie Kazań. Nie muszę mówić ile ta drużyna znaczy i, że gra w Lidze Mistrzów.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.12.2009, 19:43
który to kobieta?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.12.2009, 20:07
pewnie Łasza
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.12.2009, 22:23
Ciekawa, choć dość nieprawdopodobna informacja:
Cytat:
Kamil Kosowski zrealizował pragnienie o grze w Lidze Mistrzów z APOEL-em Nikozja. Jednak polskiemu skrzydłowemu kończy się w czerwcu kontrakt z cypryjskim klubem. - Priorytetem jest dla mnie przedłużenie umowy z APOEL-em - mówi "Kosa". Jeżeli jednak do tego nie dojdzie, ponoć możliwy jest nawet powrót Kosowskiego do... Krakowa.
(...)
Pod Wawelem chodzą słuchy, że kolejny powrót 32-letniego skrzydłowego reprezentacji Polski do Wisły nie jest niemożliwy.
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisly,1406423

Cypryjczycy na pewno będą w stanie zaoferować wyższy kontrakt niż jakikolwiek polski klub. Poza tym Kamil odszedł z Wisły w nieciekawych nastrojach....
Ostatnio edytowane przez Raphael : 03.12.2009 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 03.12.2009, 22:26
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa, choć dość nieprawdopodobna informacja:

http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisly,1406423

Cypryjczycy na pewno będą w stanie zaoferować wyższy kontrakt niż jakikolwiek polski klub. Poza tym Kamil odszedł z Wisły w nieciekawych nastrojach....
Kosowski miał na pieńku z Bednarzem, a jego w Wiśle już nie ma
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.12.2009, 22:28
A ja slyszalem ze podobno z Cupialem.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.12.2009, 22:33
Z kim kolwiek na pieńku nie miał, to i tak nie jesteśmy mu w stanie zaoferować połowy tego co na Cyprze więc po co to całe p.....
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.12.2009, 01:47
Tu nawet nie chodzi o pieniadze, ale o gre w europejskich pucharach...Apoel jest glownym faworytem do Mistrzostwa Cypru, wiec pewnie LM bedzie i w przyszlym sezonie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów